2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

öncelikle yeni üye olduğumu söyliyeyim . eylül 2012 anneleri konusunu görünce yazmak istedim . bende 2012 ağustos annesiyim aslında ama baştada dediğim gibi yeniyim henüz ve bana en yakın konu burayı gördüm . uzun zamandır takip ettiğim bir site burası.. hemen hemen kafama ne takıldıysa burdaki forumları okuyup bilgilendim. ama üye olmak yeni nasip oldu.. malum annelik görevimizden anca fırsat bulabildim.. beni arkadaş olarak eklerseniz sevinirim.. :)) hee birde birşey sorucam ben forumda nasıl konu açabiliyorum ? bana yardımcı olursanız çok sevinirim:) teşekkürler şimdidenn

h.g cnm.bebişn nasıl sen nasılsın? açabildin mi konu bu arada?

bir tane resim ekleyebildim. yeni değil.doğumgünü fotosu:)bilgisayar formata gitti. hepsini diske attık.üşendim atmaya. şimdilik elimde bu var. daha müsait bir zamnda yenilerini eklerim.
bu arada foto için arkadaş olmak gerekiyor sanırım. ben de diyorum niye göremiyorum fotoları:)))

kızzz sekoşşşşşş ayyy kız merak ettim. gece buluşalım 12 gibi:))) ne dersiniz:))))

hemen bakıyorum fotoya
gelebilirsek güzel olur aslında ama söz vermiyorum ben

ben de öyle düşündüm. kaç gündür yanıma alıyorum.yine aynı. değişen bişey yok.eşim artık oturma odasında yatıyor:)))
kızım ellerinden öpüyor:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::54::54:

bende onun yanacıklarından gıdıısndan heryerinden öpüyorum:54::54::16:

ben de öyle düşündüm. kaç gündür yanıma alıyorum.yine aynı. değişen bişey yok.eşim artık oturma odasında yatıyor:)))
kızım ellerinden öpüyor:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::54::54:

bi derdi var ama ne yoksa niye uyumasın prenses doktorda bulamamış alah allah.dişmi gazmı bişey var ama ne.
bu seferde senin kız ayırdı demek sizi konuşabldinmi eşinle son durumlar ne.:9:

Selam kizlar iyi hafta sonlar

Benimde isim var kaynanaya gitcem aksama gorusuruz ins öptüm

bi derdi var ama ne yoksa niye uyumasın prenses doktorda bulamamış alah allah.dişmi gazmı bişey var ama ne.
Bu seferde senin kız ayırdı demek sizi konuşabldinmi eşinle son durumlar ne.:9:

kuzenimin bir arkadaşının çocuğu da böyleymiş.en sonunda ayrıntılı tahlil yapılmış.uyku hormonu az çıkmış çocukta:53::53::53: şimdi düzene girmiş artık uykuları. Bir araştırayım bakayım nasıl bişeymiş o:)))
yok bacım ne konuşması dha kötü oldu. 3 gündür ayrı yatıyoruz adamla:))) eşim sosyaldir.spora gidiyor iş çıkışı. Geç geliyor. O gelince ben de konuşmaya bile derman kalmıyor.sabahta çok erken kalkıyor iş için.amannnn zaten benimde hiççç halim yok. Iyi böyle.kolumu kıpırtadacak halim yok.

Selam kizlar iyi hafta sonlar

Benimde isim var kaynanaya gitcem aksama gorusuruz ins öptüm
selam canım seninde haftasonun güzel geçer umarım
görüşürüz canım :54:

kuzenimin bir arkadaşının çocuğu da böyleymiş.en sonunda ayrıntılı tahlil yapılmış.uyku hormonu az çıkmış çocukta:53::53::53: şimdi düzene girmiş artık uykuları. Bir araştırayım bakayım nasıl bişeymiş o:)))
yok bacım ne konuşması dha kötü oldu. 3 gündür ayrı yatıyoruz adamla:))) eşim sosyaldir.spora gidiyor iş çıkışı. Geç geliyor. O gelince ben de konuşmaya bile derman kalmıyor.sabahta çok erken kalkıyor iş için.amannnn zaten benimde hiççç halim yok. Iyi böyle.kolumu kıpırtadacak halim yok.

