2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

selamlar hanımlar..

ben oğluşa uyku tulumu aldım.dün gece ilk ke zgiydirdim ankarada gece 0 ın altına üdşmüş sıcaklık.memnunum şimdilik ince bişey aldım öyle kalın içi elyaf dolu değil.aslında içinde ne var bilmiyorum ama ince bişey.ayaklı kollu aldım.oğluş rahatsız olmadı şükür.korkmuştum giymek istemez diye.gece üstünü çok açıyo iyi oldu böylesi üstüne extra bişey örtmüyorum.
internetten çok araştırdım tulumu bisürü çeşit vardı yok kulu çıkanlar bacakları ayrılanlar falan.sonunda girdim bi bebe mağazasna aldım öyle markasız bişey.

ya birde bu ara benim oğlan çok tuhaf o yerinde duramayan akşama kadar koşturup duran çocuk gitti.yerine her bulduğu yere yatan bi çock geldi.çok şaşırıyorum bu duruma hemen atıyo kendini yere yatıyo yerde öle kendi kendine mırıldana mırıldana bişeyler yapıyo.hastamı diycem ama bi belirti yok.üst dişin biri diş etinin içinde uzuyor ama daha çıkmadı etin altından doğru uzuyor farkediliyor ondanmı diycem ama diş zamanı daha huzursuz olmöası lazım.anlayamadım bu durumu bikaç gündür

moon fatihmi kudurdu canım ben geldim sen çıktın:10::10:
kaynanamlar yemege geldi cnm hazitlik yapmak için çıktı m
Cnm emirin uyku hali havadan olabilir bende öyle yim bol bol yatasim var oglumda oyle

bu arada az önce farkettin dişi patlamış nihayet diş etinin içinde uzayıp duruyordu üstten.5. dişimiz geç geldi ama geldi nihayet.

Hayirli olsun5.disiniz cnm azı disleri beni korkutuyor:18:

Hayirli olsun5.disiniz cnm azı disleri beni korkutuyor:18:

teşekkürler canım
inşallah kolay çıkarırlar azıları ya sizin baya dişiniz oldu dimi azılardamı sıra.hepsi birden çıkmıştı fatihin.

bizim ik 4 ü birden çıktı 8. ayda sonrasında bugüne kadar bekledi.bakalım diğerleri ne zaman gelicek.

herkese selam..
hasta bebeklere acil şifa diliyorum..
ahmet de grip oldu 20 gün oldu ama sümük ve balgam bitmedi hala. salgın var herkes hasta.
hele bir de okula başladım mikrop taşıyorum eve:50:
bakıcıya alışma serüvenini atlattık şükür.
ama koşturmacadan buraya yazmaya vakit kalmıyor.
ahmet sabah kahvaltıda peynir yumurta
öğlen ne varsa çorba köfte vs. akşam da öyle. biz ne yiyorsak yiyo yani. farklı bişey yapmıyorum bayadır.
akşam 6-7 gibi yemek yiyoruz 9-10 gibi emip uyuyor gece uyanmaları diş hastalık durumuna göre değişiyor tabi.
1 yaş aşıları olalı 2 hafta oldu huzursuzluğu sonradan olurmuş bu aşıların, kuluçka süresi olan hastalıklar olduğundan bikaç gündür iştahsız ve mızmız. sanırım bu yüzden.
hala ayakta durduğunu fark ettiği an oturuyor ama fark edene kadar baya oynuyo tutunmadan.
bizde durumlar böyle
herkesin keyfi yerindedir inş.

Günaydın hanımlar..herkese hayırlı cumalar.
Yağız.da grip gibi..2 gündür burnu çok akıyor sürekli hapşuruyor.birazdan sağlık ocağına götürücem.ilerlemesin inşallah.demek ki salgın var.havalar da birden soğudu..
bazı bebekler konuşmaya başlamış maaşallah kuzucuklara..:nazar:yağız sadece canı isterse anne diyoo baba çok diyo birde mama...başka konuşmuyor..neden acaba ? hemen evham yaptım şimdi.bir soru olabilir mi Allah korusun :50:

sizlerede geçmiş olsun kızlar umarım hemen iyileşir kuzular.

mertin bu ilk nezlesiydi ben ayrı bir panik oldum doğduğundan beri böyle ateşi çıkmamıştı:nazar:umarım bundan sonrada çıkmaz ama yerinde durmadığı bütün odaları dolaştığı için pek sanmıyorum gidip betona yatıyor, çoraplarını çıkarıp betona basıyor ne yapıcam bilmiyorum.

