2012 Haziran Anneleri Doğurdu

canım bende santabebe nin pompası var 125 tl çok iyi bişey değil ama iş görüyo ...bu arada kışın doğum yapmanın ayrı zorluğu var yazın doğum yapmanın ayrı biz sıcaktan bunalıyoruz ama kışa bebişler kendini toplamış olcak o güzelliği var

tecrübeli anneler parise gitmek için kırkımızın çıkmasını beklemek şart mı?

canım benım doktorumda 40 gün bekleyin dedi..40 ımız çıktıgındada eşim yurt dısında olacak bir on gün daha eklıcez :))) benim 26 gün oldu kanamam az az da olsa devam edıyor sizin ne zaman geçti..

girp oluyorum sanırım kemiklerim heryerım agrıyor kafamı kaldıracak halim yok bebeğimde çok huzursuz mutsuz onada geçecek die korkuyorum bide cmtesi günü mevlütümüz var ne yapacagım ne içeyimde geçsin bilmiyorum ıhlamur bal limon içsem bişi olurmu acaba

arkadaşlar, benim gibi gaz problemiyle boğuşan anneler, muskat adlı küçük hindistan cevizinin süte karıştırılıp bebişe içirilince, bebişin gazını rahatça çıkardığını ve mışşşıl mışıl uyudugunu bir yerlerden duymuşlardır. ben biraz pinpiriklice bir anne oldugum için muskat kullan diyenlere ragmen bebegime su bile vermezken hayatım boyunca agzıma girmeyen bir şeyi minik kuzuma vermeyi iyi ki reddetmişim.

bebegine gaz giderici ve mışıl mışıl uyutucu muskat veren annelerin minicik yavrucakları için uyarıda bulunmak istiyorum, anneler; sakın sakın sakın bebeginize bu UYUŞTURUCUyu vereyim demeyin! belki gazını rahatça cıkarak belki siz ve bebeginiz rahatça uyuyacaksınız ama ne olur siz internetle tanışmış bilinçli anneler yapmayın bunu! bakın;

"""(muskat)Tehlikeleri
Sıvısı damara direk verilirse çok zehirleyicidir. Sütle beraber alınması bayıltıcı olabilir. Küçük dozlarda zararsız olsa da yüksek dozlarda delirmeye neden olabilir.

Uyuşturucu olarak popüler değildir çünkü yan etkileri vardır. Bunlardan bazıları baş dönmesi, yüz kızarıklığı, ağız kuruluğu, düzensiz kalp atışı, geçici kabızlık, idrar salmakta zorluk, mide bulantısı ve paniktir. Bunlar ilk altı saat içerisinde gözükür ve etkiler 3 güne kadar uzayabilir.....vs.vs"""

bu güvenilir bir siteden yapılmış alıntıdır.ve pek çok kaynaktan yaptıgım arastırma bu ifadeyi dogrulamaktadır.
lütfen kızlar bebişlerinize büyüklerinizin tavsiyesi olan bu zehirli uyuşturucuyu vermeyin!! belki benim gibi uykusuz kalacak ve gündüzleriniz gazlı bebeginizi sakinleşirmeye calısmakla gececek ama en azından miniginize istemeden de olsa en ufak bir zarar vermemiş olacaksınız . vicdanım elvermedigi için bu sayfayı actım cünkü bebegine muskat vermiş olan bir arkadasımın kucugununun önemli bir saglık sorunu var su anda. belki bir kısmınız verdiniz ve simdiye kadar kötü bir etkisini gözlemlemediniz. ama uzun vadedeki etkilerini bilemeyiz. Allah hepimizin gözbebeklerini koruyacaktır biliyorum ama biz de üzerimize düşen görevi yapmalı ve gözümüzü dört acmalıyız.
hepimizin yavrucuklarına saglıklı uzun ömürler diliyorum. herkesin kötü etkilerinden haberdar oldugu hangi gıda maddesi varsa bu forumda bilgilerimize sunmasını bekliyorum. sevgiler...a.s

ben kullanmadım ama kullanan arkadaşlarımın okumasında fayda var diye düşünüyorum:44::44::44:

canım ben philips avent elektrikli aldım memnunum
şubat ayında kargo dahil 190 tl ye almıştım
bence tatilini yap doğuma daha var ben 37 haftalıkken tatilimi yapıp geldim
2 saatte bi mola verirsen bide ayaklarını çok sallamazsan bişey olmaz

hem dini açıdan hem de sağlık açısından
40 gün şart diye biliyorum rahim anca toparlanıyormuş ki
40 gün dolan bile acıyor diyor ne yapacaksak:18:

tşk sen galiba ankarada doğum yaptın yanılmıyorsam hangi hastanede yaptın acaba bilgi hastanesi hakkında ne düşünüyorsun fiyatları uygun da

