bende iyiyim tatlım ...ikizlerim nasıll ????
...
canim sana bir sey soracaktim hatirliyormusun folikasit vardi topikte uzun zamandir ortada yok sen biliyormusun bebege yada ona birsey mi oldu.o cok yazardi topige
sagol canimbende iyiyim tatlım ...ikizlerim nasıll ????
yeşimcim geçmişi okuyamadım sanırım yine kanaman olmuş bu sayfadaki mesajları gördüm.... iyiye yor tatlım bebeğin tutunmaya çalışıyor işte anneciğini bırakmaz o sen sadece dikkat et şu günlerde geçicek hepsi meleğimmmm.....
tşk ederim bilgi için.. önümüzdeki hafta kontrolüm var.. ilkinde çekinmiştim biraz.. bu defa aklımdaki tüm soruları sorucam
hic bilmiyorum canim ya . gormedim o kadar kalabaligiz ki masallah ilk gunler kim kimdi pek cikaramiyordum.
senin sormana gerek yokki dr.senin hamileliginin kesinlestiginde sana söylemesi lazimdi.hatta ellerinde bir cetvel oluyor son adet tarihine göre hesaplayip senin kartina yaziyorlar.
neyse belki unutmustur.en hesapla iki gunluk bir yanilma oluyor
kizlar bir yazi buldum bpaylasmak istedim cok ta mutlu oldum. oranlar cok yuksek:)
Gebeliğin seyri sırasında kanama ortaya çıktığında eğer ultrasonda canlı yani kalp atışları olan bir embryo görülebiliyorsa bu gebeliğin düşük olmaksızın devam etme olasılığı %90-96 arasında değişmektedir.
Bebek kalp atımı saptandığında haftalara göre gebeliğin devam etme olasılığı şu şekildedir.
Gebelik haftası Kanama varsa Kanama yoksa
< 6 hafta %67 %84
7-9 hafta %90 %95
9-11 hafta %96 %98
Bir başka deyişle 7 haftada kanama görülür ve düşük tehdidi ortaya çıkarsa bu gebelik %90 sorunsuz devam edecektir. Kanamayı görür görmez progesteron başlamak bu oranı daha da arttırmaz.
benimkide soylemedi gundemde baska konular olunca ona sira gelemedibende unuttum.
14 Eylul sat diye karneme 20 haziran yazmislar ama sanirim temmuzu gorucem aman saglikli olsuda hic onemli degil ya
sabirla beklicez artik:)
benimkide soylemedi gundemde baska konular olunca ona sira gelemedibende unuttum.
14 Eylul sat diye karneme 20 haziran yazmislar ama sanirim temmuzu gorucem aman saglikli olsuda hic onemli degil ya
sabirla beklicez artik:)
önemli olan saglikla sag salim gelmesi.benim esim öyle bir hesapliyorki simdiden 4 ay sonra doguracan diye beni deli ediyor matematigi
mesalami
simdi kasimdayiz ama ona göre bitti biz araliktayiz araligi saymaya gerek yok
eee bebek mayis sonu geliyor nerdeeyse mayisida sayma
geriye ne kaliyorki
ocak subat mart nisan 4 ayin var diyor
bu adam dis hekimi birde
kocamin mate.sine asigim valla
sagol canim
igne oldugum icin biaz daha rahat icim.
ins tamamen gecer. kaybetme korkusu ne kotu birsey ya. Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsn.
günaydın bacılar
benimki de daha çok beslenme düzeniyle ilgili tavsiyeler verdi, ikinci görüşmemiz test sonuçlarıyla ilgiliydi o zaman da soramadım, bu ne sabırsızlık demesin diye.. Ama şimdi çok merak ediyorum.. Neyse ki az kaldı kontrole..
hesaplama sonucu hatalı olsa da mantığı güzel
insan bir an önce kavuşmak istese de sabırla beklemek de güzel..
Sagol canim Allah razi olsun annemide aradim oda dua okuyor bebek icin. banada 41 fatiha oku suya ic dedi biraz yorgunum iyi hissedince kalkip okuyacagim.
ins bebis benimle kalir. icime kotu seyler getrmek istemiyorum.
cunku sadece 1 damla geldi yani dusuk olucak olsa adet gbi olurdu Allah korusun.
ben boyle sey ilk kez yasadigi icin cok gerildim
Canim sende ins asla gormessin boyle seyler bak pihtilar bile varmis ama korumus Allahim
ilac bahane hakikaten Allah omur verdiyse dogar dunyaya gelir.
Hepimizin bebeklerini korusun Allah .
su 3 ayi hayirlisiyla bir atlatsaydik.
bende öyle düşünüyorum..ki tedavisi de yapılmıyormuş tedavisi olsa hadi erken teşhis için falan diyelim...Bilemiyorum açıkçası..Ben devlete gidiyorum devamlı ve doktorumada güveniyorum.Zaten kemik yapısı hareketlerini falan iyice inceliyolar.Ben 2 hafta sonra gidicem kontrole kemik yapısına bakıcaz dedi öyle deaylı testler yaptığını sanmıyorm.Çokda kurcalamamak varmış açıkçası eskiden yokmuş böyle şeyler orasıda var
e yani tedavisi yoksa gerek var mıikili testin mantığını doktorum geçen bana anlattı
ille yaptır demiyorum dedi bebek down sendromlu mu değil mi onu değerlendiriyoruz dedi
allah korusun sorunluysa üçlü tarama testi allah korusun onda da risk çıkarsa sonra amniyosentez yapılıyo ve kesin sonuca ulaşılıyo eğer anne-baba isterse bebek doğurtuluyo dedi
eğer ne olursa olsun bebeği doğurmak istiyorsan yaptırmanın da bir anlamı yok dedi
zaten belirlense de kromozomal bir durum olduğu için tedavi gibi bişey yapılmıyo dedi
bi 9-10 yıl önce bunlar varmıydı ya yoksa ben mi bilmiyomuşumbenim dr ikili test yapmiyo 16. haftada sadece 4lü test yapacakmis en kesin sonuc bu dedi her dr hem 2li hem 3lu test istiyor normalde.
günaydın bacılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?