Son düzenleme:
teşekkürler canım
inşallah kolay çıkarırlar azıları ya sizin baya dişiniz oldu dimi azılardamı sıra.hepsi birden çıkmıştı fatihin.

bizim ik 4 ü birden çıktı 8. ayda sonrasında bugüne kadar bekledi.bakalım diğerleri ne zaman gelicek.

tatlım bzimde 7-8 geliyor yerleri belirdi salyası arttı bir iki haftaya gELİR

geçmiş olsun kızlar bebşilerinze hayırdır inşallah salgın var galiba tırstım valla bende.havalar birden doğudu ondan sanırım.
yeşimcim hiç evham yapma canım erkek bebekler kızlara göre daha geç gelişim gösterebiliyorlarmış bazı konuarda.bizimkide tek kelimeler söylüyor hala.anne baba annenne gel git nerde falan filan.özellikle akşama kadar nerde ve anne çok söylüğyor.diğerlerini arasıra söylüyor.

sağol canım.

bizimkide tam cümle kuramıyor söyledikleri gel,anne,baba,mama,memem,annem,cıcak yani sıcak:1:,çiçek diyor evdeki çiçeklere bakıp

lambalara cızzz diyor,bide biryere gitmek istiyorsa hade hade diyor:9: bide abba:nazar:

korkulacak birşey yok bencede yeşim bu aylarda şakır şakır konuşmaması normal her bebeğin gelişimi farklı.

önemli olan sağlıkları.

Son düzenleme:
herkese iyi geceler

bebeklerin konuşmasından bahsedilmiş daha erken bence basit kelimele söylüyolar daha.

alıntı:

9-12 ay , bu dönemdeki bebekler basit sözcükleri anlamaya başlarlar. Hayır dediğinizde durup yüzünüze bakarlar. Birisi anne nerde dediğinde anneye bakar, anneyi bulmaya çalışırlar. İsteklerini ifade edebilmek için beden dilini kullanırlar, örneğin parmakları ile istedikleri bir şeyi veya ilgilerini çeken bir şeyi size işaret ederler, gösterirler, sizin de bakmanızı isterler.Beden dilinin yanı sıra, isteklerini anlamlı sesler çıkartarak ifade etmeye başlarlar, bazen de sözcükler kullanmaya başlarlar. Örneğin onu kucağınıza almanızı istediğinde kollarını yukarı kaldırarak isteklerini ifade ederler. Masanın üstündeki topuna ulaşamayınca parmağı ile işaret edip ıh ıh sesleri çıkartırlar. Oynamak istediklerini ellerindeki oyuncağı size getirerek gösterirler.

Bay bay yapmasını öğretin, biryere giderken bay bay yapın onun da yapmasını sağlayın.
Vücut organlarını gösterin, bebeğin burnu nerde? , Ali nin burnu nerde? gibi.
Oyuncağını yavaşça bir yastığın altına saklayın bunu yaparken sizi izlemesini sağlayın. Sonra bebek nerde? deyin. Bulmasına yardım edin. Bulduğunda çok şaşırmış gibi yapın, onu kucaklayın, gıdıklayın, çok hoşunuza gittiğini ona gösterin. Bu oyun bu yaş bebeklerin en sevdiği oyunlardan biridir.
Bir oyuncağı işaret ettiğinde veya size getirdiğinde bana kitap getirdin. topunu verelim aaaaa bebek burdaymış!! gibi sözcüklerle ona katılın.

