bir daha ki kontrolünüz ne zaman?benim doktorum 2-3 hafta sonra göreceğim seni dedi ama ben en fazla 2.haftaya kadar durabilirim gibi geliyor[/QUOTE
bebıgımı ılk gordugumde 8 haftalıktım 31 ocaktı...ıkıncı randevuyu 1 marta verdı ve ayda bır gorusucez dedı...gecen hafta az kanmam oldu cagırdı kontrol ettıı bı sorun yok dedı kontrol amaclı progestan verdı onu da duzenlı ıcıyorum..ılk ıkı ay bı sorunum yoktu bu ay basladı umarım sonu ıı olur allaha emanetız artık..ama sunu ogrendım herkesın hastane drundan harıc ozel bı dru olmalı her zaman arayabılecegı cvpları ıle rahatlatabılecegı suan arayıstayım ızmırlı arkadaslardan da bu konuda yardım beklıyorum..umarım msjımı okur herkes
Özel hastanelerde de Dr.lar genelde tel nosu veriyorlar ve ilgileniyorlar aslında...
Doktorumdan bu konuda memnun değilim sadece.Gittiğimde telefonunu isteyeceğim ama vereceğini pek sanmıyorum ben..
Beni telkin etmeli rahatlatmalı..Ama artık kime güveneceğimi şaşırdım.Özel muayenehanede bir doktor var 1 kere gitmiştim onunda ücreti 100 tl ben sürekli okadar parayı veremem ki ne yapıcam bilmiyorum.
Canım sana kesinlikle rahat bir Dr.lazım. Çok panikledin, sakin ol biraz.
Günaydın kızlar, yarın sevgililer günü.Bugun eşime hediye bakmaya cıkacagım.Ne alsam karar veremiyorum.Sizler hediye aldınız mı kocişlerinize? Planınız var mı yarın için.Fikir olsun bana da
biz sevgililer gününü kutlamayanlardanız.
senı cok ıı anlıyorum..ınan suan senınle aynı duyguları paylasıyorum..drumu arıyorum ulasamıyorum cok yogun..ısdeyım calsıyorum felaket endıselıyım kafam cok karısık..dedıgın gıbı tuvalete gıtmeye korkuyorum..hatta su ıcemıyorum sık ıdrara cıkmayayım dıye napcaz bız bole cok uzgunum bu aya kadar hıc bı sorunum yoktu 3.ayın basında basladı sıkayetlerım allahım beteırnden korusun
O an yanında hastası vardır belki telini açamamıştır ama sonra mutlaka dönmesi lazım ne oldu diye. Tuvaletle falan çocuk düşmez, o kadar kolay değil o iş. Zaten tutunamayan çocuk genetik bozukluğu olan çocuktur dedi bana Dr.um. Düşüyorsa da bir bozukluk olduğundan düşüyordur. Kanamayı büyük bir problem olarak görme bak kuzenimin 2. ve 3. ayda çok kanaması oldu, şimdi 4 . ayda ve hiç bir problemi yok, bebek te çok iyi.
aynen bende aradım bağlamıyolar doktoru asistanlar konuşuyor benimle

aşırı kanama ve ağrınız olursa gelirsiniz diyorlar..Rabbim hepimizi korusun yaa ben 9 ay bu stresle napıcam bilmiyorum.
Sen nereye gidiyordun?
canım endişe yapmamaya çalış. benim de günüm günümü tutmuyor. normalde hiç bulantım olmadı. 1 gün herşeyden tiksindim. bugün gene bulantım yok... dün göğüslerim sızladı bugün bir şey yok. bir gün karnım şiş ertesi gün dümdüz... birgün herşeye üzülüyorum bir gün çok mutluyum...
bunlar çok normal. belirtilerinin de hergün farklı olması normal. maşallah iyi bebeğin. üzme yavrunu.
Aynen bir gün öyle bir gün böyleyim ama genelde gayet iyiyim. Göğüslerim çok acıyor, Bir de dün gece kuyruk sokumu ağrısı başladı.Biraz yordum kendimi ondan herhalde.
canım çok sağol,cevap verdiğin için,benim de genelde hep okuduklarım ve duyduklarım 12.haftada azalır ya da bıçak gibi kesilir diye,ama ben daha 8.haftamdayım tam en şiddetli olması gereken zamanda azalınca korktum,daha önceki bebeğimi 7.haftanın içindeyken gelişimi durduğu için kaybettim,çok endişeleniyorum,annem de aynen böyle belirtilere takılma diyor ama elimde değil,hem göğüslerim bile daha az acıyor gibi,bulantım da hafifleyince çok korktum
Benim de ciddi bir şikayetim yok. bulantım 3-4 gün çok az oldu, hiç istifra etmedim. Çokuyumuyorum, hatta uyku düzenim az bozuldu. Dr. bana dedi ki"bazı anneler 9 ay kusar, bazı anneler hoplaya zıplaya hamilelik geçirir, bazı bebekler 2800 doğar, bazıları 4500 gr. Ve bunların hepsi NORMAL KARŞILANIR. hepsine normal deriz.Bünyeye yapıya göre değişir...
cnm cok gecmıs olsun ıkı gundur aynı sıkıntılar ıcerısındeyım..kahverengı akıntım var hafıf kasık sancım var..gecen hafta druma bu sıkayetle gıttıgımde bı sorun olmadıgını herseyın yolunda oldugunu soledı..her ıhtımale karsı progestan verdı..bunu da duzenlı kullanıyorum ama ıkı gundur yıne aynı sıkıntılarım var cok endıselıyım..bunlar normal mıdır kı
kahverengi lekelenme devam ediyor mu?
çok zor dimi bunları yaşamak çok korkuyorum bişiy olacak die..
herşeyden korkuyorum ben

