2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

günaydınnn herkesee bugün arabasız geleyim dedim başıma gelmeyen kalamadı otobüsler 20 kişililk otobüse 100 kişiyi sığdırmaya çalışınca millet tıkış tıkış mecbur bindim merdivende yolculuk ettim kapıyı bir açdı adam kolum sıkışdı kapıya nasıl bağırıyorm kimsede yer wermedi saolsun inş kızım iyidir çok canım sıkıldı saçma sapan başaladık güne yaniii

yaa sabahlar hem çekilmez hem de otobüslerin bu hali çok fenaa yaa. ben de önceden kartaldan trenle kadıköye geliyordum... Allah yardımcımız olsun :S şimdi iisin deil mi? :44:

gunaydın cnm bende busabaha sakarlıkla basladım cay dokuldu elımee.. uyku sersemı uyanıverdımm.. elım yandı cok sukur sımdı ıı ama elım yanarken bıle aklım elıfımdeydı... cok enteresan aamaa sıcradımm dıe korktumu acaba dedım:14::14::14:

ahhh yaa geçmiş olsun elinde bişe yok deil mi?

geçmiş olsun canım çok yandımı korkmuşdur oda tabi irkilmişdir ama korkma sen sakinleşince düzelmiştir bende tutanabilmek için çok gerildim umarım iyidir ne demek anlamasam da kaynanam sürekli kızım çok gerilme çocuk sütten kesilir dio.. walla gerilmek zorunda kaldım yaa çok korkuyorum..

elımın ustunee dogru dokuldu nasıl oldu bende anlamadımm allahtan bısey olmadı cnmm... evet bız gerılınce onlarda stres oluomuss.. ıns gecmıstırr kuzuların stresı:16::16::16::16:

Normal bir kilosu olan anne adayının hamilelik süresinde ortalama 10-16 kg. alması gerekiyor.
Hamilelikten önceki kilosu düşük olan kadınların, doktor tarafından başka türlü önerilmediği sürece, 15-16 kilo alması önerilir.

Hamilelikten önceki fazla kilosu olan kadınların, doktor tarafından başka türlü önerilmediği sürece, 9 kilo alması önerilir.

Hamilelik boyunca yağsız gıdalarla beslenmeniz doğru biçimde kilo almanızı sağlayacaktır. Yağ oranı yüksek abur cubur gıdaların ve diğer yiyeceklerin tüketilmesi gereksiz kilo alımına yol açacaktır.

Dengeli beslenmek çok önemlidir. Hamile kadınların günde dört porsiyon süt veya süt ürünleri, 3-4 porsiyon proteinli gıda (et ve baklagiller), 5 porsiyon sebze ve meyve (2 tane C vitamini içeren, 2 tane A vitamini içeren ve bir tane de diğerlerinden), 4 porsiyon tam tahıl ürünü ve 2 porsiyon da diğer gıdalardan tüketmesi önerilmektedir.

Kilo Dağılımı

• Hamileliğin sonunda alınan kiloların yaklaşık 3.5 kilosunu bebek oluşturacaktır.

• Plasentanın ağırlığı yaklaşık 700 gramdır.

• Yaklaşık 2 kg. sıvı artışına bağlanmaktadır.

• Yaklaşık 1 kg. rahmin ağırlığıdır.

• Yaklaşık 1 kg. göğüs dokusunun ağırlığıdır.

• Yaklaşık 2 kg. kan hacmindeki artıştan kaynaklanır.

• 3-3.5 kilo annenin besin depoları ve kas gelişimi ile ilişkilidir.

• Amniyon sıvısı yaklaşık 1 kg.dir.

Hangi trimesterde kaç kilo?

• Birinci trimester: Ayda yarım kilo.

• İkinci trimester: Haftada 250 gr.

• Üçüncü trimester: Haftada yarım kilo.