uyku hormonumu az çıkmış allah allah o nasıl testmiş acaba bende merak ettim.tedavi uygulanmışmı acaba kendiliğinden mi düzelmiş zamanla.bi araştır canım sen.
ahh ahh şu eşler benimkide eve gelip spor yapıyor kapanıyo odaya.zorla eve aldırdım ben bikaç alet bari ne yapıyosan evde yap diye.
valla bende bazen uyuma numarası bile çekiyorum o kadar yorgun uykulu oluyorumki direk hayır demek istemiyorum.:9::9:hiçbişeye halimiz kalmıyo bu bebelerden.

benım kızımda pılavı cok sevıyorr herhalde genetk esımle bende cok severız bu aksam maklube var menumuzde kızım cok sevıyorr:16::16:
benimde 2 gün önce eşimin kimlikteki d.günüydü maklube yaptım , süsleyecektim ama kızım sağolsun, hatta durrunn fotosunu çekmişti eşim yükleyeyimm:)

zamanla alışır canım böle şeyleri bebişler kendileri belirliyor benimki yerdi pirinç falan ama çorbaların içinde pütürlü bişey olunca yemezdi onuda yemeye başladı.sen arada teklif et siz yemek falan yerken bigün aklına eser yemeye karar verir belki.

merhaba canım hoşgeldin bu konuların olduğu sayfada mesela 2012 eylül anneleri falan varya o sayfada yeni konu aç var oraya tıklayıp konu açıyorsun.

oralardamı soğumuş canım düğünden sonra hemen döndünüz demek.neyse artık kendimizi bahara saklıyacağız bol bol gezeriz inşallah.
fotolara hemen bakıcam :16::16:

hadi yaaa diş atladı demek kuzun o kalın dişler daha çok zorluyacak bebişleri demek sıkıntısı buymuş prensesin.maşallah ilk azıları çıkaran senin kız galiba.
acaba azılar için diş jelimi alsam diyorum rahatlatırmı acaba kuzuları.

kız insan böle derde çıkarmı merak ettim şimdi biz olmasakta yaz bari toplanamayız belki.resimleride bekliyoruz.:54:

genetik olabilir canım bizde çok severiz maklube ne kız ilk defa duydum kızım sever dediğine göre pilavlı bişey galiba
evet diş atladı, bu arkadaki kalın dişlerin adı azı dişi mi?? :)) bilmiyordum ben sivri olanların diğer adı diye tahmin ediyordummm cahiilimm demek..ya evet çookk mızmız .. diş jelinin etkisi geçince yine aynı şey oluyormuş biz hiççbir şey almadık, çekiyoruz bacımmm

bir tane resim ekleyebildim. yeni değil.doğumgünü fotosu:)bilgisayar formata gitti. hepsini diske attık.üşendim atmaya. şimdilik elimde bu var. daha müsait bir zamnda yenilerini eklerim.
bu arada foto için arkadaş olmak gerekiyor sanırım. ben de diyorum niye göremiyorum fotoları:)))

kızzz sekoşşşşşş ayyy kız merak ettim. gece buluşalım 12 gibi:))) ne dersiniz:))))

valla söz veremiyorum, kızım beni yoruyor gündüzleri, o zaten 2 gecedir fönü açıyorum zorla yatırıyorum uykusu old. halde uyumuyor.. o yatınca ben salonu topla, mutfağı topla hoop bitkin bir şekilde yatağa atıyorum kendimi..
tamam tamamm merak etmeyin yazacam aşağıda yazacak birazdann..

