2012 haziran annelerinin doğum hikayeleri

hicbirseymi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
2.175
121
163
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
arkadaşlar bu topiğimizde sohbet etmeyelim sadece doğum hikayelerini paylaşalım doğumu yapan arkadaşlarımız doğum tarihini kaçıncı haftasinda doğum yaptğnı normalmi sezeryanmı oldğunu doğumkilosunu ve boyunu doğumdan bir gün önceki belirtilerinden bebeğini kucağına alana kadar y aşadıklarını yazarsa sonraki günlerde biz bu bilgilerden yararlanabiliriz eğer bu topikte yorum vs yapmazsak iyi olur çünkü şöyle bir baktğmizdaa tüm doğum hikayelerini alt alta görüp hepsine birden göz gezdiririz yine kaynatacaklarımızı kendi topiğimizde yaparız ben böyle bir fikir sunuyorum geliştirmek isteyenler daha güzel bir fikri olanlar olursa değiştiririz topiğmizi hatta kız annesi olanlar pembe erkek annesi olanlar maviylede yazabilir ne bileyim işte artık yaratıcılğn sınırı yok sadece ilerde baktğmzda sadece kendi doğum hikayelerimizi alt alta görebilecğmiz bir topğmiz olsun ilk hikayemizi gelinceee sarıbeybi yapar artık 2012 haziran annelerinin ilk doğum yapan annesi olarak :)
ALLAHIM HEPİMİZİN BEBEKLERİNİ NAZARDAN KORUSUN İNŞALLAH SAĞLIK SIHAT VERSİN
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

kızlar mayıs annesi oldum ben. buraya da çok şey paylaştığım için mayıs anneleri forumunda anlattığım hikayeyi buraya da alıyorum. umarım herkes sağlıklı bi şekilde kavuşur yavrusuna.

21 mayıs 2012 saat 13:56'da normal doğumla dünyaya geldi Ada.
bir gece önce arkadaşlardaydık, yeni evlenmişler beyaz koltuklar falan. kızım dedim bu gece sakin ol da temiz evi kirletmeden gidelim. hafif sancılarım vardı tabi son haftalarda olduğu gibi ama doğum sancısı gibi değildi. geyik yapıyoduk artık burdan hastaneye gideriz diye. eve geç geldik, uyurken regl agrısı gibi sancılar başladı, her uyandığımda karnım sancıyodu ama uykumu bölmedi. sabaha kadar idare ettim. 5.15te tuvalete kalktım ve bi gördüm ki çok hafif kanlı beyaz bi akıntı var, sanki adetin ilk başladığı günkü gibi. kocamı uyandırdım dedim böyle böyle. bi bebeğin hareketlerini takip edelim de doktoru arayalım şimdi tel.de sorar belki bebek hareket ediyo mu diye. yarım saat bekledik ama o sürede hiç hareket etmedi kızım. bi de midem bozulmuş ki her geğirdiğimde ağzımda acayip bi tat. bebek hareket etmeyince o da zaten beni endişelendirdi acaba kalbşi durdu da beni mi zehirliyoyu bile düşündüm. hemen doktoru aradık, midemi söylemeyi unuttum, duş alayım mı diye sormayı unuttum sadece kanlı akıntıdan, geceki sancılardan bi de bebeğin hareket etmediğinden bahsettim. hemen hastaneye geç dedi. hastaneye vardığımızda saat oldu 6.15 falan. nöbetçi ebe açıklığı kontrol etti, normal mi istiyosun dedi her şey yolunda giderse evet dedim. 1 cm açıklık var ama bebeğin başı hala yukarda normal olabilmesi için başının daha aşağı inmesi lazım dedi ve doktor gelene kadar nst'ye bağladı sancıların düzenini ve şiddetini uzun bi süre takip edelim dedi. sancılar hafif ve düzenliydi. 1 saat sonra tekrar kontrol etti 2 cm olmuştu ama baş hala yukardaydı. doktor geldiğinde sancıların gayet iyi bugün doğurursun dedi, baş aşağı inmezse de sezeryana alırız dedi. o andan sonra açıklık 4 cm olana kadar sancılar öyle bi şiddetlendi ki anlatamam. bebeğin başı aşağı inebilsin diye yürüttüler ve ara ara gelen her sancıda sanki karnımın içini oyuyolar gibiydi. epidural istedikçe henüz değil, 4 cm olmalı ki bebek baskı yapabilsin sonrasında, şimdi verirsek rahatlarsın bebek aşağı baskı yapmaz dediler. saati hatırlamıyorum ama aşağı yukarı 11 gibi açıklık 4 cm olmuş ve bebek biraz aşağı inmiş dediler ve epidural taktılar. 15 dk sonra etkisini gösterir ama ancak %50 etki edeek yoksa ıkınmayı zorlaştırır dedi. ama 15 dk sonra bile ağrıda gram azalma olmadı ve kadın şaşırdı. ilk hastamsın dedi hiç etki etmeyen. bi doz daha yaptı ki bu doz sınırmış ama sonrasında sancılar geldiğinde hissetsem de rahatça yürüyebiliyor ve dayanabiliyordum. espri falan da yapıyodum. bu arada tüm sancıları odamda çektim ve ailem yanımdaydı, kontrol için doumhaneye alıyolardı. epidural sonrası o kadar hızlı geçti ki, ilk kontrolde bebek baya aşağı inmiş ve baya baskı yapıyo dediler bunu da sancı geldiğinde ellerini vajinaya sokarak takip ediyolardı o anlar dayanılmaz acı çekiyıdum işte. hem sancı hem ebenin elini çevirmesi falan zordu. her kontrolde 1 cm 1 cm daha açıldı ve sonunda sancı yokken 8, sancı varken 9 cm açıklık ölçüldü ve bu andan sonra büyük tuvaletin gelmiş hissi veya makata baskı hissedene kadar kontrol etmiyoruz bu his geldiğinde de bize haber ver deidler. ilk hissettiğimde gittik doğumhaneye biraz ıkındırdılar bebek baya yol alıyo dediler ama ben ıkınmayı uzun süre devam ettiremediğim için biraz daha bekleyelim dediler. bu his gittikçe şiddetlendi ve tekrar kontrole girdiğimde resmen doğumu başlattı ebeler. tek derin nefeste mümkün olabildiğinde uzun süre tutarark ıkındım. kızım hızlıca yol aldı ve hemen doktoru aradılar. doktor geldiğinde harika ıkınıyosun dedi. her sancı geldiğinde ıkındım ve ben ıkınırken ebe baskı yaptı karnıma, o anlar resmen patlayacakmışım ve bütün parçalarım odaya dağılacakmış gibi hissettim. doktor geldikten sonraki iki ıkınmada çok yorgun düştüm, doktor bu ıkınmada doğuruyoruz artık dedi ve eline makası aldığını gördüm dedim kesecek beni. allaha dua edip çok derşin bi nefes aldım ve öyle bi ıkındım ki, kızımın yağ gibi aktığını hissettim ve o an benim için hem rahatlama, hem mucize hem şükür anıydı. 1 saat boyunca susturamadılar beni, ve o andan beri de hala şükrediyorum allaha her şey için. kızımı hemen temizleyip yanağıma getirdiler iç çeke çeke kokladım onu öptüm yumuşacık yanaklarını. dikiş kısmında acıları hissettim baya iğne yapılmasına rağmen çünkü doktorum acımasız dkişler attı 4 taneymiş. dikişlerden sorna plasenta da çıktı rahatça. tampon falan takıldı, genital bölgede bi benim vardı onu bile aldılar, estetiği de aradan çıkarmış olduk :)sonra kızımı getirin bana diye yalvardım, aşıları yapılıyo dediler. senden önce odaya gitsinmi dediler gitsin dedim, herkes görsün kızımı. benim pijalamarımı giydirdiler, sandlayeye oturttular ve çıktığımda herkes beni bekliyodu elinde kamerayla ve ben ağlıyorum. doktor geldikten sonraki her ıkınmam ve her inlememi duymuşlar, annem taklidimi yapıyo evde anne sus hatırlatma diyorum, çok zordu ıkınma kısmı. odaya girdim, kızım gelmiş yatağında yatıyo, babası başında. önce babasıyla öpüştük birbrimize sarılıp. çok güzel kızımız var diyo gülerek, çok tatlı biblo gibi diyo ben ağlıyorum. kıvırcık ama diyorum :) ben çok sarışınım, babası kumral ve ikimiz de kıvırcığız nasıl olacak diye çok merak ediyoduk :) ebe başın ilk gördüğünde koyu saçlı dediğinde şaşırmıştım, doğduğunda kıvırcık buuuuu diyip sevdiler onu hakkaten kıvırcıktı. şimdi ise kıvırcık değil ve rengi gittikçe açılıyo aralarda sarılarını görüyoruz. gözleri mavi. ikimizin teni de beyaz ama kızımız sanki buğday gibi. ben doğurmasam benim değil derim :) çektiğim her şeye ama her şeye öyle bi değiyo ki. hala şükrediyorum. sürekli onu seyrediyorum ve doyamıyorum. boynunu kokluyorum. yanağını öpüyorum. kucağımda uyutuyorum.
herkes ama herkes bu duyguyu doyasıya yaşasın ve sağ salim kuzusuna kavuşsun inşallah.
38+5'te 2840 olarak doğdu, boyunu ölçmediler ölçmüyorlarmış önemli de değil. hastaneden çıktığımızda sadece 40 gram vermişti ki emme problemi yaşadık biraz. dün akşama doğru çözdük bu sıkıntıyı, küçük olduğu çin memeyi tutturamıyodum mamayla beslemek zorunda kaldık biraz. öyle işte. o hala benim mi inanamıyorum allahım hayattaki en ama en güzel şey, daha ötesi yok.

