2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ben hem çalışıyorum hem laf yetiştiriyorum:17::17::17:
:9:aferım sana cnmm :46::46::46::46::46::46::46::46:
ay ben hemen bir konu yazayım
bana birazcık teselli olurusnuz belkim:((

dün hastanedeydim biliyorsunuzz tahlil sonuçlarımı beklerkendoğum ücretleri hakkında gidip görüşeyim dedim
neyse girdim içeri bayan bana sadece sezeryan ve normal doğum ücretini söyledi.
epidural normal doğum dedim hastenimizde yapılmıyor dedi nasıl olurdedim, dr um yapıldığını söyleid ve biz bu konuyu konuştuk.
İlknur hanım bir sorayım ama hiç uygulamaıdk dedi:((
aradı anestezi uzmanı girmiyormuş epidurale ay çok üzüldüm ağlayacaktım.
Dr um benimi kandırıyorrrr son dakikada bakacak çatın dar vs. diyip sezeryanamı alacak beni.
iki tane özel hastene var diğeirni aradım onlarda yapıyoruz falan dedi ama hiç yaptınızmı diye sorduğumda başka cevap verdiler.
Ay çok sinir oldum:(((((((((
devlette zaten yok.
Eskişehir yakın 1 saat ama yetişemeyizz dedi eşim.
Ama dr umla konuşmadım bana 1 ay kala tekrar görüşelim bu konuyır anestezi uzmanımızlada görüşeceğiz demişti:( bir sonraki muayenede konuşssammı
ayy nekarısıklık oo olee.. hemen bı cozum ara cnm kendıne son andaa neolucam telasına kapılmaa..madem yapılmıoo neden dr ole dıoo :19::19:
kızlar birşey sorucam wc benim doktor fetal eko yaptırırsan yaptır dedi. Ne alaka anlamadım .birşey yok bebekte ama bu haftalarda yapılıyo dedi kafaya şüphe yaptıran varmı fetal echo:5:
o ne cnm yaa hıc duymadımm :17:
kızlar duygusallığın doruklarındayım yine.sabah erkenden kalkıp babamızla kahvaltı yapıyoruz o işe giderken sonrada tv başına geçiyoruz oğluşumla.artık haberler mi olur,eski türk filmimi olur yoksam bir klip mi olur..muhakkak bişeye ağlıyoruz.sinüslerim açıldı wallaa.dün akşam oğluşum tekmeledi babasıda ne yaramazlık yapıyon oğluşum dedi bidene şakadan karnıma dokundu.sanki canı yanmış gibi ağlamaya başladım:43::43:.halbuki ben bile hissetmedim.sen çocuğa niye şiddet uyguluyorsuuuuuun vicdansızzzz dedim :1::1:

o bazen bendede oluoo .. esımde napsın ses cıkartımıyoo . bı kere bana bıraz yuksek sesle konustu dıee hıckıra hıckıra agladımm sonra benı tesellııı etmek ıcın bırsuru maymunluk yaptı:1::1::1::1:

Son düzenleme:
benim kaynana 10 yıldır bir evde çocuklara bakıyor kaynanam işe başladıgında 1 çocukmuş şimdi 3 çocuk eşimde bana merak etme aşkım iyi bakar diyor alışık o 3 tane kendi çocugunu bizi büyüttü 3 tanede baktıgı evdeki çocuklar dedi :))) ama bakmasından degilde ben kadını görünce davranışları beni çıldırtıyor zaten normalde bide lohusayken düşünemiyorum kendimi

ben doğumu yapıp bi on gün annemlerde kalırım sonra ewe geçerim diyorum.allaha şükür bebek bakımındanda da çok iyiy anlarım kimse gelmesin istiyorum amaaaaaa bakalım birileri gelir mutlaka.

annem dogumdan bır kac gun once gelır.kırkını cıkarana kadar kalır dıye planlıyoruz.çok uzaktalar.arada yıne gelır ama .kırkından sonra kızcem ve ben yalnız kalacak gıbıyız..

