2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

aynn kuzu valla bnm kızda her türlü akrobatik hareketleri yapıyo serrayla ikisi birbirine çekmiş bu konuda :1: sen ne güzel görmüssün kızını annesi ohhh kime benzediğini bile çözmüssün valla ne güzel:52: babasınada kıskanmak düşer desene:) ya şu halsizliği hiç sorma kuzum yaaa ev işlerini bi,le öle zor yapıyorumki anlatamam kafamı yatakktan kaldırmak istemiyorum yaaa :50: ağda konusunu takma kuzum kafana alttan muayenemi olcanki panik yaptın öle ben epilasyon yapıyorum son zamanlarda zor olmaya başladı ama bi gayret yapıyorum ... dünde doğum günümdü kocişle dışarıda kutlama yaptık :52: öle yani bebişim şimdide 23 temmuzu bekliyorum sabırsızlıkla işte kızımı özledim şimdiden:43: bide 22 temmuz kocişin doğum günü 23 temmuz kızımı görecem 24 temmuzda evlilik yıldönümümüz:52: hepsi bi arada :16:

iiiikkkkkkiiiiiiiiiiii doooğğmuuuuuuuuuuuuuuuuuuşttuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnn canoooooooooooommmmmmmmmm :16: şimdide iiki doğurcaksın yağmur hanımı :46: yaaa bende zoraki yapıyorum hatta dün bi yemek yaptım bugünde hiç bişe yapasım yook ama ev batıyo yada bana öle geliyo artık.... canım ben hep doktordan önce yaptırdım ağdamı hiç öle gitmedim mesela geçen ay ilk defa alttan muayne etti hiç haberim yoktu :18: valla bu halimlede kendim bişe yapmam imkansız eee napcam ben bilmiyom :19: temmuzda ne güzel bi ay senin için maşallah :nazar:

iiiikkkkkkiiiiiiiiiiii doooğğmuuuuuuuuuuuuuuuuuuşttuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnn canoooooooooooommmmmmmmmm :16: şimdide iiki doğurcaksın yağmur hanımı :46: yaaa bende zoraki yapıyorum hatta dün bi yemek yaptım bugünde hiç bişe yapasım yook ama ev batıyo yada bana öle geliyo artık.... canım ben hep doktordan önce yaptırdım ağdamı hiç öle gitmedim mesela geçen ay ilk defa alttan muayne etti hiç haberim yoktu :18: valla bu halimlede kendim bişe yapmam imkansız eee napcam ben bilmiyom :19: temmuzda ne güzel bi ay senin için maşallah :nazar:

aaaa neden alttan baktı ki çatı kontrolü falan olmaz cokk erkenn:26::26:git canım kuaföre hiç yorma kendini

oyyyyyyyy tşk ederimmmmmm bebeğimmmmmmmmm ...... yaaa bende bugün çamaşırları zor astım valla şimdide kociş gelecek yemek yapmam lazım ama öle üşeniyorumki anlatamam ev desen zaten yetişemiyorum işlere oy oyyy:44: kuzu ağda için haklısın yaaa valla bende son son yapabildim sanırsam epilasyonu artık yapamam çok zorlanıyorum ne yapcm hiç bilmiyorum :43: kuaförede gidemem hayatta çok utanırım daha bi çözüm bulamadım anlıcan.... ee sen ne yapcan o zaman bebem ...

kızlar slm nasılsınız.benim dünden beri moralim çok bozuk.çarşamba günü kontrolüm vardı.doktor plt değerimin düşük olduğunu söyledi ve hematoloji bölümüne gönderdi.oradada düşük çıktı.gebeliktede oldukçça tehlikeli normalde de tehlikeli bir durummuş.kanın katılaşmasını engellediği için doğumda veya herhangi bir durumda kanama durmazmış.birde başka şeyleride etkiliyormuş.o nedenle her hafta kontrol önerdi doktor.bebeğin sağlığınıda çok etkiliyormuş çünkü.zekasını beyin yapısını vs gibi.o nedenle her hafta ayrıntılı ultrason tetkikler filan.pazartesi günü hematoloji doktorunun verdiği konsiltasyonla kendi doktoruma geri gideceğim bakalım ne olacak.dua edin kızlar allah bebeğimi ve beni korusun.beni de diyorum çünkü bebeğimin iyi olması bana da bağlı.