Son düzenleme:
yaa sabahlar hem çekilmez hem de otobüslerin bu hali çok fenaa yaa. ben de önceden kartaldan trenle kadıköye geliyordum... Allah yardımcımız olsun :S şimdi iisin deil mi? :44:

saol cnmm soguk suya tuttukk esımde cok korktu bı anda olunca bende ırkıldımm .. coksukr daha ıyıyımm allahh beterınden korusun

ewet malesef kimsede yer wermiyor ya adam en sonunda 3 durak kala kaldı ben oturacaktım kadının biri oturdu adam dediki kadın hamile o otursun kadın dönmüş şaşırmıs gibi aaa hamilemisiniz yok bira göbeği diyecektim yuh dedim kadına yaa ayıp walla iiyiz heralde kızımda bir hareket etse rahatlayacağım hayırlısıylaaa

cnm yaa 1 ekmek bıraz fazlaa sunu yarım yapsakk:1::1::1::1::1:[/QUOTE]

doysam yarımla sorun yokta doymuyorum ki.neyse şimdi yarım ekmek yediim bakalım.midem hissetmedi bile ama dayanıcam artık:)

ewet malesef kimsede yer wermiyor ya adam en sonunda 3 durak kala kaldı ben oturacaktım kadının biri oturdu adam dediki kadın hamile o otursun kadın dönmüş şaşırmıs gibi aaa hamilemisiniz yok bira göbeği diyecektim yuh dedim kadına yaa ayıp walla iiyiz heralde kızımda bir hareket etse rahatlayacağım hayırlısıylaaa

canım ben toplu taşıtlara cesaret edip binemiyorum valla.hala araba kullanıyorum.babamda geçengün sen hala araba nasıl kullanıyorsun kızım diyor.toplu taşıtlardan iyidir neyapıyım.sadece geçen gün metroya bindim otopark sorunu olan biryere gittiğim için .daha metroya biner binmez millet yer verdi.hangisine oturacağımı şaşırdım sağolsunlar.duyarlı insanımızda çok duyarsızda çok demekki

herkese günaydın annecikler ve bebişleri..:emir_bebek:kızımı görmeme bugünü saymassak 3 gün kaldı çok heyecenlı ve mes'udum:9::16::nazar::nazar:

hımm anladım canım git bakalım ne diyecek doktor sana ne derse benim ki de aynıdır aynı ilerlediğimize göre:)) inş büyümüşdür emirciğim ya 2 haftaya düşseydik beklemek çok zorrr

evet ya, bende persembeye almısım bıdaha ptesıye, salı gunune fılan alcam kontrolu, haftayı beklemek zor oluyo:))
artık iyice merak sardı, hareket ettıkce, oglummmm dıye sevıyorum,,
otobusle gelmıssın, ev yakınmı ısyerıne uzakmı canım??yuhh yaa hakıkaten bıra gobegı deseydın:) insanların salaga yatmaları salaklıktanda öte bişey oluyoo

günaydın kızlar
suksuk, didem geçmiş olsun kızlar dikkat edin kendinize. benim de iş yerinin merdivenleri çok dik inerken duvarlardan tutunuyorum,
gecen hafta diğer arkadaş kayıp düştü hatta bende hemen kaydırmaz bant aldım yapıştırdım merdivenlere.

çok şükür burda iki gecedir serin geçiyor bir kere wc ye kalkıyorum deliksiz uyuyorum önceki gece balkona yatak seresim geldi o derece bunaldım evde:1:Dua ediyorum temmuz ağustos serin geçsin diye ancak bayramdan sonra izne çıkabilirim daha 2 ay var o zamana.:52:

gunaydın cnm bende busabaha sakarlıkla basladım cay dokuldu elımee.. uyku sersemı uyanıverdımm.. elım yandı cok sukur sımdı ıı ama elım yanarken bıle aklım elıfımdeydı... cok enteresan aamaa sıcradımm dıe korktumu acaba dedım:14::14::14:

gunaydın canım, gecmış olsun,, benmde oyle anlarda ılk oglusum gelıyoo aklıma, kendı canmdan daha cok onu düşünüyorum annelık bole bişey herhlde:)

