- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
biz önümüzdeki hafta geçiyoruz kahvaltı öğününe ve şöyle vereceğim; yani kızımda bu şekilde yapıyordum,
dr. labne yazmış listeye fakat ben normal inek peyniri kullanacağımİ geceden suda tuzu alınmış şekilde.. yumurta sarısı ile beyaz peynir ikisini harmanlıyorum,
diğer yanda organik pirinç ununu ve irmiği bir çay bardağı süt ile pişirip kuru meyvalardan evde ne varsa ve ceviz içi katıyorum ve pekmez ile tatlandırıyorum, muz rendesi de..
ben bulamaç yapmıyorum hiç, bu şekilde yediği şeylerin ayrı ayrı tadlarını alsın istiyorum..
sütü ben de kullanıyorum, kutu mamaların yada kavanozdaki muhallebilerin de içerisinde inek sütü kullanılıyor nihayetinde, onlar bebek sindirimine uygun hale getiriliyormuş vs.. vs.. ama ana maddesi inek sütü onların da...
ilk bebeğim de ben de hiç vermemiştim, kahvaltısını da kayısı suyu ile ya da ıhlamurla ıslatıyordum, fakat bunda süt kullanıyorum, kaşık mamasından daha besleyici geliyor bana sütle kendi yaptığım mama...
bir de inek sütünün yasak denmesinin bir nedeni de; insanların anne sütü yerine biberon biberon inek sütü vermelerini önlüyorlar bence, sütün de fazlası kansızlığa neden oluyor,
benim günlük kullandığım süt bir çay bardağı, bebeğim de onun en fazla yarısını ancak yiyordur, yoğurdu da sütten, afiyetle yiyoruz onu da:)
senin de dediğn gibi bizlere hep vermişler inek sütü..abartmamak kaydıyla kullanıyorum ben de..
benim listemde sadece peynir yazıyordu.ama labneler iyi değil.
bunu bi deneyelim bakalım,tahıllı mamada kustu bunda kusmaz inşaallah.
ne kadar prinç unu ve irmik koymak lazım?
bunlar biraz da satış politikası bence yani aptamil reklamı ilginizi çekti mi bilmiyorum, 3 yaşına kadar aptamil içirin diyor ya hu...yok artı,k 33 yaşına kadar o tozlara mahkum edelim yavrucakları..
bir de şu var, belirli bir yaşa gelinceye dek sütün tadını bilmeyen bir çocuğa ; hadi bakalım sen 1,5 yaşına geldin al sana süt dediğinde, sütü içmiyor ki, sade süt tadını bilmiyor çocuk garipsiyor, benim ilk çocuğum şu an 4 yaşında ve aklı erip de süt içersen büyürsün sözlerimizi anlayana kadar, sade sütü içiremezdim, yoğurt peynir de dolu dolu yemezdi, kalsiyumdan eskik kalırdı eğer emzirmeseydim..
şimdi çok seviyor Allah'tan, süt bizi büyütür anne diye diye içiyor cimcime
Haklısın satış politikası gibi görünüyor birazda.Ama bilemedim yine .Sen napıyorsun kahvaltıda devam maması ile mi hazırlıyosun bulamacı?
Sevindim canım.İnsan bilemiyorki. İster istemez fazla pinpirik oluyor.Endişenlenmemek elde değil :))
herkese günaydın,hayırlı cumalar.
Hanımlar Allah nasıp ederse bende hazıran annesı olucam ınsallah ama benm kafama takılan bıkac sey var
dogumlarımız yaza gelıyo ama bebegı nasıl gıydırmek gerekıyo ılk basta nasıl takımlar almalıyım kımı uzun kollu olmalı usur dıyo kımı yaz gunu pışırırsın bebegı bı atlet yeter dıyo hemen buyuyo kucuk alma denıyo ne yapmalıyım ne kadar almalıyım
bırde bez stogu yapmak ıstıyodum prıma alım dıyodum ama her bez her bebege yaramıyomuss vs vs alısverıste nelere dıkkat etmelıyım sızce
ve hemen sunnet yaptıranınız oldumu ben cok ıstıyorum ama onda da bırsuru farklı gorus var ınsan ne yapıcagını bılemıyo kafamda netleşşin ıstıyorum bazı fıkırler
günaydın hanımlar..
benim minnoşumun da gece 38i biraz geçen hafif ateşi vardı kafası ve ağız içi çok sıcaktı, diş ateşi mi bu nedir acaba? dişi çıkan bebişler ateşle mi geliyor minik dişler?