Evde temizlikci var, benim kiz misil misil uyuyor. Beni yalanci cikartiyor bu minik, ben durmuyor uyumuyor dedikce uyudu butun gun.
Kadin olmasa ben de kivrilip yaticam ama kizin garezi bana galiba, annem uyumasin ben uyuyayim modunda.

normal doğum yapan arkadaşlar
dikişleriniz kontrol edildimi
benim dikişler iyileşmiyor sanki yaa
bazen sarımsı bir akıntı oluyor dikiş yerlerimden acaba iltahap kapmış olabilirmiyim
dr bir fitil vermişti ama benim canım acıdğı için kullanamadım
dışardaki dikişlerere fitilin bir faydasının olur mu ki

birde ipleri uzun kesilmiş gibime geliyor sinir oluyorum yaa tüm estetik gitti nerdeyse

Evde temizlikci var, benim kiz misil misil uyuyor. Beni yalanci cikartiyor bu minik, ben durmuyor uyumuyor dedikce uyudu butun gun.
Kadin olmasa ben de kivrilip yaticam ama kizin garezi bana galiba, annem uyumasin ben uyuyayim modunda.

maşallah bebişine inş. senle birlikte de uyur
(bizimki onu hiç yapmıyor gerçi)

kızlar dr üstünde durarak bana 40 gün yasak dedi hamişlğin son haftasına kadar parise gittik allahtan

canım benım doktorumda 40 gün bekleyin dedi..40 ımız çıktıgındada eşim yurt dısında olacak bir on gün daha eklıcez :))) benim 26 gün oldu kanamam az az da olsa devam edıyor sizin ne zaman geçti..

Canım bizde bugun 30 günlüğüz hala devam ediyor az da olsa. Korkuyorum kırkımdan sonra da devam edecek diye.

Büyük geçmiş olsun. Bildiğim kadarı ile yan etkisi yok ama bol bol yeşillik yapıp limonla ve zeytinyağı ile tüket. Sıcaklarda pek ıhlamur çekilmiyor.

Sağol önemli paylaşımın için. Biçok annenin verdiğine bende şahidim. Yavrularımızın canı herşeyden önemli.

Bizimki de evde yabancı olunca hiç ama hiç kalkmıyor. Bütün gün misafir varsa sadece memeye kalkıp tekrar uyuyor. Bizimkiler misafir sevmeyecek anlaşılan.

Ah canım. Benim de pembe pembe kızardı dikişlerim zaten zar zor bakabilmiştim korkudan. Şimdi bi tanesinin kızarıklığı geçmiş. Acı da yok çok şükür. Zaten sıcaklarda altımızda pedlerle gezmek büyük dert.Sanırsam zamana ihtiyacımız var.Fitili niçin kullanıyorsun.

Hepinizin kandilini kutluyorum. Kızlar oğlum yüzüstü yatınca saatlerce uyuyabiliyor. Gazını kendi kendine çıkardığı için çok rahat. Doktorlar sürekli kontrol etmem gerektiğiini söylediler. Şimdi salona getirdim.Gözümün önünde olsun diye. Bugun bir ayımız oldu. Hepatit aşımızı olduk. Kalça usg si için de cumaya randevu verdiler. Pişik kremi olarak mustela ve nivea kullanmışım. Poposundaki bi türlü geçmiyordu. Doktor oksizinc yazdı. Öğlen sürdüm neredeyse tek sürmede tedavi etti. Bakıyorum hemen hemen içerikleri de aynı ama niye bu böyle oldu anlamadım. Neyse eczanelerde 10 tl ama inernetten 5 tl ye bile alabilirsiniz. Çok memnun kaldım. Burun tıkanıklıği için hortum ve deniz suyu verdi. Deniz suyunun içinde 6 aydan önce kullanmayın diyor sanırım şimdilik bekleyecek damla. Hortumu da ilk kez duydum bebeğin burnuna bile sokmanıza gerek yok siz ağzınızla içinize çekiyorsunuz içerde filtreye takılıyor mukoza.Henüz kullanmadım. Bakalım işe yarayacakmı.

