2012 Haziran Anneleri Doğurdu

sol meme ucum kopacak gibi
yarılmış resmen artık onunla emzirmiyorum pompayla sağıp vermeye başladım
fakat dolapta soğuyunca nasıl ısıtmalıyız bide kaç derece olmalı?

kaynar suyu bi kaba koy biberonu içine oturt 5-10dk içinde ısınıyo..
bilegine damlattıgında ne sıcak ne soguk hissediceksin..
o zmn ideal sıcaklıga ulaşmıs demektir..
benmari usulü ocaktada yapabilrsin ama ben cok ısıtırım bide sogutmakla ugrasmıyım diye ocakta yapmıorum..

hamileyken ne rahatmışız beeee:ssz: bebeğimi çooookkkk seviyorum canımı veririrm onun için. itiraf edeyim önceki düzenimi özledim desem şaşırmazsınız demi kızlar :26: eşimle hiç vakit geçiremiyoruz bu aralar işleri yoğun olduğu için geç geliyor geldiği zaman da yorgun oluyo tabi haliyle bende yorgun oluyorum iki kelime bile zor konuşuyoruz daha sonra bebek uyuduğunda fırsat bu fırsat deyip bende uyuyorum onunla ilgilenemiyorum. hoş ben uyumasam bile o koltukta uyumuş oluyor. bugün sabaha karşı yatakta uyurken gelip bana sarıldı o duyguyu anlatamam sanki flört zamanımızda gizliden sarıldığımız zamanlardaki heyecanı yaşadım desem yalan olmaz. içim titredi yaaaa:43: ne kadar özlemişim sarılmasını meğerse. kızımla uğraşmaktan duygularımı hislerimi unutmuşum.... Allahım eski düzenimin geri gelmesini istiyorum. tek umudum hayatımın kızım 1 2 aylık olduktan sonra düzene girmesi.:31:

sol meme ucum kopacak gibi
yarılmış resmen artık onunla emzirmiyorum pompayla sağıp vermeye başladım
fakat dolapta soğuyunca nasıl ısıtmalıyız bide kaç derece olmalı?

depolanmış süt ustası sayılırım.malum bebeğim 20 gün küvözde kaldı..buzdolabında ise biberonu benmari usulü sıcak suya oturtacaksın..bir kaç dakika bekle bileğinin iç kısmını yakmayacak şekilde olacak.istersen kendi göğsünden damlat bileğine anlarsın ısısını..

kayinvalidem gidiyor
bu geceden itibaren yalnizim
bakalim yarin esim ise gidince oglum ve katila katila aglamalari ile napicaz
bazen ciddi ciddi sinirleniyorum o agladikca
sanirim cidden psikolojim bozuk

bi de sizden fikir isticem
gogus uclarim var fakat ilk gunler tutamadigindan slikon uc kullandim
simdi ona alisti hep onu istiyo
bazen gogus ucumu veriyorum tutuyo
ama genelde aglama krizine giriyo tutmuyo
bi de gogus ucunu verince surekli cikariyo agzindan tekrar araniyor
nasil biraktiricam su aptal slikonlari
sorun ettigim sey acaba mikrop falan kapar mi
surekli steril edemiyorum sicak suyun icinde bekletiyorum
surekli onlarin nerde oldugunu dusunmekten fenalik geciricem
biyere gidecekken ilk dusundugum bu aptal slikon uclar
bigun unutucam oglum krizlere girecek
oyle bir agliyorki gorseniz 3 gundur ac sanarsiniz

canım seninle aynı durumdayım benımde eşime kaucuk uç önermişler ondan almış aynen sürekli kaynatıp sogutup vermeye ugrasıyorum ortalıklarda duruyor mikrop kapıcak diye korkuyorum göğsümün uçları da çıkmadı alamıyor hala göğsümü :( o uca alıştıgından yalancı memeyede alıştı sürekli ya ağzından uç ya yalancı meme sürekli aranıyor sanki hep aç sanki doyuramıyorum napacagım bilmiyorum artık psikolojim bozuldu sanırım ama güçlü olmak zorundayız

Bugün oğlumla ilk defa yanlızız annem gitti nefes alamadım bu saate kadar şimdi zoraki uyudu napacagım bilmiyorum yemek bile yiyemedim uykusuz ne gece nede gündüz :((

kızlar hepimiz aynıyız bunu bilir bunu söylerim...
oğlum için canımı veririm tabi o derece sevgisi ama ben de eski düzenimi,evimin sessizliğini,temizliğini,eşimle hep tek hep yek aşk kokan hallerimizi özlemedim desem yalan olur...

