olipsscimmmm ben de uyandırman taraftarıyım...daha çok minik çünkü o,acıkır annesi...b,r de sarılığı olan bebekler uykuya düşermiş...sarılığın en büyük ilacı da anne sütü...kimbilir belkide oğlun sarılık olabilir o da uyku yapıyordur...sen o sebeple gündüzleri 2 saatte bir geceleri de 3 saatte bir uyandır emzir...
kızlar ben de şunu danışmak istiyorum...sümüksü kaka nasıl oluyor ???
cevaplarınıza göre oğluşumun kakasına teşhiş koyacağım da
selam canım aynı dertlerdeydim oğlum emmıyor kilo almıyor bende medelanın aldım makınesini sürekli kendımı sagıyorum ilk zamanlar kasıkla verdım ama olacak gibi değil şimdi biberonla verıyorum yeterki benım sütümü alsın ne olursa olsun dıyorum çünkü oğlum kilo almamış mama takvıyesıde yapıyorum emmekden vazgeçmedi henüz ama biberon rahatlığına alıştı
benim oğlum baya tembel çıktı ilk 10 gün emmedi göğüs ucun küçük geldi sonra silikon uçla emmeye başladı sonra silikonsuz emmeyince bıraktık baya zor oldu emmesi çok şükür şimdi çok sıkıntı yok.... gündüzleri sütüm var ama akşamları sürekli emmek istediği için göğüsler dolmuyor... 20 günde 530 gr aldı... 4 farklı çocuk doktoruna götürdük biri hariç üçü kilo alımı için kötü şeyler söylemedi...
sana sormak istediğim sağma işini nasıl yapıyorsun... bide sağdıkça sütün arttı mı...
Simdi bende panikledim
Biz buaksam 1 haftalik olduk
Gece pek uyumadi.Daha dogrusu 1 saat emdi( surekli degil) 1 saat uyudu..
Saat 16 dan sonra emdi baya 17de uyudu..19 gibi uyandi emdi 20:30 da uyudu.. tekrar 22 de uyandi,emdi ve hemen hemen 30dk once uyudu yine..
Bir gariplikmi var?
Dün ebe gelmisti eve..Oglumun rengine bakti,gayet guzel dedi. 6gunde 100gr almis(Masallah)..
Aklima sarilik gelsede hemen boyle birdenmi cikar?:26:
Simdi bende panikledim
Biz buaksam 1 haftalik olduk
Gece pek uyumadi.Daha dogrusu 1 saat emdi( surekli degil) 1 saat uyudu..
Saat 16 dan sonra emdi baya 17de uyudu..19 gibi uyandi emdi 20:30 da uyudu.. tekrar 22 de uyandi,emdi ve hemen hemen 30dk once uyudu yine..
Bir gariplikmi var?
Dün ebe gelmisti eve..Oglumun rengine bakti,gayet guzel dedi. 6gunde 100gr almis(Masallah)..
Aklima sarilik gelsede hemen boyle birdenmi cikar?:26:
ilk 10 gün önemli sarılık olmazsa sonra olmuyo doktorum öyle demişti
bişey sorucam yine
oğlum yarın 4 haftalık olacak
geceleri 3 saat uyuması normal değil mi?
bir de geceleri tek göğsünüzü emzirip mi yatırıyorsunuz yoksa çift mi?
bir türlü karar veremedim buna
zaten azcık emip uyuyor ama uyandırıyorum sürekli emsin diye
ikinci göğsü emzirmeye çalışmaksa çok daha zor ama 3 saat uyuyor bazen, endişeleniyorum doymuyor mu diye
ben 12 gibi emzirip yatırıyorum. gece 3 civarı kalkıyor. sonra da 6 da kalkıyor emiyor. bana doktorda 3 saatte bir emzir demişti. 15. gün gittiğimizde.
ben hep tek göğüs emziriyorum. sadece akşam çok az olursa diğerini veriyorum. zaten bizimki doyunca bırakıyor. ikinciyi zorlasam da almıyor.
bu aralar ben de doyuyor mu diye düşünmeye başladım. ama çok sık kaka yapıyor. yemese yapmaz herhalde.