ınanmıorum artık dogum hıkayelerı baslıgıda acılmış zaman öyle bı gecmıs kı bewıched cnm hıkayenı okurken duygulandım cok guzelkı normal dogum yapmıssın ve nişanın gelmış ıns dedım ıcımden benımde o nısan gelır cunku cok korkuorum nışan gelmesse vss vss deyıp dusunup duruyorum dogumumda yaklastı sancılarım var fakat senın dedıgın sancılar mı bılemıorum korku endıse vss suan duygular karısık umarım bende normal dogum yaparım hıkayemıde sızlerle paylsrım

Hamileliğim boyunca toplam 4-5 kilo almama rağmen,son bikaç gün iyice ağırlaştığımı hissediyordum.20.haftada başlayan karında sertleşme ve kasılmalarım 23 mayıs gününe kadar sıklaşarak devam etti.yine 23 mayıs günü gündüz çamaşırımda açık sarı kokusuz bol bi akıntı farkettim.su gibide değildi,akıntı ama herzamankinden daha fazlaydı.hatta nişanmı acaba diyede düşünmedim değil..tuvalete gitmeler çok sıklaşmıştı.yinede daha günüm var nasılsa diyerek rahat davranıyordum,evde yapılacak bi sürü iş vardı daha.23 mayıs gecesi uyumak üzere yatağıma girdim.son aylar rahat yatayım diye, içerde yatan kocam ne hikmetse o gün yatakta uyumuştu ve çok fena horluyordu,içimden kızdım ama yapacak bişey yok.horuldamalar arasında uykuya dalmaya çalışırken hafif adet olacakmışım gibi sızılar hisettim ama doğum yine aklıma gelmedi.sabaha kadar sağa dön sola dön,doğumla ilgili ilginç rüyalar,arada uyanıp adet ağrılarının devam ettiğini farketmelerim ve yine tekrar horuldamalar arasında uykuya dalma çabalarımla sabahı ettim.sabah hala ağrıların devam ettiğini ve arttığını farkettim.ağrılarla birlikte kasılmalarda oluyordu.bi an alt kasık bölgemde sanki ufak bi balon patlamış hissi oldu,acaba suyummu geldi diye yataktan kalkmadan kontrol ettim ama su falan yok,kalkmayada korkuyorum azdaha bekleyeyim dedim.baktım ağrılar devam ediyor ama öyle dayanılmayacak gibi değil hafif hafif vuruyor ve aynı anda kasılma...bi taraftan eşimin alarmı çalıp duruyor oda erteleyip duruyor son bi saattir.bi tuvalete gidip bakayım leke falan varmı derken,ayağa kalktım ve çamaşırımda yoğun bi ıslaklık hissettim.kontrol ettiğimde açık pembe su akıntı karışımı bişey geldiğini gördüm.Hemen lavaboya gittim baktım devamı gelmiyor,o an anladım bu su değil nişan denilen şeydi.bi ped koydum ve hiç paniklemeden eşimi kaldırdım.iyiki işe gitmemiş telefonu erteleyip durmuş diyorum kendi kendime :)
bu arada hemen duşa girdim,sıcak bi duş aldım,kasılmaları az daha fazla ama şiddetli olmamakla birlikte devam ediyordu ve 5 dk. bir geliyordu.4 yaşındaki kızımı halasına bırakacaktık,onun için bi çantaya kıyafet pijama v.s. hazırladım ve sütünü ısıtıp kızımı uyandırdım.o sütünü içerken ben saçlarımı taradım,kuruttum,ayak tırnaklarımı eşime kestirdim,okuyacağım duaları okudum.sonra kızımı giydirdim ve kimlik,muayene kartı v.s.kontrol edip valizimizide alıp evden çıktık.önce arabayla 10-15 dk. süren görümcemin evine gidip kızımı bıraktık,ordan tekrar bi 15 dk.sonra hastaneye vardık.ben yolda okumaya hep devam ettim,kendim ve doğumu bekleyen tüm hamileler için.kasılmalar devam ama çok rahatsız edici değil yine.acil muayene ile doktorumun odasına girdik,ve doktor kontrolü sonrası 4 cm. açıklık :53: daha önceki doğumuda epidural yaptığım için,ve doktorlada daha önce konuştuğum üzere tekrar epidural isteğimi belirttim.doktor tamam dedi ama,açılman hızlı ilerliyor zaten pek bişey kalmamış yinede sen bilirsin dedi.bende eğer kendi sancımla bekleyeceksek beklerim dedim,doktor suni sancı vermemiz gerektiğini şu aşamadan sonra oluşabilecek tehlikelerden bahsetti,bunun üzerine ben epidural isteğimi yineledim.sonra işlemlerim başlatıldı ve odamıza alındık.kan ve idrar alındı,epidural için bazı testler yapılacakmış onun içinde yaklaşık bi yarım saat bekledik odamızda.bu arada ben rahatça sancımı çekiyordum,eşimle şakalaşıyorduk tv. izliyorduk.derken ebe geldi ve açıklığı kontrol edelim dedi ve açıklık 7 cm :53: epidural istiyormusun bak çok az kaldı istersen alma dedi.anlam veremediğim bişekilde sanki epidural engellenmek isteniyordu.önce doktorum sonra ebe...ilk doğumumdan suni sancının nasıl bişey olduğunu bildiğim için almak istediğimi ısrarla tekrarladım.test sonuçlarım geldi ve beni anestezi yapılmak üzere ameliyathaneye götürdüler.orada test tozu yapıldı ve herşey yolundaydı.o sırada suni sancı takıldı,suyum boşaltıldı v.s.sancıları daha yoğun hissetmeye başladığımda asıl doz yapılacaktı.veee sancılar vurmaya başladı,anestezi uzmanı geldi ve epidurali verdi.daha önceki doğumumda bıçak gibi sancıları kesen epidural etkilemiyordu sanki ben hala çok yoğun sancı çekiyordum.anestezi uzmanı 20.dk.bulabileceğini söyledi ama yok hala çok fena vuruyor sancılar.20. dk. sonra belimdeki sancıyı kesmişti ama özellikle sol kasık fena vuruyordu.yinede belimdekini kesmesi bile süperdi.yarım saat sonra son bi açıklık kontrolü ve 9-10 cm. hoop doğumhaneye.suni sancıyı kestiler sanırım o ara çünkü sancılar hafif vuruyordu yada epidural daha yoğun etki etti bilemiyorum gerisi çok kolay oldu.doğum anında alttan bişey hissetmedim tek yapmam söylendiğinde ıkınmamdı,bikaç ıkınma sonrası yaramaz kızım doğdu.yaramaz diyorum çünkü kordonu heryanına dolamış,bacakları,kafası :) doktor aslında ilk ıkınmada doğurabileceğimi ama kordonun biraz geciktirdiğini söyledi.dikişlerim atılırken ebe ve doktorla güle oynaya sohbet ediyorduk.yan taraftaki doğumhaneden bağırma sesleri geldikçe iyiki tekrar epidural almışım diyordum çünkü gerçekten nerdeyse hiç sancı çekmeden doğurdum.kızımı silip göğsüme koyup götürdüler ilk muayenesi ve aşısı için.benim işim bitince odama geçtim ve 10 dk. sonra mucizem geldi çok şükür.sabah 9 gibi evden çıkışımız,13.50 de kızımın doğumuyla mutlu sonla bitti...
24 mayıs kandil günü,3250 gr.50 cm.boyunda elif kızım kollarımdaydı artık.
Normal yada sezeryan,doğumu bekleyen herkese güzel doğumlar diliyorum...

