2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar okudum gecmişi ama alıntı yapamıycam cok uykum geldi saat gece 1 oldu
resimlere baktım yorum yaptım gidiyorum
iyi geceler umarım deliksiz bir uyku cekersiniz bebişleriniz sizler ve esleriniz:)))

sanada iyi geceler canım öptüm.:54:

senin yazını okurken kendi durumumu gördüm,bizimkide aynen o durumda,uyku sorunumuzda mevcut 12den 1 den aşağı kesinlikle uyumuyor ve gece uyanmalarının haddi hesabı yok emmeden kesinlikle devam etmiyor uykuya.
ortamızda uyuyor 2-3 aydır 10 kereden aşağı uyandığı yok çünkü.
24 saat emzirsem hayır demez emer.:37:

Cnm allahkolaylik versin gunduz ben artik emzirmiyorum sade ogle uykusuna yatarken gecexe yatRken birkac kez emer.yani gun içinde oyalasan meme isterse en azinsan onu azaltsa cok iyi olurdu zor olacak tam bagimli olmus senin yavas yavasazalt. enn azından gunduz az emzir sana yazik cnm

$282814_10151759564333399_506160425_n.webp

sormussunuz maklube ne dıyee fotosunu ekledım bende

kızlAr selm nasılsın?sayfalar bi anda coşmuş...geçmiş yapamadım..hareket gelmiş topiğe maaşallh :nazar: ben de hastaydım bayağıdır giremedim inş.herkes iyidir...

Selam anneler nasilsiniz.
Ben hic giremez oldum. Ahmet is ev ucgeninde yorulup duruyorum
Azi disi patlati ahmetin de bihafta oldu ama azi dis diger disler gibi degil yavas yavas cikuyo cok huursuz ediyo
Altta ustte 4 er disi var. Sonra sira azilarda zaten. Aradaki kopek disleri azilardan sonra cikiyo
Onlar azilardan da zor cikarmis :((
Meme konusunda ben yazin okul acilmadan gunduz emmelerini azalttim baya. Isbaslayinca zorlanmasin diye
Simdi eve geldigimde ozlem gidermek icin emiyo bi de gece uyumadan bi de sabah.
Akli iyice eriyo artik tam akli ermeye basladigu zamanlarda surekli emzirmedigimden oyle mi alisti bilmem.
Aglatma konusuna gelince ben de aglatmam
Kararli olup konusurum anliyo ahmet beni cogu konuda.
Daha meme birakmk icin erken ama limon tuzu surmus bi arkadas bi kac gunde birakmis cocuk
Bi yandan da konusup oyun yapmis fln
Yemek konusunda da herseyden yiyo masallah ama ben 4 aydan beri herseyi verdim
Blender kullanmaya usendim ogg diye diye alisti
Her cocuk farkli ama kiyas yapmamak lazim insan burda okuyunca hemen kiyasliyo
Son olarak kitap okumayi cok seviyo ahmet.
Yani ben okuyorum o resimlere bakip dinliyAtti gitti gibi bikac kelime siyluyo
Ozlemisim ne cok yazdim
Telefondan yazdim gider ins ms

herkese günaydın... kızım uyanmadan cvp yazayım
bende aglatamam o kadar ya ne varvemzirsin 2 yasina kadar:19:sut zaten azaliyor zamanla bebekler kendiliginden birakiyor o kadsr acimasizlik olmaz en az 1 haftada kesilirki benim dr um demisti 1vasindan sonra gunduz emzirmelerini azalt die yani birden sak diye kesilmez gerekirse psikolog gozetiminde destek alarak biraktirilmali bence:72:
evet ben de azaltayım o zman, yoksa aniden kesmek zor olur.. şak diye mi kestiler bilmiyorum detay yoktu.. sabah akşam ilk gün, 2. gün sadece akşam, hiç yok 3. gün .... senin dediğini uygulamak isterim benim bu meme bağımlısı kızıma