biz arkadaşmıydık acaba hatırlayamadım, bakarım biraz sonra:)
sıkma canını canım inan hepimiz böylleyiz. ben sizlerle aynı şeyleri yaşadığımı okuyunca teselli oluyorum, sen de öyle yap bence.. aslında o sosyallik biz analara lazım:) babalar çeksinler kahırlarını birazcık:4:

dün elif öykünün bahsettiği süperdadıyı izleyeyim dedim. (izlemez olaydım tabi) izleyeniniz vardır, sadece bir başlıklarına bakar kapatırım dedim. 1,5 ve 4 yaşında iki kardeş var.. abi 4 yaşında kard. ile paylaşım sorunu felan varmış, neyse bu değil. kız kardeşini annesi sütten kesmek istiyormuş, geceleri hep yanında yatıyormuş, abiside babasıyla... neyse karı koca hayatları yokmuş eşlerin ve doğal olarak uykusuz kalan anne yorgun düşüyormuş.. buraya kadar nrmal.. 3 günde sütten kesilecek. 1. gün sabah akşam ama gece memede uyku yok yatağında kendisi uyuyacak. 2. gün sadece akşam aynı şekilde kendisi uyuyacak. 3. gün hiç meme yok..

ayyyy kıyamam kız 100 küsür dk boyunca ağladı uyumak istemdi .. anne ii dayandı en son ağlaya ağlaya uyudu.
2. gün anne biraz, sonra baba geldi, :(((( kızzz tatlı bir şeydi burnu nasıl akıyor ağlamaktan oyy kıyamam yaaa benim kızımda sarışın, ayyy kızımı emziriyordum uyutmaya çalışıyordum o kızın o halini görünce nasıl ağladımmmmmmmmmm :43::43::43::14::14::14:

gece kızım her uyandığında aklıma geliyordu..
karamın dr da demişti kendi kendine uyumasını öğretin.. ağlamasına izin verin..

ya kızlar yok ben ağlatamam ya o yavrucuğun hali hiç aklımdan gitmiyor:14::14: ay gül gibi kızzz nasıl burnu akıyordu..
evet annesi rahatladı yazık kadında haklı ..

ama bende o sabır olmazdı, kızım öyle ağlatsam oturur bende ağlarımm.

hani şimdi bizi de ilgilendiriyor memeden kesme, soruyorum size siz olsanız memeden 3 günde keser ve 100 küsür dak boyunca ağlamasına müsade eder misiniz?

albüme teldeki fotolardan attım.. ve biri bana şu faceden nasıl atılacak onu söyleyiversin bir zahmet.. yapamadım daa

dün elif öykünün bahsettiği süperdadıyı izleyeyim dedim. (izlemez olaydım tabi) izleyeniniz vardır, sadece bir başlıklarına bakar kapatırım dedim. 1,5 ve 4 yaşında iki kardeş var.. abi 4 yaşında kard. ile paylaşım sorunu felan varmış, neyse bu değil. kız kardeşini annesi sütten kesmek istiyormuş, geceleri hep yanında yatıyormuş, abiside babasıyla... neyse karı koca hayatları yokmuş eşlerin ve doğal olarak uykusuz kalan anne yorgun düşüyormuş.. buraya kadar nrmal.. 3 günde sütten kesilecek. 1. gün sabah akşam ama gece memede uyku yok yatağında kendisi uyuyacak. 2. gün sadece akşam aynı şekilde kendisi uyuyacak. 3. gün hiç meme yok..

ayyyy kıyamam kız 100 küsür dk boyunca ağladı uyumak istemdi .. anne ii dayandı en son ağlaya ağlaya uyudu.
2. gün anne biraz, sonra baba geldi, :(((( kızzz tatlı bir şeydi burnu nasıl akıyor ağlamaktan oyy kıyamam yaaa benim kızımda sarışın, ayyy kızımı emziriyordum uyutmaya çalışıyordum o kızın o halini görünce nasıl ağladımmmmmmmmmm :43::43::43::14::14::14:

ya kızlar yok ben ağlatamam ya o yavrucuğun hali hiç aklımdan gitmiyor:14::14: ay gül gibi kızzz nasıl burnu akıyordu..