Kayınvalıdem daha yakın.dogumda mutlaka gelır.kalmakta ıster ama umarım cok kalmaz.cunku hıc bır ıse yaramaz sadece oturdugu yerden akıl verır ve benı sınır eder.kışı yanımızda gecırmeye bayılır zaten .herkes bu kıs sen onu ıstersın dıyor ama hıc sanmıyorum.ben bakarım kızcemeee evımın ısınıde yaparım.1 yıl calısmıycam zaten .sonrasınıda daha sonra dusunurum.ama bazen bahane bulmusken k.v. Gelır ve butun kıs gıtmez dıye cok korkuyorum.ama eşime şimdiden soyledım.babane olarak gelır gorur sonra gıder.o da dıyo o bır ıs yapmaz zaten.ama tabıı yuzune bı sey dıyemıyor.neyse baktım gıtmıyooo.kızımı bırakıp işe gıder gıbı yapıp evde saklanırım (ayrılamam cunku bebeısımden ) 2 gun sonra baktı eglencelık degıl sorumluluk var arkaına bakmadan kacar gıder :1:
annem anca 40 ını çıkarır ebnim de uzakçünkü. belki 40 ına kadar bile kalamaz:5::5:

benziyor durumlarımız. ben de işi bırakayım diyorum. bu sefer temelli kalır diye de korkuyorum:17::17::17:
bişey yapamaz benim ki...yapamaz ama bir o kadarda konuşur ve sinir eder..odadan dışarı çıkamam:50:
şimdiden bir yolunu bulup kimseyi istemediğimi söyleyeceğim galiba laf arasında.:49:

Son düzenleme:
Kalbin kan akışına bakıyorlarmiş temiz kan kirli kan kalbi delikmi yani sadece kalbe bakılıyo. Doktor istersen yaptır dedi ama gerek yok ddi madem öyle niye yaptırma demedi. Eşim diyo özel para için ;) istiyorsan devlette yaptır dedi anlamadım 24.haftada yapılır dedi .

hımmm benim doktor hiç bahsetmedi bile böyle bir şeyden evet yaa sırf para almak için yapıyorlar bazen olmazsa devlete git bakalım

hımmm benim doktor hiç bahsetmedi bile böyle bir şeyden evet yaa sırf para almak için yapıyorlar bazen olmazsa devlete git bakalım

Bu ay çok ultrasona girdim büyük ihtimal yaptırmam. ayrıntılıda bebek kimildamadi o yüzden çok bastırdı doktor uyansin diye karnım çok acıdı 2gün .

NE KADAR KİLO ALINMALI?
Gebeliğin doğasında anne adayında ortaya çıkan iştah artışı ve sonrasında gelen kilo artışı vardır. Bu iştah artışı anne adayının ve bebeğinin yeterli derecede besin almasını sağlayan doğal bir yoldur. Gebe bir kadın aldığı günlük kaloriyi artırmalıdır. Bir çok hamile kadın hamilelik öncesinde aldığı kaloriden günlük 300 kalorilik bir artışa ihtiyaç duyar ve hamileliği süresince de kilo alır. Boyu ve kilosu orantılı bir kadın için hamilelik süresince alınması gereken ortalama kilo 12.5 olup bu değer önerilen 11 ila 16 kilo arasındadır. Fakat boyu kilosuyla orantılı olmayan daha zayıf olan kadınlar için önerilen kilo artışı 18 kg.’dır. Şişman kadınlar için önerilen kilo artışı 7 ila 11 kg.’dır. Şişman kadınlar hamilelik süresince ne diyet yapmalı, ne de kilo kaybetmeye çalışmalıdır.

SAĞLIKLI BESLENİN
Sağlıklı beslenme, fazla kilo almadan gerekli besin ve kaloriyi almak için iyi bir yoldur. Örneğin; patates cipsleri, soda ve çikolata yerine meyve, yoğurt ve şekersiz tahıl yemek gerekli besinleri almak için ideal bir yoldur. Gebeliğin ilk üç ayında, yani 1. trimestr döneminde 1.3 kg. ila 3.6 kg. ve bundan 1 hafta sonra da 400-450 gr. Alınması en idealidir. En hızlı kilo artışı son 3 ay içerisinde olur. Bebek doğduktan 1 ya da 2 hafta sonra yaklaşık olarak 8-9 kilo kaybetmelisiniz.
Eğer gebelik süresince aşırı kilo almadıysanız hamilelik öncesi kilonuza 4-6 ay içinde geri dönmeniz oldukça normaldir. Nadiren de olsa bazı kadınlarda gebeliğin son haftalarında sıvı birikimi görülür. Bu sıvı birikimi bir haftada aşırı kilo almaya ve ayaklarda ve yüzde ödem oluşmasına sebep olabilir. İşte bu nedenlerden dolayı doktorunuz her hafta sizi muayene ederek kilo artışınızı ve sağlığınızı kontrol etmelidir.'