yaaa ama ben bugün ewde olmaktan çok sıkıldım
sahil boyu gezesim var
pazar günü eşim anneme bıraktığından beri kapı dışarı adım atmadım
üüüüüffffffffffffffffffffffffffffff

yaaa ama ben bugün ewde olmaktan çok sıkıldım
sahil boyu gezesim var
pazar günü eşim anneme bıraktığından beri kapı dışarı adım atmadım
üüüüüffffffffffffffffffffffffffffff

aynen benim daha 6 gün oldu ama evde çok sıkıldım
iki kez hastaneye gittik dışarı çıkmak sayılırsa ooff çok sıkıldım,eşimin ilgisizliği de pasta cila..
allahıma bin şükür ki oğlum sağlıklı

nihayet ben de kısa da olsa bi vakit bulup,doğum yapanlar topiğine uğrayabildim
geçmişi okuyamadım ama çoğunuzun gaz sıkıntısı olmuş sanırım,neler yaptınız,yapıyosunuz?biz çok sıkıntıdayız

benimde ipler uzun kesilmiş,niye öyle yapıyolarsa
bana 6 hafta sonraya randevu verdiler,öncesinde iltihap gibi falan sorun olmadıysa gelmene gerek yok dediler ama korkudan bakamıyorum bile

kızlar ben daha doğuramadım maalesef..
inatcı sıpamız gelmedi 40+4 deyiz.. cuma günü suni sancıyla doğumu baslatıcak insallah hayırlısıyla kendi imkanlarıyla gelir oğlum dua edin nolurr cok gerginim, stres bunalım hat safhada..
şu son 3 gündür resmen ölüyorum. karnımın alt kısmı öyle b catladı kiii resmen kesik gibi Allahım son günlerde hersey üst üste geliyor. wücudum da isilik gibi şeyler cıkmıs bacaklarımda yanlarımda kabarmıs kıpkırmızı kaşınıyo..
size sorumm ??
bu çatlakların acsını dindirmek icin napabilirim bilen warmı ? kaşımamak we yara yapmamak için zor tutuyorum kendimi. ama kendi kendine ellemeden bile cok acıyo..
o kadar lierac kullandım bi halta yaramadı, bari acısı dinsin
nolur aynı durumu yasayan warsa yazsın bana..
öpüyorum hepinizi..
insallah cumadan sonra bende doğuran annelerde olucam

rabbim hayırlısıyla kurtarsın inşallah
ben zeytinyağı sürüp,üstüne bez koyuyodum,baya yumuşuyodu,acısı falan geçiyodu canım,ama baya vıcık vıcık sürdüm son zamanlarda

biraz geç yazıyorum ama,ben de yazmak istedim
19 haziran salı günü sabah kalkınca nişanım gelmişti ama nişandan sonra sancınız olmadan dr a gitmeyin,bi kaç gün sürebilir doğum denildiği için dr a gitmek aklımın ucundan bile geçmedi
zaten arkadaşlar gelip evi temizleyeceklerdi ve geldiler,baya yoruldular,ben de onları izlerkin yorulmuştum,biraz uzancam dedim,arkadaşım uzanmış halimi görünce,senin karnın inmiş,yarın doğurursun dedi,ben de sancım yok hiç demiştim
neyse ertesi gün,yani ayın 20 sinde gene sabah kalkınca nişan geldi,gene sancı yok ama bi ebeyi arayım dedim,o da ilk doğumum olduğu için,ne olur ne olmaz git dr una diye yönlendirdi
hemen dr u aradım ama hastanede değildi,asistanına ulaşmamda biraz zaman aldı ama o da hemen gel deyince gittim
muayeneye aydı,pazartesi iki parmak dedikleri açıklık,çarşamba üç parmak olmuştu(niye cm hesabı söylemedilerse)biraz da biz yardımcı olalım dedi asistan ve açılması için elinden geleni yaptı ama hala sancı yok
nst ye soktu beni,bakıyorum 30 dan yukarı çıkmıyo,oda bir iki defa 30 a ulaştı ama biraz sancı çoğaldı gibi geldi bana,dr geldi,nst de çıkmıyo ama senin karnın taş gibi,sancı başlamış,doğru yatışa dedi
ben hala bi eve gideyim,çantamı falan almadım diyorum,ne evi doğum başlamış,doğru doğumhaneye diye kışkışladı beni
doğumhaneye girer girmez beni yatırdılar,direk lavman ve akabinde serum ama benim sancılar bi çoğaldı,bırakın beş dk yı,üç dk,iki dk arayla giriyo.
serumda suni sancı var mıydı bilmiyorum,bana öyle bişey söylemediler(bu konuyu merak ediyorum doğrusu)
bebek tam aşağı inmemiş biraz yürü dediler,yaklaşık 15 dk yürüdüm sanırım
sonra beni tekrar muayeneye aldılar,açılma 7 cm olmuş,orda suyumu patlattılar,ya da kendi patladı,sancıdan gözüm bişey görmüyo,kimseden bilgi de alamıyorum.
bu defa yatakta tekrar nst bağlıyım ve dr lar başımda bekliyolar,sancı geldikçe elle kontrol ediyolar,el yordamıyla artık nasıl yaptılarsa bebeği çevirdiler,yardımcı oldular,yürüyerek doğumhane bölümüne götürdüler,bi 15 20 dk da orda çok büyük sancı çektim ama gene de dayanılmıcak sancılar değildi
her sancı geldiğinde nefes tekniğiyle ıkındım,onlar da karnıma bastırmadan yardımcı oldular ve benim için dünyanın tüm tatlarından daha tatlı yavrum dünyaya gözlerini açtı
ilk ağzımdan çıkan çok şükür oldu,çünkü çok korkutmuştu drlar beni,normal doğum senin bebeğin için riskli olabilir,yaş faktörün var,çok uzun süredir beklediğin bi bebek,riske atmamalısın diye
ama rabbim yardım etti ve saat 16 da yatıp,21 de doğum gerçekleşmiş oldu.
hemen bebeğimi silip kucağıma verdiler,o kadar mutlu bi andı ki benim için,rabbim isteyen herkese nasib eder inşallah
doğumdan sonra dikişler biraz uzun sürdü sadece
ertesi gün de çıkışımız verildi ama daha öncede dediğim gibi,hem mutlulukla,hem de ilaçların etkisiyle kendimi çok iyi hissederek hem çocuk,hem iş koşturmacasına girince güçten düştüm,ağrılarım da arttı ve bi kaç gün hiç kıpırdayamadım
işte benim doğum serüvenim de böyle oldu
rabbim herkesi sağlıcakla kurtarsın inşallah