Son düzenleme:
Hamileliğim boyunca toplam 4-5 kilo almama rağmen,son bikaç gün iyice ağırlaştığımı hissediyordum.20.haftada başlayan karında sertleşme ve kasılmalarım 23 mayıs gününe kadar sıklaşarak devam etti.yine 23 mayıs günü gündüz çamaşırımda açık sarı kokusuz bol bi akıntı farkettim.su gibide değildi,akıntı ama herzamankinden daha fazlaydı.hatta nişanmı acaba diyede düşünmedim değil..tuvalete gitmeler çok sıklaşmıştı.yinede daha günüm var nasılsa diyerek rahat davranıyordum,evde yapılacak bi sürü iş vardı daha.23 mayıs gecesi uyumak üzere yatağıma girdim.son aylar rahat yatayım diye, içerde yatan kocam ne hikmetse o gün yatakta uyumuştu ve çok fena horluyordu,içimden kızdım ama yapacak bişey yok.horuldamalar arasında uykuya dalmaya çalışırken hafif adet olacakmışım gibi sızılar hisettim ama doğum yine aklıma gelmedi.sabaha kadar sağa dön sola dön,doğumla ilgili ilginç rüyalar,arada uyanıp adet ağrılarının devam ettiğini farketmelerim ve yine tekrar horuldamalar arasında uykuya dalma çabalarımla sabahı ettim.sabah hala ağrıların devam ettiğini ve arttığını farkettim.ağrılarla birlikte kasılmalarda oluyordu.bi an alt kasık bölgemde sanki ufak bi balon patlamış hissi oldu,acaba suyummu geldi diye yataktan kalkmadan kontrol ettim ama su falan yok,kalkmayada korkuyorum azdaha bekleyeyim dedim.baktım ağrılar devam ediyor ama öyle dayanılmayacak gibi değil hafif hafif vuruyor ve aynı anda kasılma...bi taraftan eşimin alarmı çalıp duruyor oda erteleyip duruyor son bi saattir.bi tuvalete gidip bakayım leke falan varmı derken,ayağa kalktım ve çamaşırımda yoğun bi ıslaklık hissettim.kontrol ettiğimde açık pembe su akıntı karışımı bişey geldiğini gördüm.Hemen lavaboya gittim baktım devamı gelmiyor,o an anladım bu su değil nişan denilen şeydi.bi ped koydum ve hiç paniklemeden eşimi kaldırdım.iyiki işe gitmemiş telefonu erteleyip durmuş diyorum kendi kendime :)
bu arada hemen duşa girdim,sıcak bi duş aldım,kasılmaları az daha fazla ama şiddetli olmamakla birlikte devam ediyordu ve 5 dk. bir geliyordu.4 yaşındaki kızımı halasına bırakacaktık,onun için bi çantaya kıyafet pijama v.s. hazırladım ve sütünü ısıtıp kızımı uyandırdım.o sütünü içerken ben saçlarımı taradım,kuruttum,ayak tırnaklarımı eşime kestirdim,okuyacağım duaları okudum.sonra kızımı giydirdim ve kimlik,muayene kartı v.s.kontrol edip valizimizide alıp evden çıktık.önce arabayla 10-15 dk. süren görümcemin evine gidip kızımı bıraktık,ordan tekrar bi 15 dk.sonra hastaneye vardık.ben yolda okumaya hep devam ettim,kendim ve doğumu bekleyen tüm hamileler için.kasılmalar devam ama çok rahatsız edici değil yine.acil muayene ile doktorumun odasına girdik,ve doktor kontrolü sonrası 4 cm. açıklık :53: daha önceki doğumuda epidural yaptığım için,ve doktorlada daha önce konuştuğum üzere tekrar epidural isteğimi belirttim.doktor tamam dedi ama,açılman hızlı ilerliyor zaten pek bişey kalmamış yinede sen bilirsin dedi.bende eğer kendi sancımla bekleyeceksek beklerim dedim,doktor suni sancı vermemiz gerektiğini şu aşamadan sonra oluşabilecek tehlikelerden bahsetti,bunun üzerine ben epidural isteğimi yineledim.sonra işlemlerim başlatıldı ve odamıza alındık.kan ve idrar alındı,epidural için bazı testler yapılacakmış onun içinde yaklaşık bi yarım saat bekledik odamızda.bu arada ben rahatça sancımı çekiyordum,eşimle şakalaşıyorduk tv. izliyorduk.derken ebe geldi ve açıklığı kontrol edelim dedi ve açıklık 7 cm :53: epidural istiyormusun bak çok az kaldı istersen alma dedi.anlam veremediğim bişekilde sanki epidural engellenmek isteniyordu.önce doktorum sonra ebe...ilk doğumumdan suni sancının nasıl bişey olduğunu bildiğim için almak istediğimi ısrarla tekrarladım.test sonuçlarım geldi ve beni anestezi yapılmak üzere ameliyathaneye götürdüler.orada test tozu yapıldı ve herşey yolundaydı.o sırada suni sancı takıldı,suyum boşaltıldı v.s.sancıları daha yoğun hissetmeye başladığımda asıl doz yapılacaktı.veee sancılar vurmaya başladı,anestezi uzmanı geldi ve epidurali verdi.daha önceki doğumumda bıçak gibi sancıları kesen epidural etkilemiyordu sanki ben hala çok yoğun sancı çekiyordum.anestezi uzmanı 20.dk.bulabileceğini söyledi ama yok hala çok fena vuruyor sancılar.20. dk. sonra belimdeki sancıyı kesmişti ama özellikle sol kasık fena vuruyordu.yinede belimdekini kesmesi bile süperdi.yarım saat sonra son bi açıklık kontrolü ve 9-10 cm. hoop doğumhaneye.suni sancıyı kestiler sanırım o ara çünkü sancılar hafif vuruyordu yada epidural daha yoğun etki etti bilemiyorum gerisi çok kolay oldu.doğum anında alttan bişey hissetmedim tek yapmam söylendiğinde ıkınmamdı,bikaç ıkınma sonrası yaramaz kızım doğdu.yaramaz diyorum çünkü kordonu heryanına dolamış,bacakları,kafası :) doktor aslında ilk ıkınmada doğurabileceğimi ama kordonun biraz geciktirdiğini söyledi.dikişlerim atılırken ebe ve doktorla güle oynaya sohbet ediyorduk.yan taraftaki doğumhaneden bağırma sesleri geldikçe iyiki tekrar epidural almışım diyordum çünkü gerçekten nerdeyse hiç sancı çekmeden doğurdum.kızımı silip göğsüme koyup götürdüler ilk muayenesi ve aşısı için.benim işim bitince odama geçtim ve 10 dk. sonra mucizem geldi çok şükür.sabah 9 gibi evden çıkışımız,13.50 de kızımın doğumuyla mutlu sonla bitti...
24 mayıs kandil günü,3250 gr.50 cm.boyunda elif kızım kollarımdaydı artık.
Normal yada sezeryan,doğumu bekleyen herkese güzel doğumlar diliyorum...

Allah anali babali buyutsun canim masallah kizina ve sana :nazar::nazar::nazar:

kızlar gelelim doğum hikayeme 23 mayıs çarşamba günü doktorda kontrolümüz vardı gittik nstye girdik hiçbirşey yoktu normal istediğim için doktorum 3 hazirana kadar bekleriz olmazsa alırız demişti bende doktoruma bu gece doğurucam ayşe hanım hazırlıklı olun dedim benimle dalga geçti neyse eve geldik akşam ara ara alt tarafıma adet sancısına benzer sancı giriyodu gece uyuduk saat üç gibi yatakta sızıntı şeklinde çiş kaçırıyomuş gibi su geliyodu ayağa kalkmamla boşalması bir oldu beyaz bir suydu eşimi kaldırdım sakince anneme gösterdim suyun dedi doktorumu aradım hazırlan hastaneye yatışını yap dedi banyomu yaptım abdestimi aldım kandil günü olduğu için ayrıca mutluydum üstümü giydim makyajımı yaptım hastanenin yolunu tuttuk çok sakindim gece boyunca nst ile takip ettiler bebişimin kalp atışları çok iyiydi 1 cm açılmam vardı sabaha doğru 2 cm oldu çok yavaş ilerliyordu sonra pilates topu getirdiler üstünde yaklaşık yarım saat zıpladım çok iyi geldi hem sancılarımı azalttı hemde açılmayı hızlandırdı, bundan sonra işte sancılar başlayacaktı suni sancıyı taktılar saat 10da, 2 saatte kasılmalar 15dk bir gelmeye başladı ve en son 2 saniyeye inince doktorum morfin yaptırdı sarhoş gibi oldum ağrıları hissediyorum bağrıyorum ama umursamıyorum çok değişik bir duygu anlatılmaz sonrasında kustum gelip tekrar açılmama baktılar ebeler bile inanamadı 2 saatte 10cm olmuştu doğumhaneye aldılar ayaklarımı bağladılar başıma 1 anestezist geldi doktorum beni çok güzel motive etti sancı geldiğinde derin nefes alıp ağzımdan ve burnumdan çıkmayacak şekilde ıkınmamı söyledi dediği şekilde 3 defa ıkındım 4. ıkınmada bebeğin başı çıktı o sırada anestezist beni bayılttı ne omuz çıkışını ne kesiyi ne dikişi ne de plesantayı çıkarışını hiçbirşeyi görmedim uyudum kalktığımda hepsi beni tebrik etti tabi ben şok bu kadar kolaymıydı dedim doğumhanedeki ebe gençti benim makyajımı yaptı üstümü giydirdi doğumhaneye girmemle çıkmam bir oldu alttan 3 dikiş attılar çok şükür kızım sağlıklıydı. ama doğum yaparken gıkım bile çıkmadı eşim sesimi duymamak için odaya geçmiş tam 7 tane yasin okuyacaktım birini okudum ki hemşire geldi müjdeli haberi verdi şok oldum dedi annemler doğumhanenin kapısında beklerken sesimi duymayınca panik olmuşlar bana bişey olduğunu zannetmişler içeriye girmeye falan kalkmışlar o derece yani:1: ama doktorum mükemmel kızlar verdiğim her kuruş helal hoş olsun herkese öneriyorum kendisini şimdi. Op. dr. ayşe büyüköğüt muayenehane vatan cad. aksarayda. Allah sizlerede böyle kolay ve güzel doğumlar nasip etsin. kızım şimdi yıkandı mışıl mışıl uyuyo kandil hediyemiz oldu bizim.:nazar::nazar::nazar:

