iyi günler okuyan anneciklere...
benim miniğim ik gecedir ateşleniyor, gündüzleri gayet iyi keyfi yerinde...
ablamız okuldan öksürük ve burun akıntısı getirmişti ondan bana benden de bebişe hepimiz mikrobu aldık sanırım, birazdan kontrole götüreceğim minğimi, mühim birşeyi yoktur umarım..
hepinize sağlıklı günler..
çok geçmiş olsun.. inşallah önemli bişi değildir..
sağol cnm,
geniz akıntısı nedeni ile öksürüyormuş, ateşi de iki gece daha çıkabilir dedi,
antibiyotik yazdı ama vermek istemiyorum hiç,
hastane de bronşit şikayeti ile gelenlerle doluymuş,
Allah şifa versin tüm hasta yavrucuklara..
herkese merhabaa..
uzun zamandır giremedim kkya. bi yoğunluk var nedense. sanırım ek gıdalar yavrumun uyuması ile hazırlandığı için vakit bulamadım. bi ara bi arkadaşım malum yerdeki gruba ekledi saolsun güzel karşıladılar ama sonra ne olduysa bi arkadaşın kaba bi mesajıyla gruptan atılmışız son girenler olarak. neyse canları saolsun..
bizde ek gıdaya devam ediyoruz artık gündüzleri öğün şeklinde oluyor. cmt kontrolümüz vardı çok şükür gelişimimiz iyi.. inşallah iyi devam ederiz hep.
bende yoğurdu açık sütten mayalıyorum daha doğrusu annem yapıyor ama bugün ilk defa ben yaptım. hazır sütlere de pek güvenemiyorum mamadan zaten mantıklı gelmiyor ya günlük süt ya da bildiğimiz yerden açık inek sütü olmalı bence.
durup dururken mi attılar? hep öyle olur zaten eskiler yenilerı sevmezler istemezler.çömez görürler bu hep,heryerde böyledir.
burda bile eskiler yenilere cevap vermeye tenezzül etmiyor.
ablamız okuldan öksürük ve burun akıntısı getirmişti ondan bana benden de bebişe hepimiz mikrobu aldık sanırım, birazdan kontrole götüreceğim minğimi, mühim birşeyi yoktur umarım..
geçmiş olsun canım. kızımda 2 gündür rahatsız. ateşi yok çok şükür ama burnu akıyor. tıkanıklık da ayrıyeten sinir yapıyo çocukta. uykusundan bile uyandırıyor. o kadarki peçeteyi görünce ağlamaya başlıyor burnunu silecem diye :2:
geçmiş olsun canım. kızımda 2 gündür rahatsız. ateşi yok çok şükür ama burnu akıyor. tıkanıklık da ayrıyeten sinir yapıyo çocukta. uykusundan bile uyandırıyor. o kadarki peçeteyi görünce ağlamaya başlıyor burnunu silecem diye :2:
durup dururken mi attılar? hep öyle olur zaten eskiler yenilerı sevmezler istemezler.çömez görürler bu hep,heryerde böyledir.
burda bile eskiler yenilere cevap vermeye tenezzül etmiyor.
teşekkürler canım yara için dediğin kremi deneyeceğim.
bebişine de çok geçmiş olsun,inş. önemli bir şeyi yoktur.
Cok geçmiş olsun pamuk helvacım acil şifalar diliyorum...
...
pamuk helva
sen benı yanlıs anlamıssın benım facebook ıle alakam yoktur.face'im yok zaten hiçde dusunmedım o gruba gırmeyı,burası bana daha cazıp gelıyor onu bana degıl gırenlere soyliceksın.ben sadece eskılerın yenılere cevap vermedıgını soyledım.
sonradan girenlere cevap vermeme insanın karakteriyle ilintili birşey bence, sonuçta ben küçük masum bir bebekle alakalı derdi-sıkıntıyı görmezden gelemem, bilgim varsa paylaşırım aksi takdirde vicdanım el vermez..
işte bu...pamuk helva tebrik ederim seni arkadaşım...
bir süredir gelemiyorum k.k.ya sanırım paşam büyüdükçe zorlaşıyor vakit mevzusu bende :))) o uyudukça iş güç yapmayı tercik etmek zorunda kalıyorum...
iyisiniz di mi...bebişler iyi...bu arada hala dişimiz çıkmadı...nedendir acep???
kızlar bebişlere allah şifa versin bizde 6 aylık kontrole gittiğimizde bir sürü bebek ve çocuk vardı ve hepsi öksürüyordu salgın var herhalde... kızlar bizde 6 aylık aşıya gittiğimizde bize kan damlasını kullanıyormusunuz diye sordu hemşire hayır dedim bize öyle bişey söyleyen olmadı meğer 4. aydan itibaren kullanmamız gerekiyormuş hemşireye mi kızayım aile hekimimize mi kızayım yoksa her ay özele gidip para bayıldığımız doktara mı kızayım yoksa kendime kızayım o kadar okuyorum bunu nasıl görmemişim atlamışım bilemedim. nasıl sinir oldum anlatamam. umarım bir sıkıntı olmaz.yaşadığımız yer küçük bir yer şöyle doğru dürüst ilgilenen bir doktor bulamadım.