12-15 ay Bu dönemde bebek artık sözcükleri kullanmaya başlar. Aynı ifadeyi aynı nesneyi tanımlamak için kullanırlar örneğin su için bbbuu , ayakkabı için aga . , biberon için bidi gibi. Pek çoğunun anne-baba sözcüklerinin dışında 2-3 anlamlı kelimesi vardır ve yaklaşık 25 sözcüğü anlayabilirler. Basit yönergeleri yerine getirirler örneğin bardağı babaya ver , topu at gibi
En çok kullandığı, aşina olduğu nesne ve kişilerin isimlerini örneğin bebek,top,bardak,abi, köpek, balon gibi sık sık tekrarlayın, onun da söylemesi için fırsat verin, biraz bekleyin, sabırlı olun.
Bol bol resimli kitaplara bakın. Kitaba bakarken hangi nesneye baktığına dikkat edin, onun ilgilendiği nesnenin ismini söyleyin, parmağınızla gösterin. Gerçek resimlerin olduğu, bildiği nesnelerden oluşan ,fazla karışık olmayan, mümkünse tek sayfada 3-4 resmin olduğu kitapları tercih edin.
Çocuğunuz bir nesnenin ismini söylediğinde gülümseyin, alkışlayın, çak yapın, ona memnuniyetinizi gösterin. İsmini söylediği nesne ile ilgili basit ve kısa bir şeyler söyleyin. Örneğin bebek dediğinde ooooo, bak, bebek, mama yiyor gibi.

:16::16::16::16::16::16::16:

tatlım bzimde 7-8 geliyor yerleri belirdi salyası arttı bir iki haftaya gELİR

siz baya dişlisiniz canım ya maşallah.:nazar::9:
bu arada yeni avatarın çok güzelmiş canım tams senlik
sağol canım.

bizimkide tam cümle kuramıyor söyledikleri gel,anne,baba,mama,memem,annem,cıcak yani sıcak:1:,çiçek diyor evdeki çiçeklere bakıp

lambalara cızzz diyor,bide biryere gitmek istiyorsa hade hade diyor:9: bide abba:nazar:

korkulacak birşey yok bencede yeşim bu aylarda şakır şakır konuşmaması normal her bebeğin gelişimi farklı.

önemli olan sağlıkları.

maşallah canım merte çiçeği falan biliyor çok büyüdüler yaaa maşallah hepsine dillendiler bile. bizimkide telefona aloo diyor.bişeyi yere atınca atttıı diyor birde dinozoru var kocaman ona dino diyor.dinoyu öp diyoruz gidiyor öpüyor.:16:

herkese iyi geceler

bebeklerin konuşmasından bahsedilmiş daha erken bence basit kelimele söylüyolar daha.

alıntı:

9-12 ay , bu dönemdeki bebekler basit sözcükleri anlamaya başlarlar. Hayır dediğinizde durup yüzünüze bakarlar. Birisi anne nerde dediğinde anneye bakar, anneyi bulmaya çalışırlar. İsteklerini ifade edebilmek için beden dilini kullanırlar, örneğin parmakları ile istedikleri bir şeyi veya ilgilerini çeken bir şeyi size işaret ederler, gösterirler, sizin de bakmanızı isterler.Beden dilinin yanı sıra, isteklerini anlamlı sesler çıkartarak ifade etmeye başlarlar, bazen de sözcükler kullanmaya başlarlar. Örneğin onu kucağınıza almanızı istediğinde kollarını yukarı kaldırarak isteklerini ifade ederler. Masanın üstündeki topuna ulaşamayınca parmağı ile işaret edip ıh ıh sesleri çıkartırlar. Oynamak istediklerini ellerindeki oyuncağı size getirerek gösterirler.

Bay bay yapmasını öğretin, biryere giderken bay bay yapın onun da yapmasını sağlayın.
Vücut organlarını gösterin, bebeğin burnu nerde? , Ali nin burnu nerde? gibi.
Oyuncağını yavaşça bir yastığın altına saklayın bunu yaparken sizi izlemesini sağlayın. Sonra bebek nerde? deyin. Bulmasına yardım edin. Bulduğunda çok şaşırmış gibi yapın, onu kucaklayın, gıdıklayın, çok hoşunuza gittiğini ona gösterin. Bu oyun bu yaş bebeklerin en sevdiği oyunlardan biridir.
Bir oyuncağı işaret ettiğinde veya size getirdiğinde bana kitap getirdin. topunu verelim aaaaa bebek burdaymış!! gibi sözcüklerle ona katılın.