13 Mayıs Pazar anneler günü akşamı saat 11'de yatmak için hazırlanıyordum. Gün içinde hiçbir belirtim olmadı, her zaman olan kasılmalarım vardı ama çok dikkate almamıştım. Koltukta uzanırken karnımın alt kısmında balon patlaması gibi bişey hissettim. Gazdı sanırım deyip lavaboya gittim. Önce az miktarda su geldi. Lavabodan çıkıp panikle eşime suyum geldi galiba dedim, emin misin dedi o da panikle. Çünkü daha erkendi, 36 hafta 3 günlüktük. Sonra suyum şakır şakır boşalmaya başladı. Doktorumu aradım, hemen hastaneye gidin dedi. En son ne zaman yemek yediğimi sordu, saat 5 gibi sezeryana alırız dedi. Şaşkınlıktan soramadım bile neden hemen sezeryan dedi diye. Tabi bu arada benim çantam hazır değil.. İçine koyacakları hazırlamıştım Allahtan. Eşim hemen çantayı doldurdu. Eşim evden çıkalım diye diretiyor ama suyum durmadığı için ben evden çıkamıyorum bir türlü. En son altıma bir havlu koyup araba koltuğuna da alt açma bezi koyup yola çıktık. 12 gibi hastanedeydik, odada ilk muayenemi yaptılar, açıklık kontrolünde açılma çıkmadı. nst'de sancı vardı ama ben panikten hissetmiyordum bile. Bu arada suyumun tamamı geldiği için göbeğim yarısına indi beklerken. Doktorum geldiğinde bebeğin haftasının küçük olduğunu, rahmin ve bebeğin normal doğum için uygun olmadığını ve riskli olacağını söyledi. Mecburen güveniyoruz tabi o anda yapacak birşey yok. 5:15 gibi beni ameliyathaneye aldılar. Bu arada benim bacaklarım titriyordu, inşallah bebeğim sağlıklı doğar diye. Epidural kateteri taktılar, 10 dk sürdü yaklaşık. Sonra uyuşmayı bekledik.
Bütün yaptıklarını hissettim. Hatta bir ara bebeği çıkarmak için karnımın üstüne bastırdıklarında nefesim kesildi. Acı yoktu ama herşeyi hissettim. Bebeğim 06:04'te doğdu. Doğduğunda kontrol eden çocuk doktoruna iyi mi diye sordum. İyi demesiyle rahatladım. Doğuma eşim de girdi. Sonrası ise malum, biraz ağrılı geçiyor sezeryan sonrası. Ama önemli olan tabi ki oğluma sağlıkla kavuşmak oldu...Anneler gününde annesine sürpriz yapmak istedi benim aceleci oğlum...

herkese merhaba :) haziran annesi olmayı beklerken aceleci oğluşum sayesinde mayıs annesi oldum bende:52: geleim doğum hikayeme;
18 mayıs günü acayip huzursuzdum hatta topikte konuşurken huzursuz olduğumdan ve ağrıum olduğundan bahsedip oğluşum gelmez inşallah daha erken demiştim.çantam bile hazır değildi.o akşam bir korkuyla kaltım çantamı yerleştirdim ne olur ne olmaz diye. gece saat 23.30 civarında ilk kez eşime beni hastaneye götür dedim çünkü ağrıya dayanamıyordum.hastaneye gittiğimde hemen nst ye bağladılar ve bu gece burda kalın yarın durumunuza bakalım dediler. 19 mayıs günü sabah gayet iyiyken öğleden sonra sancılarım başladı.kendi doktorum şehir dışında olduğu için diğer kadın doğum uzmanı muayene etti ve 2 cm açıklığın var doğum her an olabilir oyüzden bu gece de misafirimizsin dedi.yarın durumuna bakarız dedi.iyiki o gün beni çıkartmamış çünkü gece oğluşum kordonuna bası yapmaya başladı ve kalp atışları düşmeye başladı.evde olsam bunu asla fark edemezdim.doktor o gece bütün doğum ekibini topladı heran doğuma alabiliriz seni dedi.bir iki saat sonra oğlum sakinleşti ve kordona bası yapmaktan vazgeçti ama doktor sabaha kadar her 10 dk da bir gelip kontrol etti neyse ki herşey normale döndü.pazar günü açılmam hala 2 cmdi ve nst ye göre sancılarım vardı ama ben sancı hissetmiyordum(oysaki en ufak ağrıları normalde hemen hissederim).öğleden sonra kendi doktorum geldi ve beni muayene etti.ben çıkmayı beklerken ultrasonda kordonun bebeğin başının hemen yanında olduğunu ve bu durumun riskli olduğunu ve beni taburcu edemeyeceğini söyledi.sonra esas bomba patladı 'bebek daha fazla durmak istemiyor,başı kanala girmiş ve bası yapmaya başlamış,yarın doğuma alalım seni,istersen sabah sezeryana alaım istersen de suni sancı vererek normal doğumu deneyelim' dedi.bende suni sancı verin normal doğum istiyorum dedim ve böylece doğum serüvenim başladı.bu karar verildikten sonra başta eşim olmak üzere herkes panikledi,eksikleri tamamlamak için sağa sola koşturmaya başladı bense bütün bu hengameyi garip bir sakinlikle izliyordum.geceyi sorunsuz geçirdim ve 21 mayıs sabahı saat 6 da suni sancı vermeye başladılar.saat 9 gibi doktorum geldi açılmamı kontrol etti hala 2 cmdi.saat 15 olduğunda 2. şişe suni sancı verilmesine venst de sancım çıkmasına rağman ben ne sancı hissediyordum ne de açılmam vardı. bunun üzerine (9 saat sonra) doktorum "bir 9 saat daha beklesek farklı bişey olmayacak bu saate kadar açılman olması lazımdı,oyüzden sezeryana alalım,bebeği de daha fazla strse sokmayalım" dedi. bundan sonra herşey çok kadar hızlı gelişti. hemen anestezi uzmanı geldi ve epidural için katateri taktı bu arada ben soruları ardı ardına sıraladım."hissetcekmiyim,başım ağrıyacak mı( epidural de baş ağrımazmış,spinal anestezi de ağrırmış gerçekten de hiç baş ağrım olmadı) vs. ve 15.30 civarında beni sedyeye aldılar ve o an kopma anı oldu başta eşim olmak üzere herkes ağlamaya başladı bense gülerek "bir gidiyorum iki gelcem,çıktığım da sizi kapıda görmezsem fena yaparım" gibi geyikler yapıyordum:27: 15.40ta ameliyathaneye girdim operasyon başladığı andan itibaren anestezi uzmanı ve doktorum beni rahatlatmak için ellerinden geleni yaptılar.ve 15.58 de oğlumun ilk ağlamasını duydum:52: operasyon devam ederken benim gözüm de oğlumun üstündeydi.çocuk doktoru kontrolunu yapıyordu.daha sonra hemşire annesi oğlunla tanış bakalım diyerek yanıma getirdi ve o an oğluma aşık oldum:52: bir taraftan da başka bir hemşire her anı videoya alıyordu :27: sonra oğluşumu aşağıya götürdüler ve ben doktora ben ne zaman gitcem,bitmedi hala gibi sorular yöneltmeye başaldım ki kendisi her soruma sabırla cevap verdi:27:
herşey bittikten sonra eşim beni ameliyathanenin kapısında bekliyordu ve ilk sözü "aynı sen" oldu:52::27:
21 mayıs 2012 pazartesi günü saat 15.58 de 3000 gr ve 48 cm olarak dünyaya geldi meleğim :52:
işte benim doğum hikayem de böyle.biraz uzun oldu ama meleğim uyurken hazır fırsat bulmuşken her detayı yazmak istedim:34:
Allah hepinize sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah:52:

