2012 gelin adayları hazırlıklar başladı mı bakalım :)

lavanta .... benim bilgidim sey... nisanda oglan tarafi ne taktiysa onlar senin oluyo.. tekrardan oglan tarafina vermen gerekmiyo ... eger oglan tarafi sana derseki nisanda takilanlari bize geri ver biz dugunde sana yine onlari takalim derse oglan tarafi uyaniklik yapmis olur. yanlisa uyarin arkadaslar. biz abimin nisaninda taktik...kizin oldu onlar dugundede geri istemedik yenisini alip taktik. yani nisanda 4 burma bilezik taktiysak .bi ben bi annem bi babam ha bide abim takti dugunde ise yine ayni sekilde bi ben bi annem bi babam bi abim bide abim taki seti takti . yani toplamda 8 burma bilezik bi taki seti oldu. aman karisik seyler bunlar iste ben bole biliyom cnm:)))

Son düzenleme:

haklisin tatlim bizdede öyledir:44:

bende balıkserliyim cnm erkek malatyalı ama istnbulda ..

bizdede şimdi onlar nişanda bana diyelim yüzük , takı seti ,4 bilezik , söz bileziği ,taktı başkada bişey takmadılar düğündede ben bu takıları çıkartıp tekrar onlara takması için vericem yüzük hariç o misal olucak

ama nişanda ince bi kolye takımı yüzük ve söz bileziği takarda bilezikleri ve takı setini düğüne saklarsa düğünde bunları çıkartmıcam tekrar takmaları için çünkü zaten bilzeik falan takmamışlardı takıcaklar diye

bizimkinler nişanda damada sadece yüzük bana bişey takmıcaklar onada

düğünde ise bana bi çeyrek takarlarsa takarlar damadada saat gözüme çok az geliyor bi bilezik isterdim ama malesef bu altından dolayı bi kargaşa çıkmaz umarım[/QUOTE]

çıkmaz çıkmaz düğün ne zaman senin canım

canım bizimde nişan evde oldu kayınvalidem 40kişiye yakın geliriz dedi ben olmaz falan demeye çalıştım oda indirmiş sayıyı 25kişi falan geldiler ama bizim bahçemiz var erkeklere sandalye bahçeye çıkardık hallettik yani takı meselesine gelince benim nişanlın saat künye gibi bişey istemedi sadece alyans aldık düğünde bitane bana bilezik bide nişanlıma büyük altın takcak annem nişanda takılan herşey bende kaldı paralarla çeyizime bikaç bişey aldım küçük altınlar duruyo bozmadım ama bi bileklik yada künye alabilirim düğüne yakın hatıra kalsın diye tabi daha öneml bi ihtiyaç kalmazsa yani herşeyini nasıl size uygunsa öyle yap.bide ikramdada evde tekli pastalardan 50tane yaptırmıştık bide yanlarına kuru pasta tuzlu almıştık bide meyvesuyu evdeki tabaklara koymuştuk hatta komşulardan falanda almıştık evde öyle sade bi nişan olmuştu topu topu 2saat zaten maksat nişanlanalımdı artık 8sene sonra teferruatı boşverdik biz

lavantacım takılanlar sana kalırda o bilezikleri nişanlıyken takarsın evlenince alırsın kocanla senin olur diğer takılanlar gibi valla kınada düğünde takılanlarıda ben kimseye vermem bizim olcak nişanlımla benim kınaa takılanlarıda annemler verir düğündekilerede kayınvalidemler karışmaz çünkü düğün bizim borçlarda napalım evletları değilmiyiz arkamızdan ödücekler biraz benim annem hayatta bi şeyinize ellemem onlarsizin diyo hattaeline konu komşu verirse onları bile veririm diyo bence doğru olanıda bu yeni bi yuva açcaz sonuçta

şimdi öğlen yemeğinden geldim annemle konuştum onlar buraya geldiğinde altınlar alıncak..

