- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
kızlar siz bebişinizi her ay düzenli olarak doktor kontrolüne götürüyor musunuz? ben her ay sağlık ocağından sonra bebişin doktorunu götürüyorum ama bakıyorum da yaptığı ya da bize kattığı hiç bir şey yok boyu kiloyu zaten sağlık ocağı bakıyor ne bileyim kararsız kaldım. yardımcı olur musunuz?
geçen gün sulu köfte yaptım daha bir köftenin yarısını bile yemedi
kızım çok kötü kustu,burnundan bile yemek geldi yavrumun
dünde tavuk çorbası yaptım bekledım bişi olcakmı diye neyseki bunda kusmadı
zaten o kadar az yiyorki...
sağol canımniye kustu acaba, yutmakta mı zorlandı,
off çok kötü oluyor böyle kusmaları..geçmiş olsun tekrarlamaz umarım..
bizim asi 26 aralikta yapildidün aylık kontrolümüzü olurken çocuk doktorumuz kızamık salgını var
aşıyı öne aldılar,sağlık ocağı heran arayabilir sizi dedi
bende bugün aradım,aile hekimiyle görüştüm aşıya nezaman geliyim diye
ikiside canlı aşı olduğu için 1 ay sonra gelmemi söyledi
1 ay sonra kızamık aşımız var
onun icindeki bal zararsiz, kutunun uzerinde yaziyorcanim gecmis olsun bebisine umarim cabucak atlatir. yaaa 1 yasina gelsin diyoruz ama ozaman da her yeri karistiriyolarmis evi cok dagitiyolarmis ozamanda sikinti peslerinden yaa kosucan toparlican yada amann bosver diyecen ama su 2. secenek benim icin pek mumkun degil. tabi bazi bazi seylerde kolaylasiyor dedigin gibi kucak meselesi.
bende sabahlari yumurta sarisi ceviz badem findik peynir ve muzu karistirip veriyorum hicc kahvaltilik kasik mamasini denemedim icinde bal var diye almadi hani 1 yasina kadar zararliymis yaaa
onceden 1-2 kez uyanirdi, bu hafta cok sik uyaniyor, her uyandiginda meme istiyorherkese hayirli camalar.....
ben bir sorayim bebisleriniz gece sik sik kalkiyo mu kac kere emziriyosunuz yada ozellikle mama verenler kac kere veriyosunuz mama. benimkiler cok sik uyaniyolar yok emzik ver yok mama ver uyku boluk borcuk oluyo yaa siz de aynimisiniz
kızlar bebişlere kuruyemişi 12 aylıktan önce vermemeliyimişiz bende dün çorbasına ceviz koymuştum
iyi akşamlar... sedaemin daha önce de yazmıştım şimdi görünce şok oldum böyle tevafuk
bebeişlerimiz aynı gün doğduş veeeeeeeeeeee evlilik günlerimizde aynı
bu arada herkesin bebişleri iyidir inş... benim yaramaz emeklemeye başladı 1 ay önce alt dişlerimiz çıktı şimdi üstler geliyor... anne baba mamma gel dede diyor... bu arada mamma uyku demek uykusu gelince diyor uyumadan önce emme olayımız yok...
bi de annecikler dün geceyi acilde geçirdim mastit olmuşum ne yapabilirim doktor antibiyotik verdi kullanıyorum göğsümün üst kısmı yanmış gibi kıpkırmızı ne kadar sürede geçer göğsümde aşırı bi şişlik yok sadece kırmızı bölge hafif sert... ve hala iki göğüs ucumda yaralar var
sağol canım
bilmiyorum ki çok güzel yiyordu ama sanki sonuncu lokmada yutkunamadı gibi geldi bana
ama tahıllı mamada 1 saat sonra falan kustu
2 gün verdim baktı kusuyo bi daha vermedim
normalde kusan bi çocuk değil
bi kerede kendimize yaptığım tereyağlı yumurtadan vermiştim :)
tabi çok az verdim,onuda güzel yedi bi kaç dakika sonra çok fena kustu
bazı yiyeceklere duyarlı
diğerlerini yemekten sonra bunu yerken kustu acaba yutkunamadımı bilemedim
şimdi köfte yedircem tekrar deneyip görecez bakalım.