rabbim hayırlısıyla kurtarsın inşallah
ben zeytinyağı sürüp,üstüne bez koyuyodum,baya yumuşuyodu,acısı falan geçiyodu canım,ama baya vıcık vıcık sürdüm son zamanlarda

canım normal zeytinyağını mı sürüyodun direkt ? kaynatıp soğutup mu ?

selam kızlar bebişleriniz gelmiş dünyaya bütün bebişlere sağlıklı bir ömür ve hayırlı evlat olmalarını diliyorum. ben 2011 ağustoa annelerindenim bebişlerle ilk günleriniz nasıl geçiyo merak ettim bi bakim dedim beni o günlere götürdünüz. biz artık yaşımıza giricez doğum günü hazırlıkları yapıyoruz merak etmeyin okadar çabuk geçiyo ki zaman hiç anlamıyosunuz çokta güzel geçiyo ilk bi kaç ay biraz uykusuz geçiyo sonra oturuyo uyku düzeni sonra eek gıda dönemi sonra hareketlenmeye başlıyolar neyse bunların hepsini yaşıcaksınız hayırlısıyla. gece uyumadıklarından bahsetmişsiniz şöyle bi tavsiyede bulunabilirim izlinizle. geceleri emzirirken yada beslerken ışığı açmayın karanlık bi rtam olsun loş ışık olabilir bebekle konuşmayın sessiz olsun ki gündüzleride sesli bi ortam olsun ses yoksa tv radyo açın ki geceyle gündüzü ayırt edebilsin. süt için en iyi şey su uyku ve huzurdur bunu unutmayın bebişler uyurken sizde uyuyp dinlenmeye çalışın ilk zamanlar güzel uyurlar ama sonra sonra gaz başlayınca biraz uykusuz kalırsınız. gaz içinde şunu tavsiye edebiirim bebeği besledikten hemen sonra beklemeden kaldırıın omzunuza yatırın arkasını sıvazlayın ve pat pat hafifçe vurun gazı çıkana kadar tekrarlayın fazla vakit geçirmemeye dikkat edin yoksa gaz bağırsağa iner bağırsakta rahatsız eder bağırsağa inersede şöyle çıkarabilirsiniz bebeği sırtüstü yatırın karnına masaj yapın sonrasındada bacaklaından bükerek karnına itin 4-5 saniye kadar bekletin pırt pırt seslerini duyacaksınız :))

canım deniz suyu yerine serum fizyolojik kullaabilirsin doğumdan itibaren o bahsettiğin hortumun adı otri bebe :) mükemmel bişeydir elinizden düşürmeyeceksiniz ou çok işe yarar önce serum fiztyolojikten sık burnuna biraz bekle sonrada otri bebeyle çek hiç bşey kalmaz burnnda bebişinde rahat nefes alır ve rahat uyur :)

hepinize kolaylık diliyorum bol bol foto çekmeyi ihmal etmeyin her hallerini çekin sonraları bakması çok zevkli oluyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…