• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Bir şey dicem prima kullanıyorum çişte çok memnunum ama her gün kakası taşıyor ya bezle mi alakalı kakayla mı çok çaresizim dışarıda olsam naparım hep bunu düşünüyorum
Ben sleepy kullanıyorum bir ara bizde de taşma sorunu oldu. Bir üst bedene geçince düzeldi. Gerçi primanın bedenleri biraz daha büyük ama bundan kaynaklı olabilir.

Ben de hep aynı ninniyi söylüyorum 😂 sanki hiç yapmadıkları şeyler 😅 hemen yazıyorum

Bu genelde 11.–12. hafta civarında başlar, birkaç hafta sürebilir
🌟 12. Hafta Atağında Neler Olur?

• Hareketleri daha bilinçli hale gelir:
    Önceden refleks gibiyken artık ellerini açıp kapamayı, nesnelere uzanmayı denemeye başlar.
  • Geçişleri fark eder:
    Bir hareketten diğerine, bir sesin farklı tonlarına, ışığın gölgeye dönüşmesine dikkat eder.
  • Vücut kontrolü gelişir:
    Başını daha iyi tutmaya başlar, yüzüstü yatarken kollarına yüklenip gövdesini kaldırmaya çalışır.
  • Ellerini keşfeder:
    Ellerini ağzına götürme, uzun süre eline bakma, parmaklarını inceleme çok görülür.
  • Sosyal gelişim:
    Daha bilinçli gülümsemeler artar, sana tepki vererek gülümseyebilir. Sesler çıkararak iletişim denemeleri olur.
  • Huysuzluk işaretleri:
    Daha çok kucağa ihtiyaç duyabilir, sık emmek isteyebilir, uyku düzeni bozulabilir.
Son madde zaten hep böyleydi daha da fazla kucakta duracaklar bilmiyorum😅
Yeni iki aylık olduk kucaktan indiği gibi çok ağlıyor gazı yol altı temiz ve tok
30 uncu haftadan sonra tam net oluyor . Fakat benim doğan bebeğim ile ultrason hiç benzemiyor

Kızlar oğlum 70 günlük 5 6 gündür bir anda uyku düzeni mahvoldu. Gündüz iki saat max uyuyor gecede her bi saatte uyanıp ağlıyor zombi gibi oldum bende . Öncesinde melek gibiydi uykuları da güzeldi, bu haftalarda böyle durum yaşayan var mı

Bir şey dicem prima kullanıyorum çişte çok memnunum ama her gün kakası taşıyor ya bezle mi alakalı kakayla mı çok çaresizim dışarıda olsam naparım hep bunu düşünüyorum
Bezi küçük geliyor olabilir mi? 2 numaraya geçince hiç taşmadım ben

Bebeğim sürekli sola dönüp yatıyor kafasının şekli bile sol basık kalmış sürekli sağa çeviriyorum ama doğduğundan beri bu şekilde yatıyor başka olan var mı doktora sormayı unuttum
Benim bebeğimin doğuştan bir tarafı sivriydi. 2 ay geçti düzelmedi. 3 tane farklı düz kafa yastığı aldım işe yaramadı. Hep diğer tarafa yatmak istiyor engellşyorum. Her uyuduğunda bir sağ bir sol yatırıyorum ki düzelsin diye ama nafile.. büyük ihtimal kask yaptıracağız.

Sol mememde daha çok süt olduğu için sürekli o tarftan da emince yüzünde bile sol taraflı sanki yamukluk olmuşmuş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sağım yapıp biberonla versem bu seferde süt birikir mastit olurum. Sol meme sorunlu o konuda daha önce genel cerraha gitmek zorunda kaldım aşırı sür birikiminden.
Ben slepy kullanıyorum bende de haftada birkaç kez oluyor.Bez küçük ondan mı oluyor diye Büyük beden aldım 3 midi, baya büyük gelmesine rağmen ondanda taşıyor. Hatta bugün önlü arkalı çok fena taşmıştı direk banyo yaptırdım.

Molfix almayı düşünüyorum. Burada yapılan yorumlarda molfixte taşırma oranı daha azmış gibi geldi bana.