1.06.2012 gününü verdi, doktorum prensesime kavuşmam için. tam bir haftam vardı zaman ilerlemiyordu. ama senin gelişinden ziyade doğumdan dolayı bir korku sarmıştı içime. şimdi çok kızıyorum kendime. Gelişini beklemeyi annemlerde sürdürmeye devam etmiştim. psikolojim kat ve kat fazla bozulmuştu. hala inanamıyor yakıştıramıyordum kendime anneliği birde malum şu sancılı doğum olayı epey korkutmuştu beni. prensesim doğmadan babasına benzediğinin sinyalini vermişti bize. illa birisinin itiklemesi gerekirdi babasına bişey yaptırmak için, kızımda öyleydi illa zorlicaktık gelmesi için. ve o gün yaklaşıyordu. gün 31.05.2011 perşembe olmuştu. duygularım beni epey korkutmuş iyice içime kapanmış sessizleşmiştim. kimseyle konuşmuyordum baban aldı beni ve evimize götürdü. akşam oldu baban çok heycanlıydı malüm ben tüm duygularımı içime saklamıştım. babana donuk bir iyigeceler demiş yatmıştım yatağıma. ve ogün geldi kızım gün 01.06.2012 cuma erkenden kalktık tüm hazırlıklarımızı arabamıza yerleştirdik ben tüm o geçen haftanın aksine çok neşeli bugün doğum olmicakmışım gibi herzamanki ben gibi davranmaya çalışıodum. kimse korkumu anlamasıın diye. hastaneye gelmiştik kontrollerimiz oldu ve doktorun yatışı vermişti bile. ilkte önlüğümü giydirdiler daha sonra vajinaya hap yerleştirdiler ve nstye girdim. daha sonra odama geçmiştim ve serumu taktılar ve yine nstyi bağladılar. sancılar çok hafifti 4 saat boyunca bu sancıların biraz ağırlaşmışını çektim ve alttan kontrol ettiklerinde sadece 1 cm açılmam olduğuna karar verdiler. herkes çok heycanlanmıştı sezeryan diye ısrar ediyorlardı doktorlarda açılmamın çok zor olacağını hatta çok saatlerce sancı verilebilme ihtimalini söylemişti ve bende artık tamam dedim ve o an. sedyeye aldılar meleğim benim odamdam hazır sedyeye yatılı şekilde çıkardılar tüm sevdiklerim karşımdaydı hepsi gözümün içine bakıyordu hepsi seni bekliyordu meleğim. babam beni götürürlerken eşimle beraber durdurup sarıldılar bana sevdiklerini tekrarlardılar ve ameliyathanedeydim. sevenlerde kapının önünde. o soğuk odaya soğuk kanlı birşekilde girmiştim. herkes koşturuyor bende onları izliyordum sonra iğneyle uyuuttular beni. heryeden zeynep zeynep zeynep sesleri geliyordu ama cevap veremiyordum ama farkındaydım odamdaydım ve hemşireler üstümü giydiriyordu. sonra ablam girdi odama zeynep zeynep zeynep sesleniyordu ama gözümü açıp cevap veremiyordum. sonra eşim geldi gözümü yeni açmıştım gözleri yaşlıydı meleğim baban kıpkırmızı olmuştu. kameraya çekmişti seni ve bana göstermeye çalışıyordu gözlerimi araladım ve seni seçmeye çalışıyordum. ve sen prensesim hemşireler kontrollerini yaparken kıvranıyordun orda. ilk sorduğm soru sağlıklımı oldu. sağlıklı dediler şükür allahıma dedim. ve sen odaya geldin meleğim. ne çirkin gelmiştin gözüme hiç hayallerimdeki gibi değil dedim ben öyle dedim anneciğim. ne sarışındın nede gözlerin renkli gibi duruyordu. tam tersine simsiyah saçlı beyaz tenli bir bebektin. şaşkınlık olsa gerek veyada acemilik işte benimki. sonra sana baktıkça güzelliğini dahada farkeder oldum. bana muhtaçlığını, parçam oluşunu. bennki hiç ummazdım meleğim bir nefes alamadın diye gözlerimi senden hiç gece boyunca ayıramayacağımı, ah meleğim sen annene dünyanın birde başka yerden bakışını gösterdin ama en güzelini en şahanesini anneliği gösterdin meleğim. sadece 48 saatte anladım bunu meleğim anneciğin hep seninle sen ona muhtaçsın ama şunu unutma meleğim ben sana artık dahada muhtacım.

36+1 deki doktor muayenemde bebeğin doğum kanalına girdiği ve her an doğabileceği anlaşıldı, cumartesi günüydü ve perşembe kontrole çağırdı doktorum, eve geldim ve özellikle geceleri ya aniden sancım başlarsa diye korka korka uyumaya başladım

çarşamba sabahı eşimin işe gitmesine 10 dk. kala yatakta yarım çay fincanı kadar sıcak su geldi, ben hemen '' suyum geldi suyum geldi diye telaşladım, eşim korkma hadi hemen hastaneye'' dedi, sonra tekrar geldi aynı miktar, tuvalete gittim ve birazda kan görünce hemen gidelim dedim, yolda az az gelmeye devam etti ama bu süreçte hiç sancım yoktu, 1 saat sonra hastanedeydik

9:30 da muayenem yapıldı, lavman v.s. derken 10' da suni sancı verilmeye başladı zaten 1,5 cm açıklık olmuştu, saat 12:00 ' ye kadar açılmam 4 cm oldu (bu aradaki acı sürecini pek anlatmak istemiyorum herkesin ağrı eşiği farklıdır, kimseyi etkilemek istemem)

12:00 de bel sinir cerrahı tarafından epudral iğnem yapıldı ve ondan sonrası benim için cennet oldu, 14:30 da doğumhaneye alınana kadar güle oynaya zaman geçirdim, epudralı mutlaka tavsiye ediyorum bende hiç yan etki yapmadı Allah' a şükür ne baş ağrısı nede başka bişey, yaptırma demişti herkes ama benim o neşeli mutlu halimi görünce pişman oldular

bebeğimin doğumuna babası da girdi, ben ıkınamadım pek çünkü hissetmiyordum ama doktorum ve ebenin becerisiyle bebeğim 8 dk da doğdu, hemen temizleyip kucağıma verdiler, babası ağlıyor ama ben ağlayamadım bile o kadar gevşemiştim ki

ilk gece babamız ben ve oğlum kaldık hastanede, sevinçten, şaşkınlıktan ve sütüm gelmemesinin telaşından belki 1 saat uyumuşuzdur babasıyla, oğlumsa hiç uyanmadı

bugün 8. günü, doğum sonrası ise apayrı bir macera, uykusuz geceler, inip çıkan ruh halleri, aşırı mutluluk, bazen aşırı hüzün, koruma duygusu, yetersizlik hissi, ben bu işi kıvırdım hissi, hepsini hergün sırayla yaşıyorum ve daha da yaşayacağımı biliyorum,

bebeğimden gelen herşeye eyvallah diyor ve onu bana veren Rabbim' e sonsuz şükran duyuyorum...

epidural normal doğum hikayeleri okuyunca içime su serpiliyor nedense
hepinizin hikayesi de birbirinden güzel
heyecanla okudum
hadi kızlar herkes yazsın merak ediyoruz amaa
yavrularınıza da kocaman maşallah :nazar::nazar::nazar:

