2012 Haziran Anneleri Doğurdu

ah cnm benım benımde kızımda 2 ayaa yakın bı döenm zorlu gectı ınna böle sabah bı oluyodu kafam kazan gıbı sabahmı oldu ben uyumuşmuydum acaba falan derken bende aglama krızlaerıne gırıyodum eşimle gece sırayla bakıyoduk gercekten cok zor bı döenem gaz zınco ile care bulmuştuk bıde gece o uynamadan ben emzırıyosdum hıc susmadıgında supurge acıyodum susuyodu ama hepsı 2 ay surdu sonra herşey kendınden duzene gırdı ama şu ana oğlumda başıma geleceklerden haberdarım o yuzden hamılelgı sındıre sındıre yaşıyorum rabbım kolaylık versın

nasil anlicamki doyup doymadigini kiloya da bakmicaksak
sureklu mizmiz huysuz
mutlu olsa doymus dicem ama cok da mutsuz
cidden zor is
gazi da var ama napicami bilmiyorum
gogsumde de yatmiyor hic

tatlım bı yerde dınlemiştım uzman tv desanırım ac olan bebek ağlamaz aksıne şekerı duştugunden uyurmuş bol bol gaz ıcınde bıtkısel olan zınco önerebılırım ablamda esra erolun kımyon karışımından pek memnun kalmıştı

arkadaşlar bı cocuk annesı olark sıze sunu sölemek ısterım benım kızım ılk ıkı ay zor bı bebektı ve cok zor bı döenemdı ben hep ağlama krızlerıne grıp artık hayatın benım ıcn bıttını hıc bıyere gıdemeyecegımı bebekten başımı kaldıramayacagımı evımın ısını gucuu toparlayamayacagımı duşunurdum ama gercekten bu gecıcı bı döenmmış beraber yaşamayı öğrenıp bebegınızle bırbırınnıze alışma döenemı oldunu sonradan anlıyosunuz sadece gecıcegını duşunun benım gıbı gereksız bunalımlara gırmeyım benım2.ayda duzene gırdı hatta 5 6 aylıkken 10 saatlık bı tatıle bıle cıktık sadece sabır kızlar

emziriyorum 10 dk uyuyor sonra ağzı geri meme arıyor.memeden sonra 60 cc mama verince hepsini bitiriyo hızlıca rahatça uyuyuyor ozaman.

Herkese merhabalar taze annecikler,sonunda bizde araniza katildik:))
6-26-2012 sali gunu normal epudral dogumla oglusumuz Yusuf Selim dunyaya merhaba dedi:))
Oglusum 3550 gram ve 52 cm.
Hatirlarsaniz bu benim 4. dogumumdu,hep daha kolay olur deniyordu ama malesef en zor dogumum oldu,1 saatlik ikinma macerasindan sonra dogum ancak gerceklesebildi,oglusumun kafasi kanala yerlesmemis ve yuzu asagiya donukmus o yuzden yerlesme daha zor olabiliyormus.
Cok sukur simdi evimizdeyiz ve ikimizde iyiyiz.
Sutumuz 3. gunu geldi,sarilik olmasin diye oglum hem emzirdim hemde mama verdim,cok sukur cok hafif atlatti.
Bu sefer 2 saatte bir 20'ser dakka emzirdim ve gogsun koyu renkli kismini tamamiyle vermeye calistim cok sukur goguslerde yara da olmadi:))gogus kalkanini hic sevmiyorum ben kizimda kullanmak zorunda kalmistim cok rahatsiz edici gelmisti bana.
Cok vaktim yok fazla giremiyorum ama eskisi gibi musait vakitlerimde paylasimlarda bulunmak istiyorum ins.
Bu arada son bir haftalik zamanda bilmedigim dogum yapmis olan arkadaslara gozunuz aydin demek istiyorum,Rabbim bebislerini anali babali buyutsun.
Hala bekleyen arkadaslarada ya sabir diyorum gercektende zamanini beklemek daha mantikli,vakti ne zamansa ozmn gelsinler doktorum istemeseydi ben beklemek istiyordum ama napalim kismet boyleymis.
Oglusumla hepinizi ve miniklerinizi optuk:))

Hayırlı uğurlu olsun. Analı babalı sağlıklı büyüsün yavruşunuz inş.

emziriyorum 10 dk uyuyor sonra ağzı geri meme arıyor.memeden sonra 60 cc mama verince hepsini bitiriyo hızlıca rahatça uyuyuyor ozaman.

benimkide emzirmekle doymuyor asla.bir saat emziriyorum uyuyor sonra 10 geçice tekrar uyanıyordu.bende sütümü sağıp biberonla veriyorum.3 saat kesintisiz uyuyor :S bende böyle devam ediyorum ne yapayım başka çarem yok..birde benim bebeğimde de gaz sancıları vardı zinco filan hiç işe yaramadı..sonra dr. browns un biberonunu aldım gerçekten işe yarıyor hemen hemen hiç gaz geçirtmiyor bebeğin içine..çok şükür şimdilerde rahatız

gaz sancımız başladı
berbat durumdayız
zinco aldık sabah verdik
işe yaradı mı bilemiyorum ama gaz falan çıkarmadı

naber kızlar?gece gene yat kalk yat kalk asker nöbetı sankı.benım kızda da gaz sancıları başladı.aradım zinco verdı dr.3 damla dedı sankı.yoksa gunde 3 kezmıydı.siz ne kadar verıyosunuz?bı de dedım kı kaç cc sut ya da mama içebilir?3980 kg su.60 cc dedı.ondan dedım çocuk çatlıcask gıbı ıkınıyo da sıkınıyo.ben 100-120 cc allah ne verdıyse dayıyorum içiyo yazık benım oburda:)) 1 saatte bı ver 60 cc mesel dedı.bı anda değil.mıdesınde yer açılsın öyle dedi.