hani şimdi bizi de ilgilendiriyor memeden kesme, soruyorum size siz olsanız memeden 3 günde keser ve 100 küsür dak boyunca ağlamasına müsade eder misiniz?
bende aglatamam o kadar ya ne varvemzirsin 2 yasina kadar:19:sut zaten azaliyor zamanla bebekler kendiliginden birakiyor o kadsr acimasizlik olmaz en az 1 haftada kesilirki benim dr um demisti 1vasindan sonra gunduz emzirmelerini azalt die yani birden sak diye kesilmez gerekirse psikolog gozetiminde destek alarak biraktirilmali bence:72:

ben izlemedim canım o bölümü bu haftaydı sanırım bahsettiğin gerçi geçen haftada izleyemedim.benim merak ettiğim konuda buydu aslında kendi kendine uyutma yöntemi bende deneyeceğim dedim hatta bu yöntemi .ama hala kendimde o cesareti bulamadım.her seferinde başarılı oluyorlar aslında bu yöntemle uyutmayı öğretiyorar çocuklara ama bence çocuğun buna tepkiside önemli bazı çocuklar var hep bunu bekliyorlarmış gibi hemen alılıveriyorlar bazılarıda saatlerce ağlıyor.bende ağlatmam saattlerce bebişimi.en azından şuan böle bi yöntemi uygulamaktan vazgeçtim biraz daha bişeyleri anlayacak zamana gelmesini bekliyorum.

hele 3 günde süt kesme olayına çok şaşırdım bu kadar kısa bi sürede sütten kesilirmi bebek hatta bunu saatlerce ağlatarak yapmak çok vicdansızca geldi bana.benim oğlan geceleri emmiyor yemiyor acıkmıyor yani ama süreklide uyanıyor bunun emmeklede alakası olduğunu çok düşünmüyorum.şuan bize ihtiyaçları var emmek istiyorsa emicek bunu engellemenin mantığı yok bence.

ama şuda bi gerçek bu bebelerin bi şekild kendileri uyumayı öğrenmeleride lazım her kalktığında ayağıma alıyorum sallıyorum geceleri saatlerce salladığım oluyo ama bunu nasıl ne şekilde yapacağız bende bilmiyorum.
tracy hoggun yatır kaldır yöntemi var aslında ben bunu denemek istiyorum.ona hiç tepki vermemek ağlatmak değilde ona onun yanınd aolduğunu hissettirerek uyutmaya çalışıyor hiçdeğilse.ağlamaya bıakmıyor yöntem çocuğu şuan araştırma evresindeyim kitabıda var bende ama yatır kaldır yöntemini başka bi kitapta anlatmış sanırım bu kitap şöle bi dğeinmiş sadece.
birde çocuk orda ağlayacak saatlerce ve anne onu hiç kale almayacak peki o çocuğun annesine karşı olan sarsılan güveni nolucak.

hadi sabahları çoğu şeyde ağlamaları görmezden gelinebilir yalandan ağlıyorlar zaten çoğunlukla ama gece bize çok ihtiyaç duyuyorlarki ondna kalkıyorlar gazı oluyo diş ağrısı oluyo nasıl ağlamaya bırakırsınki sıkıntılı bi bebeği.

ama yinede güzel program ele aldıkları konular çoğu çözüm yolları mantıklı bence zaten en yaramaz çocukta bile işe yarıyor yöntemleri

albüme teldeki fotolardan attım.. ve biri bana şu faceden nasıl atılacak onu söyleyiversin bir zahmet.. yapamadım daa

faceden resmi açıcaksın alt tarafta seçenekler var orda indir diye bir seçenek var resmi indireceksin bu şekilde bilgisayara sonra buraya yükleyeceksin.facedeb resmi bilgisayara geri indirdiğinde resim küçülmüş oluyo.

kızlar bende resim yükledim
albümm:10::10:

bu arada seboştoşla mattikada uzun zamandır gelmiyor değilmi benmi görmedim iyidirle umarım kendileride kuzularıda

herkese selam kızlar

son yazdıklarınıza şöyle bir göz gezdirdim sütten kesme meselesinden bahsedilmiş,o ağlatma olayına bende katlanamam.