ben iki doktora birden gidiyorum arkadaşlar 4 temmuz pazartesi
günü ssk daki doktorumda kontrolum vardı nst bağlandım sancı çıkmadı sonra
bdt 13 haziran görünüyo suyu normal kilosu 3,500 civarı dedi bi şikayetin yoksa haftaya gene gel dedi yolladı
5 haziran salı günüde özeldeki doktoruma muayeneye gittim ilk nst girdim eşim yanımdaydı ben nst kağıdını göremiyorum ya ona soruyorum
gene yok demi diye eşimde bakıyo bakıyo valla bi yerde yükselmiş diyo ama
ben hissetmedim diyorum doktorum çok güzel sancın başlamış dedi gel bide muayene edelim dedi girdim
doktor muayeneye başladı bana nerde oturuyosun sen evin uzakmı diye sordu uzak dedim 1 buçuk saat mesaafede
sekreterine seslendi hemen yatışını yapın eve yollayamayız 4 cm açılma var bebek geliyo akşama doğurabilir ben neye uğradımı
şaşırdım eşime seslendiler eşim yatsın dedi ben hazırlıklı değilim doğurmam ben yarın gelelim dedim
doktor o zaman sabah erkenden burda ol dedi çıktık
eve geldik akşam dinlendim içim kıpır kıpır zerre sancı yok yatmadan banyomu yaptım hazırlıkları tamamladık sabah herkes uyuyo
ben 6bucukta kalktım saçlarımı yaptım kahvaltı yapmadım ne olur ne olmaz diye hasteneye vardık
yatışım yapıldı doğumhaneye alındığımda saat 10:30 du doktorum geldi muayene etti 6 cm dedi açıklık
sancın varmı diye sordu yok dedim elini karnıma koydu nası yok bu sancı işte dedi hissetmiyorumki dedim seninle işimiz kolay olucak dedi
sancılarını hissetmiyorsun serumu bağladılar suni sancı verdiler ilk bir saat hafif ve orta siddette sancılara
doğum koltuğunun üzerinde dişlerimi sıkarak dayandım zaten ilk yarım saatten sonra suyum gelmeye başladı hemşireye seslendim
hemşire hanım dedim benim suyum geldi galiba
hemşire oh oh ne güzel hadi çamaşır yıkayalım dedi:D sonra anestesi uzmanı gelip epidurali bağladı sırtıma ama doktorum
tembihlemiş doz vermeyin diye
sonraki ikinci saatte sancılarım şiddetli gelmeye başladı artık bağırmaya başldım allahım allahım yardım et diye sancı geldikce ara ara suyumda gelmeye
devam ediyo bi gözüm saatte 4 saatte dogurursun dedi ya doktor bakıyorum daha 2 saat geçmiş kalan iki saat nasıl dayancam onu düşünüyorum
en sonunda dayanamadım alah rızası için verin şu dozu artık dayanamıcam dedim hemşire doktorumu aramış oda yapın demiş dozu yaptı
sancılarım ilk bir saatteki gibi orta dereceye düştü bağırmayı kestim doktorum geldi muayene etti iyi gidiyo ama bebek çok geride
sancı geldikçe ıkın aşağıya insin dedi pozisyonumu deiştirdi
sancı geldikçe ıkınmaya çalıştım son yarım saat sancılarım şiddetlenmeye başladı ara ara bağırmaya başladım
ıkındıkca sancı artıyodu bebeğimin aşşağıya inmesini istedim dayandım doktorum geldi inmiş hazırlanın dogurtuyoruz dedi
hemşireyle başladılar sancı geldikce ıkınıyosaun dedi gelince ıkındım ,gelince ıkındım çok güzel saçları simsiyah dedi ıkın dedi son kez ıkındım
ben ıkınınca doktorum 3 hamlelik kesiyi attı alttan ıkınma ıkınma dedi kuzum çıkıverdi içimden ben ağlamaya başladım sevinçten bebeğim çok az ağladı
sonra onu hazırladılar bu arada dikişlerim atıldı dikişim azmış doktorum öyle dedi beni giydirdiler sedyeye beni yatırıp minnağımı bacaklarımın arasına
koydular odamıza gittik kuzumu babasının kucağına verdiler beni yatırdılar ve sonunda kuzuma kavuştum aldım yanıma öptüm kokladım...
şimdi ona baktıkça iyiki doğurmuşum diyorum bu duygu her şeye bedel...

:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

gelellim benim doğum hikayeme:34: Doğumum normal ama koşuşturmalı ve adrenali yüksek bir doğum olmadı. sezeryan gibi planlanmış bir şekilde eşyalarım hazır doğuma gittim diyebilirim. bu yönden şanslıydım. sabah saat 9 gibi nst ye girdim. hemşire kasılmamın olmadığını söyledi bence bugünde doğum yapamazsın gününde geçiyiyor büyük ihtimal sezeryan olursun dedi. ben bukadar direnmişim beklemişim bebeğimin hayatı tehlikeye girmediği sürece normal olmasını istiyorum dedim hem doktorum da söz verdi bana normal doğurtturacam diye. nst kağıdını alıp doktorun odasına girdik. geç muayane edecem dedi. alttan baktı ve 4 cm açılman var dedi. ama suyum falan gelmemişti aksi gibi sancım da yoktu. bana bence bu kadar beklememiz yeterli suyunda az. ben daha düşüneyim falan derken altımdan sıcak bir suyun geldiğini hissettim meğersem doktor su kesemi patlatmış. içimden kızım artık kurtuluşun yok doğum başladı dedim. Doktor eşime sen git aşağıda işlemlerinizi yap. ben eşini odaya alacam dedi. suyum geldiği için heryerim ıslandı. peçete istedim doktorun yardımcısından altıma yerleştirdim ama durmadan akıyordu. beni hasta bakıcı tekerlekli sandalyeye oturttu odaya çıktık herşey heyecan bir yana yanımda kimse yoktu anneme de sancım falan yok bugünde doğurmam gelmene gerek yok dedim o da gelmeyince yalnız başıma kaldım. eşimde işlemleri yapmak için gitti. kala kaldım odada. hemşire geldi üzerimi çıkarmama yardım etti önlüğü giydirdi ve yatırdı. ama gram sancım yok. biryandan korkudan heryerim titriyordu ama kendimi sürekli sakinleştirmeye çalışıyordum. hemşire gelip lavman yaptı [canınız acımıyo merak edenler varsa aydınlatayım] bir 10 dk kadar tutmaya çalış dedi bir yandanda suni sancı vermeye başladı. sancı başlayınca korkma deyip çıktı aradan birkaç dk geçti bir an altıma yapacam sandım ve hemşirelere seslendim ama kimse sesimi duymayınca bende serumu alıp lavaboya koştum yanımda kimse olmayınca ağlamaya başladım:43: bir an odanın kapısı açıldı ve kuzenim gülşahın seslendiğini duydum burdayım dedim can havliyle:43: sen nerden çıktın dedim rüyamda seni gördüm doğuruyordun bende eşini aradım hastahanedeyiz deyince bende hastahaneye yakın biryerde işim vardı hemen yanına geldim dedi.:16: yatağıma geçtim ve sancının gelmesini bekledik beraber. hemşire tekrar kontrole geldi ve 5 cm açılman var ve sen hissetmiyorsun öylemi dedi valla maşallah ağrı eşiğin yüksekmiş. bazı kadınlar 5 cm için kaç saat sancı çekiyorlar. bence korkma kolay bir doğum seni bekliyor dedi.:8: aradan bir kaç dk geçti ve sancılarım başladı ilk sancılar adet sancıları gibiydi. dayanabiliyorsun sancılar sıklaşıp süre kısalınca dayanmak biraz zor oluyor. Rabbim onada dayanma gücü veriyor. sancılar sıklaşınca ben doğuruyorum diye çığlık attım çünkü birşeyin tıkandığını hissediyordum ve doktorum geldi kontrol ettikten sonra 9 cm açılma var ve hemen hazırlayın dedi. annem yengemler kardeşim ve eşim benimle asansöre kadar geldiler eşim elimi tuttu ben ona dua et olurmu dedim başıyla onay verdi ve zorla gülümsemeye çalışarak. asansörün kapıları kapandı. doğum odasına girdiğimde saat 12 08 di. o an doğum anı acayip bir duygu. normal olunca herşey canlı canlı gözünün önünde bebeğim içimden çıkması. ağlamayla karışık gülme duygusu içinde biran duygu karmaşası yaşadım. bebeğimi gördüm o anı anlatamam inanamıyorsun bendenmi benim bedenimden mi çıktı diyorsun imkansız geliyor kelimeler işte şimdi kifayetsiz kalıyor. çıktığımda 12 30 du yani yarım saat bile sürmemişti doğumum. çok şükür Rabbime. sizlerede böyle doğumlar nasip etsin. şimdi şirinem benimle Allah ayırmasın inşallah:16::16:. Rabbim herkeze böyle duygular yaşatsın........