Kizlar sut artiricilar icin ssimdi cok erken.dogumdan 15 gun once rezene humana icin.dogumdan sonra kuru incir asure. Helva bulgur bol su sut yapiyor kizimdaa sutum vardi ama saglik sorunundan emziremedim.ins bunda olur ve emer.ama olmayacaksada olmuyor arkadasim okdar sey denedi iki gogusten 40 cc cikmiyordu mamayla buyudu bebegi..

yani çokta stres yapmamak lazım olursa olur artık biz elimizden geleni yapalımda .... çaylar doğumdan sonra içiliyo onu biliyorum ama kuru incire son zamanlarda başlamak daha iyiymiş süt kalitesinide arttırıyomuş bide dediğin gibi lohusayken bol su içmek ve günde en az bir bardak süt tüketmek de süt üretimini arttırıyo...inş hepimizin sütleri bol bol olurda emer bi güzel kuzucuklarımız:16:

kızlar slm nasılsınız.benim dünden beri moralim çok bozuk.çarşamba günü kontrolüm vardı.doktor plt değerimin düşük olduğunu söyledi ve hematoloji bölümüne gönderdi.oradada düşük çıktı.gebeliktede oldukçça tehlikeli normalde de tehlikeli bir durummuş.kanın katılaşmasını engellediği için doğumda veya herhangi bir durumda kanama durmazmış.birde başka şeyleride etkiliyormuş.o nedenle her hafta kontrol önerdi doktor.bebeğin sağlığınıda çok etkiliyormuş çünkü.zekasını beyin yapısını vs gibi.o nedenle her hafta ayrıntılı ultrason tetkikler filan.pazartesi günü hematoloji doktorunun verdiği konsiltasyonla kendi doktoruma geri gideceğim bakalım ne olacak.dua edin kızlar allah bebeğimi ve beni korusun.beni de diyorum çünkü bebeğimin iyi olması bana da bağlı.

güzelim çok geçmiş olsun yaaaa rabbim seni ve bebeğini korusun inş ... önemli bi konu bu sakın ihmal etme kontrollerine git tetkikleri yaptır mutlaka neden oluyomuşki acaba plt değer düşüklüğü... ama bişeycik olmaz allahın izni ile sen kendi doktoruna da bi görün de oda baksın bi...

aaaa neden alttan baktı ki çatı kontrolü falan olmaz cokk erkenn:26::26:git canım kuaföre hiç yorma kendini

yaaa benden su geliyo bazen çamaşırım azda olsa ıslanıyo akıntı diil bi rengi konusu yok çünkü özellikle çok gezince oluyo bunu söleyince bakmam lazım dedi suyundan geliyo olabilir ama yoktu bi sorun çok şükür bi dahada yaptırmak istemiyorum :14: kuzenim zaten kuaförde adacı ama bana eve geliyodu şimdi ben başka kime gidimki :31:

Trombosit yani plt düşüklüğü olan ziyaretçilerimiz plt düşüklüğü ve bu durumda ne olabileceğine dair Tahlil.com’a sıkça soru soruyorlar.Tahlil.com dışında başka hiçbir sitede bulamayacağınız,plt düşüklüğü nedenleri,plt düşüklüğünde neler olabileceği ve hangi durumlarda plt düşüklüğünün tehlike yaratabileceğine dair aşağıdaki yazımızı okumanız sizlere konu hakkında bilgi verecektir.

Trombosit ( PLT ) Testi,trombositlerin sayılmasıdır.Trombosit sayımı otomatik tam kan sayım cihazları ile yapılmaktadır. EDTA’ lı tüplere alınan kan ile bu test yapılır.EDTA ile pıhtılaşması engellenen kandaki eritrositler hemolize edildikten sonra kalan trombositler optik sayıcılarda sayılırlar. Kan sayımı sırasında bazı faktörler, trombosit yani plt sayısının yanlışlıkla düşük bulunmasına neden olabilir.

Trombosit soğuk aglutininleri varlığı, dev trombositler, hiperlipemi ve EDTA’ya bağlı trombosit kümeleşmesi gibi durumlarda otomatik kan sayım cihazları hatalı sonuç verebilir.Bu nedenle trombosit sayımının aç karına yapılması da önemlidir.Trombosit sayısı düşük bulunduğunda periferik kan yaymasında trombositlerin değerlendirilmesi önem taşımaktadır.