23 haftada 5 kilo iyide . Sağlıklı besleniyoruzda amma velakin boğaz durmuyoki hele dondurma çikolata de anında biter eşim diyo sana ne oldu ben ye deyince yemezdin şimdi dur diyo durmuyorum .

kızlarrr yaaa bebişimin hiç sesi çıkmıyor bugün dünde çok durgundu :14::14::14:
korkmaa cnmm uyuyodurr.. olmadı dr gıt tatlı bısıler ye belkı ozaman uyanır kuzucunn
Bu ay çok ultrasona girdim büyük ihtimal yaptırmam. ayrıntılıda bebek kimildamadi o yüzden çok bastırdı doktor uyansin diye karnım çok acıdı 2gün .

neden bastırdı bıraksın uyusunn cocukk .. orda bıle rahat yok yahuu bebıse:1::1:

benim kaynana 10 yıldır bir evde çocuklara bakıyor kaynanam işe başladıgında 1 çocukmuş şimdi 3 çocuk eşimde bana merak etme aşkım iyi bakar diyor alışık o 3 tane kendi çocugunu bizi büyüttü 3 tanede baktıgı evdeki çocuklar dedi :))) ama bakmasından degilde ben kadını görünce davranışları beni çıldırtıyor zaten normalde bide lohusayken düşünemiyorum kendimi

:DD evet bilgileri tazeymiş güzel bakar gerçekten amaa iş katlanabilecekmisin eğerr çok bilmişlikypaıyorsa işin zor kuzumAllah yardımcın olsun. İNş.herşey güzel olur sizin için.

:9:
ayy nekarısıklık oo olee.. hemen bı cozum ara cnm kendıne son andaa neolucam telasına kapılmaa..madem yapılmıoo neden dr ole dıoo :19::19:
1:
çözüm yokk olanı mecburen kabul etmek durumundayım çünkü küçük bir yerr:((( alternatif yokkk ama bana baştan dürüst davranaiblirdi dimi yaaa:(

şimdıde dogum telasımız baslıycak sanırmmm .. bulantı kusmaa.. asermelerımızz gectı derkenn ..:nazar::nazar::nazar:
aynen öyle canımmmm artık son 3 aylardayızzzzz yavaştan hazırlıklar tamamlanacak izinler alınmaya başlayacakf alan derken vakit gelecek.

$IMAG0608.webp kızlar uzun zamandır giremiyorum, Aybükemi yeni okudum......vallah çok çok geçmiş olsun.....soluksuz okudum, allahım çok büyük korumuş meleğini.......

Herkez resimler koymuş ;).....bende koyayım bari :21:

kızlar ben normal doğum düşünüyorum, yanımda da teyzem olucak inşallah.....siz kimi alacaksınız yanınıza ????

bu arada boya badana yaptım, kızımın odası boyandı, avizesi takıldı. Anneannesi Almanyadan dünya kıyafet almış......
dün Maskoya gittik annemle bebek odası için, çok güzel şeyler var......3000-4000 TL civarında takimlar, çok güzel şeyler var kafam çok karıştı....bir arada eşimle tekrar gidicez......oda takıkımını alan arkadaşlar oldu mu bu arada, been kaçırmış ola bilirim, resim koyarsanız sevinirim......

Kalbin kan akışına bakıyorlarmiş temiz kan kirli kan kalbi delikmi yani sadece kalbe bakılıyo. Doktor istersen yaptır dedi ama gerek yok ddi madem öyle niye yaptırma demedi. Eşim diyo özel para için ;) istiyorsan devlette yaptır dedi anlamadım 24.haftada yapılır dedi .

ayrıntılı usg de kalp durumlarına bakılıyor. kalpde herhangi bi delik kan akışında anormallik var mı yok mu diye.
bu ill ki para için yapışan gereksiz bir test değildir.
eger bi sıkıntı varsa ona göre ilerleyen aşamalarda ve dogum sonrasında önlem alınıyor.

Back
X