kızlar biz çorbaya başladık 3 gündür havuç ve patatesli çorba vermeye çalışıyorum 1- 2 kaşık zor alıyor benim bebiş ne yapcam bilmiyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum. bir de siz çorbaya nasıl geçtiiniz. yardımlarınıza ihtiyacım var.
demir ilacını saglık ocagındakı hemsıre soyluyor doktorunuza yazdırın diyor.senın hemşirenın gozunden kaçtı demek :)
canım çorbayı ilk zamanlar oyle az alıyor zaten hemsıremız ılk zamanlar tadımlık dedı. sonra artırırsın benımkı hala sebze corbasını çok yemıyo aç olsa yer zaten bende yedıgı kadar verıyorum zorlamıyorum.
ama yogurdu kavanozuyla içiyo bizimki :) dün bi çay bardagı içti masallah yavruma.
meyve suyunu da bardakla verıyorum çunki kaşıkla ıstemıyo,bızımkı buyudu havalara gırıyor :)
birde sebze çorbasını sadece patates havuç degıl ben içine herhangi mevsım sebzelerınden de ekleyıp yapıyorum,bizim lıstede oyleydı.
ben butun sebzelerı denedım bugun bitti.bakalım yarına napcam.
evet cnm hemşirenin söylemesi gerekiyordu. bende sebzeleri yavaş yavaş yani 3 gün de bir yeni sebze ekleniyor değil mi yarından itibaren karnıbahar koymayı düşünüyorum ya da brokoli yavaş yavaş eklicem. amma kafa yorucu bişeymiş bu ek gıda işi bide ilk bebek olunca iyice bilgisiz ve cahil oluyor insan.
maşallah bebişine olaya direk dikerek başlamış. cnm senin bebiş kaç aylık oldu.
teşekkür ederim,
Günaydın herkeslere
gece bebeğim ateşlenmedi çok şükür, öksürüğü ve akıntısı da azaldı gibi, umarım atlatıyoruzdur bu hastalığı da...
bebeğine ıhlamur içiren anneler var mı, bizde kahvaltıyı ihlamur ile ıslatılabileceğini yazmışlar listeye...
öksürüğe soğuk algınlığına iyi gelir içiremedim ben, ama içirmek istiyorum artık..
kızlar bebişlere allah şifa versin bizde 6 aylık kontrole gittiğimizde bir sürü bebek ve çocuk vardı ve hepsi öksürüyordu salgın var herhalde... kızlar bizde 6 aylık aşıya gittiğimizde bize kan damlasını kullanıyormusunuz diye sordu hemşire hayır dedim bize öyle bişey söyleyen olmadı meğer 4. aydan itibaren kullanmamız gerekiyormuş hemşireye mi kızayım aile hekimimize mi kızayım yoksa her ay özele gidip para bayıldığımız doktara mı kızayım yoksa kendime kızayım o kadar okuyorum bunu nasıl görmemişim atlamışım bilemedim. nasıl sinir oldum anlatamam. umarım bir sıkıntı olmaz.yaşadığımız yer küçük bir yer şöyle doğru dürüst ilgilenen bir doktor bulamadım.
kızlar biz çorbaya başladık 3 gündür havuç ve patatesli çorba vermeye çalışıyorum 1- 2 kaşık zor alıyor benim bebiş ne yapcam bilmiyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum. bir de siz çorbaya nasıl geçtiiniz. yardımlarınıza ihtiyacım var.
sagol canım,bişi degıl.aklına takılan bişi olursa yardımcı oluruz.benım kı 20 hazıran dogumlu.6 ay 13 gün oldu.biz 6 ayına gırmeden 1 hafta önce başladık ek gıya.evet 3 er gun arayla verılıyor,
ben ılk kabak ekledım.sonra ıspanak,prasa,kereviz,brokoli,lahana,karnıbahar,yarına napsam acep?sanırım brokoli yapacam.
canım ilk zorlanırsın tabi ılk bebek nede olsa ama hemen alısıyosun merak etme.kolay gelsın.
senin adına sevindim canım,bebişlerin hasta olması çok kötüymüş.bugün benim oğlumda biraz öksürdü ağlayasım geldi:)ben de ıhlamur vereyim diyorum ama bir şey olur mu ki diye vermiyorum.
demir damlası için çok üzülme bence çevremde dr verdiği halde kullanmayan çok var,nette de sayısız yorum var.
ben de çalışıyorum çorba vermeye patates ve havucu haşlayarak verdim sevdiği gibi ama 1-2 çorba kaşığıdır anca yediği.bugün karnıbaharda kattım çorbaya ek besin zormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?