merhaba kızlar,
bizde hastanede kaldık 1 gece sancılarım varmış ama kendi takibim sonucu anladım ve hemen doktorumu aradım, sizede yaşadıklarımı anlatayım ki Allah göstermesin başınıza gelirse neler yapılıyor , nasıl oluyor bilin.
çarşamba gününden beri karnımda sık sık sertleşmeler, toplanmalar oluyordu yani kasılma. normalde bu haftalarda kasılmanın normal olduğunu biliyordum ama sık olması normal değildi. baktım 2 gün geçmiyor, cuma günü doktorumu aradım, en yakın hastanede NST ye gir ve idrar tahlili yaptır sonuca göre konuşalım dedi. hemen yaptırdım, idrar normal çıktı ama NST'de 5 dk 'da bir yani düzenli olarak 30-40 civarı sancılar çıktı. hastanedeki kadın muhtemelen doktorun seni yatırır dedi. hemen doktorumu aradım , atla bana gel, duruma göre hastaneye yatırabılırım ,pıjama falan alda gel dedi. gittik doktorumuzun muayenehanesine ultrasonda baktı, suyu bol dedi, normalde ters duruyordu bebeğim ama doğum pozisyonuna yani baş aşağı dönmüş ama Allahtan kanala girmemiş, kanala girse sıkıntı olurdu durdurmak dedi. kilosu 1930 gr boyu 43 cm çıktı, yani ultrasona göre kilosu 2 , boyu 1 hafta öndeymiş, seni yatırıp sancıları durdurmam gerekiyor dedi, önce 6 saatlik takip, sancılar 6 saatte durmazsa gecede yatacaksın dedi. gittik doğum yapacagım hastaneye, o kadar ılgılı davrandılarki , 3 tane hemşire başıma üşüştü.hepsi bir yandan birşey yapıyorlar falan.birisi sürekli sorular soruyor, biri geldi şimdi damar yolunuzu açacağım falan diye, biri geldi fitil atacağım makattan diye anlatıyor, öteki ciğer geliştirici iğne yapacağım diyor. korktum birden böyle

dedimki sırayla yapalım isterseniz, tabiki sırayla yapacağız merak etmeyin sadece bilgi veriyoruz dediler.önce damar yolum açıldı , elimin üzerinden serum bağlandı hemen,sonra 2 doz bir arada ciğer geliştirici iğne yapıldı, biraz ağır bir iğneydi ama oğlum için dayandım. sonra makattan fitil atıldı, ve dil altı sancı durdurucu nidilat diye bir hap verildi. 1.serum bitince NST yapıldı sancılar 20 ye düşmüş çok iyi böyle giderse taburcu olursun dediler. sonra 2. serum takıldı, oda bitince tekrar NST ve sancılar 50'ye yükselmişti, doktorumu aradılar gidemezsin bu gece kalacaksın dedi, ben yıkıldım tabi.sonra 3. serum ve ardından yine NST, sancılar 15 civarıydı ve 4. serum takıldı. gece hiç uyumadım, belki 30 kere WC'ye gittim, elimdeki serum iğnesi öyle canımı yaktı ki söküp atmak istedim, ara ara ağladım , ama hep dua ettim oğlum için dayanmak zorundayım dedim. TV'de Kuran okunuyordu açtım onu dinledim, biraz huzur geldi ruhuma. sonra sabah oldu tekrar NST ye girdim , dümdüz çıktı sancılar bitmişti

saat 10 gibi doktorum geldi, sancılar bitmiş, şimdi tekrar 2 doz ciğer geliştirici iğne olacaksın, yine fitil atılacak, sonra serumun bitince taburcusun dedi. ama nidilat adındaki hapa devam ve birde magnezyım yazdı, cuma gününe kadar iç cuma tekrar NST ye gir sonucuyla bana gel dedi.artık ciğer geliştirici olduğun için şu aralar doğsa çok sorun olmaz korkma ama biraz küvözde kalır dedi.sonra iğnemiz yapıldı, fitilimiz atıldı, serum çıkarıldı ve hastaneye 280 tl ödememiz sonucunda taburcu olduk , o kadar komik ki 1 lira eldiven parası bile yazmışlardı faturaya, 20 adet kullanmışlar, çok güldüm özel hastane işte.sonuç olarak şimdilik iyiyiz kızlar , bugün forumda fırınımı bulaşık makinemi çektim arkasını süpürdüm falan yazan bir arkadaşımızı gördüm, kimdi hatırlamıyorum ama kendisine asla bir daha yapma demek istiyorum. ben evde yatarken , hiç bir iş görmezken bunları yaşadım, evim batsın, afedersiniz .ok götürsün umurumda değil, 2 gündür yaşadığım acı ve korkuyu sadece ben bilirim. sizlere de lütfen yapmayın kendinizi yormayın demek istiyorum. uzun oldu ama hikayemiz böyle işte...