ben izlemedim canım o bölümü bu haftaydı sanırım bahsettiğin gerçi geçen haftada izleyemedim.benim merak ettiğim konuda buydu aslında kendi kendine uyutma yöntemi bende deneyeceğim dedim hatta bu yöntemi .ama hala kendimde o cesareti bulamadım.her seferinde başarılı oluyorlar aslında bu yöntemle uyutmayı öğretiyorar çocuklara ama bence çocuğun buna tepkiside önemli bazı çocuklar var hep bunu bekliyorlarmış gibi hemen alılıveriyorlar bazılarıda saatlerce ağlıyor.bende ağlatmam saattlerce bebişimi.en azından şuan böle bi yöntemi uygulamaktan vazgeçtim biraz daha bişeyleri anlayacak zamana gelmesini bekliyorum.

hele 3 günde süt kesme olayına çok şaşırdım bu kadar kısa bi sürede sütten kesilirmi bebek hatta bunu saatlerce ağlatarak yapmak çok vicdansızca geldi bana.benim oğlan geceleri emmiyor yemiyor acıkmıyor yani ama süreklide uyanıyor bunun emmeklede alakası olduğunu çok düşünmüyorum.şuan bize ihtiyaçları var emmek istiyorsa emicek bunu engellemenin mantığı yok bence.

ama şuda bi gerçek bu bebelerin bi şekild kendileri uyumayı öğrenmeleride lazım her kalktığında ayağıma alıyorum sallıyorum geceleri saatlerce salladığım oluyo ama bunu nasıl ne şekilde yapacağız bende bilmiyorum.
tracy hoggun yatır kaldır yöntemi var aslında ben bunu denemek istiyorum.ona hiç tepki vermemek ağlatmak değilde ona onun yanınd aolduğunu hissettirerek uyutmaya çalışıyor hiçdeğilse.ağlamaya bıakmıyor yöntem çocuğu şuan araştırma evresindeyim kitabıda var bende ama yatır kaldır yöntemini başka bi kitapta anlatmış sanırım bu kitap şöle bi dğeinmiş sadece.
birde çocuk orda ağlayacak saatlerce ve anne onu hiç kale almayacak peki o çocuğun annesine karşı olan sarsılan güveni nolucak.

hadi sabahları çoğu şeyde ağlamaları görmezden gelinebilir yalandan ağlıyorlar zaten çoğunlukla ama gece bize çok ihtiyaç duyuyorlarki ondna kalkıyorlar gazı oluyo diş ağrısı oluyo nasıl ağlamaya bırakırsınki sıkıntılı bi bebeği.

ama yinede güzel program ele aldıkları konular çoğu çözüm yolları mantıklı bence zaten en yaramaz çocukta bile işe yarıyor yöntemleri

faceden resmi açıcaksın alt tarafta seçenekler var orda indir diye bir seçenek var resmi indireceksin bu şekilde bilgisayara sonra buraya yükleyeceksin.facedeb resmi bilgisayara geri indirdiğinde resim küçülmüş oluyo.

ben ilk kez izledim çok etkilendim. güzel faydalı bilgiler veriliyor, lakin ben de o annenin kararlılığı olamaz..

tamam kızım uyanmadan deneyeyim sağol canım

herkese selam kızlar

son yazdıklarınıza şöyle bir göz gezdirdim sütten kesme meselesinden bahsedilmiş,o ağlatma olayına bende katlanamam.

bizimki gecede 10 kere uykusundan kalkıp emiyor yaza doğru kesmeyi düşünüyorum ama

hem bebeğimi üzmeden ,hemde çok uzun sürmesin isterim

sütten kesen arkadaşların tecrubelerini bekliyoruz daha kesmeme bayağı var ama bu konu beni kara kara düşündürüyor