ya bide niye burunlarından kusarlar?
ben her ay götürmüyorum çünkü doktor konusunda çoookkk muzdaribim... hiç bişey yaptığı yok ek gıdaya geçerken liste vermedi her götürmemde ağzına kulağına pipisine (gerçi sünnetli diye ona da bakmıyor) boyunu ve kilosunu ölçüyor kayıt bile tutmuyor başka zaman geldiğimizde şu kadar kilo almış boyu uzamış demiyor bile sağlık ocağına da sadece aşı zamanı gidiyoruz ordada boy ve kilo ölüyorlar o kadar... kısaası anak hasta olursa götürüyorum o kadar...
İyi geceler sevgili haziran anneleri
Bende bir haziran aanesiyim 22 haziranda oğlum doğdu. Alttaki bebeklerin kaç aylık olduğunu göösteren çizelgeyi nasıl yaptınız. Cevap verirseniz sevinirim.
dün bebişim için yaptığım kahvaltı tarifini vereyim arkadaşlar gerçekten çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum vede bebişim çok sevdi.
1 elma kabukları soyulup biraz büyükçe küp doğranır. içine 1 büyük hurma vede 1 kuru kayısıyıda parçalara bölerek ekledim.1 çubuk tarçınla hepsini az suda haşladım.
daha sonra kendi suyundan biraz ekleyerek blendırdan geçirdim. içine pekmez ve bebek bisküviside ekleyerek ılındıktan sonra bebişime afiyetle yedirdim
herhalde ya yutkunamadı ya da son lokmalar fazla geldi bıcırığa..
mideleri ne kadar hassas, Allah ne güzel bir mekanizma kuruyor ; midelerine rahatsız edici birşey geldiğinde hopp çıkartıveriyorlar bebişler...
burundan kusmak çok kötü hissettiriyor, birkaç kere bana da olmuştu hastayken..
bu arada bugün çoğunluk dışarıdaydımi annemle kaldı bebişim.. ben olmadığımdan üç öğün birşeyler yedi tabii minişim, yemesi güzel de;
ben üç öğün yemek yedirirsem, bende süt fena birikiyor ve rahatsız ediyor hala..yarından itibaren yine maximum iki öğün ile devam edeceğiz biz..
üç dört öğün yediren annişler böyle bir sıkıntı oluyor mu sizde de?
afiyet olsun prensese..kuru meyvalar çok faydalı ben de bayılıyorum onunla yaptığım mamalara..dün bebişim için yaptığım kahvaltı tarifini vereyim arkadaşlar gerçekten çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum vede bebişim çok sevdi.
1 elma kabukları soyulup biraz büyükçe küp doğranır. içine 1 büyük hurma vede 1 kuru kayısıyıda parçalara bölerek ekledim.1 çubuk tarçınla hepsini az suda haşladım.
daha sonra kendi suyundan biraz ekleyerek blendırdan geçirdim. içine pekmez ve bebek bisküviside ekleyerek ılındıktan sonra bebişime afiyetle yedirdim
hoşgeldin minikeller..Allah bağışlasın yavrunu...bebek takvimini arkadaşımızın anlattığı şekilde yapamazsan ben yapabilirim senin için..İyi geceler sevgili haziran anneleri
Bende bir haziran aanesiyim 22 haziranda oğlum doğdu. Alttaki bebeklerin kaç aylık olduğunu göösteren çizelgeyi nasıl yaptınız. Cevap verirseniz sevinirim.
