2012 Haziran Anneleri Doğurdu

haziran anneleri nerdesinizzzzzzzzzzz

valla kımsecıkler ugramıyor ıssız bır yer oldu burası :)))

hamılelık donemınde daha aktıf tık bebıslere daha fazla vakıt ayırıyoruz napalım?

ay ne dıcem sıze su bas terlemesı bızdede var acaba bende fazla mı gıydırıorum dıorum ama o yzudende degıl cunku oda ısısı 23 derece oluyor ve en fazla ıkı battanıye ortuyorum ustune zaten ıkı badıyle yatıyor...

cok gecmiş olsun. Allah şifa versin. benim bebişinde kafası sürekli terler ama duyduğum kadarıyla birçok bebekte var bu...

bizimde bugün 6 aylık kontrolümüz vardı bizde geçtik ek gıda olayına hakikaten dediğin gibi bir çağ kapandı başka bir çağ başladı artık koşturmaca daha da artacak....bu arada bizim aşımızda pazartesi umarım hayırlısıyla acısız bir şekilde atlatırız...

merhaba annişler. haliyle kızımla geçiyor artık günlerim eşim ne zaman arasam gülfemle uğraşıyorsun diyo. kıskanıyo arada kızım haraketlenmeye başladı. oturuyordu şimdi kendini kurbağalama atıyor yere doğru. bizden destek alıp ayağa kalkmak istiyor hanımefendi. arada pepe ve caillou seyrediyor. renkler çok hoşuna gidiyor. Rabbim izinverirse ocak 8 de 8. ayına adım atacak. Rabbim bebeklerimize sağlık sıhat nasip etsin.

iyi akşamlar benim oğluşum da 8 ocak.ta 8.e girecek aynı gün doğmuşlar Gülfem.le... benim pıtırcıkta oturuyor yerde sürünüyor bide pazar günü sağ alt dişimiz salı da sol alt dişimiz patladı

bu arada oğlumun da hem kafası çok terliyor daha doğrusu evimiz çok sıcak tek bi badiyle yatıyor üstüne sadece 1 tane yünlü battaniye örtüyorum ama yine de çok terliyor...

ayrıca şunu da sorayım çok terlediğinden mi bilmiyorum ama artık geceleri bezini çok ıslatmıyor sizin bebişlerinizde böyle mi

yaaa topiğin eski halini özledim ben:))
nerde haraketli haziran anneleri topiği...
biz de yavaş yavaş ek gıdaya geçtik az az da su veriyorum.Aklıma takıldı siz bebeğiniz için özel bir su kullanıyor musunuz?bebekler için özel yapılmış olanlarından falan????

Slm anneler bız 7 aylık olcaz ayın 10 unda diş miş yok daha=) ishal oluo su aralar salya dır elı agzndn cıkmıo her şeyıde yedırıorum özenlı ve dıkkatlı sekılde su anlık sorun yok sadece örumcege koydum bır suredır ayagı dısa ters basınca doktora gıttm ortapedıye kalça kemıgınde acı bıraz darmıs tutarken elın bacak arasında hep olucak dedı kendı tutunarak kalkmadıgı surece örumcege konulmaz dedı aceleye gerek yok dedı bu ınsan oğlu tay buzagı deıl dedı hemen yurucek anne babalar hep acele edıo kıkırdaklarını zorluyolr dedı aklınızda olsun orumcek tehlıkelımıs kendı tutunrak kalkmadıgı surece kalcanın cok kotu sorun ıcermedıgı ıcın ıkı kat bez takarak duzeltmeye calısıckmısım 18 aylıkken kontrl oluck bıdaha bole ıste opuorm herkesi

benımde kızımın kafası boynu cok terliyor sürekli yastık ceviriyorum evim olması gereken ısıda ustunu cok ormuyorum ona rağmen bizimde çişimiz azalmıstı ben suan günde 1 bardak portakal suyu bir bardak elma suyu 1 tabak corba 1 bardak su içiyor normale dondu..

