canım bızde 4. Aya 1 hafta kala baslaık drumuzun onerısıydı 4. Ayda baslamk anne sutu almayı bıraktı benım bebegım sutumde kesıldı sırf mamayla olmadı ayda 1500 gr alan cocuk 600 gr alınca basladık bızde sebebı dr onerılerımız ve bebeklerımızın kılo artısındakı azalma
ben şöyle yapıyorum günlük sütü bi güzel kaynatıyorum seninde söylediğin sıcaklığa gelince çay kaşığının ucu kadar mayayı azıcık sütle sulandırıyorum ağzını kapatıp hiç sarmadan peteğin üzerine koyuyorum 4 saat sonra taş gibi yoğurt hazır
bende yoğurdu 2 gündür verıyorum 100 cc sütü kaynatıp ılıdıktan sonra serçe parmagımla bakıyorum elını yakmayacak,1 çay kasıgı yogurt ekleyıp karıstırıyorum.tahata kaşıkla olması daha iyi deniyor bu arada.sonrada havluya sarıp kaloriferın ustune koyuyorum.4 saat bekletıyorum,sonunda gayet güzel bi yoğurt çıkıyo meydana.ek gıdayı ağırdan almıyorsun bence bende 6.ayında başladım.çocukta bi sorun yoksa dogrusu bu.zaten doktorun seni ona göre yönlendırır.
eşimin arkadaşının karısı 9 ay boyunca sadece emzirmiş ek gıda vermeden kılosu ıyıydı bende bişi vermedım demıstı bana.
selamlar hanımlar,bizim de ilk dişimiz merhaba demeye başladı.miniğimin ufacık dişine sürekli bakmak istiyorum
bu arada ek gıdaya da başladık biz..3 yoğurt 3 gün muhallebi bayıla bayıla yedi(yarım çay bardağı kadar yedirdim)amma velakin elma suyunu 1 çorba kaşığı bile içmedi,zorla içirdim adeta sevmediği şeyleri vermeli miyiz 3 gün kuralı uygulamalı mıyız??
cnm kesinlikle sana katılıyorum. bende günlük sütten deniyorum bir türlü tutmadı oysaki kendimize her hafta yoğurt yaparım niye olmuyor nerde yanlış yapıyorum anlamadım gitti. sütü cezvede ısıtıyorum serçe parmağımı sokacak sıcaklığa getirip mayalayıp sarıp kaloriferin altına koyuyorum.
selamlar hanımlar,bizim de ilk dişimiz merhaba demeye başladı.miniğimin ufacık dişine sürekli bakmak istiyorum
bu arada ek gıdaya da başladık biz..3 yoğurt 3 gün muhallebi bayıla bayıla yedi(yarım çay bardağı kadar yedirdim)amma velakin elma suyunu 1 çorba kaşığı bile içmedi,zorla içirdim adeta sevmediği şeyleri vermeli miyiz 3 gün kuralı uygulamalı mıyız??
slm kızlar biz daha iyiyiz şimdi,ilgilenen teyzelerimize ekstra teşekkürü bir borç bilirizyalnız boğmaca olmuşuz ( hastalığın kuluçka dönemiymiş yaşadığımız sıkıntılar.. sonra geceleri sürekli ve devamlı öksürük nöbetleriyle karşılaştık.. genel muayenede iki dr da birşey bulamayınca boğmaca teşhisi kondu, halen allerji olma ihtimali de var tabii.. antibiyotik ve öksürük şurubu veriyoruz mecburen... biraz daha azalttı bu yavrumun acılarını.. hiç değilse daha az öksürüyor artık.. herkese acil şifalar diliyorum,bebişler de anneler de hasta olmasın..
slm kızlar biz daha iyiyiz şimdi,ilgilenen teyzelerimize ekstra teşekkürü bir borç bilirizyalnız boğmaca olmuşuz ( hastalığın kuluçka dönemiymiş yaşadığımız sıkıntılar.. sonra geceleri sürekli ve devamlı öksürük nöbetleriyle karşılaştık.. genel muayenede iki dr da birşey bulamayınca boğmaca teşhisi kondu, halen allerji olma ihtimali de var tabii.. antibiyotik ve öksürük şurubu veriyoruz mecburen... biraz daha azalttı bu yavrumun acılarını.. hiç değilse daha az öksürüyor artık.. herkese acil şifalar diliyorum,bebişler de anneler de hasta olmasın..
meraba arkadaslar benım 4 aylık bır kızım var ve hasta buhar makınası almam gerekıyor ama cok pahalı oldugu ıcın alamadım.aslında kızım ıcın para falan onemlı degıl ama elde olmadıgı ıcın ınsana pahalı gelıyor bana ıkıncı el kullanmayan bırılerı varsa yardımcı olabılırler mı bızım esımde arkamızda aılelerımız yok gıdıp kapısını caldırıp ısteyecegım esımın aılesıde benım aılemde bu evlılıgı ıstemedıgı ıcın kacarak evlendık sımıd kımse arkamızda desteksımız degıl bu arada bebeklerınız kullanmadıgınız kıyafetlerınız varsa kulanılmıs falan fark etmez bır ıhtıyac sahıbı ararsanız benım ıhtıyacım vardır.