herkes buna da alışacaksın diyor ama ne zaman???
meme uçlarım acıyor...
sürekli kaka yapıyor...
gündüz bu saatlerde uyuyup gece sabaha kadar dans diyor...

ama şöyle kafayı göğsüme dayamıyor mu işte her şeyi unutuyorum...

anemmmmmmmmmmm olippppsss sen de doğurmuşsun cnm...buradasın...

yazdın mı doğum hikayeni???

nilobella gelemiyor sanırım,hiç karşılaşmıyorum nedense...

ben de hepinizin yazdıklarının altına ımzamı atarım:)) ben de gecen gun sarıldım eşime kokladım.çok hoşuma gıttı bana da ilgi göstermen dedı yazık kıyamam.bı de ben de 2 çocuk var.varın halımızı sız düşünün.
benım göğüs uçlarım var ama acıyo ben de slkon uç kullanıyorum.h.sonu emzık kabı aldım onların içinde saklıyorum artık sterıl ettıkten sonra.eşim öğlen zınco ile rezene almıi.verdım 4 damla ama çıkarmadı bışey.rezeneyı de ben içtim.iğrenç.ona vermedım daha.yatmasına doğrru verıcem.

ben de hepinizin yazdıklarının altına ımzamı atarım:)) ben de gecen gun sarıldım eşime kokladım.çok hoşuma gıttı bana da ilgi göstermen dedı yazık kıyamam.bı de ben de 2 çocuk var.varın halımızı sız düşünün.
benım göğüs uçlarım var ama acıyo ben de slkon uç kullanıyorum.h.sonu emzık kabı aldım onların içinde saklıyorum artık sterıl ettıkten sonra.eşim öğlen zınco ile rezene almıi.verdım 4 damla ama çıkarmadı bışey.rezeneyı de ben içtim.iğrenç.ona vermedım daha.yatmasına doğrru verıcem.

bende rezene içiyorum tadını hiç sevmiyorum ama benim golık(süt danası demek :-) minnakım yalana yalana 20 ccyi bir dikişte götürüyo daha yokmu diyede bakıyor bir heyecanla. ben ise burnumu tıkayıp içiyorum bu kız hiç bana çekmemiş aynı babası:50:

anemmmmmmmmmmm olippppsss sen de doğurmuşsun cnm...buradasın...

yazdın mı doğum hikayeni???

nilobella gelemiyor sanırım,hiç karşılaşmıyorum nedense...

:52:evet en sonunda doğurdum.darısı doğuramayanların başına.
hikayemi henüz yazmaya fırsatım olmadı..ama 7cm açıklıkla gittiğim hastanede çok kısa sürede çok kolay bir normal doğum yaptım diyebilirim.:nazar::nazar:

ben de yalnızım evde, anne de gitti kayınvalide de. kayınvalidemi bile özledim :52: gerçi bizimkiler beni yalnız bırakmaz, birkaç güne gelecekler ama bugün bizimkisi neredeyse hiç uyumayıp beni haşat etti. şimdi ise uyuyor, birazdan babası gelecek ya...

bizim kaka problemimiz sürüyor, 2 haftadır fitille yapıyor ancak kakasını :50: dün akşam habire ıkındı bebişim, 3.gündü. çok ağladı, dayanamadık yine fitil verdik. fitil vermek de zormuş ufacık bebeğe. ben veremedim, eşim verdi.. :50:

gözlerindeki çapak da geçmiyor, gözyaşı kanalı tıkalıymış..

kociş ile yakınlaşma derken biz de dün gece aylardan sonra paris'e gidelim dedik ama olmadı. doktor bana söylemişti, menopozdaki kadınlar gibi kuruluk olur canın çok yanabilir diye. can yanması ne demek, birşey yapamadığımız halde sabaha kadar acı hissettim. :43: krem sürdüğüm halde..

kızlar benim kızım banyo yaptırdığımız zaman o kadar çok ağlıyorki kıyameti koparıyor.:52: bizim zilli gibi olan varmı. bu konuda bilgisi olan varsa ne zaman geçer banyo yaparken ki ağlama nöbetleri..:53:

bende rezene içiyorum tadını hiç sevmiyorum ama benim golık(süt danası demek :-) minnakım yalana yalana 20 ccyi bir dikişte götürüyo daha yokmu diyede bakıyor bir heyecanla. ben ise burnumu tıkayıp içiyorum bu kız hiç bana çekmemiş aynı babası:50:

çok şanslısın canım :nazar: bende yarım saat dikiliyorum başında 20 cc içsin diye :50: aynı anası iştahsız tosbikim benim...