benım kızım cok susuyor ben sureklı veriyorum kana kana ıcıyor suyun zararı olacağını sanmıyorum kaynamıs su veriyorum..

eskiden herkes hamileydi yazmaya zaman vardı,şimdi çocuktan kımse yazamıyordur belki,şimdi 2013 anneleri döktürüyor ama onlarda bi doğursun topik boşalır zamanla :)
bende kaynatılmış su verıyorum istedıgı kadar içiyor doktorumuz 100 cc dedi.zaten fazlasını da içmiyo bu yetiyor.
ben 1 yaşına kadar kaynatılmış su vericem.sağlık ocagının bana vermis oldugu ek gıda listesinde 18 aya kadar kaynatılmis su verin yazıyor.
belki 18 aya kadar da verebılırım.bazıları içme suyu verıyor henüz daha erken bence,
bu arada suyu fazla içerse ne olur diye sormustum doktora,sadece anne sütünü az alır karnı doyar demişti.

benim kızımın da kafası çok terliyor.ama bizimki genetik sanırım.eşim ve kayınpederimde var bu durum.oğlumda da vardı.evde şapka takmıyorum,üzerini de çok örtmüyorum o yüzden.

kızlar ek gıdaya 1 ay önce başlamıştık biz.6.ayı bitirdi Ada.kahvaltı olayına girsek mi yoksa erken mi?dr umuz yıllık izinde.kontrole götüremedim şimdilik.sizler başladınız mı?bir de aklıma bir şey takıldı:mademki bebeklere ilk bir yıl inek sütü yasak neden o zaman kahvaltıda peynir veriliyor da inek sütünden yoğurdu dr lar istemiyor anlamıyorum.ben oğlum 6.ayını doldurduğu gün kendi yaptığım yoğurtlardan yedirmiştim(şimdi ağzına bile almıyor o ayrı) bir zararını da görmedim.devam sütüyle yapıyorum kızım pek severek yemiyor açıkçası.aslında devam sütünü de sevdiği pek söylenmez hani.siz nasıl yapıyorsunuz?

size doktor ek gıda listesi vermedi mi?ben 1.hafta sebze çorbası,2.hafta yogurt,3.hafta kahvaltıya geçtim.4.haftada meyve suyu,5.haftada yayla çorbası ama ay ay menüde değişikler olcak.sütün bir yararı yok hem demir eksıklıgı yapıyor,ama süt yogurda,peynıre,kefire dönüştüğü zaman faydalı oluyor.ayrıca bizim doktorumuz yogurdun sütten yapılmasını söyledi.ben günlük sütten yapıyorum yogurdu.mamadan yapılan yogurdun faydalı olcagına ınanmıyorum.benim ki de bazen yemiyo agzını ekşitiyo onu oyalayarak oynatarak yedırıyorum.sen yınede oynatarak bişiler yapıp yedırmeye çalıs canım.

ek gıda listeniz hayırlı olsun o zaman.bizim aşı da haftaya.aşı koldan da yapıldı mı,kızımın verem asısı yarası hala duruyor.ordan vurmazlar herhalde.

sağol teyzesi,
üç iğne bacaktan, birisi de ağızdan damla şeklindeydi..
verem aşısı yeri bizde de fena durumda, akıyor da arada yeşil yeşil..

kolaylıkla atlatırsınız aşı gününü siz de insaallah cnm,
ek gıda serüvenimiz de güzel başlar güzel devam eder umarım..

gece su içmek ya da emmek için uyanmıyor mu, bebişin
bizimki geceleri hala çok sık meme emiyor o yüzden sabahları bezi gülle gibi oluyor hala:) ..

bazı dr.lar bebek sularını kaynatmadan direkt vermeyi tavsiye ediyormuş fakat ben bebek suyuna falan güvenmiyorum, ambalajlı hiçbir ürüne güvenmediğim gibi..
18. aya kadar kaynatılıp verilecek diyor bizim listemizde de..

