2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Son düzenleme:
benim listemde sadece peynir yazıyordu.ama labneler iyi değil.
bunu bi deneyelim bakalım,tahıllı mamada kustu bunda kusmaz inşaallah.
ne kadar prinç unu ve irmik koymak lazım?

bana dr. direkt labne dedi ; tuzsuz diye, ama labnenin içinde ne var belli değil, ben kendim dahi yemiyorum...
büyük boy çay bardağına birer tatlı kaşığı irmik ve pirinç unu koyunca iyi oluyor kıvamı..kaynadıktan sonra da pişirmeye devam ediyorum birkaç dk..kuru meyvalar ve pekmezle tatlandırınca çok nefis oluyor bu mama, ımm

Son düzenleme:

Haklısın satış politikası gibi görünüyor birazda.Ama bilemedim yine de kararsız kaldım (

Son düzenleme:
Haklısın satış politikası gibi görünüyor birazda.Ama bilemedim yine .Sen napıyorsun kahvaltıda devam maması ile mi hazırlıyosun bulamacı?

yok cnm ben bulamaç yapmıyorum,
peynir ve yumurta sarısını ayrı,
muhallebisini ayrı ayrı veriyorum..
kızımda bazen de evde yaptığım şekersiz kek ya da kurabiyeleri meyva suyu ile ıslatıp yediriyordum tatlı olarak..
ne yedirirsem ceviz içi muhakkak koyarım ama, çok faydalı beyin gelişimlerine..

Sevindim canım.İnsan bilemiyorki. İster istemez fazla pinpirik oluyor.Endişenlenmemek elde değil :))

sağol cnm evet pinpirik dikkatli öenmeseyn bir anneyim :) abartıyorum arada ama dizginliyorumda işte geçiyor zaman böyle böyle 8 ay oldu :)

21 ınde 8 ay olcak bizimde kahvaltı konusu konuşulmuş 5 aylıktan beri oğluşuma
---- sabah kahvaltısı; bebe bisküvisi 5-6 tane - pekmez bir kaşk- labne peynir- devam sütü karıştırıp içiriyorum bazen kahvaltıda bizimle mama sandalyesindeyken ağzına beyaz yağlı peynirden küçük küçük parçalar veriyorum çiğnesin yesin diye labne vbemiyorum o zaman
-----öğlen; donudurucuya mink mink poşetlediğim kereviz-kabak-havuç-karnıbahar-brokoli bunları haşlıyorum etleride küçk poşetledim ondan bir cevz büyüklüğünde haşlıyorum hepsini blendrdan geçiriyorum tarhana çorbasını çok seviyor onu yapıp bu sebze ve et karışımını koyup süzüp koyu bir kvamda tarhana çorbası olarak birde nane zeytinyağı ekliyip veriyorum
-----ikindide evde o gün ne meyva varsa mandalina, muz, elma onları karışım yapıp veriyorum yada arada hero beybi hazır meyva olanlardan alıyoruz onlardan veriyorum
---- akşamları da artık yaptığım yemeklerden yiyebilceklerinden vermeye başladım
----gece devam sütünü içiyor
değişik çorbalarda yapıyorum oğluma şimdi çiğnemeye alışsın diye pütürlü ve koyu gıdalar vermeye çalışıyorum
yoğurdu mama sütünden yapıyordum hergün taze dr umuz atatürk orman çiftliğinide önerdi artık yemeklerde yediği için yoğurduda çok sevdiğinden ondan alıyoruz yoğurduda tüketiyor
inek sütü kansızlık yapar diye içirmek istemiyorum fakat sütlaç vs de dr um yarı yarıya sulandırıp yapabilirsin dedi içirmedede bence sulandırıp içilirse hatta içine bebe bisküvisi konulursa zaten o bebe bisküvisi çok vit ve min deposu oldğüundan zararı olmayacaktır ama ben de 1 yaşına gelsin vermeyi düşünüyorum belki arada vericem çünki inek sütünün tadınıda bilsin sonra içirmek zor olmasn diye düşünüyorum
bizden bu kadar öptümm

herkese günaydın,hayırlı cumalar.

