benim suyum geldiği gibi sancılarım olmuştu
gerçi benim hep sancım vardı ama
bir şey olmaz Allahın izniyle stres yapma sakın.suyunun tamamı birden boşalsa bile saatlerce idare edersin.bebeğinin hareketleri önemli.minimum suyla normal doğuma girdi kuzenim bitmişti nerdeyse..suyun bitecek kadar azalsa karnından belli olur zaten.küçülür..
ben de öyle yapayım o zamancanım benim kız da öyle memeyi uyuyunca iyice daliyor öyle çekiyorum ağzından yoksa bağırıyor resmen ağlamaktan farlı bizi şimdiden parmağında oynatmaya başladı
iştahım benimde yok gerçekten hiç bir zavk almadan yiyip içiyorum sırf bebişe süt olsun diye 40 ım geçsin bu kadar zorlamicam kendimi
hepinize teşekkür ederim.Rabbim sağ salim bebeğime kavuştursun beni de başka birşey istemiyorum artık..normal sezaryen hepsinden vazgeçtim
Meraba anneler,bebişlerinizi kucağınıza almışınız,hayırlı olsun.Sonunda ben de aranıza katıldım.İnatçı bebişim 41.haftada doğdu sonunda..son ana kadar normal doğum beklerken,son anda 25 haziran gece 1 de apar topar sezeryanle aldılar oğluşu.kaka yapma riski oldu, o kadar suni sancıları kıvrana kıvrana çektim,ona yanıyorum.neyse ki şükür sağlıklı,hepsine değer.
Bu arada korse kullanan var mı?varsa marka,tipi..önerir misiniz?şu eski usul,sarmalı,yünlü korselerden almış kocam medikalden ama acayip terletiyo..
gece sık uyandık biz de
ama emzirip altını değiştirip uyuttum
sık sık kaka yaptığından pişiği berbat durumda
desitin kremden sipariş ettim yarın elimde
inşallah işe yarar
acı çektiğni düşününce canım sıkılıyor
gazını çıkaramadığı zaman uyuyamıyor da
sabaha karşı uyandı bidaha da uyumadı
ama kayınvalideme verdim o ilgilendi
ben de uyudum biraz
sabah 9 gibi de eşime verdim 2 saat daha yattım
uyumadığım zamanlar çok zor geçiyor gün
şimdi uyudu oğlum
bakalım uyanınca sancılar devam edecek mi
gün içerisinde en az 6-7 defa kaka yapıyor normal mi yaa
bi ara ishal olduğunu düşünüyordum artık ama ishal yeşil renkliymiş, bizimki sarı, anne sütü kakası
hala doyup doymadığından emin değilim ama bu kadar kaka yaptığına göre inşallah doyuyodur
çarşamba kilo takibimiz var
umarım herşey yolundadır
slm kızlar benim oğlum 20 günlük oldu ve bi sürü ppoblemimiz var..kakasını yapamıyor oğlum.günde 2 kere zor yapıyor.ne yapabilirim.mamadanmı acaba.günde 2 yada 3 kerw mama verriyorum.aptamil pre mi vermeliyim.yoksa 1 numaramı.çok huysuzlanıyor oğlum.ne yapabilirim
Herkese merhaba.ben de haziran annesi olucaktım ama oğlum gelmedi son günde de.bugün 40+1 olduk tık yok.sizlere birşey danışmak istiyorum.benim 1 günden beri suyum geliyor.yani ben öyle sandım ama dr a gittik alttan muayene etti ben öyle birşey tespit etmedim dedi.ultrasonda baktı.gene aynı şey.gayet normal suyu dedi.bu arada devlet hastanesi.ama benim yaklaşık 1,5 gündür suyum gelmeye devam ediyor.ama nasıl anlatayım böyle azar azar.fakat çocuk bezi koyuyorum altıma yoksa kıyafetlerime kadar geçiyor.şimdiye kadar 2 bardak kadar gelmiştir.kendi dr umda özelde ve şuan izinde.hastaneyi arayıp ebeyle görüştüm sancın kanaman yoksa bişey olmaz dedi.ama ben çok korkuyorum bebeğime birşey olur diye.
Başına böyle birşey gelen var mı acaba ??
Meraba anneler,bebişlerinizi kucağınıza almışınız,hayırlı olsun.Sonunda ben de aranıza katıldım.İnatçı bebişim 41.haftada doğdu sonunda..son ana kadar normal doğum beklerken,son anda 25 haziran gece 1 de apar topar sezeryanle aldılar oğluşu.kaka yapma riski oldu, o kadar suni sancıları kıvrana kıvrana çektim,ona yanıyorum.neyse ki şükür sağlıklı,hepsine değer.
Bu arada korse kullanan var mı?varsa marka,tipi..önerir misiniz?şu eski usul,sarmalı,yünlü korselerden almış kocam medikalden ama acayip terletiyo..
kızlar bu dikişler ne zaman düşecek ya ben mi çok sabırsızım
hala tam oturamıyorum toru topu 4 dikişim var acayip stres yaptım
hergün bi düzelse diyorum eskisi gibi olmak istiyorum
kilolarda gitmiyor toplam 7 kilo gitti 11 kilo kaldı
bazen sinirlerim bozuluyor oturup ağlıyorum gizli gizli bunalıma girmek istemiyorum
valla ben de isi cozemedim hala
yalniz dun nette arastirdim da memeden sonr biberon lalmasi illa doymadigini gostermezmis
bebegin emme refleksi ile ilgiliymis bu durum
yalanci meme veriyomusun onu dene bence
ben 3 gundur hic vermiyorum artik mana
cars kontrol var kilosuna bakicam
denemeden bilemeyiz sut yetiyomu
bu hafta denemis olcam kilo alimi iyiyse boyle devam etcem
bir de bezine bak diyolar
gunde 3 kaka 5 cis olmaliymis en az
bunlar doydugunun gostergesiymis
sindi tek anne sutuyle fazla fazla dolduruyo bezi
demek ki dyuyo diyorum
istersen sen de bigun tek anne sutunu dene
Merhabalar, böyle araya girmiş gibi olucama ama bi konuda uyarayım dedim canım sizi.Ben de 30 Mayısta doğum yaptım o yüzden forumunuzu takip ediyorum sürekli ve genelde hep bu günde 3 kaka yazan mesajını görüyorum.
