AMİN, ben de ağlaya ağlaya izledim, o bebeğin çaresiz hali, dr.un yavruyu evirip çevirirken, onun o dirençsiz pelte gibi duruşu çok etkiledi beni..onlar da biz anneler için birer ders, kimi zaman uykusuzluktan, yorgunluktan vs.den yakınıyoruz ya, ya da büyük çocuğun söz dinlememesi, yaramazlığından..aslında hepsi boş, sağlıkları yerinde ya çok şükür , diyor insan...ama hayat gailesi ile yine unutulup şikayetlenmeler başlayabiliyor..Allah şifa versin o yavruya da inşaallah..ne kadar da güzel bir yüzü vrdı değil mi?
bizim minnoş da hep erkenci, muhakkak sabah ezanında uyanıyor, ama yediye kadar da uyanık ağlamadan kendi kendine konuşarak durabiliyor çoğu zaman..
cnım bugunde yaptım yogurdu baya ısttım bu sefer 2 tatlı kasıı yogurt koydum 5 te acıcam irmıklı tarıfı verrmısın bende yapayım sen anne sutu gınde na kadar verıyosundr farketmez pureyle birlikte yiyebilirler dedi bende nasıl seviyorlarsa oyle veriyorum hem meyve hemde yogurt aradan çıkmıs oluyor evet ikindi zamanı ver muhallebide veriyorum bazen irmiklş muzlu yapıyorum bazende su aptamilin kasık mamaları varya onlardan veriyorum ama coğunlukla aptamil veriyorum
amın cnm saol Rabbım hepımızın bebeklerıne saglık versın guzel dıleklerın ıcın saolasın ıkısı aynı anda buyuyecek ama bana da kok sokturcekler cok zor ıns hep yerler yogurdu sızın tarıflerınızle yaptım her zaman oaylasın tarıflerınızı eee 4 aylık olduk sayılır ablası senım bucurugunn resmı yokmucipskolam afiyet olsun bebeklerine,
yoğurdu sevmeleri çok güze,l inşaallah hep severek yerler..
resimlerini de koymuşsun tatlışların, çok güzeller Allah bağışlasın, sağlık versin...çok imrendim sana yaa, ne güzeldir evde aynı boyda iki minik olması..:) anneli babalı ve kardeşli,sağlıklı büyüsünler inşaallah..
ben bu sıteden okumustum ama zararlıyla ılerıde bende vermem cok saol cnm ama tatlı oluyo sankı bende yıdım de bugun Pınarın denge calsıyum sutunu aldım 500gr oılanından bunan yaptım bakalım nasıl olck ablasıCipskolam, maşallah bebişlerine, yoğurdu sade sevmeleri çok güzel ben de oğluma bir kaç kaşık yediriyorum her gün kendi yaptığım yoğurttan. Bazen yiyor bazen yüzünü ekşitiyor. Sade yemezse meyve eklerim ileride içine ama pekmez yoğurtla birlikte verilmiyor diye biliyorum ben.
cnım bugunde yaptım yogurdu baya ısttım bu sefer 2 tatlı kasıı yogurt koydum 5 te acıcam irmıklı tarıfı verrmısın bende yapayım sen anne sutu gınde na kadar verıyosun
Canim malesef benimkiler nerdeyse anne sutu hic alamadilar sutum olmadi hastanedede gelmeyince biberonla verdiler ee biberonada alistilar benide emmediler cok az gelen sutude sagarak icirdim gunde anca 10 bilemedim 20cc sut sagiyodum 3 ay sonrada oda kesildi irmiklinin tarifide yarim bardak suyla 2 tatli kasigi irmigi pisir icine yarim muzu pure yapip karistir bu kadar
selam anneler,
bıdışa havuç suyu veriyorum bazen, içine azıcık rendelenmiş parçası da karışabiliyor, kakası kırmızı turuncu gibi oluyor, bazen de turuncu kırmızı gibi parçacıklar oluyor, sizinkilerde de oldu mu hiç böyle??
bir de kolundaki aşısı, verem aşısı olan sanırım, 1 aydan fazladır kızarık ve kabarık, sizinkilerinki ne durumda??
