2012 Haziran Anneleri Doğurdu

selam kızlar) doğurduk doğuracağız derken bir baktım ki 20 günlük olmuş kızım
bu arada uykular nasıl bizim gaz sancılarımız fena ...gece bayağı zorluyor beni ailecek seferber oluyoruz pış pış onun harici güzel...bu arada siz d vitaminine başladınız mı??

kızlar dalin sıvı deterjan kaka lekesini bile çıkarmıyor
hiç memnun değilim siz ne kullanıyorsunuz lekeler çıkıyor mu??

meme ucu yarığı için çözüm bulan var mı??
ben günlerdir fito ve lansinohu karıştırarak düzenli bi şekilde
kullanıyorum yarık ilerlemiyor fakat düzelmiyorda.(tahin yağını kantaron yağını denedim onlarda fayda etmedi hatta doğumdan hemen sonra soğan olayınıda denedim ama yinede yarıldılar)

gündüzleri sadece çıtçıtlı badi ayağında çorap ile durduruyoru ve uyurken karnını örtüyorum sadece.akşamları ise uzun kollu tulum giydiriyorum bizim burası akşamaları serin oluyorr.erkek çocuğu fazla sıcağa gelmez diyorlar ne kadar doğru onu da bilmiyorum.

15 günlük ken başladıkk

iyi akşamlar kızlar yardımınıza ihtiyacım var ne yapacam bilmiyorum ya.. oğlum bu gün 32 günlük... sütüm çok mu az mı bilemiyorum biraz önce kıytırık bi manuel pompayla sağdım süt çıkıyor çok şükür bi 5-10 dk da 25 cc süt sağdım... daha da sağacaktım ama oğlumu emzireyim dedim süt olmasına rağmen oğlum güçlü çekemiyor galiba çünkü memeyi ağzından çıkardığımda ağzında süt görmüyorum of ya kafayı yiyecem bi akıl verin... bi de elektrikli pompa aldım medela.nın yarın inş gelecek süt sağma olayını nasıl yapıyorsunuz... şimdi biberom vermeyede korkuyorum biberona alışır da emmeyi unutur diye

Canim biz oglum dogdu hemen ertesi gunu sunnet yaptirdik.
Doktorumuz sadece bi krem ve gazli bez verdi her altini actiginda bu gazli beze kremi sur
ustune koy dedi.3 gun boyunca bunu yapmamizi soyledi,yani ne agri kesici ne antibiyotik hicbisey vermediler.
Bizimkinin pipisinde dikisler bile yok nasil yapmislar ameliyati bilmiyorum,burda ameliyat yaparken aileyi iceri alniyolar.
Oglum hic aglamadi sonrasinda 3 gunun sonunda tamamiyle iyilesmisti:))
Iyiki yaptirmisiz diyorum,biz abimizi 6 aylikken yaptirmistik Turkiye de 10 gun gecmedi,iltihaplandi ve ateslendi.
Dogumdan hemen sonra yaptirmak en guzeli ben herkese tavsiye ediyorum,bebiste hicbisey anlamiyo.

Iyi aksamlar cnm.
Sutunun olup olmadini birkac yontemle anliyabilirsin.
Ilk olarak bebegini emzirmeye basladiginda 5-10 saniye sonra goguslerinde bi sizlama oluyor mu? Buna bizim halk dilinde sutun kaynamasi diyorlar eger bu oluyorsa masallah sutun vardir.
Ikinci olarakta bebegin emmeye basladiginda kulagini ona ver her cekmede lik lik sut yutuyor mu?
Eger yutuyorsa gene sutunun oldugunu gosterir.
Zaten bebekler ilk 5 dakika icinde gogusteki sutun %90'nini emiyorlarmis,yani ihtiyaclari olani ilk dakikalarda aliyorlar,sonra ki emme olayi sutun gelmesi ve cogalmasi icin gerekli.
Ben hicbir cocugumda pompa kullanmadim cok sukur gerek kalmadi ama bazi arkadaslar pompayla sagmaninda sutu cogalttigini yazmislar demekki o da ise yariyor.
Benim sana tavsiyem yavrun ne zmn aglarsa emzir hem onun cene kaslari guclenir hemde sutun dogal yolla artar ins.
Rabbim yavrunun rizkini yollar sen merak etme cnm.

allah yardımcın olsun.benım yarın 5 hafta oalcaka doğum yapalı.yrıklar kapandı ama hala çatlak

25 cc çok az canım.hoş benım de çok değil.şimdi sağdım 2 memeden toplam 95 cc.ama su gıbı.yağlı değil sanırım.uyanmadan verıcem bıberonla.lansınohun pompasını almış eşim bana fena değil.ben emzırıyorum da mama da verıyorum.şimdilik bırakmadı çok şükür.

kizlar yardimmm

oglum yesil kaka yapiyor sizce nedeni ne olabilir?

bu arada bende oruc tutmicam
adaer resim karesi harika cok tatli olmus

benim oğlumda (35 günlük) ara sıra yeşil yapıyor dün doktor kontrolü vardı sordum normal dedi. Hatta üşütmüş olabilirmiyim dedim hayır dedi. Sümüksü ve kan olmadıkçakorkma bide anne sütü alan ebbek ishal olmaz. Güle güle büyüt.