Benim 2 tane oğlum var ve ilki 4 ay sadece anne sütü aldı.bazen 5 güne kadar bile kaka yapmadığı oluyordu.üstelik de her ay 1 kilodan fazla kilo alıyordu.hatta 1,5 kilo aldığı bile oldu.ikinci de 32 günlük oldu bugün.
geçen haftaya kadar günde 1 defa yapıyordu kakasını ama 1 haftadır 3 günde 1 yapmaya başladı.O da dünkü kontrolünde baktık 1100 gr. almış.Yani illa günde 3 kaka yapması gerekmiyor.sadece anne sütü alan bebeklerin 5 güne kadar
kaka yapmaması normal.eğer kaka yapmayıp da yaptığı zaman top top kabız gibi yapıyorsa o zaman doymuyo demektir.Ama altın sarısı cıvık kaka yapıyorsa bikaç günde bir yapsa bile sorun yok. O yüzden kaka yapmıyo diye ben
bebeğimi doyuramıyorum diye düşünmeyin.Eğer çişi bahsettiğiniz gibiyse sorun yok.
Allah hepimizin bebişlere bol bol sütümüzden vermemizi nasibetsin.Anne sütü çok değerli.
gunde 2-3 defa kaka yapmasi normal sanirim
sut yetersiz mi neden mama veriyosun
mama kivami koyulastiriyor o yuzden zorlaniyor olabilir
bana 1 numara tavsiye etmisti doktor
pre yi sor istersen
bence huysuzlugu gaz sancisindandir
benim ilk oğlum da öyleydi.3-4 aylık olana kadar devam ediyo o ağlama krizleri ama zamanla azalacak.Bazen saatlerce memede kaldığı bile olurdu.Memede uyumaya da alışmıştı ama dediğim gibi kilo alımı hep üst sınırda oldu.yazilanlari okuyup ona gore konusmustum
kakanin gosterge olmayisina sevindim
tesekkurler bilgi icin
kilo alimini merak ediyorum bende yaa
surekli soru isareti var kafamda
memeyi birakiyor 10 dk sonra koyameti kopariyor
kafayi yicem artik anlamiyorum ne istiyo bu cocuk karni mi ac gazi mi var
sureklimutsuz yaa bi mutlu edemedim
yazilanlari okuyup ona gore konusmustum
kakanin gosterge olmayisina sevindim
tesekkurler bilgi icin
kilo alimini merak ediyorum bende yaa
surekli soru isareti var kafamda
memeyi birakiyor 10 dk sonra koyameti kopariyor
kafayi yicem artik anlamiyorum ne istiyo bu cocuk karni mi ac gazi mi var
sureklimutsuz yaa bi mutlu edemedim
evet canım sütüm yetersiz maalesef.doymuyor.günde 2-3 kere veriyorum mama mecburen.ayrıca emzirmekte zulüm bana hala göğüslerim iyileşmedi,sizinkiler nasıl geçti.tahin yağı falan okudumfaydası varmı.bildiğimiz tahinin üzerinde biriken yağdan bahsediyosunuz demi.
Godus uclarin yara olmus benimde 10. gun duzeldi ebe ve dr sag sutunu memeni verme dedi ama oglan durmayinca mecbur verdim uclari kopacak saniyodum morarip kanamaya baslamisti dogum sancisindan beter bisey tahinin uzerindeki yagi surdum ve inadina emzirdim emzirirken bagirmamak icin elimi isiriyodum 10. gun gecti sukur dayanabilirsen mutlaka emzirmeye deVam et ama her emzirmeye baslamadan tahinin yagini sur
canım peki bebeği emzirirken siliyomusun geri yağı.yoksa silmedenmi veriyosun memeyi.tahin yağı ağır gelmezmi bebeğe
benim ilk oğlum da öyleydi.3-4 aylık olana kadar devam ediyo o ağlama krizleri ama zamanla azalacak.Bazen saatlerce memede kaldığı bile olurdu.Memede uyumaya da alışmıştı ama dediğim gibi kilo alımı hep üst sınırda oldu.
Ben hiç mama vermedim.Sen de kilo alımından anlarsın zaten doyup doymadığını.Bazen sadece annenin sıcaklığını arıyolar.Kucağa alınca susuyo benim şimdiki ufaklık.İlki kucakta bile susmazdı o yüzden buna da
şükür diyorum şimdi.Annelik biraz sabır işi.Söylemesi zor ama sabredip beklicez bu dönem de geçicek.
canım kilo alımını çok önemseme ilk ay için..meme alırken çok efor sarfedip zayıflamıştı benim bebeğim mesela..doğum kilosunun altına düştü.ama yemesinde hiç sorun yoktu ağlamıyordu da.uykusu da çok iyiydi.mutsuz değildir de adapte olmaya çalışıyordur..karnının yanlarına hafifçe bastır şişlik varsa gazı vardır.göğsüne yatır yüzüstü orda uyusun hem gazı da çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?