12-15 ay Bu dönemde bebek artık sözcükleri kullanmaya başlar. Aynı ifadeyi aynı nesneyi tanımlamak için kullanırlar örneğin su için bbbuu , ayakkabı için aga . , biberon için bidi gibi. Pek çoğunun anne-baba sözcüklerinin dışında 2-3 anlamlı kelimesi vardır ve yaklaşık 25 sözcüğü anlayabilirler. Basit yönergeleri yerine getirirler örneğin bardağı babaya ver , topu at gibi
En çok kullandığı, aşina olduğu nesne ve kişilerin isimlerini örneğin bebek,top,bardak,abi, köpek, balon gibi sık sık tekrarlayın, onun da söylemesi için fırsat verin, biraz bekleyin, sabırlı olun.
Bol bol resimli kitaplara bakın. Kitaba bakarken hangi nesneye baktığına dikkat edin, onun ilgilendiği nesnenin ismini söyleyin, parmağınızla gösterin. Gerçek resimlerin olduğu, bildiği nesnelerden oluşan ,fazla karışık olmayan, mümkünse tek sayfada 3-4 resmin olduğu kitapları tercih edin.
Çocuğunuz bir nesnenin ismini söylediğinde gülümseyin, alkışlayın, çak yapın, ona memnuniyetinizi gösterin. İsmini söylediği nesne ile ilgili basit ve kısa bir şeyler söyleyin. Örneğin bebek dediğinde ooooo, bak, bebek, mama yiyor gibi.

:16::16::16::16::16::16::16:

canım bunlatın hepsini yapmaya çalışıyoruz beraber ama kitap olayına gelince işler karışıyor.bizimki yırtmak ve yemek istiyor.hala diş çıkarma dönemlerinde olduumuzdan sanırım herşeyi ağzına alıyor.bikaç kitap aldım ama uygulamaya koyamadım daha.
aslında bez kitaplar varmış fişherprice onlardan alınabilir.

merhabalar anneler

acayip yorgun ve uykusuzum oğlum çok mızmız herşeye ağlıyor.geceleri zaten uyku deen bişey yok dün 10 da yatırdım gece 4 te uyudu anca 4 e kadar yarım saatte bi kalktı bazen daha erken.tekrar 7 de kalktı.önceki gecede öleydi ama eşim evdeydi sabah ona bıraktım 3-4 saat yatmıştım.diş mahvetti bizi üst dişi yamuk geliyor biraz anladığım kadarıyla dişin yarısı etten kurtulmış yarısı kalmış oda canını yakıyo sanırım.calpol içirdim ama banamısın demedi.neyse yine bi diş çıkarma evresine girdik ilki gibi olursa 3-4 tane bi arada çıkıcak galiba.alttaki 2 diş de çok beyazladı.anlaşılan bana baya bi uyku yok.:50::50::52:

siz baya dişlisiniz canım ya maşallah.:nazar::9:
bu arada yeni avatarın çok güzelmiş canım tams senlik

maşallah canım merte çiçeği falan biliyor çok büyüdüler yaaa maşallah hepsine dillendiler bile. bizimkide telefona aloo diyor.bişeyi yere atınca atttıı diyor birde dinozoru var kocaman ona dino diyor.dinoyu öp diyoruz gidiyor öpüyor.:16:

canım bunlatın hepsini yapmaya çalışıyoruz beraber ama kitap olayına gelince işler karışıyor.bizimki yırtmak ve yemek istiyor.hala diş çıkarma dönemlerinde olduumuzdan sanırım herşeyi ağzına alıyor.bikaç kitap aldım ama uygulamaya koyamadım daha.
aslında bez kitaplar varmış fişherprice onlardan alınabilir.

merhabalar anneler

acayip yorgun ve uykusuzum oğlum çok mızmız herşeye ağlıyor.geceleri zaten uyku deen bişey yok dün 10 da yatırdım gece 4 te uyudu anca 4 e kadar yarım saatte bi kalktı bazen daha erken.tekrar 7 de kalktı.önceki gecede öleydi ama eşim evdeydi sabah ona bıraktım 3-4 saat yatmıştım.diş mahvetti bizi üst dişi yamuk geliyor biraz anladığım kadarıyla dişin yarısı etten kurtulmış yarısı kalmış oda canını yakıyo sanırım.calpol içirdim ama banamısın demedi.neyse yine bi diş çıkarma evresine girdik ilki gibi olursa 3-4 tane bi arada çıkıcak galiba.alttaki 2 diş de çok beyazladı.anlaşılan bana baya bi uyku yok.:50::50::52:
sağol cnm bi değişiklik olsun dewdim.allah kolaylık versin cnm diş dönemi zor oluyor bende fisherin kitapı var ama sayfası az sıkıldı ondan normal kitap veriyorum yırtıyor :)) kalın karton da var onuda beğenmıiy"or