bizimki gecede 10 kere uykusundan kalkıp emiyor yaza doğru kesmeyi düşünüyorum ama

hem bebeğimi üzmeden ,hemde çok uzun sürmesin isterim

sütten kesen arkadaşların tecrubelerini bekliyoruz daha kesmeme bayağı var ama bu konu beni kara kara düşündürüyor

çok aşırı düşkün çünkü öyle böyle değil:31:

bende aglatamam o kadar ya ne varvemzirsin 2 yasina kadar:19:sut zaten azaliyor zamanla bebekler kendiliginden birakiyor o kadsr acimasizlik olmaz en az 1 haftada kesilirki benim dr um demisti 1vasindan sonra gunduz emzirmelerini azalt die yani birden sak diye kesilmez gerekirse psikolog gozetiminde destek alarak biraktirilmali bence:72:

haklısın canım bende mümkünatı yok şak diye kesemem mahvolur yavrucuğum.

herkese selam kızlar

son yazdıklarınıza şöyle bir göz gezdirdim sütten kesme meselesinden bahsedilmiş,o ağlatma olayına bende katlanamam.

bizimki gecede 10 kere uykusundan kalkıp emiyor yaza doğru kesmeyi düşünüyorum ama

hem bebeğimi üzmeden ,hemde çok uzun sürmesin isterim

sütten kesen arkadaşların tecrubelerini bekliyoruz daha kesmeme bayağı var ama bu konu beni kara kara düşündürüyor

çok aşırı düşkün çünkü öyle böyle değil:31:

canım mert memeye çok düşkün maşallah.zor olucak belli ama zmanla alışır kuzu.ben acı ekşi sürenleri bile biliyorum istemesin diye ama naısl olur bilmiyorum.benimki şuan sadece 1 kere emiyor sabahları gün içinde istesede emmeyi boş emiyor süt yok.zor olmaz sanırım kesmesi benimkinin.

izledim ben de cnm:)kıza çok üzüldüm ben de çok istiyorum denedim de birkaç kere ama dayanamıyorum maalesef:(( kız 22 aylıktı. bebekler kendi kendilerine pek bırakamıyorlar memeyi. bazı bebişler meme bağımlısı değil zaten. ara ara emiyor.onlarda eminim kolay olr bırakmak.ama benim kzıım resmen meme delisi. gece 136748959 kalkıyor yaa her kalktığında emmeden uyumuyor.çığlıkları basıyor. çoğu zaman dayanamıyorum.yanıma alıyorum ve memem dışarda uyuyorum.düşünün o kadar zor durumdayım. kadında benim gibiydi. geceleri artık dayanamıyorum. saat başı kalkıyorum diyordu. kızını hala memede uyutuyormuş. gece 1 lerde uyuyordu kız ve zorla uyuyordu.inanaın bunu yaşamayan anlayamaz.hele hele yardım edecek kimseniz yoksa öyle zor durum ki.sabah kalktığımda hiç halim olmuyor.tüm gün ruh gibi oluyorum.kızıma da hiç faydam olmuyor.maalesef bazı bebekler kendi kendine uyuyamıyor.bunu bana doktorda söyledi. bende o şanssız kesimdeyim.o gün bebek 100 küsür dk ağladı.içler acısıydı gerçekten.ama ben sonra o kadının yorumlarını okudum. şu an öyle mutlu ki. iyi geceler diyip odadan çıkıyormuş.
ama memeyi 3 günde nasıl bıraktırdı bilemiyorum. gündüz bir şekilde oyaladı etti ama gece benimki gibi memede uyuyan bir bebekti o kız da . 3 günde nasıl aştılar anlayamadım. o detayı anlatmadılar. 100 küsür dk da uyuttuğu gün gece 1 kere kalkmış .o zaman emzir dimi mesela söylemedi.önemli bir ayrıntı aslında bu.
önemli olan kararlılıkmış. çocuk hissedermiş kararlığı.gerçekten öyle. mesela şimdi benim kızım bazen ağlayarak yaptırmak istiyor bazı şeyleri. babası kızıyor. ağlamazsan yapacağım diyor. susuyor oturuyor.yapıyor. ağlamaya devam ederse yapmıyor istediğini.