benim ilk bebeğim kızım hiç ateşlenmezdi diş çıkartırken,anlamazdım bile diş çıkartacağını.. yalnzıca azı dişleri çıkarırken kötü olmuştu... erkeklerin minikken bile canları daha tatlı oluyor sanırım
Haklısın 1 yaşa kadar süt ve bal verilmez amaKaynanam verdiriyor ne diyeyim bu konuda pek söz sahibi değilim.tekrar sanşımı deniyeyim bakalım yazılar falan sunayım önüne ne dicek bakalımmm....Ha bide unuttum 4te bir yumurta sarısı veriyoruz birde
işte çeşitli yazılar var Milupa | Bebek beslenmesi uzmanı - Bebek Maması - Çocuğunuzun Beslenmesi - Genel Beslenme Bilgileri - İnek Sütü İle İlgili Gerçekler mesala bu yazı devam mamasını tavsiye ediyor inek sütü yerine. inek sütü yok böbrek fonksiyonlarını zorlamış eksik c vitamini varmış mış mışşş:
ne yapcağımı saşırdım ne zor iş bu karar vermekağlamak istiyorum
bunlar biraz da satış politikası bence yani aptamil reklamı ilginizi çekti mi bilmiyorum, 3 yaşına kadar aptamil içirin diyor ya hu...yok artık, oldu olacak 33 yaşına kadar o tozlara mahkum edelim yavrucakları..
bir de şu var, belirli bir yaşa gelinceye dek sütün tadını bilmeyen bir çocuğa ; hadi bakalım sen 1,5 yaşına geldin al sana süt dediğinde, sütü içmiyor ki, sade süt tadını bilmiyor çocuk garipsiyor, benim ilk çocuğum şu an 4 yaşında ve aklı erip de süt içersen büyürsün sözlerimizi anlayana kadar, sade sütü içiremezdim, yoğurt peynir de dolu dolu yemezdi, kalsiyumdan eskik kalırdı eğer emzirmeseydim..
şimdi çok seviyor Allah'tan, süt bizi büyütür anne diye diye içiyor cimcime
biz önümüzdeki hafta geçiyoruz kahvaltı öğününe ve şöyle vereceğim; yani kızımda bu şekilde yapıyordum,
dr. labne yazmış listeye fakat ben normal inek peyniri kullanacağımİ geceden suda tuzu alınmış şekilde.. yumurta sarısı ile beyaz peynir ikisini harmanlıyorum,
diğer yanda organik pirinç ununu ve irmiği bir çay bardağı süt ile pişirip kuru meyvalardan evde ne varsa ve ceviz içi katıyorum ve pekmez ile tatlandırıyorum, muz rendesi de..
ben bulamaç yapmıyorum hiç, bu şekilde yediği şeylerin ayrı ayrı tadlarını alsın istiyorum..
sütü ben de kullanıyorum, kutu mamaların yada kavanozdaki muhallebilerin de içerisinde inek sütü kullanılıyor nihayetinde, onlar bebek sindirimine uygun hale getiriliyormuş vs.. vs.. ama ana maddesi inek sütü onların da...
ilk bebeğim de ben de hiç vermemiştim, kahvaltısını da kayısı suyu ile ya da ıhlamurla ıslatıyordum, fakat bunda süt kullanıyorum, kaşık mamasından daha besleyici geliyor bana sütle kendi yaptığım mama...
bir de inek sütünün yasak denmesinin bir nedeni de; insanların anne sütü yerine biberon biberon inek sütü vermelerini önlüyorlar bence, sütün de fazlası kansızlığa neden oluyor,
benim günlük kullandığım süt bir çay bardağı, bebeğim de onun en fazla yarısını ancak yiyordur, yoğurdu da sütten, afiyetle yiyoruz onu da:)
senin de dediğn gibi bizlere hep vermişler inek sütü..abartmamak kaydıyla kullanıyorum ben de..
cnm tahıllı mamayı benim kızda yemiyordu sevdiği meyveleri rendeleyip içine koyduğum zaman çok güzel yiyor...
bu arada bizde henüz kahvaltıya geçmedik....
ay kızlarrrrrrrr sıze bır ozendm kı sormayınKızlar akıllı bıdıklara ne tür oyuncaklar alıyorsunuz.Ben en son renkli halkaları almıştım.Şuan oynadıkları;
kumaş kitap: her sayfasında renkli hayvancıklar var
renkli halkalar: eline alıp ,koluna yada ayak bileğine takıp emekliyor ve sopasına geçirmeye çalışıyor.
mini toplar:daha çok ısırıyor ama ona doğru yuvarlayınca eline alıyor inceliyor.
teyzesinin aldığı mini kamyonet: lastiğini çeviriyor,alt kısmını inceliyor. ( annesine çekmiş kızım arabaları çok seviyor) .
