2012 Haziran Anneleri Doğurdu

ben cuma günü gidiyorum gel istersen sen de.

tamam canim cok saol ben zaten emzirmiyorum boyle deyince bayan ilk aklima geldi iste
hadi sana misafirinle iyi oturmalar

Sebze çorbası

Malzemeler

1 küçük boy havuç

1 küçük boy domates

1 küçük boy patates

1 küçük boy kabak

¼ arpacık soğanı

2 çorba kaşığı yağsız dana kıyması

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Bütün sebzeler yıkanıp temizlendikten sonra küçük parçalar halinde doğranır veya rendelenir. Kıyma ve sıvı yağ da ilave edilerek 2 su bardağı su ilave edilerek haşlanır. Sebzelerin büyüklüğüne göre kullanılacak su miktarı değişebilir. Çorba pişirildikten sonra çocuğun ayına bağlı olarak tel süzgeçten geçirilebilir veya çatalla ezilerek yedirilir. Ayrıca kullanılacak sebzeler de mevsime göre değiştirilebilir. Genellikle tercih edilen bamya, taze fasulye veya pırasa gibi liften zengin sebzelerin kullanılmamasıdır. Barsak hareketlerini arttırarak dışkıyı yumuşatabilir.

Mercimekli Sebze Çorbası

Malzemeler

1 küçük boy domates

1 küçük boy havuç

1 küçük boy patates

¼ arpacık soğanı

2 yemek kaşığı pirinç

3 yemek kaşığı kırmızı mercimek

2 yemek kaşığı yağsız dana kıyması

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Yukarıdaki malzemeler, yıkanıp kabukları soyulduktan sonra hepsi birlikte düdüklü tencerede iyice haşlanır. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa iki öğünde yedirilir.

Terbiyeli Şehriye Çorbası

Malzemeler

2 su bardağı et veya tavuk suyu

4 çorba kaşığı şehriye

1 yumurta

½ limon

1 kibrit kutusu kadar tavuk eti

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Et veya tavuk suyu içinde şehriye macunlaşıncaya kadar kaynatılır. Tavuk eti bıçakla i ince ince doğranarak, kıyma haline getirilir. Kaynayan şehriyelerin içine ilave edilir. Limon ve yumurta ayrı bir kap içinde çırpılarak çorbaya ilave edilir ve üç dakika daha kaynatılır.

Yoğurt Çorbası

Malzemeler

4 çorba kaşığı pirinç

1 su bardağı yoğurt

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 yumurta

Yapılışı

Pirinç 1 ½ su bardağı su içinde iyice haşlanır. Daha sonra süzülür ve süzülen su ile yoğurt sulandırılır. İçine bir yumurta karıştırılır ve bu karışıma yağ ile süzülen pirinçler ilave edilerek üç dakika daha kaynatılır.

balkabaklı kuru meyvelı bebek maması

Bu bebek mamasını, içine ayrı bir yerde pişirdiğiniz yulaf ezmesini ya da pirinci katarakta çeşitlendirebilirsiniz.

malzemeler
•1 çay bardağı rendelenmiş balkabağı
•2 adet kuru kayısı
•1 çorba kaşığı kuru üzüm
•1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz
•1,5 çay bardağı su
bebek mamamızın yapılışı

Rendelenmiş balkabağını,üzümü ve doğranmış kuru kayısıları bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Piştikten sonra blendırdan geçirerek cevizi ilave edin.Afiyet olsun
yulaf ezmesini robottan iyice çek.bir su bardağı soğuk suya iki tepeleme yemek kaşığı yulaf ezmesini kat. karıştır 2-3 dakika kaynat bu kadaaaar yulaf ezmesi hazır. içine diğerlerini karıştıracaksın.

Elmalı Brokoli Püresi
Malzemeler
•200 gram brokoli (bir çorba kasesi)
•1/4 elma
•1 tatlı kaşığı zeytinyağı
•1 tatlı kaşığı soğan (isteğe bağlı)
•1 çorba kaşığı elma suyu
•1 tutam tarçın
•1 tutam tuz - 12 aylık tan büyük bebekler için
•1/2 çay bardağı su
Elmalı Brokoli Püresi’nin Tarifi
Brokolileri buharda iyice pişirip bir kenara bırakın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanı ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra ince dilimlenmiş elmayı, elma suyu ve suyu ekleyin. Ara sıra karıştırarak elmalar yumuşayana kadar pişirin. Brokolileri tencereye katıp bir iki sefer karıştırın. Karışımı ateşten indirip içine bir miktar tarçın ve tuz ilave edin. Püreyi ister çatalla ezip isterseniz blendırla püre kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsin iz. Afiyet olsun.

