2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Kızlar ben buzluğa koydum ne zaman versem kustu önce tok die düşündüm ama aç olduğunu bildiğimde de kustu
ilk günler sağmıştım o zaman ki sütle şimdi olan süt farklı
ben ağır geldiğini düşünüyorum sütlere yazık oldu :26:

canım fotoları göremiyorum:44:

ben de dün gece sütüm yetmeyince buzluktan verdim. 90 cc nin 50 cc sini içti önceden de 40 cc falan sağıp vermiştim. geri kalanını sabaha kadar bekleyince döktüm. zaten 3 kere koymuştum buzluğa. sütüm de ilk zamanki gibi değil. ilk günler emdiğinin 2 katı emdiği için buzluğa koyacak kadar çok çıkmıyor. u buzluğa koyma işini sevmedim ben eritene kadar sinir oldum. oğlum ağlayıp durdu. 10 dk bekledim erisin diye. akşamları süt az olunca benişm oğlum emmek istemiyor ben de sağıyorum emmeyince. biberona alışacak diye korkuyorum. ama çok inat ediyor. emmemek için. ne yapsam kaşıkla mı versem bilemedim. onunla da saatlerce uğraşmak çok zor. sizinkile biberona alışmadı mı. ben de günde iki kere versem süt az olunca hemen itiyor memeyi. uğraşıyorum uğraşıyorum. açlıktan ağlamaya başlayınca da sağıp veriyorum.

bu arada malt içeçeğinin faydasını gördünüz mü? ben 1 tane hastanede içimiştim. hiç sütüm yok diye. bi de sütüm azaldı diye akşam içtim ama çok fark yok. çok fazla da içmek istemiyorum.

canım hemşireler daha hastahanede mama verdiler biberonuyla bizim paşaya sütüm gelmemişti
sonra ben evde sağdım biberonla verdim daha emmeyi bilmiyordu
şimdi rezene veriyorum biberonla
alışmadı yani memeyide emiyor biberonuda emiyor
bizim bebiş biraz aç gözlü galiba ağzı hiç boş kalmasın istiyo
çok emdiği zamanlarda da hala bakıyorum ki memeye saldırıyo
ozaman emzik veriyorum

canım biz hastanede şırıngayla verdik mamayı. eve gelince de 2 gün sütüm gelene kadar şırıngayla verdim. benimki emziği de almadı hiç. bikaç gündür biberon veriyorum. sütüm çok gelirken yani sabahları ve gece uyku sersemi güzel emiyor akşam süt azalınca memeyi almıyor. ben de vermiyorum alana kadar. alınca da iki çekiyor bırakıyor ağlamaya başlıyor. açlıktan elini emiyor memeyi tutmuyor. ben de sağıyorum artık.

resimler olmamis tekrar ekliyorum

mrb anneler sonunda bebişlerimizi kucağımıza aldı çok şükür. ben bu süt sağma işini beceremedim galiba yada yeterli süt yok sağınca çok az süt çıkıyor ben de acaba sütüm az mı diye düşünüyorum bebeğim doymuyor mu ? bugün 17.günümüz sezeryandan sonra süt gelmemesi psikolojimi çok etkiledi hiç gelmicek sandım sonraki günlerde geldi ama öyle çok değil kendi kendine akmıyo m ben sıkınca çıkıyo ama bebeğim çok kuvvetli çekiyo inatla emziriyorum ama aklımda hep soru işaretleri var.
ütopya sen akayın çocuk doktoru iyi demiştin hangisi acaba ismini verebilir misin iyi bir doktor arıyorum kızımı kontrole götürücem

canım ben akay a götürüyorum oğlumu. doğumu da orda yaptım. doktorun adı melih erden sipahi. başka var mı yenidoğan doktoru bilmiyorum ama şimdiye kadar hep melih bey baktı. bu arada bu hafta izinliymiş haftaya başlayacakmış.

ben akayda çocuk doktoru öge hanım var onu biliyorum

melih bey yenidoğan doktoruymuş. acaba kaç aya kadar götürmem lazım melih beye. çocuk doktoruna geçmek mi lazım. çocuk doktorları arasında öge çulcu da var. sanırım bikaç kontrolden sonra çocuk doktoruna geçmek lazım. bana 1 ayı doldurunca gel dedi melih bey. haftaya p.tesi gitcem.

yenidoğan doktoruyla çocuk doktoru arasında fark var herhalde.

bizde 15. günümüzde dr gittik bi arkadaş ondan önce çayla silmemi önermişti. günlük geçiyo ama ertesi gün yine oluyodu.. dr tobamed diye damla verdi bi de masaj gösterdi. o masajı sık sıkm yaptım. çünkü dinlemiştim daha önce,genelde gözyaşı damarı tıkalı olunca oluyomuş doğumda yırtılması gerekliymiş. bizim tosuncuk her zaman olduğu gb oradan çıkarken de muhtemelen bi gözünü kapatmış damla ve 3 günlük masaj sonrası tamamen geçti yalnız bi rivayette de başını üşütünce de öyle olurmuş. o günden sonra pencere açık yatmamaya başladık ii de geldi sanki..

aynı benim kızımda böyle işte neden böyle bu cocuklar ya
benimki de öyle canım sorunları gaz..

amin canım Allah yrdcın olsun. sen üzme kendini. anne sütü dinlenme ve moralle artıyo en çok. alemi de boşver bebeğinin sağlığı ve huzuru herşeyden önemli..