kızlar okudum gecmişi ama alıntı yapamıycam cok uykum geldi saat gece 1 oldu
resimlere baktım yorum yaptım gidiyorum
iyi geceler umarım deliksiz bir uyku cekersiniz bebişleriniz sizler ve esleriniz:)))

canım mert memeye çok düşkün maşallah.zor olucak belli ama zmanla alışır kuzu.ben acı ekşi sürenleri bile biliyorum istemesin diye ama naısl olur bilmiyorum.benimki şuan sadece 1 kere emiyor sabahları gün içinde istesede emmeyi boş emiyor süt yok.zor olmaz sanırım kesmesi benimkinin.

ah canım ah haddinden fazla hemde abartmıyorum 15-20 dk emziriyorum 5 dk sonra meme-memem diye ağlamaya başlıyor gelip göğüslerimi çekiştiriyor hele geceleri tam bir felaket ayakta sallamayla da avunmuyor illa meme emecek öyle uyumaya devam ediyor yoksa bas bas çığlık kıyamet.zaten bu meme emmesi yüzünden iştahı da kesik normal yemekleri reddiyor hele pütürlü şeyleri direk tükürüyor.

seninki bize göre bayağı kolay olacağa benziyor inşallah hiç birimiz zorlanmayız.

izledim ben de cnm:)kıza çok üzüldüm ben de çok istiyorum denedim de birkaç kere ama dayanamıyorum maalesef:(( kız 22 aylıktı. bebekler kendi kendilerine pek bırakamıyorlar memeyi. bazı bebişler meme bağımlısı değil zaten. ara ara emiyor.onlarda eminim kolay olr bırakmak.ama benim kzıım resmen meme delisi. gece 136748959 kalkıyor yaa her kalktığında emmeden uyumuyor.çığlıkları basıyor. çoğu zaman dayanamıyorum.yanıma alıyorum ve memem dışarda uyuyorum.düşünün o kadar zor durumdayım. kadında benim gibiydi. geceleri artık dayanamıyorum. saat başı kalkıyorum diyordu. kızını hala memede uyutuyormuş. gece 1 lerde uyuyordu kız ve zorla uyuyordu.inanaın bunu yaşamayan anlayamaz.hele hele yardım edecek kimseniz yoksa öyle zor durum ki.sabah kalktığımda hiç halim olmuyor.tüm gün ruh gibi oluyorum.kızıma da hiç faydam olmuyor.maalesef bazı bebekler kendi kendine uyuyamıyor.bunu bana doktorda söyledi. bende o şanssız kesimdeyim.o gün bebek 100 küsür dk ağladı.içler acısıydı gerçekten.ama ben sonra o kadının yorumlarını okudum. şu an öyle mutlu ki. iyi geceler diyip odadan çıkıyormuş.
ama memeyi 3 günde nasıl bıraktırdı bilemiyorum. gündüz bir şekilde oyaladı etti ama gece benimki gibi memede uyuyan bir bebekti o kız da . 3 günde nasıl aştılar anlayamadım. o detayı anlatmadılar. 100 küsür dk da uyuttuğu gün gece 1 kere kalkmış .o zaman emzir dimi mesela söylemedi.önemli bir ayrıntı aslında bu.
önemli olan kararlılıkmış. çocuk hissedermiş kararlığı.gerçekten öyle. mesela şimdi benim kızım bazen ağlayarak yaptırmak istiyor bazı şeyleri. babası kızıyor. ağlamazsan yapacağım diyor. susuyor oturuyor.yapıyor. ağlamaya devam ederse yapmıyor istediğini.

senin yazını okurken kendi durumumu gördüm,bizimkide aynen o durumda,uyku sorunumuzda mevcut 12den 1 den aşağı kesinlikle uyumuyor ve gece uyanmalarının haddi hesabı yok emmeden kesinlikle devam etmiyor uykuya.
ortamızda uyuyor 2-3 aydır 10 kereden aşağı uyandığı yok çünkü.
24 saat emzirsem hayır demez emer.:37:

Back
X