BENIM NORMAL DOGUM HIKAYEM

06 hazıran 2012 de saat 7 de yatısım yapıldı.o an cok korktum sancımın oldugunu nst de ögrendım gece cektıgım agrılar sancıların baslangıcıymış.vede 2 cm acılmıs rahım.saat 10 a kadar beklettıkten sonra hemsıremız sancı odasından benı cıkarıp dogumhaneye göturdu orda baktı kı 4 cm e ulasmıs suyumu patlattı dogumu hızlandıracak dedı.4 cm den sonra basladı sancılar annem ve eşim yanımdaydı sancı geldıgınde annem ve eşimin elınden tutup onlardan destek alıordum annem sureklı yanımda kur an okuyor sancı geldıgınde bana nefes almam gerektıgını söluyordu nefes aldıktan sonra sancı gecıyordu saat 12 olmustu ben dayanıksız bırı olarak daha fazla cekmek ıstemedım sancıları bı an önce olsun bıtsın ıstedım sunı sancı verılsın ıstedım cunku hemsıremız kontrol ettıgınde acıklıgım 5 cm olmustu 2 saatte daha 5 cm dı cunku..sonra sancı ıgnesı yapıldı sancılar 3 dk bır gelmeye basladıgında yıne kontrol ettıklerınde 7 cm olmustu..tanıdıgımız ebe hemsıremız bırazdan senı dogumhaneye alıcam bı anlasma yapalım senınle dedı cok mıymıy ım dır cunku sancı geldıgınde bagırıodum aslında hıc bısey yoktu asıl sancı 7 cmden sonra bastırıormus..:)
senınle bı anlasma yapalım dogum masasında ıkınacaksın dedı pekı dedım ıkınıcam sakın sancı geldıgınde bagırma dedı ok dedım hemen benı dogumhaneye göturduler dogumhanenın kapısı onunde Allah ım dedım bana yardımcı ol vede sevınıodum bırazdan sancılarım bıtecek bebısımı kucagıma alıcam dıordum..dogum masasına cıktım sancım yoktu baktılar aaaa 10 cm olmus doguruosun dedıklerınde dr um geldı..sancı geldıgınde ıkın dedı sancı bı geldı dogum masasının yanındakı demırlere tutunup ıkındım ama cocuk cıkmadı sancım gıttı hadı kızım dedı bak sancı geldıgınde tum gucunle ıkın cocugun basını göruyorum dedı ben aglamaya basladım bebısın cok akıllı oda kendını kaydırıor annesı dedıklerınde tum gucumu toplamıstım sancı geldı ıkın dım daha fazlaaa ıkıııınnnnnnn dedıı dr um daha fazla ıkındımm hadı kızım bı dahaaaaa dedıı bı daha tutunup ıkındıgımda ustumden de bastırınca bı anda kaydıı gıttı an nasıl rahatladım anlatamammm hersey bıttı dogum yapmam 5 dk surdu...benım dıkıslerım atılırken bebısımı yıkıorlardı bebısım ıngaaaaaaa dedıgınde bende aglıordum canını yakıorlardı bebegımın ıcım acımıstı hemen sarıp yanıma verdıler öp dedıler bebısmı ıkı defa doya doya koklayıp öptümm sonrası 15-20 dk dıkıs surdu dıkısler atılırken anlamıosun zaten..dogum yapınca rahatlamıstım 2 saat yemek yıyemedım bıraz kendıme gelmek ıstedım sonrasında rahattım...

dr um cok rahat dogum yaptın ama bebegın bası buyuk oldugundan dıkıslerın cok oldu dedı..ona ragmen uc gun sonra rahat oturabıldım..Allah herkese kolay dogumlar nasıp etsın..

kızlar malum kızım beklettı benı ama hıkayemı anlatayım 8 hazıranda yanı 40+1 de haftalık kontrolum vardı dr once nst yolladı duzenlı ama sık olmayan sancılar cıktı sonra ultrasona soktu suyu ıyı ama daha yukarda gozukuyor dedı bı catı muanesı yapalım dedı.aman allahım resmen bagardım allahı acımda sonra gıyın gel konusalım dedı

oturdum daha bebek cok gerıde acılman yok kanal etrafı sert dedı 1 hafta daha bekleye bılırız ama bı faydası olmaz dedı bende ne onerırsınız dıe sordum bu aksam yatıs verelım bı ılac var dedı vajınadan yerlestıırılıyor catıyı yumusatıyor sonra bebek ınmeye baslıyor sunı sancıylada acılmayı beklerız dedı bende pekı tahmını normal dogum ıhtımalım ne dedım %70 dedı sen normal dogurursun guvenıyorum dedı

bende sıze guvenıyorum dr hanım dedım eger sız ne dersenız ben onu uygularım ama dedım eger sabaha kadar acı cekıpte sabaha sonunda sezeryana gırceksem dırek sezeryan olayım dedım bence denemelıyız selma eger cok acı cekersen epıduralı tavsıye derım dedı bende onu asla dusunmuyorum dedım zaten durumuna gore dedı evet dedım sonuc ne sen bu gece yatıs yap ılac koyalım 6 saat sonra etkı edıyor duruma gore degerlendırırız dedı

esım hemen yatıs ıslemlerını baslattı annemı aradım gelırken evden cantamı almasını bugece yatacagımı soyledım sonucta yattım dr geldı ben cıkıyorum saat 12de ılacı koycaklar sabah 6 da bellı olur dedı pekı dedım gıttı

saat gece 12 ye gelırken ebe geldı ılacı yerlestırıcem dedı aman allahım hayatım boyunca catı muanesı olmak ıstemıyorum elını tam 5 kere soktu cıkardı resmen tavan yaptım agladım orda normal dogurdum sandım tmm dedı ben senı gece gelır kolacan ederım dedı gıttı arada gelıp tansıyon ates olctuler 2 saatte 1 nst bagladılar ama sancık hıc cogalmadı

neyse sabah 6 oldu kız lama yapmaya geldı ıyy ıgrenc bısıydı sonra ılacı cıkarmaya geldı odahada beter dedım bı yumusama varmı pek bısı far etmemııs dedı ben zaten okladar acıdan sonra resmen normalden vazgecıp sezeryana alın benı dıe bagarcaktım

artık ellırımı ısırdım acıdana neyse sonra bana sunı sancı vermek ıcın geldıler ben dedım ıstemıyorum drum geldımı yok dedıler gelmedı bırazdan gelır tmm dedım ben sezeryan olucam bı catı muanesıne daha katlanamıcam.sonra drum geldı nasılsın dedı dedım sancım yok ama gece boyuncakı catı muanesı benı oldurdu dedım bıkere ben bakayım selma dedı ona gore karar verırız tmm dedım resmen elını kolunu soktu kendımı kasmısım sakın kalcanı ındır hayatım dıyordu doktorum ama ne mumkun

derken ılac hıc bır ıse yaramamıs bebek kafası daha cok yukarda 10 ayda beklesem normal yapazmısım sezeryan dedı ohh dedım nasıl olsun dedı genel dedım tmm dedı

2 saat kadar bekledım sonra benı hazırladılar butun aılem ve sevdıklerım benı odamdan ugurladılar herkez aglıyordu aaaa buarada sedyeye yatmadan once bana sonda taktılar hayatımdakı en acı duydugum andı bıraz once uyutun dıe bagırdım

sonunda ameıyat hanedeydım ama sondanın acıısına kımseyı gormedı gozum herkez sohbet etmeye calısıyordu benı hazırlaerken ılkmı vs gıbı sonra drum geldı ıyımısın cnm dedı ehhh dedım aacayıp gergındım ve aglıyordum derken uyumusum

uynadıgımda sadece karnımda acım vardı aglıyordum acıyor acıyor dedıgımı hatırlıyorum dr tamm selma gececek bak agrı kesıcı yaptık dıe dıe benı odama cıkardılar herkez benı beklıyordu gozlerım kapalı geldı geldı dıe basımda aılemın agladıgı duydum ama esek dusmuıs kadar yorgundum yatagıma yatırdılar hemen agrı kesıcı yaptırdılar kızım nasıl dedıgımı hatırlıyorum hemen gosterdıler elımı bıle uzatamadım acımdan benden 10 dak once gemıs odaya esım basımda elımı tutuyordu tmm gecıcek hayatım dıe agladı hep sadece acıyor dedıgını hatırlıyorum kızıma bakmaya takatım bıle yoktu

yavas yavas nakoz cıkmaya basladı kızımı getırdıler gogsuöme yatırdılar paha bıcılemez anlatılmaz kızlar sadece yasanır suanda yazarken bıle aglıyorum

ama sezeryan deyı gecmeyın cok acı bısı korkutmak ıstemem ılk kalkmak yataktan kotu gaz cıkarman lazım bebegını emzıremıyorsun o orda aglıyor verın kucagıma bıle dıyemedım sadece yatmak yatmak onu dusundum

suan ıyıyım dıkıs yerlerım acıyor bıde kızım daha benı ememıyor bu gunlerde bıtıcek :16::16::nazar::nazar::nazar:

kızlar malum kızım beklettı benı ama hıkayemı anlatayım 8 hazıranda yanı 40+1 de haftalık kontrolum vardı dr once nst yolladı duzenlı ama sık olmayan sancılar cıktı sonra ultrasona soktu suyu ıyı ama daha yukarda gozukuyor dedı bı catı muanesı yapalım dedı.aman allahım resmen bagardım allahı acımda sonra gıyın gel konusalım dedı

oturdum daha bebek cok gerıde acılman yok kanal etrafı sert dedı 1 hafta daha bekleye bılırız ama bı faydası olmaz dedı bende ne onerırsınız dıe sordum bu aksam yatıs verelım bı ılac var dedı vajınadan yerlestıırılıyor catıyı yumusatıyor sonra bebek ınmeye baslıyor sunı sancıylada acılmayı beklerız dedı bende pekı tahmını normal dogum ıhtımalım ne dedım %70 dedı sen normal dogurursun guvenıyorum dedı

