2012 Haziran Anneleri Doğurdu

adaer cım benımde sutumde azalma oldu ek besınlerı cogalttım bende sutum varsa eger ek ı vermıorum bıraz kafama gore takılıorum dr umuzda bısey demedı sutun varsa eger sureklı ek verme dedı..ama cocugumun alısması yonunden verıorum..sabah kahvaltı olmazsa olmazımız kesın verıorum..corba da her gun yapıorum..baktım sutum var onun dısında vermıorum ama sutum yoksa aksam ogununde yogurt gece de muhallebı verıorum..

canım çok sağol yaa ne zamandır böyle bir site arayışındaydım. teşekkürler....

iyi akşamlar... sedaemin daha önce de yazmıştım şimdi görünce şok oldum böyle tevafuk

bebeişlerimiz aynı gün doğduş veeeeeeeeeeee evlilik günlerimizde aynı

bu arada herkesin bebişleri iyidir inş... benim yaramaz emeklemeye başladı 1 ay önce alt dişlerimiz çıktı şimdi üstler geliyor... anne baba mamma gel dede diyor... bu arada mamma uyku demek uykusu gelince diyor uyumadan önce emme olayımız yok...

bi de annecikler dün geceyi acilde geçirdim mastit olmuşum ne yapabilirim doktor antibiyotik verdi kullanıyorum göğsümün üst kısmı yanmış gibi kıpkırmızı ne kadar sürede geçer göğsümde aşırı bi şişlik yok sadece kırmızı bölge hafif sert... ve hala iki göğüs ucumda yaralar var

afiyet olsun paşaya..benim paşa da ancak iki öğünü yiyebiliyor, meyva ve yoğurt oluyor bu da genellikle...
çok çok emdiği için...
ben hala regl olamadım, daha doğrusu iki ya da üç kere tam oldum zannetmişken kesiliverdi...ne olacak bilmiyorum, ilk doğumumda hemen olmuştum 40 sonrası, menapoza mı giriyorum yoksa..
biz iki çocukla tamamen kardeş olduk birisi uyusa diğeri ağlıyor..

canım çok sağol yaa ne zamandır böyle bir site arayışındaydım. teşekkürler....

rica ederim cnm, ben de çok faydalanıyorum..özellikle bebek yaşına ve malzemeye, ya da öğünlere göre arama yapabiliyor olmak çok pratik..

maşaAllah yaramazına cnm, emekliyor demek, işinn zorlaştı peşinden dolaştırıyordur annesini..
incileriniz hayırlı olsun, sıra sıra çıksınlar ağrısız sızısız inşaallah...o konuşmaya çalıştıkları ağızları yiyesi geliyor insanın di mi? bizimki de dede ve babadan oluşan kelime dağarcığına bugün anneyi de ekledi ve direkt bana bakarak anne dedi,
ikinci kez anne olmama rağmen o ilk anne deyişleri çok çok garip hissettiriyor insana, gerçek manada bulutların üzerine çıkartıyor insanı, o kelimeyi o minik dudaklardan duymak

mastit ben de olmuştum çok geçmiş olsun ateş ve ağrılı bir süreç...
şişin olduğu göğsü ağrısa da bol bol emzirerek ya da sağarak boşaltmak da işe yarıyor..antibiyotik etkisini gösterince rahatlarsın insaallah, geçmiş olsun yeniden..

aynen öyle sürekli hareket halinde bazen dayanamıyorum ana kucağına oturtup kemerini takıyorum... teşekkür ederim canım senin de gözün aydın zaten o anne demesi dünyalara bedel... bizim zaten emme sorunumuz var uykuluyken emiyor yoksa emmiyor daha doğrusu sağ göğsümü pelk emmek istemiyor bu arada kaç günde geçer bu mastit... emzirirken ilk dakikalarda acıyor sonra geçiyor ağrısı... sen de de kızarıklık var mıydı resmen büyük bir elma kadar kızarıklık var ve çok kötü yanıyor

Günaydın annişler ve bıcırık bebişler..Hayırlı cumalar...Portakal suyu ve yemek tarifleri konuşulmuş.Yemek tarifleri için teşekkürler.Prenses hanım severek portakal ve mandalinayı yiyor ama tek başına hiç denemedim.Genellikle elma,portakal,muz u cam rendesinde rendeleyip 3 meyveyi karıştırıp veriyorum.Daha yok mu diyor bazı zamanlar :)))

çok geçmiş olsun, bebişine de maşallah bizim tombalak ne zaman emeklicek bakalım 5 gün sonra 8 aylık olacağız daha tık yok tontiniden :)

herkese hayirli camalar.....
ben bir sorayim bebisleriniz gece sik sik kalkiyo mu kac kere emziriyosunuz yada ozellikle mama verenler kac kere veriyosunuz mama. benimkiler cok sik uyaniyolar yok emzik ver yok mama ver uyku boluk borcuk oluyo yaa siz de aynimisiniz

cnm degısıyor ya bazen 10 da yatıyor sabaha dogru 4 te kalktıgı oluyor sonrada sabah 9 da kalkıor bazende 11 dde yatıp 1 de 3 te 5 te ıkı saat arayla bazende hıc uyumuyor mızık mızık bu gece oldugu gıbı 3 te yattı sabaha kadar mızık mızık kalktı bazende 12 de yatıyor 4 te bıde 7 de sonra 9 da yanı anlıyacagın bellı olmuyor ama genelde kalkıp emer yatar sutume baglı cok sutum varsa fazla kalkmıyor ama sutum az oldugunda cok sık kalkıyor suan grıbız sureklı mızık mızık aksam uyutmadı mesela benı..