Periferik yayma,mikroskop eşliğinde yapılan bir incelemedir.Yüzlük büyütmede bir alanda görülen her trombosit 10 000/mm3 trombosit sayısına denk gelir.Normal bir periferik yaymada trombosit sayısının normal olduğunu söyleyebilmek için yüzlük büyütmede ortalama olarak her alanda en az 14–15 trombosit görülebilmelidir,Trombosit sayısı düşük olduğu zaman travma sonrası ve spontan kanama riski artmaktadır. Trombosit fonksiyon bozukluğu olmadığı sürece trombosit sayısı 50 000/mm3’ün üzerinde ise spontan kanama riski çok azdır. Trombosit sayısı 50 000/mm3’ün üzerinde ise cerrahi gereken hastaların ameliyat olması uygun olabilir.

tatlım bu bilgileri buldum bazı durumlarda yanlışlık olabiliyomuş inş seninkide öledir .. değerin kaç çıkmıştı

oyyyyyyyy tşk ederimmmmmm bebeğimmmmmmmmm ...... yaaa bende bugün çamaşırları zor astım valla şimdide kociş gelecek yemek yapmam lazım ama öle üşeniyorumki anlatamam ev desen zaten yetişemiyorum işlere oy oyyy:44: kuzu ağda için haklısın yaaa valla bende son son yapabildim sanırsam epilasyonu artık yapamam çok zorlanıyorum ne yapcm hiç bilmiyorum :43: kuaförede gidemem hayatta çok utanırım daha bi çözüm bulamadım anlıcan.... ee sen ne yapcan o zaman bebem ...

valla bi kere gitsen rahatlığını anlasan bu seferde vazgeçemezsin :1: napıcam bilmiyom yaaa jilet yada kocişle bişeler yapmaya çalışıcaz artık :9:

maşallah bebişine kaç kilo gelmiş tosuncuk :nazar:

valla ben 1 kilo olmuş derken 1 kilo 250 gram da fazlada çıktı kızımın doktor maşallah kıpır kıpır diyooooo artık DİKKAT ET GÜNLERİ BAŞLADI fazla düz yatma diyor hep sol hep sol yatış bebişim için her şeyi yapacağım bu zamana kadar bende 11 kilo almışım doktorun gözledi genişledi:))))

valla ben 1 kilo olmuş derken 1 kilo 250 gram da fazlada çıktı kızımın doktor maşallah kıpır kıpır diyooooo artık DİKKAT ET GÜNLERİ BAŞLADI fazla düz yatma diyor hep sol hep sol yatış bebişim için her şeyi yapacağım bu zamana kadar bende 11 kilo almışım doktorun gözledi genişledi:))))

maş tatlım bebişne:nazar::nazar::nazar: benim kızda 27 haftalıkken 1 kilo 117 gr dı bende hiç o kadar beklemiyodum şükür ki ii çıktı kilosu ..... maş sende ii kilo almışın cnm:1:

canım çok geçmiş olsun varmıdı böle bi rahatsızlığın daha önce yoksa hamilelikle ilgili bi durummu :31: rabbim senide bebğinide korusun canım inş kötü bişe olmıcak bu saydıkların olabilecek ihtimaller ama olmaz inş bişecik içini ferah tut kontrollerini aksatma

:nazar: maşallah bebişine ayyy bende pazt öğrencem inş çok merak ediyom tabii öncelikle şu ağda işini halletmem lazım :17:

Son düzenleme:
herkese merhaba,
29. haftamdayım, ben de 11 kg alanlardanım :)
Allah sonumu hayır etsın dıyorum :)

27+3 te kontrole gıttıgımızde ogluş 1.300 gr dı

kızlar aksama mısafırlerım oldugu ıcın butun gundurr kosturuyorum elıfımlee oda yoruldu kuzucum .. gusel bır menu hazırladım fotolarını atmak ısterdım ama sımdı canınız ceker kıyamam szee.. ıslerımı 4 gıbı bıtırdım dus alıp dınlendım anca bu saat grebıldım ılkkez.. sızlerde ıyısınızdır ınss.. ben bı gecmıs yapım

herkese merhaba,
29. haftamdayım, ben de 11 kg alanlardanım :)
Allah sonumu hayır etsın dıyorum :)

27+3 te kontrole gıttıgımızde ogluş 1.300 gr dı

bende 11 kg aldım cnm.
maşallah minişine ben 28, haftada gitmiştim 1300dü.allah sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin.

kızlar aksama mısafırlerım oldugu ıcın butun gundurr kosturuyorum elıfımlee oda yoruldu kuzucum .. gusel bır menu hazırladım fotolarını atmak ısterdım ama sımdı canınız ceker kıyamam szee.. ıslerımı 4 gıbı bıtırdım dus alıp dınlendım anca bu saat grebıldım ılkkez.. sızlerde ıyısınızdır ınss.. ben bı gecmıs yapım

sorma canım bende misafir ağırladım resmen öldüm.önceki gece geldi misafirlerim gece üçe kadar oturduk.sabah işe gittim 4 saatlik uykuyla.dün akşam saat 1 olmuş halen uyumuyorlar.enson karşılarında uykuya geçtim kocam hadi kalkın uyuyun demiş.yoksa bizimkilerin uyuyacağı yok halenn:52:

sağol canım aktardan süt artıcı çay diyemi istiycez acaba ve doğumdan sonramı kullanılıyor
ben topikte okuyorum yok göğsümde akıntı var yok uçları değişti bende tık yok o yüzden oluruna bırakmıycam ALLAH ım hepimize yardım etsin

Evet canım süt artırıcı çay diye geçiyo sanırsam. Kızlar bu arada göğsünüzden sıvı falan gelirse sakın sıkmayın. Yağ krem felan sürerken de çok oynamıyın memişlerle. Çünkü erken doğumu tetikliyormuş haberiniz olsun bana doktorum söyledi!!!!