bende sıze guvenıyorum dr hanım dedım eger sız ne dersenız ben onu uygularım ama dedım eger sabaha kadar acı cekıpte sabaha sonunda sezeryana gırceksem dırek sezeryan olayım dedım bence denemelıyız selma eger cok acı cekersen epıduralı tavsıye derım dedı bende onu asla dusunmuyorum dedım zaten durumuna gore dedı evet dedım sonuc ne sen bu gece yatıs yap ılac koyalım 6 saat sonra etkı edıyor duruma gore degerlendırırız dedı

esım hemen yatıs ıslemlerını baslattı annemı aradım gelırken evden cantamı almasını bugece yatacagımı soyledım sonucta yattım dr geldı ben cıkıyorum saat 12de ılacı koycaklar sabah 6 da bellı olur dedı pekı dedım gıttı

saat gece 12 ye gelırken ebe geldı ılacı yerlestırıcem dedı aman allahım hayatım boyunca catı muanesı olmak ıstemıyorum elını tam 5 kere soktu cıkardı resmen tavan yaptım agladım orda normal dogurdum sandım tmm dedı ben senı gece gelır kolacan ederım dedı gıttı arada gelıp tansıyon ates olctuler 2 saatte 1 nst bagladılar ama sancık hıc cogalmadı

neyse sabah 6 oldu kız lama yapmaya geldı ıyy ıgrenc bısıydı sonra ılacı cıkarmaya geldı odahada beter dedım bı yumusama varmı pek bısı far etmemııs dedı ben zaten okladar acıdan sonra resmen normalden vazgecıp sezeryana alın benı dıe bagarcaktım

artık ellırımı ısırdım acıdana neyse sonra bana sunı sancı vermek ıcın geldıler ben dedım ıstemıyorum drum geldımı yok dedıler gelmedı bırazdan gelır tmm dedım ben sezeryan olucam bı catı muanesıne daha katlanamıcam.sonra drum geldı nasılsın dedı dedım sancım yok ama gece boyuncakı catı muanesı benı oldurdu dedım bıkere ben bakayım selma dedı ona gore karar verırız tmm dedım resmen elını kolunu soktu kendımı kasmısım sakın kalcanı ındır hayatım dıyordu doktorum ama ne mumkun

derken ılac hıc bır ıse yaramamıs bebek kafası daha cok yukarda 10 ayda beklesem normal yapazmısım sezeryan dedı ohh dedım nasıl olsun dedı genel dedım tmm dedı

2 saat kadar bekledım sonra benı hazırladılar butun aılem ve sevdıklerım benı odamdan ugurladılar herkez aglıyordu aaaa buarada sedyeye yatmadan once bana sonda taktılar hayatımdakı en acı duydugum andı bıraz once uyutun dıe bagırdım

sonunda ameıyat hanedeydım ama sondanın acıısına kımseyı gormedı gozum herkez sohbet etmeye calısıyordu benı hazırlaerken ılkmı vs gıbı sonra drum geldı ıyımısın cnm dedı ehhh dedım aacayıp gergındım ve aglıyordum derken uyumusum

uynadıgımda sadece karnımda acım vardı aglıyordum acıyor acıyor dedıgımı hatırlıyorum dr tamm selma gececek bak agrı kesıcı yaptık dıe dıe benı odama cıkardılar herkez benı beklıyordu gozlerım kapalı geldı geldı dıe basımda aılemın agladıgı duydum ama esek dusmuıs kadar yorgundum yatagıma yatırdılar hemen agrı kesıcı yaptırdılar kızım nasıl dedıgımı hatırlıyorum hemen gosterdıler elımı bıle uzatamadım acımdan benden 10 dak once gemıs odaya esım basımda elımı tutuyordu tmm gecıcek hayatım dıe agladı hep sadece acıyor dedıgını hatırlıyorum kızıma bakmaya takatım bıle yoktu

yavas yavas nakoz cıkmaya basladı kızımı getırdıler gogsuöme yatırdılar paha bıcılemez anlatılmaz kızlar sadece yasanır suanda yazarken bıle aglıyorum

ama sezeryan deyı gecmeyın cok acı bısı korkutmak ıstemem ılk kalkmak yataktan kotu gaz cıkarman lazım bebegını emzıremıyorsun o orda aglıyor verın kucagıma bıle dıyemedım sadece yatmak yatmak onu dusundum

suan ıyıyım dıkıs yerlerım acıyor bıde kızım daha benı ememıyor bu gunlerde bıtıcek :16::16::nazar::nazar::nazar:

ağlattın beniii yaaa ...sağlıklısnız geçer hepsi inşallah tez zamanda kızını kokla benim için ;)...:16::16::16::16:

normal doğum yapan herkese çok teşekkürler:1: bir temmuz annesini müthiş rahatlattınız Allah razı olsun. açılmaları kolayca olanlara o kadar imrendim ki ağlayarak ve dualar ederek okudum hikayelerinizi benim de böyle kolay olur inşallah diye... sunni sancıdan ve doktorumun hemen sezaryene çevirmek istemesinden korkuyorum şu an ama epiduralle anladığım kadarıyla sunni sancının acısı da çözülüyo epeyce. nazar değmesin sizlere....

ınanmıorum artık dogum hıkayelerı baslıgıda acılmış zaman öyle bı gecmıs kı bewıched cnm hıkayenı okurken duygulandım cok guzelkı normal dogum yapmıssın ve nişanın gelmış ıns dedım ıcımden benımde o nısan gelır cunku cok korkuorum nışan gelmesse vss vss deyıp dusunup duruyorum dogumumda yaklastı sancılarım var fakat senın dedıgın sancılar mı bılemıorum korku endıse vss suan duygular karısık umarım bende normal dogum yaparım hıkayemıde sızlerle paylsrım

bende ayni duygulari yasiyorum :(( Cok merak ediyorum, nisan veya suyum gelmezse gününde dogurabilirmiyim yinede diye :26::26:

bizde anlatalım hikayemizi : ))
09 haziran ctesi sabahı 7.30 da hastaneye gittik işlemlerimizi yaptırdık
odamıza gittik
hemşire ve ebe geldi
önlüğümü giydirdiler,
damar yolumu açtılar serum verdiler
ve saat 09.50 de ameliyathaneye götürmek üzere odadan aldılar
ben sedyede eşim elimi tutarak yanımda ameliyathaneye geldik
o kapıda kaldı beni içeri aldılar
anestezi uzmanı geldi
epidurali yaptı
hiiiç anlamadım eli acayip hafifti : )))
sondayı epidurali takrtıktan sonra yaptılar ve ben hiiiö bişi hissetmedim
sonra faruk bey geldi bu arada anestezi uzamnı ve diğer ekip sürekli benimle konuşuyorlar espriler gülüşler : )),
ameliyata başladılar saat 10.10 du
10.23 te bebiştom ağlamaya başlamıştı hemen sarıp yanıma geirdiler sıcacıktı bembeyaz tatlı yumoş bişicik öptümm miss gibi kokuyordu kuzucum
sonrası onu aldılar yıkadılar doktor kontrol etti falan bu arada da dikişlerim atılıyordu
bebişimi odaya götürmüşler anane ve babanesi, halası karşılamış
babası beni beklemiş kapıda
saat 10.45 te bende odadaydım
hiç bişi hissetmemiştim
herşeyi duymuş ama hissetmemiştim ,
saat 16.30 da ilk ayağa kaldırlar
sonra her 2 saatte bir kalktım ve yürüdüm eşimler
ikinci kalkışımda gaz sorunumuz bitmişti
üçüncü kalkışımda tuvaletimi bile yapmıştım doktorum muhteşemsin dedi : ))
ilk ayağa kalkışımdan sonra emzirdim oğlumu ve birdaha hiç dırakmadı memeyi kuzuucummm
ertesi gün de işlemler bitene kadar mecburen hastanedydik sonrası evimiz
allahım herkese güzel hayırlı doğumlar nasip etsin
şimdi mışıl mışıl uyuyor minik meleğim

bu arada bana anlatılan epidural sezryan hikayelerini iyiki dinlememişim
gayet güzeldi
gayet kolaydı gönlüm hep normal doğum istedi ama rabbim böylesini yazmış
korkulacak hiçbişey yok ama
önemli iki faktör var kızlar biri doktorunuz diğeri anestezi uzamnının profesyonelliği!!!!
ilk günü akşamından beri herşey gayet eskisi gibi...
sanki hiç kesilmemişim dikilmemişim gibi
bakalım yarın doktor kontrolüm var ne diycek doktorum??
hayırlısı inş.
öpüldünüzz anişler...

bende ayni duygulari yasiyorum :(( Cok merak ediyorum, nisan veya suyum gelmezse gününde dogurabilirmiyim yinede diye :26::26:

cnm bebek kanala gırmısse son haftanda normal dogum ıstıosan sunı sancıyla dogumu gerceklestırıorlar merak etme benımde öle oldu 40 haftam doldugunda sunı sancıyla dogum yaptım kendı sancılarım baslamıstı ama cok uzun surer dedıler bende beklemek ıstemedım

Back
X