kızlar yaa.. benim oğluşum da bu ara bi garip.. süt var sanki,göğüslerim acıyo sürekli ama bizimki artık azıcık azıcık emiyo.. önceden 20-40 dk arası emiyordu. hatta 50 dk bile emmişti sıpa.. emzik verdik acaba çene kasları güçlendi daha çok mu çekiyo diyorum:44::44: çünkü arada çekerken boğazına kaçıyo boğuluyoruz. günde 3-5 kere bu oluyo. ama süreleri kısa kısa hep emmelerin artık. geceleri 10 dk, gündüz de artık 10 a düşmüş halde neredeyse.. arada gaz çıkartırsam toplamı 15 dk yı bulabiliyo. aç olsa ağlar diyorum. sağmayı bıraktım çünkü sütü daha da çoğaltıyo. bu sefer de sıtma tutuyo beni,ateşleniyorum. bi de bu akşam sünnetçimiz gelecek. ondan daha çok ben korkuyorum ((

Son düzenleme:

canım benim oğlum doğduğundan beri hep 10-15 dk emdi kilo alımıda gayet iyiydi 1 ayda 1300 gr aldı bi sorun yoktur bence sıkma canını doymazsa huzursuz olurdu hem bu canavarlar açlığa dayanamıyo :) ayrıca ben de sünnet ettirdim oğlumu geçen perşembe, ilk bi kaç saat çok ağladı bebeğim ama sonra unuttu şimdi gayet iyi hatta eskisinden daha iyi bile diyebilirim uykuları daha bi düzene girdi nedense sünnetle alakalımı bilmiyorum ama baya yaradı oğluma ama dediğim gibi bi kaç saat felaket bi ağlamayla karşılaşabilirsin sakın korkma geçiyo.

aynen cnm bizdede aynı tatil mevzusu mevcutt.. ve eşim şimdi yıllık izinde ben gitmiceğimi kendi gitmek istiosa gidebileceğini söledim. oda erkek kardeşimle 3 günlüğüne gidicek biyerlere. bayramda gidebilirsin tatlımya 2 buçuk aylık olıcak nerdeyse. kolay olur ama dediğin gibi emzirme durumu sinir bozucu.. bizde eşimin köyüne gitcez bayramda kara kara düşünüyorum sürekli odaya çekilcem emzirmek için sinir bozucu. birde dediğin gibi doğum öncesi ve doğum sonrası gerçekten çok masraf oldu ama sen niye takıon ki tatile gitmek isteyen taksın kafasına. bu arada benim kız isilik oldu yaa...

tamamen dogru yoldasın
bizim tosbaaa da kendi uyanmıodu dr illaki uyandırcaksınız demişti
ilk 3 gun fln cok telaşlanmıstık neden uyanmıo die hatta bikeresinde komple soyduk öyle uyandı
ama sonra kendi karar verio ne zaman emmek istedigine merak etme
bide lohusalık psikolojiside etkiliyo cok fena!!

ya kızlar bizim hatun bu akşamda yapmazsa tam 4 gündür kaka yapmıyo olucak ama işin tuhafı hem alttan hem üstten gaz çıkarıyoruz. doktorumuzda yıllık izne çıkmış internetten baktım normalmiş. ay deli olucam 1 ayda 700 gram almışız diye doktor mama takviyesi verdi günde 3 kere ama mamada yemiyo bizimki sadece anne sütü doymuyomu yapmıyo yoksa sütümmü yarıyo yapmıyo. ne zormuş bebek büyütmek

valla kararsızım yaa napsak bılemedım neyse bı o gun gelsın oyle karar verıcem bakalım bızımkı duzene gırecek mı ?gercı bılıomusun suan bıraz bıraz duzene gırdık sayılır aksam 9 da yatırdım 1 de kalktı sonrası saat bası kalktı ama meme ıcın deıl sanırım sıcak tan uyuyamıo cocuk mıkır mıkır halıyle bız bıle rahatsız oluyoruz...cnm senın kıza ne gıydırıosun ?bızımkıde ısılık oldu yuzu gozu gorunmuodu hatta kollarına bıle gecmıstı ben bebe yagı kullanıodum o beslıomus ısılıgı bırı dedı kı pudra sur dedı ben devamlı pudra surdum ılkten pembelık sarı bı tabaka olusturuor sonra o sarı tabakayıda atıor sonuc sıfır ısılık bence dene..

tatıle canakkaleye gıdıcez ben denıze gırmıcem orda pıknık alanları var arabayı oralara da cekebılıoruz ben arabada emzırırım dıye dusunuyorum zaten uc gunlugune gıdıcez fazla kalamam dedım sımdıden ıns bakalım bızım bebıs su 40 ından sonra duzene gırerse en azından sureklı meme ıstemesse soyle 3 saate duserse emzırme sıklıgımız o zaman ıyı olucak

sen nıye tatıle gıtmeyıp esını yolluyosun cnm yaa bence sende gıt benım gıbı yaparsın o denıze gırer sen de pıknık alanında olursun sonucta arabanız da var arabaya gecer emzırırsın..ben gıdemezsem esımı yollamam ben:)))
bebıs zırlarsa aman allah korusun bısey olursa esım yanımda olmazsa kafayı yerım ben ama gunu bırlık gıtmesıne ok derım eger ben gıdemezsem tabı..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…