doktorum bana lekelenmelerin gelebilir korkma demişti.Bi kere geldi daha gelmedi yarın nöbetçi yarına kadar bekliyim dedim.yarın akşam gideceğim.Bebeklerimize bişiy olmasın

Her tuvalete gittiğimde çok korkuyorum nasıl yaşıcam ben bu korkularla çok paniğim.Bide çalışıyorum
Lekelenme ile kanama farklı şeyler.. Eğer bir pedi dolduracak kadar kan geliyorsa çok ciddiye almak gerekir. Ama lekelenme hemen hemen herkeste olabiliyor. 2 kere bende d eoldu ve Dr. hiç birsye yok hersey yolunda dei ulstrasonda bakıp.
selam kızlar. hepimizin günü güzel olsun.
benim kasık ağrılarım devam. idrarımda bakteri bulmuştu doktorum. ilaç kullandım. ama geçmedi kasık ağrılarım. sanırım doğurana kadar ağrıyacak. geceleri ben de çok bölük pörçük uyuyorum. kasık ağrım bastırıyor uyanıyorum. dilim damağım kuruyor uyanıyorum. içim sıkılıyor uyanıyorum :)))
sabah da erkenden kalkıyorum. bazen çok iştahlıyım bazen hiç iştahım yok. sevdiğim şeyler değişti.
masaltuna, insan hakikaten hassas oluyor hamilelikte. benim kayınvalidem de bende kalıyordu 1haftadır. benimki herkese söylüyor hamile olduğumu. ama ilk duyduğunda bana "durmaz o bebek" dedi... yani boşver güzelim... bazı insanlar bu kadın hamileymiş, bu kadın hassasmış, düşük tehlikesi var korkuyor vb.... anlamıyor. umursamıyor. her insan çeşit çeşit...
İşte o yüzden biz daha söylemedik kimseye...Şu dönemi bir atlatalım bakalım.
haklısın demekki verilen tepkiler değişebiliyor :) ama ben nasıl bu kadar duyarsız olduguna malesef bir anlam veremedim. can sıkıcı bir durum. bir de kayınvaldemin erkek bebek beklentisi var.Allah saglıklı sıhhatli versin benim için hiç önemli degil diyorum hı hı diyor :) yazın komşusu torununa güzel kurdelalı bir bebekk battaniyesi ördü. kayınvaldem bende yapıcam diye ısrar etti.bende de pko var uzun zamandır bebek istiyoruz olmuyordu ve canım cok sıkılıyordu o dönem. anne simdi yapma ya da beyaz yap kurdelasını işleme dedim. yapıyorsanda sarı olsun cinsiyeti ne olursa olsun kullanır dedim. gecen gün sordum anne ne oldu battaniye diye ben mavi severim mavi yaptım dedi iyi dedim konuyu kapattım sanırım ben cok takıyorum ve hesey gözümde büyüyor
İnsanın inadına kız doğurası geliyor.
Kızlar 6+2 olduk sizde kalp atışları kaçıncı haftada başlar
7+4 üm ve bugün ilk kez kalp atışlarını duydum göbekten.. pıt pıt pıt diye değil güm güm güm diye atıyordu benim sıpanın kalbi.
kızlar günaydın yine uykusuz bir sabah benim icin benim gibi uyku düzeni bozuk olup uyumayanlar var mı. eşim görevde 4 haftadır evimde değilim görümcemdeyim. kayınvaldemle birlikte acayip duygu karmaşası içindeyim.10+4 olduk bugun ama kendimi hala hamile gibi hissedemiyorum. eşim yanımda degil aklıma sürekli olumsuz düsünceler geliyor birde 2li tarama yaklasıyor ya .. annemi özledim