çok aşırı düşkün çünkü öyle böyle değil:31:

benim ki de doğduğundan beri saatlerce emzirdim şimdi de bırakmıyor, mızmızlansa dahi koluma yatıyor kazağımı eliyor, heyecanlanıyor, memeyle kavuşuncaki sevincini hiiçbir şeye değişmem:16:

izledim ben de cnm:)kıza çok üzüldüm ben de çok istiyorum denedim de birkaç kere ama dayanamıyorum maalesef:(( kız 22 aylıktı. bebekler kendi kendilerine pek bırakamıyorlar memeyi. bazı bebişler meme bağımlısı değil zaten. ara ara emiyor.onlarda eminim kolay olr bırakmak.ama benim kzıım resmen meme delisi. gece 136748959 kalkıyor yaa her kalktığında emmeden uyumuyor.çığlıkları basıyor. çoğu zaman dayanamıyorum.yanıma alıyorum ve memem dışarda uyuyorum.düşünün o kadar zor durumdayım. kadında benim gibiydi. geceleri artık dayanamıyorum. saat başı kalkıyorum diyordu. kızını hala memede uyutuyormuş. gece 1 lerde uyuyordu kız ve zorla uyuyordu.inanaın bunu yaşamayan anlayamaz.hele hele yardım edecek kimseniz yoksa öyle zor durum ki.sabah kalktığımda hiç halim olmuyor.tüm gün ruh gibi oluyorum.kızıma da hiç faydam olmuyor.maalesef bazı bebekler kendi kendine uyuyamıyor.bunu bana doktorda söyledi. bende o şanssız kesimdeyim.o gün bebek 100 küsür dk ağladı.içler acısıydı gerçekten.ama ben sonra o kadının yorumlarını okudum. şu an öyle mutlu ki. iyi geceler diyip odadan çıkıyormuş.
ama memeyi 3 günde nasıl bıraktırdı bilemiyorum. gündüz bir şekilde oyaladı etti ama gece benimki gibi memede uyuyan bir bebekti o kız da . 3 günde nasıl aştılar anlayamadım. o detayı anlatmadılar. 100 küsür dk da uyuttuğu gün gece 1 kere kalkmış .o zaman emzir dimi mesela söylemedi.önemli bir ayrıntı aslında bu.
önemli olan kararlılıkmış. çocuk hissedermiş kararlığı.gerçekten öyle. mesela şimdi benim kızım bazen ağlayarak yaptırmak istiyor bazı şeyleri. babası kızıyor. ağlamazsan yapacağım diyor. susuyor oturuyor.yapıyor. ağlamaya devam ederse yapmıyor istediğini.

evet ben sonuna kadar izlemedim, 1,5 yaş yazıyordu ekranda ilk başta.. 22 aylık denilmiş olabilir sonra.. kararlılık önemli çocuk büyütmede her ne konu olursa olsun..
bir ara ben de kucağımdan indirince ağlıyordu, eşim al uzan emzir dedi, o gece sürekli memedeydi ağzı da mı yorulmaz:)) sonra gündüz de uzandım emzirdim bi baktım hem uyuyor hem emiyor, hiç abartısız 2 saat, sızmışım kalktım baktım hala memede,sonra çektim uyandı.. bir daha da seni uzanarak emzirmeyeceğim dedim,, 14 aylık dönemde 4 kere uzanıp emzirmemişimdir. bellki de uzanarak emzirenleirn hepsinde bırakmama sorunu vardır..
anneme anlattım da rahatladım biraz rahatlattı beni, ilk buraya yazmadan önce.. yoksa çok doluydum

Azi disi patlati ahmetin de bihafta oldu ama azi dis diger disler gibi degil yavas yavas cikuyo cok huursuz ediyo
Altta ustte 4 er disi var. Sonra sira azilarda zaten. Aradaki kopek disleri azilardan sonra cikiyo
Meme konusunda ben yazin okul acilmadan gunduz emmelerini azalttim baya. Isbaslayinca zorlanmasin diye
Akli iyice eriyo artik tam akli ermeye basladigu zamanlarda surekli emzirmedigimden oyle mi alisti bilmem.
Daha meme birakmk icin erken ama limon tuzu surmus bi arkadas bi kac gunde birakmis cocuk
Ozlemisim ne cok yazdim
selam mattika, öp ahmeti yerime.. benimkide azıları çıkarıyor

kızlAr selm nasılsın?sayfalar bi anda coşmuş...geçmiş yapamadım..hareket gelmiş topiğe maaşallh :nazar: ben de hastaydım bayağıdır giremedim inş.herkes iyidir...
hamılelıgını tebrık ederımm allah sagsalım kucagına almayı nasıp etsın ınss..cok gecmısolsun neyınız vardı
Ozlemisim ne cok yazdim