benim oğlum çok gazlı
gece gaz yapmak için falan sık sık kalkar normalde
1,5-2 saatte bir falan
her kalktığında da emziririm
bazı günler 3 saat uyuyor kalkmıyor, bu gece de öyleydi
o yüzden çift göğüs emzirdim zorla
benimki de açmıyor ağzını ama altını falan açıyorum uyandırıyorum
tekrar tutuyor uyanınca azcık emiyor yine uyuyor almıyor
sürekli uğraşıyorum yani
benimki de sık sık kaka yapıyor
çişi de baya bol
ama kilosuna baktığımda çok kilo almamış
kafam karışık çözemedim şu beslenme işini
3270 doğdu,3060a düşmüştü 4. gün, 11. gün doğum kilosuna ulaştı
dün yani 26. gün 3700 çıktı
çok kilo almıyor nedense
bebekleriniz çok hareketli mi sizin de
benim oğlum aşırı hareketli
uyanıkken eli kolu hiç durmuyor
kucağıma aldığımda kafasını kaldırıyor öyle tutuyor
yüzüstü yatırınca sırtüstü dönüyor
acaba hareketli bir bebek olduğundan mı az kilo alıyor
yoksa sütüm mü yetmiyor
sütüm besleyici mi değil anlamadım valla
benim oğlum çok gazlı
gece gaz yapmak için falan sık sık kalkar normalde
1,5-2 saatte bir falan
her kalktığında da emziririm
bazı günler 3 saat uyuyor kalkmıyor, bu gece de öyleydi
o yüzden çift göğüs emzirdim zorla
benimki de açmıyor ağzını ama altını falan açıyorum uyandırıyorum
tekrar tutuyor uyanınca azcık emiyor yine uyuyor almıyor
sürekli uğraşıyorum yani
benimki de sık sık kaka yapıyor
çişi de baya bol
ama kilosuna baktığımda çok kilo almamış
kafam karışık çözemedim şu beslenme işini
3270 doğdu,3060a düşmüştü 4. gün, 11. gün doğum kilosuna ulaştı
dün yani 26. gün 3700 çıktı
çok kilo almıyor nedense
bebekleriniz çok hareketli mi sizin de
benim oğlum aşırı hareketli
uyanıkken eli kolu hiç durmuyor
kucağıma aldığımda kafasını kaldırıyor öyle tutuyor
yüzüstü yatırınca sırtüstü dönüyor
acaba hareketli bir bebek olduğundan mı az kilo alıyor
yoksa sütüm mü yetmiyor
sütüm besleyici mi değil anlamadım valla
aynı canım benimki de. çok hareketli. el kol sürekli oynuyor. yan yatırıyorum yüzüstü oluyor 2 dk sonra. sırtüstü yatırıyorum yan dönmüş buluyorum. yüzüstü koyduğumda kafa kalkık duruyor resme.
kilo alımını çok merak ediyorum ben. en son 15. gün4290 çıktı. 3800 doğdu. 5. gün 3650ydi. 10 günde 700 gr aldı diye doktor çok emzirmişsin dedi. ama ben her ağladığında memeyi veriyodum. çocuk kusmaya başlamıştı artık yediğini. ben de anlamıyodum. ağlayınca açıktı diye veriyodum. son bir haftadır 3 saatte bir emiyor. akşama kadar iyi de akşam süt az olunca çok cebelleşiyoruz. almıyor memeyi.zorla tutturuyorum ağlaya ağlaya. az emip bırakıyor. artık çok ağlamaya başlayınca biberonla veip uyutuyorum. yoksa uyumuyor 2 gündür. o yüzden sanki bu aralar iyi besleyemiyormuşum gibime geliyor. yarın sağlık ocağına gitcez aşı için bakalım ne kadar oldu. pazartesi de hastanede bakacaklar. en son hastanenin tartısında tartıldığı için pazartesi anlaşılır ne kadar iyi beslemişim. umarım bu seferde besleyememişin diye azar işitmem doktordan.