anne dedim biz onlardan şimdi bilezik istemeyelim bana bi kolye seti (küpe,kolye.yüzükten oluşan) ince bişey taksınlar birde söz bileziği ve 2 yüüzk tektaş ve alyans yani taksınlar..

düğünde ise bilezik ve takı seti yaparlar dedim böyle isticez büyük ihtimal çünkü altını saklamasıda zor

canım birde siz 8 bilezik çok takmıssınız maşallah bize bu pahalılıkta 4 5 tane takarlar heralde adet vermedik gel git birsürü masraf yapıcaklar zaten ev için kredi çekcekler çok adet istemeye gerek yok işte ben bu takılanları geri vermem zaten onlar benim hani hediye diye eşten dostan takılanları vericez..annemde öyle olur dedi neyseki

bizimkinlerde kalabalık gelicekti 10 kişiye düştüler allahtan evimiz küçük nişan için çok masraf yapmak istemiyoruz bunun düğünü var daha ..

nişanda sana para falan takılmış ne güzel takılırsa banada para (hiç sanmam)bende parayı erkek tarafına vermem
altın olarak biizm burda takıcak insan yok açıkcası biz kimseye götüremedik nişanda hep düğünde götürdük diye millet düğüne saklar altınlarını..ama erkek tarafı çeyrek takarsa naparım bilmem sizde kalmış ne güzel inşallah bana bırakırlar ben onlarla konuşamam utanırım ya

pasta bende istiyorum 2 katlı biyere sordum 60-70 dedi ama güvenemedim başka güvenilir biyere sordum 100-300 dedi artık 100 liralık bi pasta bakarım çok açılmayada gerek yok

pastanın yanınada hazır tuzlulardan halletmeye çalışırım insanları boş boş göndermek olmaz yavaş yavaş araştırcam artık ama heyecanlandım bak yine şu yüzükleri taksaydım bi

cnm bizim tarafın altınlarını mecburum ben aileme vermeye üvey baba var bi kuru maaşla evlencem kendi yapabldiklerimle ve kendi babamın gönderdiyle o yüzden onlarala aldığımız eşyaların borçları ödencek benim üzerime bi borç olmucak yani ailemin üzerine olcak altınları aileye verince onlarda ödücekler

erkek tarafnıda istemiyorum ben aileme vercemde erkek tarafınınkini mi alcam haksızlık olmasın diye hem kredi ev için çekicekler onları kapatsınlar ..erkek tarafının borcuda kendi işleri babasıyla ortak kirada olan evleri var bütün gelirleri toplucaklar krediyi falan ödücekler kalanları bölüşüp geçimi öyle sağlıcaz artık hani direk bizim üzerimize kalmıcak gibi görünüyor yinede belli olmaz evdeki hesap çarşıya uymaz misali bakalım şimdilik böyle keşke ailemin durumu olsada almasalar ama malesef sadece ben bu zmana kadar 3-4 tane altın yaptım onları alırım kenarda dursun diye

çıkmaz çıkmaz düğün ne zaman senin canım[/QUOTE]

nişanda konuşucaz düğün tarihini sanırım mayıs haziran temmuz gibi olur kısmetse..

inanamıyorum hala yaa ben bu yollardan geçicekmiyidim..

oysaki hiç evlenemicem sanmıştım

hepinize teşekkür ediyorum o kadar laf anlatmaya çalıştınız kızlar sağolun..

ne demek tatlımm:)yardımcı olduysak ne ala.ama sen en iisi bılırsınn anlatmıssındaa hakkında hayırlısı ınsallah.güsel gecer insallahhh nişanındaa ne zamandıı nısanın tatlımm:))).???

kizlar tekrar merhaba..

sabah bir kosusuturmacadan sonra eve geldim birazdan da dis doktoruna gidicem..

biraz moralim bozuk..

doktor 'annenizin kalbi artik genc degil'.. vs vs diye biseyler söyledi..

insan endiseleniyor iste..

kalp doktoruna gidicez yakinda tekrar..