ben doğumdan sora kırkımın çıktığı gün adet oldum ve devam eden aylardada adet düzenim bir önceki ay hangi tarihte olmuşsam ondan 3 , 4 gün önce olurdum düzenli olarak ama bu ay geçen adet tarihim ayın 20si idi ama hala olmadım ve çoooookk tırsıyorum hamilemi kaldım diye :18:
aranızda aynı durumu yaşayan varmı acaba emzirdiğim için düzeni bozulmuş olabilirmiki adetlerimin
selam anneler,
bıdışa havuç suyu veriyorum bazen, içine azıcık rendelenmiş parçası da karışabiliyor, kakası kırmızı turuncu gibi oluyor, bazen de turuncu kırmızı gibi parçacıklar oluyor, sizinkilerde de oldu mu hiç böyle??
bir de kolundaki aşısı, verem aşısı olan sanırım, 1 aydan fazladır kızarık ve kabarık, sizinkilerinki ne durumda??
Bende havuc suyu veriyorum ama oyle birsey farketmedim benim kizimin kolunda kizariklik yok ama oglumun ayni dedigin gibi kabarmis annem tuttugu icindir diyo ama ozaman kizimin tutmadimi acaba zaten asiyi hemsire yaparken rahat durmadigindan hep disari fiskirmisti tutmamis olabilir mi
ben de okumuştum, aşı yapıldıktan 1 ay sonrasına kadar pek bir belirti vermezmiş, sonra kızarıklık ve şişlik oluşmaya başlar, kabuklanan aşı bölgesi kalıcı bir iz oluştururmuş, ama bu kadar uzun süreli mi kızarık şiş duruyor onu merak etmiştim herkeste var mı diye. şimdi tekrar baktım da kitaba, bu aşı etkisini aylar içinde gösterir, etkili olup olmadığı kararı için en az 3 ay beklemek gerek, 6 ay geçmesine rağmen aşı bölgesinde herhangi bir tepki yoksa ppd testi uygulanır, tutup tutmadığının anlaşılması için, tutmadıysa tekrarlanır diye yazıyor.
ben de okumuştum, aşı yapıldıktan 1 ay sonrasına kadar pek bir belirti vermezmiş, sonra kızarıklık ve şişlik oluşmaya başlar, kabuklanan aşı bölgesi kalıcı bir iz oluştururmuş, ama bu kadar uzun süreli mi kızarık şiş duruyor onu merak etmiştim herkeste var mı diye. şimdi tekrar baktım da kitaba, bu aşı etkisini aylar içinde gösterir, etkili olup olmadığı kararı için en az 3 ay beklemek gerek, 6 ay geçmesine rağmen aşı bölgesinde herhangi bir tepki yoksa ppd testi uygulanır, tutup tutmadığının anlaşılması için, tutmadıysa tekrarlanır diye yazıyor.
canım bizim hemşiremiz verem aşısını yaparken yara olmasa bile meraklanma aşı tutmuş sayılır demiştı.ama bizimki de 2 aydır kızarık kabuk baglıyo dökülüyo ,tekrar kabuk bağlıyo.
Günaydın oğluşumun güzel teyzeleri ve arkadaşları...
Oğlum artık yüz üstü dönüyor ama tekrar sırt üstü dönemiyor sinirlenincede bizden yardım istiyor
Bebeğim bir hafta önce biraz ateşlendi sonra kusmalar başladı daha sonrada ishal oldu ama şimdi çok şükür geçti... Bana diş çıkacak onun belirtileri dediler acaba diş cıkaran bebişler de böyle birşey yaşadımı anneleri???
Ve bu ateşlenmeden sonra oğluşumşla yemek yerken resmen savaşıyoruz. Ek gidaya başlayalı 3 hafta oldu ve ne yapsam çok güzel yiyiordu ama şu son bir kaç gündür kaşığı ağzına sokamıyorum ağzını kitliyor. Bucur nerdende öğrendiyse onuzorla şebeklık felan yaparak azda olsa yediriyorum. Bebek sütünüde normalde 120 cc içiyordu ama artık onunda 60-90 cc anca içiyor gerisini içmiyor. Sizin bebişlerde böyle yapıyormu?
Birde haftaya Hollandaya anneanneye ve dedeye gidiyoruz. 4 saatlık uçakla yolculuk yapacaz. benim ucak yolculuğu yaptığımda sık sık kulaklarım tıkanıyor. Acaba bebeğimde böyle birşey olurmu olmaması için ne yapabilirim. Birde uçak yolculuğu yapanların önerileri varmı???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?