kahvaltı tarıfı
150 ml devam maması
2 3 yemek kasıgı mılupa 8 tahıllı ve ballı kahvaltılık ek basın
ceyrek yumurta sarısı
kıbrıt kutusunun yarısı kadar suda bekleltılmıs tuzu alınmıs beyaz peynır
1 tatlı kasıgı pekmez
devammamasını ılık ıken tum malzemelerı yavas yavas ılave edın bı catalla ezın

1 kıbrıt kutusu sada bekletılmıs tuzu alınmıs peynır
1 çay kasıgı tereyağ
1 çay kasıgı zeytın yağ
1 adet ceviz
1 kasık pekmez
bıraz ekmek ıcı
1 çay bardagı sut veya devam maması
yumurta peynır muz ve ekmek ıcı ıyıce ezıldıkten sonra dıger malzemeler karıstırılır ve en son uzerıne ısıtılmıs sut katılıp muhallebı kıvamına getırılır

Bebek Kahvaltı Tarifi
•2 adet kuru kayısı
•1 yemek kaşığı mısır unu
•1 tatlı kaşığı tahin
•1 çay kaşığı tereyağ
•1 su bardağı su (200ml)
•1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.

MUHALLEBİ
(5. aydan itibaren)
Malzemeler
100 ml su
5 gr (1 tatlı kaşığı) pirinç unu
3 ölçek devam maması
Hazırlanışı
Soğuk suya pirinç unu ilave edilip ezilir ve yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan indirilir ve içine 3 ölçek Devam Biberon Maması ilave edilir. Mama muhallebiniz hazır.

MEYVELİ MUHALLEBİ
Malzemeler
100 ml su
5 gr. pirinç unu (1 tahıl kaşığı)
3 ölçek devam biberon maması
50 veya 100 gr. meyveli kavanoz besini
Hazırlanışı
100 ml. suya 1 tatlı kaşığı prinç unu koyarak pişirin. Ocaktan indirdikten sonra 3 ölçek Devam Biberon Maması ilave edin ve iyice karıştırın. Bu hazırladığınız muhallebinin yarısını kaseye koyup, üzerine herhangi bir çeşit Meyveli Kavanoz Maması ekleyip kalan muhallebiyi üzerine dökün. Meyveli muhallebiniz hazır.

TAHILLI FRUTAPURALI YOĞURT
Malzemeler
3 çorba kaşığı yoğurt
1 küp Frutapura
1 çorba kaşığı Bebek Yemekleri 8 Tahıllı Ballı Kahvaltı

Hazırlanışı
Bir kaseye bir küp Frutapurayı boşaltın içerisine 3 çorba kaşığı yoğurduve 1 çorba kaşığı Bebek Yemekleri 8 Tahıllı Ballı Kahvaltıyı ilave edin. Bebeğinizin tahıllı meyveli yoğurdu hazır.
İçini katacağınız Frutapura’nın çeşidine göre bebeğinize verebileceğiniz ay değişebilir.

SEBZE SOSLU IZGARA KÖFTE
Malzemeler
100 gr. ince çekilmiş yağsız kıyma
dilim ekmek içi
yumurta sarısı
maydanoz
50-75 gr. Sebzeli Kavanoz Maması
Hazırlanışı
İki kez çeklimiş kıymadan, baharatsız ve tuzsuz olarak hazırlayacağınız köfteleri yagsız olarak pişirin. Daha sonra üzerine Sebzeli kavanoz Mamasını sos olarak kullanın. Bebeğiniizn damak tadını geliştirecek bu tarife bebeğiniz bayılacak.

tamam canim cok saol bu arada sen corbalara sogan koyuyomusun ben hic koymadim koysam olur mmu acaba gaz falan yaptimi beren kizda

koymaya başladım canım hiçbişey olmadı hem tadını daha çok seviyor sarımsak bile koyuyorum doğal antibiyotik hemde iştah açıyor.

bende epilasyona başlamıştım 1 seans girdim meğersem hamileymişim o zaman o yüzden dondurdum
doğumdan sonra başlıcaktım hala başlayamadım uzun zamandır rahatsız olduğum için,bu aralar gidicem bende
ben tıp merkezine gidiyorum epilasyon için ordakiler hiçbir zararının olmadığını söylemişti o zamanlar
hatta hamileyken kadın doğumcumuda sormuştum,koltuk altlarımıda yaptırabilirmyim dedim
emzirdiğim için,hiç bir zarar olmadığını yaptırabileceğimi söylemişti
aklınızda şüphe kalmasın kızlar.

kimyasal peeling ve lazerle lekeleri yok etme tedavisini de sormuştum
bunun emzirme döneminde zararlı olduğunu söylemişti

portakal suyunu konuşmussunuz benim listemde vardı
kızım severek içiyor,nar suyunuda
mandalşnada veriyorum nadiren
çok şükür alerji yapmadı

kızlar size çok severek yaptığım ve yediğimiz fıstık ezmesi tarifini vermek istiyorum bunu berenin sabah kahvaltısınada ekliyorum bazen aralarda bile bir iki kaşık veriyorum özellikle akşam yatmadan önce sizde deneyebilrsiniz tarifini bir siteden almıştım hatırlmaıyorum şimdi laptopta kopyalayıp saklamıştım sizinlede paylaşmak istedim.

