kayinvalidem gidiyor
bu geceden itibaren yalnizim
bakalim yarin esim ise gidince oglum ve katila katila aglamalari ile napicaz
bazen ciddi ciddi sinirleniyorum o agladikca
sanirim cidden psikolojim bozuk
bi de sizden fikir isticem
gogus uclarim var fakat ilk gunler tutamadigindan slikon uc kullandim
simdi ona alisti hep onu istiyo
bazen gogus ucumu veriyorum tutuyo
ama genelde aglama krizine giriyo tutmuyo
bi de gogus ucunu verince surekli cikariyo agzindan tekrar araniyor
nasil biraktiricam su aptal slikonlari
sorun ettigim sey acaba mikrop falan kapar mi
surekli steril edemiyorum sicak suyun icinde bekletiyorum
surekli onlarin nerde oldugunu dusunmekten fenalik geciricem
biyere gidecekken ilk dusundugum bu aptal slikon uclar
bigun unutucam oglum krizlere girecek
oyle bir agliyorki gorseniz 3 gundur ac sanarsiniz
nasil anlicamki doyup doymadigini kiloya da bakmicaksak
sureklu mizmiz huysuz
mutlu olsa doymus dicem ama cok da mutsuz
cidden zor is
gazi da var ama napicami bilmiyorum
gogsumde de yatmiyor hic
yetersiz olduguna nasil emin oldun ki
belki de yetiyodur canim
benim gogusler sukur yara olmad
ama ben ilk gunden itibaren kalkan kullandim
bence sende kullan baya ise yariyor bence
tahin yaginin iyi geldigini duyum bir dene sen de
bildigin rahin ustundeki yag
Herkese merhabalar taze annecikler,sonunda bizde araniza katildik:))
6-26-2012 sali gunu normal epudral dogumla oglusumuz Yusuf Selim dunyaya merhaba dedi:))
Oglusum 3550 gram ve 52 cm.
Hatirlarsaniz bu benim 4. dogumumdu,hep daha kolay olur deniyordu ama malesef en zor dogumum oldu,1 saatlik ikinma macerasindan sonra dogum ancak gerceklesebildi,oglusumun kafasi kanala yerlesmemis ve yuzu asagiya donukmus o yuzden yerlesme daha zor olabiliyormus.
Cok sukur simdi evimizdeyiz ve ikimizde iyiyiz.
Sutumuz 3. gunu geldi,sarilik olmasin diye oglum hem emzirdim hemde mama verdim,cok sukur cok hafif atlatti.
Bu sefer 2 saatte bir 20'ser dakka emzirdim ve gogsun koyu renkli kismini tamamiyle vermeye calistim cok sukur goguslerde yara da olmadi:))gogus kalkanini hic sevmiyorum ben kizimda kullanmak zorunda kalmistim cok rahatsiz edici gelmisti bana.
Cok vaktim yok fazla giremiyorum ama eskisi gibi musait vakitlerimde paylasimlarda bulunmak istiyorum ins.
Bu arada son bir haftalik zamanda bilmedigim dogum yapmis olan arkadaslara gozunuz aydin demek istiyorum,Rabbim bebislerini anali babali buyutsun.
Hala bekleyen arkadaslarada ya sabir diyorum gercektende zamanini beklemek daha mantikli,vakti ne zamansa ozmn gelsinler doktorum istemeseydi ben beklemek istiyordum ama napalim kismet boyleymis.