dün sulu köfte yedikten sonra kusmadı çok az yedi yine
mama masasını yiyo kemerlerini yanlarını,yemek yerine
benim uzun zaman emzirmediğimde 3 saat gibi mesala göğsüm doluyo bazen süt akıyor
birde kızlar muhallebi boş kilo yapıyor ve şişiriyor
dr demişti onun yerine bize tavuk ve yayla çorbası vermişti
akşam öğünü için
kızlar slm
bebeğim 8 aylık oldu ve hareketlenmeleri tabiki arttı bezini değiştiremiyorum özellikle kaka yaptığında altını açınca durmuyo ve heryere bulaşıyo örtü örtmeme rağmen kavga dövüş resmen tabiri caizse altını alıyoyurm durmadığı için bağırmak da istemiyorum ama öyle bi ana geliyorumki kendimi tutamıyorum sonra üzülüyorumbide üstünü giydirirken aynı sorunu yaşıyorum neler yapailirim bu konuda muzdarip olan varmı ve sorunu çözen bunlar geçicek tabıkı ama ben kendime nasıl engel olucam onun dışında çok güzel vakıt geçiriyoruz
selam folikasid, maşaallah bebeğine, Allah sağlık sıhhat versin,
hareketli, merakla etrafı keşfetmeyi istedikleri bir dönemdeyiz, işimiz zor hakikatten...
bez değiştirdiğin yer, alt açma masası gibi bir yerse orada sıkılıp sıkışıyor olabilir, ben geniş bir yatagın üzerine battaniyesini, üzerine de can bebesini serip geniş bir bez değişim alanı oluşturuyorum,
eline de ilgisini çekecek bir şey veriyorum, mesela otri bebenin borusuna bayılıyor ben burnunu temizlerken hep elimden kapmaya çalışır onu, ben de onu veriyorum evirip çevirip bakarken pek kıpırdamıyor, ya da ablasının kalemkutusu kitabı vs.. en ilgisini çekenler nelerse onlarla oyalamak çok kolay oluyor..
bir de bebeğinin ilgisini çekecek bir hikaye anlatabilirsin, değişik mimik ve farklı ses tonlarıyla anlattıklarını desteklersen, pür dikkat seni dinleyecek fazla kıpırdamayacaktır eminim...
şu dönemleri onlara kızmak için çok çok erken, büyüdüklerinde zaten yeterince kızdırıyorlar söz dinlemeyerek afacanlar
afiyet olsun prensese..kuru meyvalar çok faydalı ben de bayılıyorum onunla yaptığım mamalara..
hoşgeldin minikeller..Allah bağışlasın yavrunu...bebek takvimini arkadaşımızın anlattığı şekilde yapamazsan ben yapabilirim senin için..
afiyet olsun kuzuya olsun annesi yesin de az da olsa vitamini yeter onlara..
akşam öğünü, bebeğin uyumadan kaç saat evvel peki?
ben gece öğünü vermiyorum şimdilik ama ileride sütle doymadığında çorba iyi fikir hem daha besleyici haklısın...
selam folikasid, maşaallah bebeğine, Allah sağlık sıhhat versin,
hareketli, merakla etrafı keşfetmeyi istedikleri bir dönemdeyiz, işimiz zor hakikatten...
bez değiştirdiğin yer, alt açma masası gibi bir yerse orada sıkılıp sıkışıyor olabilir, ben geniş bir yatagın üzerine battaniyesini, üzerine de can bebesini serip geniş bir bez değişim alanı oluşturuyorum,
eline de ilgisini çekecek bir şey veriyorum, mesela otri bebenin borusuna bayılıyor ben burnunu temizlerken hep elimden kapmaya çalışır onu, ben de onu veriyorum evirip çevirip bakarken pek kıpırdamıyor, ya da ablasının kalemkutusu kitabı vs.. en ilgisini çekenler nelerse onlarla oyalamak çok kolay oluyor..
bir de bebeğinin ilgisini çekecek bir hikaye anlatabilirsin, değişik mimik ve farklı ses tonlarıyla anlattıklarını desteklersen, pür dikkat seni dinleyecek fazla kıpırdamayacaktır eminim...
