- Konu Sahibi rashabahar
-
- #5.681
benim de nikahım düğünde kıyılacak inş.nikah şekeri nasıl bişey düşünüyorsun aklında bi model varmı ?
biz nikahı düğünde kıydırıcaz o yüzde gerek yok hediye mediye ben evleniyorum onlar bana getirsin nihahahay kendimi kötü gördüm
ama nişanda beni hatırlatacak anı isterdim daha sormadım işyerinden 7 de çıkıyorum ki nereye gidip sorayım
anladım canım, e çok hoş değilmiş ama neyse boşver, duyma sen..ne güzel canım yaaa..ben hiç sevmiyorum kayınvalidemi..tamam arıyo soruyo ama çok dedikoducu..çok hevessiz olaylara..ikidebir para yok nasıl düğün yapıcaz dye ağlanıyo yanımda benmde gücüme gidiyobana piko işliyo çok ip gidiyomuş çok para gidicekmiş kaç defa söyledi ona hiç anne diyesim bile gelmiyooo :2:
çok beğendm cnm çok güzel..iyi günlerde kullanın inşallah..
aa geçen gün nişanlımın evine gitmiştik, kayınvalidem gösterdi aynen anlattığın gibicanım valla ben hep aileleri düşündüm gerekiz her şeyden kaçtım.nişan bohçası falan yapmadım. bir de bizim adetimizde dürü derler gelinle damatın neredeyse sülalesine gömlek havlu vs.. hediyeler alınır paketle verilir. zaten düğün masrafı çok oluyor sağı solu düşüncek zaman değil onlar bize yapsın dedimiki aile de hem fikşr oldu o işlerde de girmicez. ben nikah şekeri konusunda kararsızım çünkübenim nikahımda düğünde kıyılacak ki ben kına gecemi bile ayrı gün yapmıcam düğünün bir yerinde bindallı giyip yarım saatte kına eğlencesi yapıcam sonra tekrar gelinlik giycem...kafamda belli bir model yok nikah şekeri konusunda ama çok kararızım. düğünün içinde kına gecesi de olacağı için hem kına dağıtmak hem nikah şekeri dağıtmak abes olur gibime geliyor.zaten biz bu kadar inceliyoruz da dağıttığın herkes nikah şekerini saklamıcak ki belki bir derece yakınların,arkadaşların saklar.o kadar eziyet çekmeye de gerek yok valla
bir arkadaşım(durumları çok iyi) gerçek deniz yıldızlarının kurutulmuşunu almışlar üstleri simlerle döşenmiş nikah şekeri haline getirtmişler acaip hoşuma gitti ama tanesi 4 liraya falan geliyormuş. en az 1000 tane yapsam beni çok kasar o yüzden gerek yok o paraya iki hafta daha tatil yaparım ben
aa ne değişik bişey hamuru hazır heralde cnm ellerine sağlık
bize vermemk içinde yarımcık yapmış
gece kuşu..bende kınayı enson yap eve bindallıyla çıkarsın ..mesela önce dans snr nikah snr yine dans sonra göbek snr takı takıları çıkartmak için gittiğindede bindallını giyer öyle çıkarsın kına yakılır ee saat zaten geç olmaya başlar böylece düğün biter herkes evlere dağılır..
biizm burdada bohça dediğimiz hediyeleşme vardır ama biz çok bişey koymucaz aileye ağırlık bizlere olucak zaten birsürü masraf
bencede magnet çok iyi fikir ama bizim burda bulunurmu internetten sitelerede denk gelirseniz bana hbr verebilirmisiniz bi fikir olur en azından bakarım
oda benim şansımaydı galiba :) benim taşları var sanırım o yüsden daha pahalıydı..nişan tepsimle alyansımı ekledim fikir olur belki
yapar mıyım kız hiç öyle, yakınımda olsanız yaparım size de aşkol
yok canım hiç birşeyi hazır değil, ben herşeyini kendim yaparsam seviyorum
pandispanyası, pasta kreması, süslemesi falan kendim yaparım
bu arada şeftalili pasta bu
hazır meyveli pastaları yiyemem o yüzden kendim yapar yerim
önerin için saol cnm...
pasta iyi hoşta ben yiyemedikten snr ne anlamı var hanii ben güzele güzel demem güle benim olmadıktan sonrasözü bize gelsin
canım sen de haklısınönerin için saol cnm...
pasta iyi hoşta ben yiyemedikten snr ne anlamı var hanii ben güzele güzel demem güle benim olmadıktan sonrasözü bize gelsin
veririm tabisi ne demekEline saglık Gasolinecim tarifinide veriver bari de bizde kocişlerimize yaparız:))
kızlar bana acil ihtiyaç listesi lazım yeni kurulacak ev için. hazır tablolu bir ihtiyaç listesi vardı kaybettim. mutfaktan banyoya a dan z ye ne gerekiyorsa yazması lazım. ona göre ihtiyaçları iyice belirleyip alışverişe çıkacağız :98:
heidi cim özeline bak :)
canım sen de haklısın
veririm tabisi ne demek
pandispanya için :
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kabartma tozu
şekerle yumurta boooolca mikserle çırpılıyo, köpük köpük krem rengi olana kadar, kekten daha uzun çırpılır, elenerek un ve kab tozu koyulur, 180 derece fırında pişirilir. piştikten sonra ılıyınca ortadan ikiye kesilir. (ben yarım ölçü yaptım bugün)
şeftali - içi ve süslemesi için :
3-4 şeftali
1 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı su
şeftaliler istenen şekillerde kesilir, yalnız üst süslemesi için güzel birkaç yuvarlak keserseniz iyi olur. ocakta iyice kaynatılır. suyu süzülür. suyundan bir bardak kremasına konacak, kalanıyla pandispanya ıslatılacak
pasta kreması için :
2 bardak süt
1 bardak pişirilmiş şeftalinin suyu
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
vanilya ve yağ hariç hepsi mikserle topaklanmayacak şekilde karıştırılıp, ocakta pişirilir, 5 dk kaynarken pişirildikten sonra, ocaktan alınır.
tereyağ konulup karıştırılır, sonra vanilya konulur. Krema ılımaya bırakılır.
soğuyan ve kesilen pandispanya artan şeftali suyuyla ıslatıldıktan sonra araya krema koyulur ve pişen şeftalilerle döşenir. üzerine yine şeftali suyuyla ıslatılmış üst kat pandispanya kapatıldıktan sonra ister iç kremasından ayrılan 1 kepçe kremayla ister krem şantiyle sürülür. yuvarlak güzel kesilmiş ve pişirilmiş şeftaliler üste yerleştirilir ve istenirse krema şırıngası veya torbasıyla süslenir. eğer pastanız 1 günden fazla bekleyecekse şeftalilerin kararma ihtimaline karşı en üstteki şeftalilerin üzerlerine biraz toz jöle sulandırıp sürebilirsiniz...
ay ne hızlıyım, ver dediniz veriveriverdim tarifi
heidi bakalım sen eksik bulabilicekmisin bizim meşhur listeden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?