geçmiş olsun cnm, kendiliğinden düzelecek olması çok sevindirici, çok şükür..
gerçekten örümcek için erken değil mi biraz?
bizim bir tanıdığın oğlunda da fıtıga neden oldu o örümcek...

her hafta farklı bir öğün ekleyerek gitmeyi önerdi bize dr.umuz,
ilk hafta meyva püresi ise
ikinci hafta sebze çorbası,
üçüncü hafta yoğurt,
dördüncü hafta kahvaltı öğünü...

Son düzenleme:

yoğurt günlük sütten mayalanacak cnm, hatta temiz bildiğin bir yer varsa açık süt bile kullanabilirsin dedi bize dr.umuz..
süt; peynir ve yoğurda dönüşünce mayalandığından formu değişiyor o sebeple eğer ki süt alerjisi yoksa bebekte bir zararı yok..aksine en faydalı besin yoğurt...mamadan yoğurt mu olurmuş..

kızlar topiğin eski hali kalmamış cvp veren bırsey yazan bıle olmadı bundan sonra gırmem herhalde hoşça kalınn bebeklerınzle aılenzle mutlu yıllarr

Slm anneler bız 5 aylık olduk cok sukur ama sutumde ıyıce azaldı ılac nıyetıne ıcıyolar 6 ay yetse ınsallah ben sutac kutu sutten aksamda yogurt mayalıyorum masalah cok guzel tutuyo gunluk sut yok bısey olmaz dımı

günaydın anneler,ek gıda konusu zormuş ordan burdan okuya okuya ilerlemeye çalışıyoruz.
yalnız benim yaramazın 1 dişi çıktı,o da hemen annesini ısırdıgöğsümü dişini fena saplamış sabah göğsümün altı kanayınca fark ettim ne yapsam ii gelir ki

geçmiş olsun olips,
gögsünü sık sık sabunlu suyla yıkayıp temiz tutmaya çalışman iyi olur, yoksa o çatlaklar iltihabik duruma bile neden olabiliyor, benim kızım da ısırmaya başlayınca mastite çevirmişti o yaralar...
emzirme aralarında medacassol krem kullanabilirsin, benim kadın doğum dr.umun eşi de cildiye dr.uydu onlar çatlaklar için bu kremi önermişti, yalnız emzirmeden önce iyice arındırılması gerekiyor, geçmiş olsun yeniden..

iyi günler okuyan anneciklere...
benim miniğim ik gecedir ateşleniyor, gündüzleri gayet iyi keyfi yerinde...
ablamız okuldan öksürük ve burun akıntısı getirmişti ondan bana benden de bebişe hepimiz mikrobu aldık sanırım, birazdan kontrole götüreceğim minğimi, mühim birşeyi yoktur umarım..
hepinize sağlıklı günler..

Son düzenleme:
herkese merhabaa..
uzun zamandır giremedim kkya. bi yoğunluk var nedense. sanırım ek gıdalar yavrumun uyuması ile hazırlandığı için vakit bulamadım. bi ara bi arkadaşım malum yerdeki gruba ekledi saolsun güzel karşıladılar ama sonra ne olduysa bi arkadaşın kaba bi mesajıyla gruptan atılmışız son girenler olarak. neyse canları saolsun..
bizde ek gıdaya devam ediyoruz artık gündüzleri öğün şeklinde oluyor. cmt kontrolümüz vardı çok şükür gelişimimiz iyi.. inşallah iyi devam ederiz hep.
bende yoğurdu açık sütten mayalıyorum daha doğrusu annem yapıyor ama bugün ilk defa ben yaptım. hazır sütlere de pek güvenemiyorum mamadan zaten mantıklı gelmiyor ya günlük süt ya da bildiğimiz yerden açık inek sütü olmalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…