ya benım bu sol göğsüm ço acıyo.sırf göğüs ucu değil ama tüm göğüs.dokunamıyorum resmen.var mı sızde böyle bi problem?

ben zinconun içini okudum da günde 3 defa 4er damla yazıyor
ben 4 damla verdim şimdilik
gece yatmadan da vericem inşallah işe yarar

saat başı 60 cc mi içermiş
çok değil mi yaa her saat 60 cc
benden o kadar süt çıktığını asla sanmıyorum
2 saatte bir emiyor ancak 50 cc falan emiyordur bence
doymuyo mu acaba bu çocuk

göğüslerin sütle doludur belki ondan ağrıyodur
ben hiç öyle bişey hissetmedim

slmlar hanımlarsonunda geldi paşam ve bugün oğlumla 5.günümüz
henüz sıkıntılar başlamadığından rahatız:))
yalnız el ve ayaklarım doğumdan 1 2 hafta önce şişmişti,hala geçmedi bu ödem yane zaman geçecek?

Karni ac olabilir mi benim ki gazi yoksa ac olunca yapiyo bi tek o zaman sutun yetmedigini anlayip mama veriyorum 15 dkda nakavvvvttt

kızlar slm
iki gündür oğlum uyumuyordu
hem gece hem gündüz
1-2 satlik uykuyka duruyordu
neler denediysem olmadı göz kapakları kızardı morardı uykusuzluktan

ilkcim annem giti biz yalnız kaldık o günden beri ben zaten ayağımda sallıyorum hem geceleride ayakta sallamak daha rahat oluyor
ama ayakta salamak bile işe yaramadı malesef yalancı emziği almıyor her defasında atıyor çok zorlarsamda öğürüyor paşam

mrs.who aç olduğunu düşündüm emzirdim dedim belki sütüm yetmiyordur dolaptaki sağdığım sütlerden verdim bazen içmedi içersede kustu hem gögüslerden süt akıyor her yer süt oluyor nasıl doymaz dedim tek sorun gaz

neyse sonunda bu gece uyudu bende oda rahat etti öncelikle bebği eski usul kundakladım ama yarım kundak sadece ince bi tülbentle kollarını sardım yanıma yatırdım karnı gurul gurul olduğu için elimi karnına koydum sızdı sabaha kadar bu şekildeydik arada elimi çekiyorum uyanıyor meğer sarıp sarmalanıp temas istiyormuş kuzucuk
arada ayağını tutuyorum yine sakinliyor şimdide aynı yöntemle uyuttum her geçengün yeni şeyler öğreniyoruz yeni huylar ediniyorlar Allah yardımcımız olsun kızlar gerçekten ne zor işmiş ya...

şişlikler 1 hafta falan sürüyor

benimki kundaklatmıyor
gaziçin bişey kullanıyor musun

gözün aydın canım
10 günden sonra başlıyor sıkıntılar özellikle gaz inş sizde olmaz
benimde ayaklarım inanılmaz şişmişti bileklerim gözükmüyordu
1 hafta sonra indi şişlikler canım

çoçuk doktoru ne kadar süt sağdığımı sormuştu bana
ve dediki yeni doğan bebekler günde yarım lt süt içer ve anca doyar :26:
ona göre emzir dedi

canım gaz için aile hekimi metsil die bi damla yazdı
onu kullanıyordum ve çok memnundum
gazını çıkarıyor sakinliyor uyuyordu arada uyandırıp emziriyordum
tekrar uyuyordu çok rahattım
ama biagaia bitkisel die ona başladım
pek işe yaramadı
şimdi kafam karıştı hangisini vereyim
yarın çoçuk doktoruna gidicez kalça ult. için
birde ona sorayım hangisini kullanmalıyım
düzenli uyuyan çoçuktan sonra uyumayan çoçuk beni mahvetttiiiiii

32. gününde 4400 gram olmuş oğlum, boyu da 55 cm. 2 haftada 900 gram almış, demek ki doyurabilmişim minik sıpamı

1. ayda yapılan aşıyı olduk, sorun olmadı, 35 gün sonra karma aşısı ve kontrolü var tekrar, hadi hayırlısı :)

ben emzirdikten sonra gazını çıkarmayı deniyorum ama başaramıyorum
siz çıkarabiliyor musunuz

slm kızlar geçmişi okudumda şu doyup doymama işi kafamı karıştırdı baya benimki ağlayınca veriyorum memeyi doyuyo gibi geliyo umarım sorun yoktur kilo alımıda iyiydi ama büyüdükçe dahamı çok emmeli bilemiyorum, bu arada dünden beri kakasını yapamıyodu oğlum her yolu denedim olmadı en sonunda has zeytin yağını popsuna sürdüm özellikle kaka yaptığı yere biraz bastırdım ve işe yaradı iki kez üst üste bez değiştik çok şükür bu sorunu yaşayan varsa denesin derim.

ütopya canım bazen benimkininde çıkmıyo zorlamıyorum uzman tv de bi iki dakika deneyin olmazsa yerine bırakıp yan yatırın bi iki dakikada öyle vurun sırtına yine çıkmazsa bırakın belki alttan çıkarır gazını diyodu bende öyle yapıyorum bazen hemen çıkarıyo sırtına vurup ovunca bazende naparsam yapayım çıkmıyo ben de akışına bıraktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…