ben yazana kadar arkadaşlar güzel yoğurt tariflerini vermişler, ben de sütü önce kaynatıp ılıtıyorum, süt kaynayıp suyu iyice buharlaşınca yoğurt daha güzel tutuyor..
iyice sarıp sarmalıyorum kalorifere hiç koymuyorum, geceden mayalıyorum tutmuş oluyor sabaha..
ek gıda için geç değil bence de, biz de henüz başlamadık, sütüm doyurana kadar da tadımlık olarak gideceğim, ilk bebeğimde de öyle yapmıştım..
afiyet olsun minişine..
çok teşekkür ederim cnm....
hastalanan bebışler varmış cok cok gecmıs olsun ALLAH annelerınde yardımcısı olsun acıl sıfalar cnm bızde suan 7 aymızı doldurcaz ayın 6 sında ve bende fazla ek besın vermıorum sutum yeterlı maşşallah dr da fazla ek besın verme dedı hele dun hıc ek besın vermedım bazende vıcdan azabı cekıorum neden ek besın vermedım vss dıye ?
maşallah ne güzel benim sütüm yetersiz genellikle devam sütü veriyorum. yinede ek gıdaya tam olarak 6. ayda başlayacağız. bende burdan arkadaşların verdikleri şeyleri okuyunca vicdan azabı çekiyordum hatta doktora bile kızdım benimde sütüm yetersiz neden ek gıdaya başlatmıyor diye :) ama okuduğum yazıdan sonra erken ek gıdaya başlamanın hiçte doğru olmadığını öğrendim süt yetersizse devam sütü vermeliymişiz. ayrıca erken ek gıdaya gecen bebeklerin ileride obeziteye yakalanma riskleri artıyormuş. Allah bebişlerimize sağlık versin....
meraba arkadaslar benım 4 aylık bır kızım var ve hasta buhar makınası almam gerekıyor ama cok pahalı oldugu ıcın alamadım.aslında kızım ıcın para falan onemlı degıl ama elde olmadıgı ıcın ınsana pahalı gelıyor bana ıkıncı el kullanmayan bırılerı varsa yardımcı olabılırler mı bızım esımde arkamızda aılelerımız yok gıdıp kapısını caldırıp ısteyecegım esımın aılesıde benım aılemde bu evlılıgı ıstemedıgı ıcın kacarak evlendık sımıd kımse arkamızda desteksımız degıl bu arada bebeklerınız kullanmadıgınız kıyafetlerınız varsa kulanılmıs falan fark etmez bır ıhtıyac sahıbı ararsanız benım ıhtıyacım vardır.
günydınnnnnnnnnn kimseyokmu
merhaba bende haziran 2012 annesyim sizlere bir sorum olacak yardımcı olursunuz umarım.kızımda önce hapşırık nezle sonra öksürük çok şiddetlendi doktora götürdüm bronşiyolit teşhisi kondu neredeyse 5 gündürnebilizatör ile ilaçlı buhar mukotik kullanıyorum ama oksuruğu daha gecmedi geceleri efessiz kalıp uyuyamıyordu sımdı allaha şükür biraz daha iyiyiz sorum su bebeğimin kafası cok terliyor yastık sırılsıklam oluyor onceden pek olmazdı sızın bebeklerinizde de oluyor mu acaba?gecenin bir saatinde uzuntuden uyuyamıyorum:=((
merhaba bende haziran 2012 annesyim sizlere bir sorum olacak yardımcı olursunuz umarım.kızımda önce hapşırık nezle sonra öksürük çok şiddetlendi doktora götürdüm bronşiyolit teşhisi kondu neredeyse 5 gündürnebilizatör ile ilaçlı buhar mukotik kullanıyorum ama oksuruğu daha gecmedi geceleri efessiz kalıp uyuyamıyordu sımdı allaha şükür biraz daha iyiyiz sorum su bebeğimin kafası cok terliyor yastık sırılsıklam oluyor onceden pek olmazdı sızın bebeklerinizde de oluyor mu acaba?gecenin bir saatinde uzuntuden uyuyamıyorum:=((
merhabalar okuyan tüm annelere...
dün 6. ay kontrolümüz ve aşılarımız vardı, ilk defa uzuun bir süre susturamadım aşılardan sonra miniğimi..Allah dert keder vermesin yavrulara, onların acısına deva olamamak çok kötü hissettiriyor insana..
bize de ek gıda listemizi verdi dr.cugumuz .... çok garip bir his geldi çöktü üstüme, bir çağ kapanıp yepyeni bir çağ başlıyor bebeğimle..zaman nasıl hızla akıyor, insan bazen inanamıyor...
hepinize sağlıklı, mutlu günler arkadaşlar, minikleri çok öperizz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?