Selam anneler.Zeynep Elamız bugün 33 günlük oldu.Gezmeyi çok seven biriydim ama şimdi evden çıkamıyorum.
***Her yıl tatile gitmeye alışmışız büyük kızım tatile gidelim anne diye tutturuyor ama cesaret edemiyorum.Bu kadar küçük bebekle otele gidilirmi sizce?Ne dersiniz rahat edebilirmiyim?
***Birde sütünü sağıp biberonla veren anneler biberona alışıp memeyi tutmama gibi bir sorun oluyormu?Dışarı çıkarken sağıp biberona koyayım acıkınca memeyi çıkarıp emzirmekten daha kolay olur diye düşünüyorum ama emin olamıyorum.Sizler nasıl yapıyorsunuz?
***Bir sorum daha olacak hangi marka ıslak mendili kullanıyorsunuz?Ben Johnsons baby kullanıyorum.Memnunum ama 1 paket en fazla 3 gün dayanıyor.
kanlı ıshal denen rota vırusu aşısı sanırım.onu devlet karşılamıyo doğru.kızım da bız de özelden yaptırmıştık.2 doz yapılıyo.
ıslak mendıl ben de unıbaby yenı doğan kullanıyorum.
peki ne kadarlıkken yaptırıyoruz?
bizim dr sölemedi...
ben emzirdikten sonra gazını çıkarmayı deniyorum ama başaramıyorum
siz çıkarabiliyor musunuz
kızlar biz hala unibaby yenidoğan ıslak mendil kullanıyoruz
siz ne kullanıyorsunuz bi arkadaş dalin önerdi çok yumuakmış
kullanan var mı?
birde hediye haugies organik bezi geldi çok kötü resmen naylon 3 tane kullandım
hemen poposu pişti prima care devam...
kızlar merhaba
ben tam 1 ay oldu doğum yapalı.doğum sekli sezeryan. ben tatil bölgesinde oturuyorum.sizce ne zaman denize girmeliyim.
hasretle denize girenleri izliyorum içim gidiyor resmen
birde kızlar ben röfleye gidecektim bebişime süt sağıp bırakayım diyordum fakat benim bebik almadı biberonu aç olduğu halde inanılmaz şekilde titreye titreye ağladı. hem avent biberonu hemde dr browns u denedim yok ikisinide almadı sağdığım sütte boşa gitti.
siz nasıl alıştırdınız biberona
ıslak mendil konuşulmuş.ben 1 aylık olana kadar kesinlikle ıslak havlu kullanılmaması gerekli diye biliyordum.pamuk ve kaynatılmış su kullanılmalı öylede yaptım.sadece dışarıda uni baby yeni doğan kullandım.artık evdede onu kullanmaya başlayacağım.bence çok erken hala uni baby kullanmaya devam edin.değiştirmeyin. en az 3 ay uni babyi değiştirmem ben.
kızlar merhaba
ben tam 1 ay oldu doğum yapalı.doğum sekli sezeryan. ben tatil bölgesinde oturuyorum.sizce ne zaman denize girmeliyim.
hasretle denize girenleri izliyorum içim gidiyor resmen
birde kızlar ben röfleye gidecektim bebişime süt sağıp bırakayım diyordum fakat benim bebik almadı biberonu aç olduğu halde inanılmaz şekilde titreye titreye ağladı. hem avent biberonu hemde dr browns u denedim yok ikisinide almadı sağdığım sütte boşa gitti.
siz nasıl alıştırdınız biberona
ıslak mendil konuşulmuş.ben 1 aylık olana kadar kesinlikle ıslak havlu kullanılmaması gerekli diye biliyordum.pamuk ve kaynatılmış su kullanılmalı öylede yaptım.sadece dışarıda uni baby yeni doğan kullandım.artık evdede onu kullanmaya başlayacağım.bence çok erken hala uni baby kullanmaya devam edin.değiştirmeyin. en az 3 ay uni babyi değiştirmem ben.
ben dr umuza sordum en az 4 aylık olmalıymış denize sokabilmemiz için, havuzu kesinlikle önermiyorum dedi, biz de her yıl tatile giderdik yıldönümümüzde, bu yıl da gidelim dio eşim, ama büyük bi otel yerine butik otel düşünüyoruz, böylece nazımızı da çekerler diyoruz ama neresi güsel olur bilmiyorum daha önce hiç kalmadım...
hem meme hem biberon sorun olmaz diye düşünüyorum, ben suyu biberonla veriyorum...
ıslak mendil prima kullanıyorum çok da memnunum, 3lü paket olarak alıyoruz, paketi 2 liraya geliyo...
rota virüsü aşısı... 2 aylık ve 4 aylık olunca 2 doz yapılıyor... 3 doz olarakta yaptırabilirsin benim de doktorum söylemedi ama tevafuk int. gördüm doktorma sordum bunları söyledi fiyatıda 100-200 tl arası...
ne zaman geçermiş kiben de yalnızım evde, anne de gitti kayınvalide de. kayınvalidemi bile özledimgerçi bizimkiler beni yalnız bırakmaz, birkaç güne gelecekler ama bugün bizimkisi neredeyse hiç uyumayıp beni haşat etti. şimdi ise uyuyor, birazdan babası gelecek ya...
bizim kaka problemimiz sürüyor, 2 haftadır fitille yapıyor ancak kakasınıdün akşam habire ıkındı bebişim, 3.gündü. çok ağladı, dayanamadık yine fitil verdik. fitil vermek de zormuş ufacık bebeğe. ben veremedim, eşim verdi..
gözlerindeki çapak da geçmiyor, gözyaşı kanalı tıkalıymış..
kociş ile yakınlaşma derken biz de dün gece aylardan sonra paris'e gidelim dedik ama olmadı. doktor bana söylemişti, menopozdaki kadınlar gibi kuruluk olur canın çok yanabilir diye. can yanması ne demek, birşey yapamadığımız halde sabaha kadar acı hissettim.krem sürdüğüm halde..
göğüs pompasınınkiyle 2 biberon varSagdiginiz sütleri saklama posetlerine mi koyuyorsunuz?
Bide kac biberon aldiniz?
Bu arada yarin 14. gunumuz gobegi dusmedi hala ;(( kafasi konak oluyo sanirim ne zaman yikancak bu cocuk(
ben oda sıcaklığında 4 saatne zaman geçermiş ki
bende korkuyorum doğumdan sonra ilişkiye girmekten
acıdığını duymuştum ilk gün ki gibi oluyor falan diyorlar
göğüs pompasınınkiyle 2 biberon var
süt saklama poşeti aldım.buzluğa attım ama hiç kullanmadım
zaten buzlukta 6 ay buzdolabının alt kısmında 6 saat oda sıcaklığında 1 saat saklayabiliyorsun
bence yıka bizim 8.günde düştü
7.gün yıkamıştık.yıkadıktan sonra saç kurutma makinesiyle kuruttum
sonra baticon sürdüm ertesi gün düşmüş :)
canım çocuk doktoruna sordum öyleben oda sıcaklığında 4 saat
buzlukta 6 ay
buzdolabında 3 gün diye biliyorum süt saklama süresini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?