bızımde azılar gelıyor baya bı huysuzluk var.benım kızımda sarkı soleyınce cok hosuna gıdıyor oynuyor. oynak bı kızmm olucak sanırsam..bende meme bıraktırmak ıcın sıyah bant takanları duymustumm yada kül surerlermıs eskıler.. zamanı gelınce herkez bırakıcak tabıkıdee super dadıyı bende ızledım cok agladı ordakı bebekk ama duzene oturdu sanırsam

Can im Allah saglikla bebeğini kucagina alma yi nasip etsin yagizimiz abi olacak ha merak ettim cinsiyetini öğrenince hemen buraya yaz olur mu
Geçmiş olsun bu arada canim

Ozlemisim ne cok yazdim
A.s mattikacim kolay gelsin CNN sana maşallah ahmete yiyen çocuk iyi oluyo bizde pilav fon yi yo ama yemeklerde katı gelince tukuruyo
Eylülün de azi dişi kabardi iyice bende diyordum köpek diş cikmadan o cikarmi diye
Nazil kitaplar iz var bahsetsene biraz

suksuk
sağol cnm amin inşallh.grip olmuştum atlatamadım o da bronşite falan çevirdi işte.öksürük falan...şimdi daha iyiyim ama çok şükür...

arzural
sağol cnm benim amin inşallah...ayy bende cinsiyetini çok meark ediyorum.sağlıklı olsun tabiki de ama merak işte :1: öğrenir öğrenmez yazıcam canım...

izledim ben de cnm:)kıza çok üzüldüm ben de çok istiyorum denedim de birkaç kere ama dayanamıyorum maalesef:(( kız 22 aylıktı. bebekler kendi kendilerine pek bırakamıyorlar memeyi. bazı bebişler meme bağımlısı değil zaten. ara ara emiyor.onlarda eminim kolay olr bırakmak.ama benim kzıım resmen meme delisi. gece 136748959 kalkıyor yaa her kalktığında emmeden uyumuyor.çığlıkları basıyor. çoğu zaman dayanamıyorum.yanıma alıyorum ve memem dışarda uyuyorum.düşünün o kadar zor durumdayım. kadında benim gibiydi. geceleri artık dayanamıyorum. saat başı kalkıyorum diyordu. kızını hala memede uyutuyormuş. gece 1 lerde uyuyordu kız ve zorla uyuyordu.inanaın bunu yaşamayan anlayamaz.hele hele yardım edecek kimseniz yoksa öyle zor durum ki.sabah kalktığımda hiç halim olmuyor.tüm gün ruh gibi oluyorum.kızıma da hiç faydam olmuyor.maalesef bazı bebekler kendi kendine uyuyamıyor.bunu bana doktorda söyledi. bende o şanssız kesimdeyim.o gün bebek 100 küsür dk ağladı.içler acısıydı gerçekten.ama ben sonra o kadının yorumlarını okudum. şu an öyle mutlu ki. iyi geceler diyip odadan çıkıyormuş.
ama memeyi 3 günde nasıl bıraktırdı bilemiyorum. gündüz bir şekilde oyaladı etti ama gece benimki gibi memede uyuyan bir bebekti o kız da . 3 günde nasıl aştılar anlayamadım. o detayı anlatmadılar. 100 küsür dk da uyuttuğu gün gece 1 kere kalkmış .o zaman emzir dimi mesela söylemedi.önemli bir ayrıntı aslında bu.
önemli olan kararlılıkmış. çocuk hissedermiş kararlığı.gerçekten öyle. mesela şimdi benim kızım bazen ağlayarak yaptırmak istiyor bazı şeyleri. babası kızıyor. ağlamazsan yapacağım diyor. susuyor oturuyor.yapıyor. ağlamaya devam ederse yapmıyor istediğini.

zor canım gerçekten zor kararlılık en önemli şey ama bebişler karşısında kararlı durabilmekte zor.