cnm biraz geç oldu ama sana da hayırlı cumalar

cnm bulunduğun şehir önemli mesela antalya gibi sıcak bir şehirdeysen kısa kollu bir badi yeterli bence ama yozgat gibi serin bir şehirdeysen atlet üstüne uzun kollu badi giydirilebilir. birde anne sütü verirken çocukların bağışıklık sistemi çok kuvvetli oluyor o yüzden bence çok kat kat giydirmeye alıştırma bebişini.... benim kızım olduğu için sana sünnet konusunda yardımcı olamayacağım.... sağlıkla gelsin bebişin...

cnm çok geçmiş olsun...

ahh o kaynanalar kayınpederler yok mu beni öldürüyorlar herşeyi onlar biliyorlar ben çok yakın değilim onlara ama ayda bir gelirler yanımıza herşeye müdahale ederler sağolsunlar tutturmuşlar çocuk tv izlesin ne olcakmış açıklıyorum tatmin olmuyorlar bende kızıyorum valla bir gün fena patlıcam tutamayacaklar beni :) süt konusunda çok farklı şeyler söyleniryor ben şimdilik vermiyorum ama herkes farklı düşünüyor. aslına bakarsan eskiden devam sütü mü var mış diyorsun ama bir yandan da tıp ilerledi eskiden olmayan bir çok şey şimdi var Allah sağlık sıhhat versin...

insan kime uyacağını şaşırıyor değil mi?

yaa aptamil yolunu bulmuş....:) afiyet olsun bebişine...

Kızlar akıllı bıdıklara ne tür oyuncaklar alıyorsunuz.Ben en son renkli halkaları almıştım.Şuan oynadıkları;
kumaş kitap: her sayfasında renkli hayvancıklar var
renkli halkalar: eline alıp ,koluna yada ayak bileğine takıp emekliyor ve sopasına geçirmeye çalışıyor.
mini toplar:daha çok ısırıyor ama ona doğru yuvarlayınca eline alıyor inceliyor.
teyzesinin aldığı mini kamyonet: lastiğini çeviriyor,alt kısmını inceliyor. ( annesine çekmiş kızım arabaları çok seviyor) .

telefon kılıfım cüzdana pek benzer,ece hnm ise onu görünce heyecanlanır gördüğü yere doğru yönelir.Akşam,dikkatini ölçmek için
3 bez şapkasından 1inin içine koydum. Ece bak telefon burda dedim ..şapkaları kendi içlerinde karıştırıp yan yana dizdim.Ece telefon nerde dedim vee sonuç ece hnm telefon gizlenmiş şapkayı seçti tam 4 kez oynadık 3ünde 1 kerede telefonu buldu.Aferin benim çikin ördeğime :))

Ne oyuncak alsam acaba

ay kızlarrrrrrrr sıze bır ozendm kı sormayın
ne mutlu bebelerınız kucaklarınızda
bende gorcekmıyım bu gunlerı
zaman gecmıo bı turlu

zaman gecmıo bı turlu

Canım benim;sağsağlim bebeğini kucağına almayı nasip etsin allah. Daha güzel günler sizin olsun.Merak etme geçer zaman....her anın başka güzelliği var.

canım merhaba çocukların tv seyretmesiyle alakalı eczacının yorumu olmuş da onu düzeltmek istedim. çok tv seyreden çocuk otistik olmaz sadece a sosoyal olma riski taşır. otizim çok farklı birşey yani doğuştan gelen bir rahatsızlık. arada trt çocuk veya yumurcak tv seyrettiriyorum seler ve renkler çok hoşuna gidiyor. çok abartmamak kaydıyla seyrettirebilisin. eninde sonunda çizgi film seyredecek. bizde çizgi film seyrederek büyüdük. ne günlerdi beeee :97:

ewt şu tv konusunu bende araştırdımda otistik doğuştan allah korusun olan bişey tv sosyalleşmeyi engelliyor diye tepki vs vermez dikkat hep tv de olan .çocuk ama şu varki zaten sabahtan akşama kadar tv ye bakılmıyor ama arada bende açıyorum minika çocuk yumurcak tv çok eğitici çizgifilmler ve hikayeli çizgi filmler var bunlarında sakıncası olcağını sanmıuoryum bizde sedanın dediği gibi tv ortamında büyüdü oyle olmadık da ne çizgi filmlerimiz vardı :) susam sokağı,şirinler şi-raa, he-man voltran, redkit, ve birçokları :)

daha çok ısırabilceği ve yumuşak oyuncklar aldım dişleri için :) bide bi tarafını incitmesin diye playskool çorapları varya çıngıraklı ikili onlardan aldım peluş oyuncaklar aldım geçen bide şekilli kaplumbağa aldık hani şekline göre içine atıyosun bide renkli halkalardan almayı düşünüyorum daha büyüdükçe oyuncak türüde değişecek beyin geliştirici eğitici oyuncakları seçmemmiz lazım
cep telefonu zaten dikkatlerini çekiyor artık herşeyi merak ediyorlarr

hullyy seninde allahım sağlıkla kucağına almak nasıp etsin hamılelikde çok güzel bir duygu tadını çıkar doya doya kucağına almak apayrı bir duygu tabikide rabbim sana ve herkese sağlıkla yaşatsın inş

sağolasın cnm..
evet sevmediği şeylerin içine meyva eklemek gerçekten işe yarıyor, biz de ilk başladığımızda yoğurdu pek yemiyordu, pekmez ve meyva ile tatlandırıyordum..
kahvaltıya da başladıklarında, günlük öğünleri; dört beş öğün edecek, mutfaktan çıkamayacağız artık

bizimki ikinci bebiş olduğundan oyuncak konusunda şanslı, abladan kalma her nevi oyuncağımız mevcut..fakat şimdilik en ilgi gösterdikleri; ağzına sokup hırsla ısırabileceği boyutta olanlar..
türkçe konuşan oyuncaklar bi hayli fayda ediyor dil gelişimlerinde, bir de yürüme arkadaşı bir iki ay sonra çok işe yarar ona tutunup gezebiliyor bıcırıklar..

Son düzenleme:
zaman gecmıo bı turlu

geçer geçer cnm, bir bakmışsın bebiş kucağında, hatta yürüyor, hatta bir bakmışsın okulda cidden çocuktan sonra su gibi geçiyor zaman..
Allah sağlıklı doğum nasib etsin, hayırlısıyla kucakla miniğini...

merhaba,benim otistikle ilgili pek bilgim yok ama googleden bakmıstım.kalıtımsal diyor ama başka etkenlerden de olabilir gibi şeyler yazıyor.karışık yani.
evet tv izledik ama çocukken izledik.bebekken bizim tv varmıydı bilemiyorum.şu sıralar gelişim çağları o yüzden çok önemli.

Canım ya aynı dert bizde de var hafif ateşli gibi geceleri çok sık uyanıyor akşam yatıp sabah kalkan cocuk gitti yani. Bizim alttan iki dişimiz çıktı da şimdi üstten geliyor hemde dördü birden valla yavrum yazık ne sıkıntılar çekiyor kimbilir. Gecmiş olsun bebişine

Müzikli ışıklı oyuncaklar ilgisini çekiyor fisher price tırtıl kitabını almayı düşünüyorum. Geçen gün chiccoo nun Türkçe konuşan çiftlik evi indirimdeydi daha erken ama onu aldık açınca cok mutlu oluyor.

günaydın herkesee.. uzun süre giremedim aşı işleri ile meşguldük yiğit alkış yapmayı öğrendi çok tatlı bu arad haftaya sünnet olacak Allah nasıl ederse içimi bir sızı kaplıyor ama nerde yaptırascagız karar vermedik yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…