Merhabalar Hanimlar,
sonunda bende vakit buldum ve dogumdan ancak 3hafta sonra girip dogum hikayemi yazabiliyorum :)
haziran Annelerinin paylasim alanindan görüstügüm arkadaslar bilirler, bizim günümüz tam 1hafta gecmisti ve 41 haftalik olmustuk artik,
öyle olunca da doktorumla konustum ve artik beklemek istemedigimi, dogum yapmak istedigimi söyledim,
hem kendi doktorum hemde dogum yapacagim hastahanenin doktoru normal dogumu bana önermediler ve sezeryan olmam bebegim ve benim acimdan
daha saglikli oldugunu, normal dogumun bende riskli olacagini söylediler.
Normal dogumda cok israrciydim yalniz doktorlar cok israr edince artik son gün bayagi tirstim ve sezeryani kabul ettim.
Doktorumun verdigi asil dogum tarihi 27.06.2012 idi
1hafta gecince dogumum 04.07.2012 gerceklesti. Sali 03.07.2012de Hastahaneye gittim dogum icin görüsmeye, doktor dedigim gibi tekrar muayene etti
ve ertesi gün istersem beni doguma alabileceklerini söylediler, kabul ettim.
ertesi gün sabah saat 08:30da uyandik esimle hazirlanip hastahaneye gittik, hastahane cantam vs. hazirdi zaten.
gittik 10gibi yatisim yapildi idrar ve kan verdim daha sonra bize odami gösterdiler ve esimle odama gidip yerlestik ve beklemeye basladik.
Bir süre sonra Ebemiz geldi beni ameliyata hazirladi, ameliyat önlügü, variz corabi vs. giydirdi - 13:30da ameliyata alinacagimi söyledi.
biz beklerken bir baktik annem ve anneannem geldi, hepbirlikte beklemeye basladik, ardindan ebe geldi ve acil bir dogum oldugunu, benim biraz daha beklememi söyledi, benimde cok uykum vardi az biraz kestireyim derken 10-15dk sonra yeniden geldi ve ameliyat bitti seni aliyoruz dedi birden, o an ilk defa heyecan yaptim, canim oglusumda o an tekmeliyordu zaten, o tekmeler ayri bir kiymetliydi.
Ameliyathaneye gittik esimde girdi istegim üzerine doguma, annem ve aneannem disarda bekledi, spinal anesteziyi yaparken cok cok cok aci cektim

doktor 3 kez denedi, igneleri omur iligimden sokmaya calisti birtürlü tutturamadik, dogru oturmuyormusum falan dedi, migdem bulandi kustum o an okadar kötüydü, birdaha denerim olmazsa tam uyursun
esinide doguma alamayiz dedi, tmm dedim, birkere daha denedi ve oldu demeye kalmadan ayak uclarim uyusmaya basladi bile, ben sadece gögüs alti uyusuyor zannediyordum ama
benim omuzlarima varanakadar uyustu. dogumun basinda hic birsey anlamadim cünki cok kötüydüm, narkozdan migde bulantisi cok oldu nefes de alamadim,
bir süre sonra esimi yanimda gördüm elimi tutuyodu ama önümde bir perde vardi, sesleri duyuyordum ama birsey göremedim.
sadece esimin dogdu askim dedigini hatirliyorum ardindan zaten hemen oglumun agladigini duydum,
sonra ebe geldi hemen gögsüme koydu bakin dedi, agladim, cok agladim cok duygulandim, okadar güzeldi ki oglum, hic hic böyle beklemiyodum bukadar tatli bir bebek, mis kokulu...
hemen aldilar ve temizlemeye götürdüler, esimde gitti beraber, uzaktan izledim onlari, bu arada doktorlar geri dikiyorlardi karnimi.
sonra esimde oglumda, ebede gittiler.
bir süre sonra beni geri yukari cikardilar gözetim odasina, baktim kapinin önünde aneannem, dayimin kizi ve annem bekliyor, cok agladim yine o an duygulandim,
cok titredim birde ama narkozun etkisindenmis, 2-3saat gecmedi titremem.
odaya girdim baktim oglumda odada esimde.
hemen ebe kucagima verdi emzirmem icin, gögsüme yatti oglum, kokladim onu kokladim kokladim, yeni dogmus, daha yikanmamisti bile ama tertemiz misgibi kokuyodu.
3gün hastahanede yattik, artik dayanamadim yalniz kalmaya, 5gün kalmalisin dedi doktorlar ama ben istemedim dayanamadim imza atip ciktim.
evimize geldik babamizla birlikte baktik bebegimize.
simdi 3,5haftalik olduk teyzeleri, ona okadar alistim ki, ondan önceki hayatimi hic hatirlamiyorum sanki,
yalniz sunu anladim o yokken asiri rahatmisim...
ama o varya artik, onun varligini dünyada hic birseye degismem...keske daha önce olsaymis da bukadar beklemesemiyim bile.
Kizlar biliyorum cok cok uzun oldu

, affiniza siginiyorum

ama tam olarak yazmak istedim...umarim okumaktan skilmazsiniz
herkese cok selamlar...
dogum yapmis annelerin bebekleri hayirli olsun
yapacak olanlarada Allah yardim etsin, bir avazda kurtulsunlar insallah...
Allah hic birimizi bebeklerimizden ayirmasin, hepsine saglik, sihhat ve afiyet versin insallah.