Sagdiginiz sütleri saklama posetlerine mi koyuyorsunuz?
Bide kac biberon aldiniz?

sanırım herkes eskı duzenını arıyor bende zaman zaman arıodum sanırım sımdı alıstım ılk bı hafta kafayı yıyecek durumlara geldım pazar gunlerını hıc es gecmezdık suan pazar gunu bıle full evdeyım dun dısında..dun esım hadı senı karsıya goturıyım bı hava al dedı neyse orda akrabamıza gıttık bıraz hava alalım dıye ama burnumuzdan geldı bebek durmadı sureklı em em sonrada foşşş ustume kustu kusmuk koktuguma mı yanıyım cocuk durmadı ona mı sıcak bı yandan tabı duramadık geldık eve..bızım evde durmamız daha ıyı valla bugunde öyle nasıl cıgırdı anlatamam en sonunda fön makınasını acınca baktım ses kesıldı uyudu :))
ıkı gundur sureklı mık mık mık sesımız acıldı valla ondan oncesı hep duruyordu nedense ıkı gundur azıttık.
artık ben de hayaller kuruyorum şöyle bıraz buyuse vss en azından 3-4 aylık olsada rahat rahat bı yerlere cıksak gercı su emzırme ısı bıtmeden cok cok gezenmıcez bılıorum ama bu senede bole gecıcek napalım bızde seneye tatıle cıkarız :))

Iyi geceler kizlar tahin yagini soran olmus bebege agir geliyomuydu bilmiyorum ama bi sorun yasamadik

bebegim 13. gunluk ama 7. gunden bu yana 100 cc sut goturuyo her seferinde mamaysa 60 ccden fazlasini icmiyo mamayi gunde 1 kere veriyorum bazen ogle saatlerinde sutum yetmiyo drumuz 60 cc dedi ama kusura bakmasin benim cocugum obur 150 ccden 100 ccye dusurdum gayet iyiyiz

zinco damlayi drumuz gunde 3 kere 5 damla onerdi emmeden once vermenizi tavsiye ederim daha cok ise yariyo acken

Bu arada yarin 14. gunumuz gobegi dusmedi hala ;(( kafasi konak oluyo sanirim ne zaman yikancak bu cocuk :((

Iyi geceler kizlar tahin yagini soran olmus bebege agir geliyomuydu bilmiyorum ama bi sorun yasamadik

bebegim 13. gunluk ama 7. gunden bu yana 100 cc sut goturuyo her seferinde mamaysa 60 ccden fazlasini icmiyo mamayi gunde 1 kere veriyorum bazen ogle saatlerinde sutum yetmiyo drumuz 60 cc dedi ama kusura bakmasin benim cocugum obur 150 ccden 100 ccye dusurdum gayet iyiyiz

zinco damlayi drumuz gunde 3 kere 5 damla onerdi emmeden once vermenizi tavsiye ederim daha cok ise yariyo acken

benım kızım da içiyo ama sonra hazmı zor oluyo.

günaydınnnnnnn
bu hafta annemlerdeyiz oğlumla
oh dünya warmış dedim
tatile gelmişim gibi
babamız yine eğitime gitti
bu sefer ayrılması daha da zor geldi

ct günü dr kontrolümüz vardı
4.420 kg ve 57 cm olmuş oğlum
dr umuz maşallah 2 aylık bebeğin
boyuna sahip dedi
sarılığımız da 10,5 a düşmüş
bi daha ki kontrolü 1 ay sonraya...

bi arkadaşım kanlı ishal aşısından bahsetti
kendisi 3 yıl önce 120 tl ye almış
devlet karşılamıyomuş
2-2,5 aylıkken yapılıyomuş
bizim drumuz söylemedi
sizin bi bilginiz var mı?

Selam anneler.Zeynep Elamız bugün 33 günlük oldu.Gezmeyi çok seven biriydim ama şimdi evden çıkamıyorum.
***Her yıl tatile gitmeye alışmışız büyük kızım tatile gidelim anne diye tutturuyor ama cesaret edemiyorum.Bu kadar küçük bebekle otele gidilirmi sizce?Ne dersiniz rahat edebilirmiyim?
***Birde sütünü sağıp biberonla veren anneler biberona alışıp memeyi tutmama gibi bir sorun oluyormu?Dışarı çıkarken sağıp biberona koyayım acıkınca memeyi çıkarıp emzirmekten daha kolay olur diye düşünüyorum ama emin olamıyorum.Sizler nasıl yapıyorsunuz?
***Bir sorum daha olacak hangi marka ıslak mendili kullanıyorsunuz?Ben Johnsons baby kullanıyorum.Memnunum ama 1 paket en fazla 3 gün dayanıyor.

Back
X