Süpermiş ya :1::1: tam benlik :)

benim SERRAM gene döndü yan duruyodu sağlı sollu vuruyodu meleğim şimdi gene aşaları tekmeliyo :52: çok vakur ve rahatına düşkün olcak benim kızım yaa ayaklarının üstünde duruyo yada yan gelip yatıyo :52: inş doğuma kadar baş aşa döner kuzum yaaa :9:

döner inşaallah kuzum benimkini başı aşağı ama doktor yukarı çıkabilir dönebilir diyor. Bazen hem sağımda hem solumda bişeler hissediyorum yan mı yatıyor ne yapıyorsa zamane bebekleri :9::9::9:

Selam kizlar nasilsini?sabah erkenden gittik kocikle eminonune pijama sabahlik takimimi aldim icime indi en azindan.hemde piyasa ve nete gore daha uygun aklinizda olsun.ufak tefek biseylerde aldik geldik bu iste bitti sukur.sal ve tacda aldim tyerlik kaldi.lohusa bardagi icin sus malzemessi aldim evde yapicam.gogus pedi yikma sungeride aldim:)

Canım ne renk şal ve tac aldın? Bende şal mı alsam ki.. Doğumdan snra sen ne örteceksin tülbent felan mı?

Canım Allah sana da bebişinede şifa versin.. İnşaAllah önemli bir şey değildir içini ferah tut bebişinde stres olmasın.. En kısa zamanda geçer inşaAllah değerlerin normale döner..

Neler yaptı söle bakim hamarat hatun benim canımda poğaça istiyor ama hamur işi yememem lazım 14 kilo aldım :14::14::14::14:

selammm kızlar kimse yok mu ?

Hoşgeldin...

Kızlar mamamızı yedik geldik.. Ütü yapmam lazım ama ı ı yemiyor :27::27:

kızlar şeker iyi çıktı. Kollarım delik deşik oldu. Çok yorulduk uyumaya gidiyoruz. Öpüldü bebişler totoları
gozun aydın canımm :16::16:
Gunaydın kılzar cumartesı ıse gelmek kdr ızdıraplı bısı yok valla

nasılsnz bakalım bugun sbhtn berı bı agrı var adet agrısı gbı arada bı sancı gırer gbı oluo karnıma :18::18::18:buarada kaynanama sana gelcem 1 hafta kalcam dıyodum aksam suprızzzz kaynanamlar eldı 1 hafta kalckmıs bızde coluk cocuk doldu evv hep
sanada gozun aydın dıyımcede olmuycak sankımm:1::1::1::1::1:
Bundan burda bir arkadaş daha almıştı yada bakmıştı resmini koymuştu da ordan hatırlıyorum...

Çok güzel, güle güle kullanın tontişinle inşallah:nazar::nazar::nazar::nazar:
sanırım o kısı benım ben ondan aldım cnm bızım cocuk odasında durucagı ıcın bı sorunolmadı kapıdan gecmıo cunkı:21::21:
kızlar ya bişey dicem kaç nevresim kaç yorgan kaç uyku seti kaç battaniye almak lazım acaba??? çok sordum galiba:)))))
bı nevresım bı pıke takımı..orgu battanıyee 2 yunlu battanıye 6 penye battanıye 2 dahada alıo annemler:9::9::9:
ıns hersey yoluna gırer cnm baska dr gıt bence:nazar::nazar::nazar:
masalahh canım bebegınee... benımkıde 1o kg deyıncee cok dedı:1::1::1::1::1:
sorma canım bende misafir ağırladım resmen öldüm.önceki gece geldi misafirlerim gece üçe kadar oturduk.sabah işe gittim 4 saatlik uykuyla.dün akşam saat 1 olmuş halen uyumuyorlar.enson karşılarında uykuya geçtim kocam hadi kalkın uyuyun demiş.yoksa bizimkilerin uyuyacağı yok halenn:52:
benımkı yatılı deıl allahtann canımm.. 2 saat durup gıderler:1::1::1::1:

Back
X