Slepy ilk çıktığından beri pedlerini kullanıyorum. Diğer bütün ped markaları belli bir süre sonra bende kaşıntı yapıyordu hep. Ama slepyfen çok memnunum bebeğime de onun bezini kullanmak istiyorum ama maalesef ara vereceğim bir süre en azında. Ek gıdaya başlayana kadar. Çok güzel ve yumuşak bir bezdi 😩

Benim bebeğim 2820 kg 46 cm doğdu 38+4te. Şuan 53 günlük 4500 kg. Hala bazı 0-1 aylarını giydiriyorum. Ben de çok almamıştım ama yalan söylemeyim az da almadım. Aldığıma pişman da olmadım çünkü ben çok değiştiriyorum süt döküldüğünde kustuğunda bazen idrarı kakası üstüne çıkıyor vs. Sabah zıbın giydiriyorum akşam tulum. Yani az parça olsa yıkamasını ütüsünü yetiştiremezdim. O yüzden çeşit olsun alın bence LCW’de, e bebekte, H&M’de uygun fiyatlı var.
Cok tsk ederim🥰

Kızlar oğlum 70 günlük 5 6 gündür bir anda uyku düzeni mahvoldu. Gündüz iki saat max uyuyor gecede her bi saatte uyanıp ağlıyor zombi gibi oldum bende . Öncesinde melek gibiydi uykuları da güzeldi, bu haftalarda böyle durum yaşayan var mı
Atak zamanları olabilir . Artık büyüdükçe gündüz uyumama süreleri uzayacak

Günaydın kızlar bı kaç gündür bebeğimin burnu tıkanır gibi oluyor nefes alıp verme de fark ediyorum dün kalça ultrason için gittiğimizde doktora söyledim burun temizliği yaptırdı bana da gösterdi ama ben onu yapabileceğimi sanmıyorum buruna şırınga verilip ters çevrilerek çıkarılıyor ben biraz da panigim dikkatle yapılması gerekir bende burun aspiratöru alsam olur mu dedim olur dedi önümüz kış her türlü burunları tıkanır temizlemeniz gerek dedi bana önereceğiniz alıp memnun olduğumuz bı burun aspiratöru varmı tm olarak nasıl bişey alayim

Kızlar biraz geç oldu ama 40ımızdan sonra kontrole gitmemiz gerekiyor muydu herkes gitti mi kendisi için kadın doğum doktoruna. Ben gitmedim sezaryen olmuştum

Günaydın kızlar bı kaç gündür bebeğimin burnu tıkanır gibi oluyor nefes alıp verme de fark ediyorum dün kalça ultrason için gittiğimizde doktora söyledim burun temizliği yaptırdı bana da gösterdi ama ben onu yapabileceğimi sanmıyorum buruna şırınga verilip ters çevrilerek çıkarılıyor ben biraz da panigim dikkatle yapılması gerekir bende burun aspiratöru alsam olur mu dedim olur dedi önümüz kış her türlü burunları tıkanır temizlemeniz gerek dedi bana önereceğiniz alıp memnun olduğumuz bı burun aspiratöru varmı tm olarak nasıl bişey alayim
Biz doğduğu günden beri düzenli temizliyoruz burnu tıkalı olunca randımanlı emmiyor çünkü. E-bebekte nefesle çekilen aspiratörden memnunum mavi renkli olan. Serum yapmadan çekerseniz sadede kuru sümük gelir uçtaki. Yapa yapa alışırsınız serum fizyolojik çok faydalı bir şey.

Gaz problemi olabilir mi?

Kizlar sanirim bu gurupte herkes dogurmus doguranlara hayrli olsun rabbim anali babali buyutsun gebe varsada saglikla kucaginiza alin bi sorum olacak instagramda vs gordum bazi bebeklerin yuzleri net bir sekilde ultrason goruntusu var bu kacinci haftada yapiliyor bebegin yuzunu gormeyi cok istiyorum bebegin yuzunu goren varmi gebelikte
Kaç haftalık gebesiniz?

Back
X