kızlar bebişlere kuruyemişi 12 aylıktan önce vermemeliyimişiz bende dün çorbasına ceviz koymuştum

bencede kesinlikle yeterli bunlar.... afiyet olsun bebişine...bizde yaşam sizinkinden...

cnm çok geçmiş olsun. bende göğüs ucu yarasından çok çektim en sonda kendi kendime bir çare buldum...göğüs ucuma kremi sürüp sonrada buzdolabı poşeti yapıştırdım ve nihayet kurtuldum istersen dene...

cnm benim kızda geceleri bazen güzel uyur bazen sık sık kalkar genellikle sık kalktığı zamanlar tam doymadığı zamanlar olur en son dün gece sütümün yetersiz olduğunu anlayıp mama verdim sonrasında güzel uyudu...

kızlar siz bebişinizi her ay düzenli olarak doktor kontrolüne götürüyor musunuz? ben her ay sağlık ocağından sonra bebişin doktorunu götürüyorum ama bakıyorum da yaptığı ya da bize kattığı hiç bir şey yok boyu kiloyu zaten sağlık ocağı bakıyor ne bileyim kararsız kaldım. yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:

canim ben her ay goturuyorum kendi drlarina saglik ocagina sadece asilara goturuyorum saglik ocagindaki hemsirenin numarasini aldim boy ve kiloyu arayarak haber veriyoruz biz bizim dr umuz kulaga bogaza orasina burasina bakiyor detayli bilgi veriyor ama bizim saglik ocagi sadece boy ve kilo olcuyodu o yuzden dr goturuyorum ama sen dr un bana bir faydasi yok diyosan goturmeye bilirsin

çok geçmiş olsun, bebişine de maşallah bizim tombalak ne zaman emeklicek bakalım 5 gün sonra 8 aylık olacağız daha tık yok tontiniden :)

teşekkür ederim canım... benim bıcırık çok hareketli emeklemeden öncede sürekli yuvarlana yuvarlana sürüne sürüne odayı turluyordu

teşekkür ederim sol göğsüm doğumdan sonra sağ göğsüm ise 5 aylıkken yara oldu... hangi kremi kullandın ben bi sürü krem kulandım sürekli doktora gittim ama yok birazda benim ufaklıkta suç var inatla doğduğundan beri sadece göğüs ucunu ağzına alıyor fazlasını verdiğimde geri ittiriyor

ben her ay götürmüyorum çünkü doktor konusunda çoookkk muzdaribim... hiç bişey yaptığı yok ek gıdaya geçerken liste vermedi her götürmemde ağzına kulağına pipisine (gerçi sünnetli diye ona da bakmıyor) boyunu ve kilosunu ölçüyor kayıt bile tutmuyor başka zaman geldiğimizde şu kadar kilo almış boyu uzamış demiyor bile sağlık ocağına da sadece aşı zamanı gidiyoruz ordada boy ve kilo ölüyorlar o kadar... kısaası anak hasta olursa götürüyorum o kadar...

ben mama vermıyorum sık sık kalkıyor genelde,bu aralar iyi
yatma kalkma saatleri hep değişiyo
bi ara düzen oturtuyoruz gibi sonra bozuluyor
2 aydır benımkıde emzik kullanmıyor,emzik yerine beni emiyo

evet cnm kızarıklık vardı bir de yumurta büyüklüğünde bir şişlik, emzirirken çok feci içimi sızlatırdı,
ben ilk bebeğimde iken olmuştum 4 yıl evvel o yüzden tam kaç günde geçti hatırlayamıyorum, fakat ilk olduğunda ben gerçekten yatağa düşmüştüm ateş titreme halsizlik ile..o yüzden antibiyotiğe başlayınca ayaklanabilmiştim..şişlik de bir hafta on gün kadar sonra yavaş yavaş inmişti herhalde..

benimki de elme muz mandalinaya bayılıyor, afiyet olsun, sağlık versin yedikleri miniklerimize..
portakal mandalina asitli meyvalar olduğu için önerilmiyor ,bizim listede de belirli bir aya kadar önerilmiyor demişler galiba,
fakat sorduğumda, az bir miktar yedirip denediğinde; bir zararı dokunmuyorsa verebiirsin demişti bize de dr.umuz...
renginden midir bilmem, elimizde ikisinden birini gördümü elimizi ağzına doğru götürüyor zorla yaramaz

bizimkinde de tık yok, gayet rahat oturup devrildiği yerde

emzirdiğim için arıyor muhakkak sık sık da uyanıp azıcık da olsa emip uyuyor yine..
burnu falan tıkalıysa hele yandık, sürekli mız mız uyumuyor da uyutmuyor da..

kızlar bebişlere kuruyemişi 12 aylıktan önce vermemeliyimişiz bende dün çorbasına ceviz koymuştum

bu konuda da görüş ayrılığına düşüyor dr.lar demek ki..
bizim dr. da 6. ay bitiminde liste verirken özellikle vurguladı fındık, cevizi; sabah kahvaltısına ya da çorbasına meyvasına katmamı...

ben şu ana kadar her ay götürdüm, aşılarını da dr.umuz yapıyor,
bu ay da kan-idrar tetkiki için çağırdı,
9. ayda da kızamık aşımız var, birdaha da önemli birşey olmadığı takdirde 12. ayda aşısında görüşürüz demişti en son ayrılırken..
bir yaştan sonra ben kızımı gerektikçe götürmüştüm bir de aşısı olduğunda, en son da 4 yaş aşısı yapıldı... zaten çocuklar da büyüdükçe dr.dan korkmaya başlıyorlar ..

teşekkür ederim canım... benim bıcırık çok hareketli emeklemeden öncede sürekli yuvarlana yuvarlana sürüne sürüne odayı turluyordu

maşaAllah çok şirin oluyordur o hali..
Allah sağlık versin meleğine..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…