selam anneler
bu çocuğun gazı beni öldürecek artık.diş falan değil sorunu kesinlikle gaz eminim.dün yine gece 5 e kadar uyumadı sonra 3 saat uyumuş anca deliksiz.gece sürekli yanındaydım ve sürekli gaz çıkardı.1 yaşını geçti hala gaz hala gaz.anlayamıyorum bebekken bile bu kadar gaz sorunu yaşamadım ben.nolduysa ek gıdadan sonra oldu bişey gaz yapıyo ama ne çözemedim.yada üşütüyomu bilmiyorum.bugün burnumuz akmaya başladı ara ara akıyo.sanırım ilk hastalığımızı geçireceğiz.gerçi ateş falan yok ama burun akıntısıda saba kalkınca vardı şimdi kesildi hayırlısı olsun bakalım.

sizler nasılsınz bakalım yine uğrayan yok pek fazla buralaraa.

moon nasılsın canım fatih paşa nasıl.aynen kalın kartonu benimkide sevmiyor yırtamıyor sinirleiyor atıyor.vercen eline gazeteyi çok seviyor ağzına atıp yemeye çalışmasa etraf kirlenmiş umrumda değilde.kaç ere çıkardım ağzından.

nasılsınız kızlar..ne var ne yok..fazla ilerlememiş sayfalar..ohh sewindim..fazla giremiyorum bu aralar.bayram temizliğine giriştim..yağızla çok yavaş ilerliyor ama..napalım sağlık olsun..artık iyice yürüyor oğluşum:nazar:bu sefer de yerinde duramıyor ben hep arkasındayım...7.ci dişi de patladı alttan...gecelri bazen çok güzel uyuyor bazen hiç uyumuyor..emzirmeye devam ediyorum..artık herkesin yanın da meme meme diyip yanıma geliyor göğsümü elliyor..ayy utanıyorum :1::1:beslenmesin dede her şeyden yediriyorum maaşallah ayırt etmiyor.acı bile veriyorum bazen.gık demiyor..ama arkasından yoğurt veriyorum hemen...:1:

nasılsınız kızlar..ne var ne yok..fazla ilerlememiş sayfalar..ohh sewindim..fazla giremiyorum bu aralar.bayram temizliğine giriştim..yağızla çok yavaş ilerliyor ama..napalım sağlık olsun..artık iyice yürüyor oğluşum:nazar:bu sefer de yerinde duramıyor ben hep arkasındayım...7.ci dişi de patladı alttan...gecelri bazen çok güzel uyuyor bazen hiç uyumuyor..emzirmeye devam ediyorum..artık herkesin yanın da meme meme diyip yanıma geliyor göğsümü elliyor..ayy utanıyorum :1::1:beslenmesin dede her şeyden yediriyorum maaşallah ayırt etmiyor.acı bile veriyorum bazen.gık demiyor..ama arkasından yoğurt veriyorum hemen...:1:

masallah oglusuna canımm :nazar: sen calısıymsn ?

ebrarda cok huzrsuz dısten gece uyumuyrz sbha kdr ayakta dunde bı ara daldı saat 4 uyandı tv gosteryo ac pepe pepe dıe pepenın sarkısını soyleye soyleye uyuttum zorlaaa

ahhh ahh nolucak bu bebelerin uykuları böyle düzelir dedikçe daha beter oluyo sanki.

fufacım napıyosun canım nasılsın gözükmüyordun.

yeşimcim maşallah oğluşuna baya ilerletti demek yürümeyi.valla ben daha temizlik işleirne falan girişemedim giriçebilecek gibide durmuyor durumlar.hem ben hastayım hem oğluşun burnu akmaya başladı bugün oda hastalanıcak sanırım.zaten evde bişi yok daha bu yaz ev boyandı halılar gönderildi perdeler yıkandı camlar silindi.evin rutn işleri işte bazen onalra bile yetişemiyorum gerçi.

Back
X