bi de bende paranoya oldu sütüm yetmeyecek mama ver diyecek diye. çok korkuyorum. umaraım mamaya başlamayız.
ben de genelde tek gögüs emziriyorum,ama gündüzleri 1 kere 4 saat uyuyor genellikle onu da ben uyandırıyorum işte.
benim oğlum da çok hareketli eli ayağı durmuyor,ayağının altından destek oluyor kendini atıyor neredeyse.
bu arada şu bitki çaylarından içen var mı?ben de almyı düşünüyorum da doktorunuz bişey dedi mi bitki çayları hakkında??biraz nezle oluyorum gibi de kendimi korumaalıyım:2:
ben de genelde tek gögüs emziriyorum,ama gündüzleri 1 kere 4 saat uyuyor genellikle onu da ben uyandırıyorum işte.
benim oğlum da çok hareketli eli ayağı durmuyor,ayağının altından destek oluyor kendini atıyor neredeyse.
bu arada şu bitki çaylarından içen var mı?ben de almyı düşünüyorum da doktorunuz bişey dedi mi bitki çayları hakkında??biraz nezle oluyorum gibi de kendimi korumaalıyım:2:
maşallah canım senin kilo alımı gayet iyi
baksana benim toplamda aldı senin 10 günde aldığı kiloyu
hem zaten doğum kilosu da iyi
benimki minyon bebek
doktor zaten bana mama ver dedi günde 1-2 öğün
ama vermedim ben, sütüm zaten yeni yeni biraz arttı gibi geldi, iyice kesilmesin dedim
ama bakıyorum da herkesin bebiş ayda 1000den fazla kilo almış
benimki 800-900 grAM ARası almış olacak şimdiye kadar aldığı gibi kilo alırsa son zamanda da
mama versem mi bilemiyorum yaa
ben de gündüzleri sık emziriyorum demek ki boşaltamıyor memeyi
ya da ne bileyim beslemiyor işte
off ne zormuş valla yaa bu ikilem
doğumdan önce ne güzel emzirivericem gibi geliyordu
böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim
ben de humana içiyorum. bi de günde 2 bardak rezene anason karıştırıp içiyorum. onun dışında bitki çayı içmedim. ama yanlış bilmiyorsAM nane sütü azaltabiliyormuş. bi yerde okumuştum. onun dışında içebilirsin sanırım. ama yine de bi araştır.
senin bebişinin kilo alımı da normal sınırlarda ama.
doktor bişey demediyse sorun yok.
ben mama vermek istemiyorum. en az 6 ay emse keşke. 6 aydan sonra zaten ek gıdaya geçince süt az olsa da yeter. ama pek ümitli değilim. sütüm yetmeyecek gibi geliyor.
ben 12 gibi emzirip yatırıyorum. gece 3 civarı kalkıyor. sonra da 6 da kalkıyor emiyor. bana doktorda 3 saatte bir emzir demişti. 15. gün gittiğimizde.
ben hep tek göğüs emziriyorum. sadece akşam çok az olursa diğerini veriyorum. zaten bizimki doyunca bırakıyor. ikinciyi zorlasam da almıyor.
bu aralar ben de doyuyor mu diye düşünmeye başladım. ama çok sık kaka yapıyor. yemese yapmaz herhalde.
valla mineciğim kakaya bakıyruz ama benim yeğenimde ayda 2 kilo alıyor obez gibi ama baksan 5 günde bir yapıyor kakasını çoğu zaman :S
bende şaştım kaldım..sizin bebişlerin kiloları normal merak etmeyin doymasa uyanır ağlardı benimki prematüre olduğu için hep uykuda acıksa bile uyanmıyor
bişey sorucam yine
oğlum yarın 4 haftalık olacak
geceleri 3 saat uyuması normal değil mi?
bir de geceleri tek göğsünüzü emzirip mi yatırıyorsunuz yoksa çift mi?
bir türlü karar veremedim buna
zaten azcık emip uyuyor ama uyandırıyorum sürekli emsin diye
ikinci göğsü emzirmeye çalışmaksa çok daha zor ama 3 saat uyuyor bazen, endişeleniyorum doymuyor mu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?