Oglusumla hepinizi ve miniklerinizi optuk:))
emziriyorum 10 dk uyuyor sonra ağzı geri meme arıyor.memeden sonra 60 cc mama verince hepsini bitiriyo hızlıca rahatça uyuyuyor ozaman.
naber kızlar?gece gene yat kalk yat kalk asker nöbetı sankı.benım kızda da gaz sancıları başladı.aradım zinco verdı dr.3 damla dedı sankı.yoksa gunde 3 kezmıydı.siz ne kadar verıyosunuz?bı de dedım kı kaç cc sut ya da mama içebilir?3980 kg su.60 cc dedı.ondan dedım çocuk çatlıcask gıbı ıkınıyo da sıkınıyo.ben 100-120 cc allah ne verdıyse dayıyorum içiyo yazık benım oburda:)) 1 saatte bı ver 60 cc mesel dedı.bı anda değil.mıdesınde yer açılsın öyle dedi.
ya benım bu sol göğsüm ço acıyo.sırf göğüs ucu değil ama tüm göğüs.dokunamıyorum resmen.var mı sızde böyle bi problem?
canım sana birşey söyliyim denemek sana kalmış ben bu gibi durumlarda böyle uyutuyorum ayağında yastığın üstüne koy hafif hafif salla ağzınada emzik ver emziği hiç çıkarma yarım saat hafif hafif salla bebek tam uykuya dalınca bırak ben böyle yapıyorum, bunu denersen sonucu bana yaz merak ederim.
Karni ac olabilir mi benim ki gazi yoksa ac olunca yapiyo bi tek o zaman sutun yetmedigini anlayip mama veriyorum 15 dkda nakavvvvttt
şişlikler 1 hafta falan sürüyorslmlar hanımlarsonunda geldi paşam ve bugün oğlumla 5.günümüz
henüz sıkıntılar başlamadığından rahatız:))
yalnız el ve ayaklarım doğumdan 1 2 hafta önce şişmişti,hala geçmedi bu ödem yane zaman geçecek?
kızlar slm
iki gündür oğlum uyumuyordu
hem gece hem gündüz
1-2 satlik uykuyka duruyordu
neler denediysem olmadı göz kapakları kızardı morardı uykusuzluktan
ilkcim annem giti biz yalnız kaldık o günden beri ben zaten ayağımda sallıyorum hem geceleride ayakta sallamak daha rahat oluyor
ama ayakta salamak bile işe yaramadı malesef yalancı emziği almıyor her defasında atıyor çok zorlarsamda öğürüyor paşam
mrs.who aç olduğunu düşündüm emzirdim dedim belki sütüm yetmiyordur dolaptaki sağdığım sütlerden verdim bazen içmedi içersede kustu hem gögüslerden süt akıyor her yer süt oluyor nasıl doymaz dedim tek sorun gaz
neyse sonunda bu gece uyudu bende oda rahat etti öncelikle bebği eski usul kundakladım ama yarım kundak sadece ince bi tülbentle kollarını sardım yanıma yatırdım karnı gurul gurul olduğu için elimi karnına koydum sızdı sabaha kadar bu şekildeydik arada elimi çekiyorum uyanıyor meğer sarıp sarmalanıp temas istiyormuş kuzucuk
arada ayağını tutuyorum yine sakinliyor şimdide aynı yöntemle uyuttum her geçengün yeni şeyler öğreniyoruz yeni huylar ediniyorlar Allah yardımcımız olsun kızlar gerçekten ne zor işmiş ya...
slmlar hanımlarsonunda geldi paşam ve bugün oğlumla 5.günümüz
henüz sıkıntılar başlamadığından rahatız:))
yalnız el ve ayaklarım doğumdan 1 2 hafta önce şişmişti,hala geçmedi bu ödem yane zaman geçecek?
ben zinconun içini okudum da günde 3 defa 4er damla yazıyor
ben 4 damla verdim şimdilik
gece yatmadan da vericem inşallah işe yarar
saat başı 60 cc mi içermiş
çok değil mi yaa her saat 60 cc
benden o kadar süt çıktığını asla sanmıyorum
2 saatte bir emiyor ancak 50 cc falan emiyordur bence
doymuyo mu acaba bu çocuk
göğüslerin sütle doludur belki ondan ağrıyodur
ben hiç öyle bişey hissetmedim
ben emzirdikten sonra gazını çıkarmayı deniyorum ama başaramıyorum
siz çıkarabiliyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?