telefon kılıfım cüzdana pek benzer,ece hnm ise onu görünce heyecanlanır gördüğü yere doğru yönelir.Akşam,dikkatini ölçmek için
3 bez şapkasından 1inin içine koydum. Ece bak telefon burda dedim ..şapkaları kendi içlerinde karıştırıp yan yana dizdim.Ece telefon nerde dedim vee sonuç ece hnm telefon gizlenmiş şapkayı seçti tam 4 kez oynadık 3ünde 1 kerede telefonu buldu.Aferin benim çikin ördeğime :))
Ne oyuncak alsam acaba
ay kızlarrrrrrrr sıze bır ozendm kı sormayın
ne mutlu bebelerınız kucaklarınızda
bende gorcekmıyım bu gunlerı
zaman gecmıo bı turlu
evet canım tv izlemesi iyi değil,bende evde açıyorum mecburen.eczacı çok tv izleyen çocuklar otistik oluyo dedi,ALLLAH korusun kımsenın başına vermesın.
bebe bisküvisi bana pek faydalı gibi gelmedi.fabrikasyon, koruyucuda vardır içinde,yapay gelıyo bana.
iştahsızlıga gelince benım kızımda bu aralar iştahsız ne versem yemiyo ama benı güzel emiyo :) diş etleri de kabarmış
eger diş çıkması iştahsızlık yapıyorsa bizimkide bundandır belki
inşaallah tez zamanda yemeye başlarlar...
canım merhaba çocukların tv seyretmesiyle alakalı eczacının yorumu olmuş da onu düzeltmek istedim. çok tv seyreden çocuk otistik olmaz sadece a sosoyal olma riski taşır. otizim çok farklı birşey yani doğuştan gelen bir rahatsızlık. arada trt çocuk veya yumurcak tv seyrettiriyorum seler ve renkler çok hoşuna gidiyor. çok abartmamak kaydıyla seyrettirebilisin. eninde sonunda çizgi film seyredecek. bizde çizgi film seyrederek büyüdük. ne günlerdi beeee :97:
Kızlar akıllı bıdıklara ne tür oyuncaklar alıyorsunuz.Ben en son renkli halkaları almıştım.Şuan oynadıkları;
renkli halkalar: eline alıp ,koluna yada ayak bileğine takıp emekliyor ve sopasına geçirmeye çalışıyor.
mini toplar:daha çok ısırıyor ama ona doğru yuvarlayınca eline alıyor inceliyor.
teyzesinin aldığı mini kamyonet: lastiğini çeviriyor,alt kısmını inceliyor. ( annesine çekmiş kızım arabaları çok seviyor) .
telefon kılıfım cüzdana pek benzer,ece hnm ise onu görünce heyecanlanır gördüğü yere doğru yönelir.Akşam,dikkatini ölçmek için
3 bez şapkasından 1inin içine koydum. Ece bak telefon burda dedim ..şapkaları kendi içlerinde karıştırıp yan yana dizdim.Ece telefon nerde dedim vee sonuç ece hnm telefon gizlenmiş şapkayı seçti tam 4 kez oynadık 3ünde 1 kerede telefonu buldu.Aferin benim çikin ördeğime :))
Ne oyuncak alsam acaba
cnm çok geçmiş olsun...
insan kime uyacağını şaşırıyor değil mi?
yaa aptamil yolunu bulmuş....:) afiyet olsun bebişine...
cnm tahıllı mamayı benim kızda yemiyordu sevdiği meyveleri rendeleyip içine koyduğum zaman çok güzel yiyor...
bu arada bizde henüz kahvaltıya geçmedik....
Kızlar akıllı bıdıklara ne tür oyuncaklar alıyorsunuz.Ben en son renkli halkaları almıştım.Şuan oynadıkları;
Ne oyuncak alsam acaba
ay kızlarrrrrrrr sıze bır ozendm kı sormayın
ne mutlu bebelerınız kucaklarınızda
bende gorcekmıyım bu gunlerı
zaman gecmıo bı turlu
canım merhaba çocukların tv seyretmesiyle alakalı eczacının yorumu olmuş da onu düzeltmek istedim. çok tv seyreden çocuk otistik olmaz sadece a sosoyal olma riski taşır. otizim çok farklı birşey yani doğuştan gelen bir rahatsızlık. arada trt çocuk veya yumurcak tv seyrettiriyorum seler ve renkler çok hoşuna gidiyor. çok abartmamak kaydıyla seyrettirebilisin. eninde sonunda çizgi film seyredecek. bizde çizgi film seyrederek büyüdük. ne günlerdi beeee :97:
günaydın hanımlar..
benim minnoşumun da gece 38i biraz geçen hafif ateşi vardı kafası ve ağız içi çok sıcaktı, diş ateşi mi bu nedir acaba? dişi çıkan bebişler ateşle mi geliyor minik dişler?
benim ilk bebeğim kızım hiç ateşlenmezdi diş çıkartırken,anlamazdım bile diş çıkartacağını.. yalnzıca azı dişleri çıkarırken kötü olmuştu... erkeklerin minikken bile canları daha tatlı oluyor sanırım
Ne oyuncak alsam acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?