ama uzak oldugu için bu aylarda tehlikeli gidemiyorum. kayınvaldeme biraz canım sıkıldı gecen cok agladım. hamile oldugumu ögrendiğinden beri hiç bir sevinme belirtisi yok. simdi görümcemde oldugumuz icin sık sık akrabalarla karsılasılıyor kimseye hamile oldugumu söylemiyor. gecen gün kardeşini aradı benden de ne olsun hasta yatıyor diye bahsetti. o kadar dokundu ki tam onun üzerine eşim arayınca basladım aglamaya tutamadım kendimi.arkasından da hiç istemesemde kayınvaldeme hiç mi sevinmedin anne kimseye de mi söylemek istemiyosun diye söylendim

(((( simdi görmek bile istemiyorum maleseff. 2 hafta daha burdayım sizi simdilik sadece takip ediorum sonra sohbetlere katılıcam insallah.
Herkese söylememesi iyi birsey değil mi? İlk üç ayı atlatmanı bekliyordur. Ama niye hep negatif düşünüyorsun ki, sen iyice dolmuşsun, insallah bir an önce evine gidersin.
söylediklerinde sonuna kadar haklısın cnm ama bazen elimde olmuyor işte :)) kayınvaldem kendi cocuklarına ve diger torunlarına karsı bu zamana kadar hiç sevgi göstermemiş hiç sarılmamış. benim naz yapmam pek bisey ifade etmiyor. neyseki görümcem dünya tatlısı yası bende oldukca büyük ama kendi ablam olsa bu kadar severim yani. kayınvaldem sabahtan aksama kadar ac olsam bana bisey yapmıyo malesef. dediği tek şey aslında bi çorba içsen iyi olur içini tutar. ama ortada çorba yok getiren götüren yok yani alınacak mesaj bi çorba yapta iç. o yüzden iice dengem kaçtı burda. çok dua ediyorum Allahım sen kinlenmeme engel ol senin yarattığına ben nasıl kinlenirim diye. 2 hafta kaldı simdilik degişmezse -
Bak kendin diyorsun diğer çocuk ve torunlarına sevgisi göstermemiş sarılmamış diye. Sen de bekleme o hald ebirsye ondan...
kızlar cumartesi ömrümden ömür gitti zaten...
hafif kasık ağrım vardı.tabi bunlar normal ama ben kendimi çok dinledim sanırım dedim gideyim doktora bebeğide merak ediyorum hem ne durumda diye..gittim hastaneye ameliyatta dediler başka bir doktor benim doktorum yoktu..beklemeyelim dedim ordan gittim başka bi tıp merkezi gibi bi yere..İşte ultrasona soktu beni herşey karmakarışık organların birbirine girmiş sanki dio hiç bişi net seçilmiyo.bi kese var ama göremiyorum 4 haftalık gibi dedi.Başladm ağlamaya 6 haftalık nasıl 4 hafta olur die.dedi net göremiyorum alttan bakalım hayır dedim korkuyorum falan ikna etti annem.Yattım çatala tam cihazın birazını soktu kastım kendimi dedim asla yapamam ben korkuyorum.Kalktım.Bakamadı..Dedim kasık ağrım var normalmi?hayır dedi normal değil kasık durup dururken ağrımaz..İdrar istedi.Az bişi enfeksiyn çıkmışmış ilaç verdi almadım yazdığı ilacıda..
Ağlaya ağlaya çıktım o doktorun yanından.Gittim tekrar kendi hastaneme.Hemen müşade odasına aldı doktor beni baktı karnımdan.Bir sorun görünmüyor yolk varmı dedim evet var dedi.İçim rahatladı.Kasık ağrısı olabilir dedi normal bunlar dedi.
Dün akşam üstüde iç çamaşırımde lekelenme olmuş çok korktum gece bişi gelmemiş şuandada bişi yok ama hafif kasık ağrım var

Yarın gideceğim doktora.
Bak sen korktukça başına kötü şeyler geliyor.Ya çok kötü bir Dr. a denk gelmişsin tıp merkezinde. Organları birbirine girmiş denir mi? Ne organını görüyor daha 6 haftalık bebeğin. akılsızın tekiymiş.
Alttan muayeneden de korkma o kadar. Gerçekten çok zor olmuyor. Kasık ağrısı da çok normal bebiş yer açıyor kendine. Adet ağrısı çekmeye devam edeceksin dedi bugün Dr. bana..
Bu kadar kasık ağrım olmuyordu sağ kasığım ağrıyor genel olarak.
Bebeğime bişiy olur die çok korkuyorum kızlar
Rabbime emanet
Canım kanamayla beraber olmuyorsa normal kasık ağrısı. İçini rahat tut biraz.