FISTIK EZMESİ
Malzemeler:
500 gr. tuzsuz kabuklu fıstık (kabuksuz haliyle herhalde 300 grama tekabül eder)
1 tatlı kaşığı tereyağı oda ısısında
1-1.5 yk. üzüm pekmezi(ben ev yapımı pekmez kullanıyorum kıvamı oldukça akışkan)

Hazırlanışı:
1-Fıstıkların kalın ve ince kabuklarını soyuyoruz.
2-Yağsız..teflon tavada orta düşük ısıda fıstıkları karıştıra karıştıra kavuruyoruz(önce yüksek ısı sonra kıstım ocağın altını)
Yakmadan kavurma işlemini bitiriyoruz.Soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
3-Soğuyan fıstıkları rondoya döküp önce düşük derecede parçalıyoruz tereyağını ilave edip hızlı devirde kıyma işlemine devam ediyoruz koyu kıvamlı bir hal alıyor o zaman pekmezi ekleyip çok az düşük devirde karıştırıp bırakıyoruz
AFİYET OLSUN..
Püf noktaları:
...Fıstıkların rengi çok koyu olursa yanma emareleri görülürse ezmenin rengi koyu tadı acı oluyor
...Pekmezi kesinlikle azar azar ilave etmeli çünkü pekmez toparlayıcı..fazlası f. ezmesini çok sertleştiriyor
...Pekmezlerin şeker oranı aynı olmadığı için tam ölçü veremedim..Damak tadınıza göre ayarlarsınız

cnm ben aradım sağlık ocağını öyle bişey yok dediler. siz istanbul da mı oturuyorsunuz bizim buralara daha haber ulaşmadıda....:)

cnm anneler hep aynı hep bir kaşık daha.... geçmiş olsun canım allah sağlık versin...bu arada senin de kandilin mubarek olsun...

ne değişik insanlarmış onlar öyle allah sabır versin....

geçmiş olsun cnm allah şifa versin. biz daha kahvaltıya geçmedik.

geçmiş olsun cnm...

evet canım istanbul'da oturuyorum.belki daha sonra haber gelir.

Son düzenleme:
kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar, bebeklerimizle nice güzel günler görelim insaallah...
bugün oldukça yoğun olduğumdan geç oldu kutlamam biraz...
hepinize iyi kandiller...bebişleri öptüüm..

günaydın kızlar...ilk cim harikasın çok güzel tarifler paylaşmışsın. kızlar tavsiye edebileceğiniz bebek yemek tarifleri sitesi var mı?

gnydın...........................

herkese gunaydinnnnnn

Günaydın güzel anneler

günaydın kızlar...ilk cim harikasın çok güzel tarifler paylaşmışsın. kızlar tavsiye edebileceğiniz bebek yemek tarifleri sitesi var mı?

sizlere de günaydın, gününüz güzel geçsin insaallah....

cagancım şu site çok güzel ben burayı takib ediyorum, Bebek ve ocuklar iin salkl beslenme rehberi ve tarifler | Gurme Bebek

slm arkadaşlar...dün misafirden sonra gelipte yazamadım bugün de hadi o bu derken bir de kuaföre gidip kaş aldırayım falan zaman geçti...paşamı şimdi yatırdım da ben de buraya bakabildim...
ilkcim teşekkürler çok güzel tarifler paylaşmışsın...
bebeğim bugün reflü şurubunu verdiğim için daha iyi kusmadı...
sabah 1 yumurta kibrit kutusunun yarısı kadar keçi peyniri 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi...

öğle yarım armut püresi

akşam 16:30 da kemik suyuna irmikli sebze çorbası yarım kase

ve aralarda memiş :)))

sizce nasıl??? bundan fazlasını yemiyorrrrrr ne yaptıysam...bence yeterli gibi zaten...

bu arada ben tam 15 ay sonra regl olabildim 9-12 ocak arası sürdü,kendimi daha iyi hissettim sanki...6.aydan sonra farkedilecek derecede sütüm azaldı...hala bizim oda da yatıyor,ayırmadım havalar az ısınsın odasının kapısını açık bırakabileyim geçireceğim odasına...koceyle hala kardeş gibiyiz,ayda iki birbirimize vakit ayırırsak ne ala...anlayacağınız yaşam artık bizde Çağan'lı :)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…