maşallah canım sana ve bebeğine.özelliklede kilo ve şeker konusunda.çünkü ömrü boyunca en fazla 50 kilonun üzerine çıkamayan ve 48 kilo ile hamile kalan ben16 kilo aldım ve 64 kiloyum şekerimde sınırda çıktı doktor diyet vermedi ama tatlıyı azalt dedi.normalde tatlı ile aram yokken hamileliğimde tatlı krizlerine girdim yaşpasta ile kalvaltı yaptım çoğu kez.nasıl bir iştahım oldu bilemiyorum.ama sütümü yoğurdumu meyvemi eksik etmiyorum.en son geçen ay gittiğimde bebeğimin gelişimi normaldi.yarın yine kontrolüm var umarım herşey yolunda çıkar:)
maşallah canım sana iyi kilo yapmışsın:1: yarasın yeğenime ..aynen bende senin gibiyim tatlıyla lakası olmayan insan şimdi tatlı hastası..ve dyette:25:

günaydın kızlar
suksuk, didem geçmiş olsun kızlar dikkat edin kendinize. benim de iş yerinin merdivenleri çok dik inerken duvarlardan tutunuyorum,
gecen hafta diğer arkadaş kayıp düştü hatta bende hemen kaydırmaz bant aldım yapıştırdım merdivenlere.

çok şükür burda iki gecedir serin geçiyor bir kere wc ye kalkıyorum deliksiz uyuyorum önceki gece balkona yatak seresim geldi o derece bunaldım evde:1:Dua ediyorum temmuz ağustos serin geçsin diye ancak bayramdan sonra izne çıkabilirim daha 2 ay var o zamana.:52:
saol cnmyaa. ewt serın gecsınn don atlet yatıyorum :1:zatenn dungecee cok sıcaktı neysekı carsambadan sonra yagmurlu verıo burayı ıns serınler bırazz
günaydın hatuncuklar :3:
bugün herkes nasılmış bakalım...:49:

gunaydınn cnm ıyıyızz sen nasılsın bakalım :))

günaydın suksuk biz daha kahvaltı yapmadık.ama çok acıktık gidip yapsak iyi olacak.bu arada kahvaltıda 1 ekmek yiyorum.benim gibi olan varmı.yediklerim nefesimi daraltmasa heralde devam ederim yemeye:)
1 ekmek mi? :53:
bebekc kendine gel yılların acısını mı çıkarıyon balım... o kilo öyle alınmaz böyle alınır der gibi:1:

günaydınnn herkesee bugün arabasız geleyim dedim başıma gelmeyen kalamadı otobüsler 20 kişililk otobüse 100 kişiyi sığdırmaya çalışınca millet tıkış tıkış mecbur bindim merdivende yolculuk ettim kapıyı bir açdı adam kolum sıkışdı kapıya nasıl bağırıyorm kimsede yer wermedi saolsun inş kızım iyidir çok canım sıkıldı saçma sapan başaladık güne yaniii
kimse yer vermedi mi? of allahım ne insanlar var ya....!
göbeğini gözlerine gözlerine soksaydın...sinir oldum bak şimdi

kızlar ben ılk 4 ay cokkustummm dogru durust yemek yıyemedımm her an wcdeydım hatta esım sana oraya yatak kuralım dıe dalga bıle gecıodu 3 gun yemek yemedıgımı bılıyorummm 21 haftadan bu yana 1o kg almısımmm .. kusma kesılınce sanırımm bırden kılo aldımm.. nette 12 kgya kadar normal dıo. ama ben 15 tamamlamak ıstıyorumm 5 kg son 2 ayda alsam top 15 eder.. dıyet yapan arkadaslarr 2 haftada 4oo gr aldık dıe yazmıslar ne yedınızz banada soleyınn buarada ben cok meyve yıyorumm engel olamıyorum snrıımm oda kg yaptı baana bıde su demır ve vıtamın hapını ıcınce cok ıstahım acılıoo ..:14::14::14::14::14::14:bırı bana yardım etsın:43::43::43:

Back
X