Eki Görüntüle 863296

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

geçmiş olsun canım

Ozlemisim ne cok yazdim

benimki okumayı deil yıtmayı seviyor maşallah ahmete.bende telefona programlar yüklüyorum sesli hayvanlar falan var mesela köpeği gösteriyo seside çalıyo arkadan o şekilde dikkatini çekiyo anca.
demek sizde azıları çıkarıyorsunuz hemencik çıkar inşallah dişleri.

Artık benimde bir tabletim var:24::24::24::24::8::8::8::23::23::23::62::46::46::46::46:

ooo hayırlı olsun tabletin güle güle kullan.

selam kızlar

napıyorsunuz umarım iyisinizdir

arzural hayırlı olsun tabletin cnm

Sağol canim
Biz iyiyiz çok şükür siz nasilsiniz

Bizde iyiyiz tatlim oğlum pc ye el koyunca cepten girdim..:-)
Seninkiz yuruyordu dimi benimki illa tek elimi tutmak istiyor o orkuyu yenemedi bir türlü siz nasil alistirdiniz:26:

Elif öykü sağol canim kocisimde sağolsun
Neler yaptin bugün kaan nasil

tanışma yıldönümü doğumgünü falanmı canım hayırdır :16:
napıyım canım komşuya çıktım bugün onunda elif adında eylül doğumlu bi kızı var.ama bugüne kadar tanımak nasip olmamıştı genelde yoktu burlarda kayınvalidsinde falan kalıyormuş bi ara.bugün çıktım işte tanıştık bebişleri tanıştırdık.sonrasında iş güç kaan üçgeninde bi gündü.hala mızır mızır bazen sabrımın sonlarında olduğumu hissediyorum.

sen nasılsın canım eylül hanım neler yapıyor.

selam kızlar

napıyorsunuz umarım iyisinizdir

arzural hayırlı olsun tabletin cnm

selam canım iyiyiz şükür sen nasılsın fatih paşa nasıl.

canım ben ensesinden uta tuta alıştırdım yani kıyafetinin ensesinden ve ona çaktırmaan bırakıyordum arkasında olduğumdan çok farketmiyordu.balarda bizimkide elini bırakmadan yürümüyordu ensesinden tutunca daha kolay oldu ona farkettirmeden bırakmak.farkettiğindede zaten bi bakıyorud yürümüş cesaretleniyordu bu şekilde.

kızımın 2. azı dişi çıkıyor ve bu sefer ateşi çıktı şimdi, belliydi aslında tüm gün çook mızmızdı kucaktan inmedi, gece uyumayacak yinee:18:

Kolay gelsin sekos. Ahmetin de ikinci aci cikti cikicak. Ishal gibi yapti bugun salgin da
varmis distendir ins.
Kitap olarak en son bebek koala serisini aldim. Basinda durmazsam biraz bakiyo sonra yirtiyo
Bayadir kitap okuyoruz daha kucukken hayvanlar renkler vs resimlere bakiyoduk sadece
Gun gectikce daha uzun dinliyo. Baslarda yarim dk dinlemeden yirtmak istiyodu
Zamanla alisti yine yirtar biraksam. Yer hatta :))
Cok yorgunum ahmeti uyuturken sızıp gidiyorum hep camasir asicam diye zorla kalktm az once
Bi de yaninda uyuyup kaldigimdan yanimizda yatmaya alisti. Gece sirf yanima gelmek icin kalkiyo

Alinti yapamadim telefondan herkesi opuyorum cok

Cnm allahkolaylik versin gunduz ben artik emzirmiyorum sade ogle uykusuna yatarken gecexe yatRken birkac kez emer.yani gun içinde oyalasan meme isterse en azinsan onu azaltsa cok iyi olurdu zor olacak tam bagimli olmus senin yavas yavasazalt. enn azından gunduz az emzir sana yazik cnm

sorma canım çok zor vallahi azaltmaya çalışıyorumda ağlaya zırlaya kendini paralıyor mememde memem milletin içindede yapıyor.

Eki Görüntüle 863296

eline sağlık canım çok nefis gözüküyor.

Back
X