valla canım baktırmadım hiç
oğluna tiroit testleri yaptılar mı
ben yaptırdım şükür onda sorun çıkmadı
ben de kaç gündür ilacımı falan içmiyorum
içmeyince nolcak diye merak ettim
bikaç haftaya gidip bi baktırıcam
kan ilacımı da ihmal ediyorum hep
çok ilaç içtiğimden şimdi saldım iyice
tiroit ilacımı içmezsem oğlum için sorun olur mu dedim olmaz dediler içesim yok
benim de alerjim var maalesef
henüz oğlumda bi belirti yok ama muhtemelen onda da olacak çok üzgünüm
topuk kanında sadece tsh bakılıyor sanırımayrıca bi test yapmadılar topuk kanı aldıklarında troide bakılıyor dediler
hem hastahane hem sağlık ocağı topuk kanı aldı bi sorun çıkarsa ararız dediler
kimse aramadı inş oğlumda yoktur
banada ilaçççları hiç ihmal etme dedi doktor belki birden yükseldiği içindir anlamadım
oğlula bi düzen tuttursak tekrar gidicem kan vericem ama şuan onu bırakacak kimsem yok
onunla beraber çıkmayada cesaretim yok bakalım
kırk çıkınca düzelirmiş bebekler tek umudum bu
topuk kanında sadece tsh bakılıyor sanırım
ben antikorlara falan da baktırdım
daha doğrusu doktor bakalım dedi
bana zamanında ne bakıldıysa ona da bakıldı t3 t4 vs içim rahat etti
benim zaten tsh üst sınırdaydı öyle çok yüksek değildi
tekrar baktırmak lazım tabi
ama bikaç hafta kullanmayınca nolcak onu merak ediyorum ben
ondan kullanmıyorum
çok sıkıldım ilaç içmekten
hem neryee kadar içicezki onu ömür boyu mu
selam kızlarrr
zorlu bi dğum sürecinden sonra bugn tam 1 haftalık olduk.. buraya bi gün yazabilme hayalllerimi hiç unutmıycam
ewimizde misss gibi cennet kokusu war. cok mutluyuzzzz
daha dünden beri kendime yeni yeni geldim. ilk günden beri resmen depresyondaydım. boşluğa düşmüş gibi, aptal gibiydim.. gerckten lohusalık garip bi psikoloji.. bebeimin yüzüne her baktıgımda ağlayasım geliyodu.. bugün biraz daha atlattım sanırım..kayınwalidem we annem değişimi kalıyolar yanımda.. uyuz oldugum görümcemin kızınıza kw bakıyo. o gelince mecbur o minik yaramazda geliyo 4 yasında.. we gercekten tahammülü zor.! hele ilk günler daha zordu. artık takmamaya calısıyorum. zaten bebeğimle hep kendim ilgilendim, masallah üstesinden de geldim sezeryan oldugum halde.. ew işleri annelerin ellerinden öptübende bebeğime daha kolay alışmış oldum. kw diyo 20 si cıksın artık sen kendi işini de yaparsın yawrum diye. ohhh diyorum içimdenn bende zorlamıycak kalayım diye.. cünkü gercekten cok daralıyorum birileri ewde olunca..
oğlumda cok uslu masallah sübhanallahemiyo pisletiyo yatıyo.. gazını felan kendisi hallediyo geceleri fazla kalkıyoruz uyku yok, ama olsunn ben mutluyumm
yalnız 2 gündür sarılık takibi yapılıyo. 14 cıkıyo sarılığı.. ilkten kafama cok taktım simdi takmıyo gibi görünüyorum ama icim icimi yiyo
ne zaman gecer acaba kızlar ?? yada ne sekilde ?
o kadar sık emziriyorumkiii altını sürekli pisletiyo çiş kaka şeklinde.. 2 gün önce de 14 dü, düşmemiş.. pzt bi daha gidicez :26:
cnm sarılık bendede var 18di 1 gün yattı bugün 1 aylık olduk 3gündür yine sarardık anne sütü sarılığı var bende dr ilk 10gün önemli dedi 1 aylık 2 aylık sarılıklar önemli deil beyne gitmez dedi oğlum 45 gün sarılık olmuştu içini ferah tutu 14 çok yüksek deil ama dikkat 17 olunca küveze yatırıyolar
selam kızlarrr
zorlu bi dğum sürecinden sonra bugn tam 1 haftalık olduk.. buraya bi gün yazabilme hayalllerimi hiç unutmıycam
daha dünden beri kendime yeni yeni geldim. ilk günden beri resmen depresyondaydım. boşluğa düşmüş gibi, aptal gibiydim.. gerckten lohusalık garip bi psikoloji.. bebeimin yüzüne her baktıgımda ağlayasım geliyodu.. bugün biraz daha atlattım sanırım..kayınwalidem we annem değişimi kalıyolar yanımda.. uyuz oldugum görümcemin kızınıza kw bakıyo. o gelince mecbur o minik yaramazda geliyo 4 yasında.. we gercekten tahammülü zor.! hele ilk günler daha zordu. artık takmamaya calısıyorum. zaten bebeğimle hep kendim ilgilendim, masallah üstesinden de geldim sezeryan oldugum halde.. ew işleri annelerin ellerinden öptübende bebeğime daha kolay alışmış oldum. kw diyo 20 si cıksın artık sen kendi işini de yaparsın yawrum diye. ohhh diyorum içimdenn bende zorlamıycak kalayım diye.. cünkü gercekten cok daralıyorum birileri ewde olunca..