Allah annene şifa versin canımm geçmiş olsunnn bozma moralını bence bi doktorla yetınmeyın derım önemli mevzularda baska doktorada gıdın derim ben

ne demek tatlımm:)yardımcı olduysak ne ala.ama sen en iisi bılırsınn anlatmıssındaa hakkında hayırlısı ınsallah.güsel gecer insallahhh nişanındaa ne zamandıı nısanın tatlımm:))).???

amin cnm cümlemizin hakkında hayırlısı olsun..

nişan kısmetse kurban bayramının 3-4 günü gibi olucak

dün bohça için çıktım çok heyecanlı ya..traş setini koymak için taşlı söz sandığı beğendim 35 tl dedi ama çok güzel ......snr markasını hatırlamıyorum ama pijama seti baktım kumaşı güzeldi saten altlı üstlü takım 1 penye takım birde saten sbahlık vardı 150 tl dedi ben onun yanına birde hani dışarıya çıkarken giyebileceği eşoftman almayı düşünüyorum ..annemde 1 takım yeter diyor bende gösterişli olsun istiyorum bakalım babam bi para göndersin ne kadar göndercek ona göre aşkıma tonla şeyler almak istiyorum daha önceki sayfalarda paylaşıldımı bilmiyorum ama isterseniz aldıkça foto çekip koyabilirm

Allah annene şifa versin canımm geçmiş olsunnn bozma moralını bence bi doktorla yetınmeyın derım önemli mevzularda baska doktorada gıdın derim ben

amin insaAllah sifaasini verir ama annem benim dogumumdan beri kalp ve tansiyon hastasi yasida ilerledi..
5-6 senedir devamli doktor kontrolunde..
3 senedir ben ilgileniyorum doktora ben götürüyorum hep..
simdi böyle kötüye gittigini duyuna birde benim evlenip gidecegimi duyunca üzülüyorum..
onu bir tek Allaha emanet edebilirim..

tabi evlenip yuva kurmak cok dogal cok normal hatta cok güzel bisey..

ama böyle uzaga gidince gözüm arkada kalacak iste..

kocelim geçmiş olsun annemde bugün göz için gitmiş 1 numara gözlük vermiş daha 41 yaşında ama iyice çöktü kafasına taka taka ..allah acil şifalar versin dikkat etmeleri gerekiyor artık

canım eğer kafe tutmak sizi aşacaksa bunu onlara da söylemeyin.gönlün sığdığı yere her şey sığar. benim sözde erkek tarafından 50 kişi geldi biz de kalabalıktık ki böyle zamanda gözün görmüyor zaten herkes muhabbetine bakar kasmayın kendinizi. hediyelik de olsa altın altındır ve gelinin hakkıdır. sevgiline de bu tarz şeyleri hemen söylememelisin bence. hediyelik bilezik en az 10 gr olsa 1 milyar para eder canım neden geri vericeksin ki ilerde düğünden sonra borçlarınızı kapatırsınız. sakın olaa geri vermek gibi bir hataya düşme. isteyen istediğini taksın nişandaki takılanlar senin hakkın...
Gözün aydın canım allah sevdiğine kavuşturdu seni.

hayırlı olsun canım
Acil şifalar dilerim canım umarımm her şey yolunda olurr sıkma canını

hfceren sen kaç yaşındasın nişanlısın heralde pek aklımda tutmadım kim nişanlı kim nişanlancak aslında tekrar bi hatırlatma yapsak kaynassak..

ben başlıyım 22 yaşındayım balıkesrdeyim istanbula gelin gidicem inşallah daha nişan yok kurban bayramında olucak kısmetse çok heyecanlıyım

kizlar cok tesekkür ederim..

Allah annelerimizi basimizdan eksik etmesin insaAllah..

ben nisanliyim kismetse 2012 yaz aylarinda kocaeline gelin gidicem avusturyada yasiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…