kizlar yardimmm

oglum yesil kaka yapiyor sizce nedeni ne olabilir?

bu arada bende oruc tutmicam
adaer resim karesi harika cok tatli olmus

benim oğlumda (35 günlük) ara sıra yeşil yapıyor dün doktor kontrolü vardı sordum normal dedi. Hatta üşütmüş olabilirmiyim dedim hayır dedi. Sümüksü ve kan olmadıkçakorkma bide anne sütü alan ebbek ishal olmaz. Güle güle büyüt. Ben de tutmuycam. Seneye inşallah. Borcuyla öderiz. çocuğun alabildiği tek şey şu an anne sütü onun kısmetini kesmeğe hakkımız yok. Ben ilk çocuğumda 9 aylıktı tutmuştum ek gıda da aldığı için... Ama 6 aylıktan küçük bebeği olan tutmasın dinen de caiz olan tutulmaması

gündüz bi uyanıyo. 3 saat en az uyanık. Memelere süt de birikmiyo öyle olunca doymuyo o zman uyumuyo da. Bu kısır döngü devam ediyo. Her gün farklı benimki.. Bugün uyudu yemekler yaptım yarın rahatım. Ben ayağımda sallıyorum . Napıyım en azından oturuyorum tv. Ye bakıyorum. Hatta bazen içim bile geçiyor.

selam canım aynı dertlerdeydim oğlum emmıyor kilo almıyor bende medelanın aldım makınesini sürekli kendımı sagıyorum ilk zamanlar kasıkla verdım ama olacak gibi değil şimdi biberonla verıyorum yeterki benım sütümü alsın ne olursa olsun dıyorum çünkü oğlum kilo almamış mama takvıyesıde yapıyorum emmekden vazgeçmedi henüz ama biberon rahatlığına alıştı

ayy sıcaktan mı nedense bu çocuk 5:30da uyandı 9:30da zor uyuttum,öyle aman aman ağlaması da yok mızıldanıyo,emiyo ama uyumuyoama annesi uyumak istiyo bebeğim bilmiyo:))

ayy sıcaktan mı nedense bu çocuk 5:30da uyandı 9:30da zor uyuttum,öyle aman aman ağlaması da yok mızıldanıyo,emiyo ama uyumuyoama annesi uyumak istiyo bebeğim bilmiyo:))

hadi gözün aydın ben hala cebelleşiyorum tam uyuyor yerine koymamla uyanıyor ya uyusada bi kahvaltı yapsam

hadi gözün aydın ben hala cebelleşiyorum tam uyuyor yerine koymamla uyanıyor ya uyusada bi kahvaltı yapsam

ayy vallahi allah yardımcımız olsun,benimki de öyleydi.yatağa bıraktım tam kahvaltıyı hazırladım mızıldandı,eşime dedim kalk bak çocuğa o uyuttu da öyle kahvaltı yaptım,şimdi baba oğul uyuyorlar:)

Malesef biz yalnızız
evde 2. kişi şart bu çoçuk böyle bana yapıştııkça ben hiç bir şey yapamıyorum

benim oğlum baya tembel çıktı ilk 10 gün emmedi göğüs ucun küçük geldi sonra silikon uçla emmeye başladı sonra silikonsuz emmeyince bıraktık baya zor oldu emmesi çok şükür şimdi çok sıkıntı yok.... gündüzleri sütüm var ama akşamları sürekli emmek istediği için göğüsler dolmuyor... 20 günde 530 gr aldı... 4 farklı çocuk doktoruna götürdük biri hariç üçü kilo alımı için kötü şeyler söylemedi...

sana sormak istediğim sağma işini nasıl yapıyorsun... bide sağdıkça sütün arttı mı...

slm kızlar.
nasılsınız?
hepimiz çocuklarımızla cebelleşiyoruz herhalde.
biz 3 gündür yalnızız oğlumla. şimdilik iyi gidiyor. çok yormuyor beni.
ama yeni bir huy edindik. gece çok güzel emiyor. sütümde bol bol geliyor. ama gündüz memeyi almıyor. süt biraz az olduğu için çekmiyor. biberonla da bikaç kez verdim ama alıştı mı ne anlamadım. aç uyudu gibime geliyor. ama aç olsa ağlar de mi?
bi de sağma işini nasıl yapıyorsunuz. benim artık sütüm ucu ucuna yetiyor. akşamları az olunca sğıp veriyodum. ama dün akşam sadece 30 cc çıktı. onu verip uyuttum. biberon vermek istemiyorum artık. bi de süt gelmese de sağıyomusunuz? faydası var mı?
of ne zormuş anne olmak. babalar nerahat. akşam iki pışpışlıyor bitti.

canım ben hep emzırmeye çalışıyorum bitek göğsüm çok dolduğunda sağıyorum akşamları uyku sersemi pek almak istemiyo memeyi göğsüm ağrı yapmasın diye sağıp biberonla veriyorum oda hepsini değil biraz yumuşayana kadar 40 cc felan yetiyo aç olan bebek durmaz canım merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…