oğlumda cok uslu masallah sübhanallahemiyo pisletiyo yatıyo.. gazını felan kendisi hallediyo geceleri fazla kalkıyoruz uyku yok, ama olsunn ben mutluyumm
yalnız 2 gündür sarılık takibi yapılıyo. 14 cıkıyo sarılığı.. ilkten kafama cok taktım simdi takmıyo gibi görünüyorum ama icim icimi yiyo
o kadar sık emziriyorumkiii altını sürekli pisletiyo çiş kaka şeklinde.. 2 gün önce de 14 dü, düşmemiş.. pzt bi daha gidicez :26:
selam kızlarrr
sağol canım. doktorda endişelnecek bi durum yok takip edicez dedi ama hep aklım onda. sanki psikolojikk olarak hep sararıyo gibi geliyo yawrum.. Allahım insallah atlatırız..
kızlar bide bebeğiniz kendi uynamazsa kac saatte bi uyandırıp emziriyosunuz ?
sağol canım. doktorda endişelnecek bi durum yok takip edicez dedi ama hep aklım onda. sanki psikolojikk olarak hep sararıyo gibi geliyo yawrum.. Allahım insallah atlatırız..
tek olmak gerçekten en güzeli aslında
lohusalık biraz zor ama sonlara doğru atlatıyorsun
bebişinin bu emip uyuyan hallerini özlersin yakında
sarılık için de çok uyumasına izin verme, biliyorsundur gerçi ama
bizim de vardı ama daha düşüktü
sonra da zamanla geçti
ilk on gün önemli zaten
umarım atlatırsınız kazasız belasız
ayy cnm yaa ılk gunler fena sıkıcı gercekten suan dusunuyorumda aman atlattım dıorum ıns sende atlatıcaksın cnmcım sarılık olayına gelınce benım bebıs 18 le yatıs yaptı bır gun ısın tedavısı gordu cok zordu benım ıcın sureklı sutumu sagıp verdım..ama bızımkı mmedıgınden dolayı degıldı bızım bebısle kan uyusmazlıgımız dan dolayı sarılık olmus dolayısıyla yapıcak bıseyım yoktu bı gun yattı ertesı gun 10 a dusmustu..kuzumu bana verdıklerınde dunyalar benım olmustu cnm senınde kan uyusmazlıgın varsa bebekle mama ver ıkı gun ama eger yoksa sutunu ver bol bol emzır..senınkı ufak deger gecer..bıde ışıgı hıc kapatma yatarken okış:)
sarılık tehlikesi olduğu dönemler 2 saat bile beklemiyordum canım
kan şekeri düşme ihtimali var
1,5 saatte bir kaldır bence
ilk 10 günü atlatın sonra 2 saatte bir kaldırırsın
daha ben 2-3 gündür 3 saat uyumasına izin veriyorum
ondan önce gece gündüz hep 2 saatte uyandırdım
kan ilacını sakın boşlama ütopya, sonra hiçbir şeye halin kalmıyor emzirme ve uykusuzluktan
sen zaten haşimato hastası değil miydin tiroit ilacını neden içmiyorsun? bebek için sorun yaratıyor bu durum lütfen iç.bu arada oğlun analı babalı büyüsün. benim dr günlük 25 mikrogram düşürmüştü hapı doğumdan sonra, 6. hafftada da tsh ölçtürmüştüm. hipotiroid sütten erken kesilmeye dahi yol açıyor ne olur ihmal etme.
sadece tsh yüksek diğerleri normalse haşimatodur.ihmal etme bir an önce git teste .hasimati degilim canim sadece tsh yuksek bende
o da 4,5 civarini hic gecmedi
ama sutten erken fln kesileceksem icerim tabiki
kan ilacini da iceyim bari
zaten kansizlik var bende
benimkide isilik olmuştu ondan sonra evde klima çalıştırmaya başlamıştım, doktor hergün deniz suyu burun spreyiyle isiliklerini silmemi ve stilex diye bir merhem var onu kullanmamı ve evde klima çalıştırabileceğimi söylemişti çok şükür geçti bence bepanten sürme isiliklerine besleyip çoğaltabilir.
ya kızlar benim dün kırmızı kan geldi adet gibi...normal mi sezeryan de bu kananama bugün bir ay oldu tam olalı...
Selam kizlar benim oglum sali gecesi taburcu oldu sukur :))
bu arada benim kanama 22. gun bitti 2 gundur hicbisiy gelmiyo isallah gelmez yaz gunu berbat oluyo bezlenmek :))
teşekkürler, bi kaç gün beklicem, olmazsa ben de doktora götürüyüm, öyle kırmızı kırmızı görünce çok üzülüyorum..
ilk doktor kontrolü için ağda yaptırmayı düşünüyorum ama dikişlerden endişem var( normal doğum yaptım), benim doktor bir ay sonraya kontrol verdi, 40 çıkmadan ağda yaptırılır mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?