şu dönemleri onlara kızmak için çok çok erken, büyüdüklerinde zaten yeterince kızdırıyorlar söz dinlemeyerek afacanlar
teşekkür ederim sol göğsüm doğumdan sonra sağ göğsüm ise 5 aylıkken yara oldu... hangi kremi kullandın ben bi sürü krem kulandım sürekli doktora gittim ama yok birazda benim ufaklıkta suç var inatla doğduğundan beri sadece göğüs ucunu ağzına alıyor fazlasını verdiğimde geri ittiriyor
canim ben her ay goturuyorum kendi drlarina saglik ocagina sadece asilara goturuyorum saglik ocagindaki hemsirenin numarasini aldim boy ve kiloyu arayarak haber veriyoruz biz bizim dr umuz kulaga bogaza orasina burasina bakiyor detayli bilgi veriyor ama bizim saglik ocagi sadece boy ve kilo olcuyodu o yuzden dr goturuyorum ama sen dr un bana bir faydasi yok diyosan goturmeye bilirsin
ben her ay götürmüyorum çünkü doktor konusunda çoookkk muzdaribim... hiç bişey yaptığı yok ek gıdaya geçerken liste vermedi her götürmemde ağzına kulağına pipisine (gerçi sünnetli diye ona da bakmıyor) boyunu ve kilosunu ölçüyor kayıt bile tutmuyor başka zaman geldiğimizde şu kadar kilo almış boyu uzamış demiyor bile sağlık ocağına da sadece aşı zamanı gidiyoruz ordada boy ve kilo ölüyorlar o kadar... kısaası anak hasta olursa götürüyorum o kadar...
bu konuda da görüş ayrılığına düşüyor dr.lar demek ki..
bizim dr. da 6. ay bitiminde liste verirken özellikle vurguladı fındık, cevizi; sabah kahvaltısına ya da çorbasına meyvasına katmamı...
ben şu ana kadar her ay götürdüm, aşılarını da dr.umuz yapıyor,
bu ay da kan-idrar tetkiki için çağırdı,
9. ayda da kızamık aşımız var, birdaha da önemli birşey olmadığı takdirde 12. ayda aşısında görüşürüz demişti en son ayrılırken..
bir yaştan sonra ben kızımı gerektikçe götürmüştüm bir de aşısı olduğunda, en son da 4 yaş aşısı yapıldı... zaten çocuklar da büyüdükçe dr.dan korkmaya başlıyorlar ..
ben her ay götürüyorum,sağlık ocağında kulağa bakılan o aletten yok
ama hastanede ona bakılıyor
ben hiç sağlık ocağına gitmedim muayene için
çocuk doktoru bize bu sefer martta 2 ay sonra gelin dedi
acaba kaç yaşına kadar böyle götürcez?
diğer kuruyemişleri bilememde ceviz veriliyor benim listemde ezilmiş 1 tatlı kaşığı ceviz var kahvaltısı için.
merhaba canım. ben her ay doktora götürüyorum bebişimi. doktora götürmek gerektiğini de şahsen düşünüyorum. mesela benim kızımın bacak boğumları farklıydı doktor görebilirdi bunu sonuçta. bunun için röntgen çekildi çok şükür ki bir şey çıkmadı. biraz tombik olduğu içinmiş. ama çıkada bilirdi sonuçta buna sadece doktor teşhis koyabilir. çıkan tanıdıklarımda çok oldu.
sonra bende acaba bu ay gitmesekmi diyordum geçen ay için. ama geçen gittiğimizde idrar yaptığı yerde çok hafif zar gibi birşey olduğunu tespit etti doktorumuz. krem yazdı geçti şuan çok sükür ama kremi kullanmazsam ilerde ameliyat olması gerekecekti.
iyiki gitmişim kontrole.her ay büyüdükleri için farklı sorunlar çıkabilir.
bence doktorunu değiştirmeyi düşünebilirsin. gitmek sanada bebeğinede bir zarar getirmez ama gitmemek allah korusun getirebilir.
kızlar slm
bebeğim 8 aylık oldu ve hareketlenmeleri tabiki arttı bezini değiştiremiyorum özellikle kaka yaptığında altını açınca durmuyo ve heryere bulaşıyo örtü örtmeme rağmen kavga dövüş resmen tabiri caizse altını alıyoyurm durmadığı için bağırmak da istemiyorum ama öyle bi ana geliyorumki kendimi tutamıyorum sonra üzülüyorumbide üstünü giydirirken aynı sorunu yaşıyorum neler yapailirim bu konuda muzdarip olan varmı ve sorunu çözen bunlar geçicek tabıkı ama ben kendime nasıl engel olucam onun dışında çok güzel vakıt geçiriyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?