2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

88prenses canım senin de suyun azdı sanki bi ara
nasıl arttı suyun neler yaptın söylesene?

bir de plesantası yaşlanan kimler vardı
doktorları ne önerdi onun için?

hayır tatlım yanlış veya kişisel algılamadım merak etme
takılıyorum.hepimiz için sağlıklısı hayırlısı olsun.

slm kızlar... geçmişe çok bakamadım ama anladığım kadarıyla sarıbeybi doğurmuş :) umarım sağlık sorunu falan yoktur. ayrıntısını bilen varsa neden doğum yaptığını, yazarsanız sevinirim.. bu arada bugün için bi deneme amaçlı devletten randevu aldım gittim. o kdr kolay oldu ki işlemlerim, sıram 7 kişi geçmişti hemen aldılar. sonra dr nst verdi. ilk defa girdim nst ye. sizi dr lar sokuyo mu bilmiyorum bu teste? özeldeki dr um. 37 den sonra demişti bana. herşey normaldi önüme geçen soyadı cingöz olan kadın hariç.. kadınla neyse birlikte sonuç göstermeye girdik. benim test sonucu daha düzgün gözüküyordu. kadın gösterdi sezaryen tarihini aldı gitti. ben gösterdim dr eee senin sancın var seni yatırmalıyız dedi şaka mı yapıyorsunuz dedim. bu işte şaka olur mu dedi, yatış kağıdı imzaladı, mühürledi. nutkum tutuldu o an gözlerim doldu. tam 35+0 ım çünkü bugün :18::18::18: kontrol amaçlı mı dedim gerisini diyemedim. bilmiyorum benden dolayı mı ama tekrar sordu altta ağrı var mı diye. yooo birşey hissetmiyorum dedim. dur o zaman bi daha nst yapalım dedi. hemşireler de yarım saat geçmesini ve şekerli birşeyler yememi tembihledi. hemen eşimi aradım. sonra 3 ay önce normal doğum yapan bi arkadaşı. onun da yengesinin başına 35 te gelmiş böyle birşey. hastaneye yatırıp bi ilaç vermişler doğumu durdurmuşlar. daha evde çantam hazır değil, eşime en kötü tarif ederim sen toparlar gelirsin dedim. sakinleştirmeye çalıştı baya beni. zor geçen 45 dk sonunda test sonucunda sancım yok çıktı çok şükür... derin bi nefes aldık ama bu bize ders oldu. bugün arkadaşlarla anneler günü yemeğimiz var. yarın da okula gideceğim resmi şeyler için. amaaaaa cuma elim boşalır boşalmaz çantayı hazırlıyorum ona göre benim gb ağırdan alanlara duyurulur...

slmm kızlarr sarıbeybı kaç haftalıkkı cıgerlerı gelişmemiş tam şimdi buyuklere sordum çoçuk kendı gelışmemiş ondn dıolar 37 haftalık rahat nefes alması gerekıo dıolar=(

sanırım kafama taş yedim
38 de normal doğsun diyorum canım
tabi hayırlısı olsun sağlıkla gelsinlerde
facede sarıbeybi için 36 hafta demişler burda
38 hafta olarak görünüyor anlamadım

canım onunda bebek geriden geliyor du öyle söylemişti hatta bi ara ticker hamilelik takvimi birbirini tutumuyordu
biri normal haftam biri de bebğin gelişimine göre demişti:26:
Allah yardımcısı olsun

O kendi kafasina gore bebek onden gidiyor diye tickerini degistirtmisti, hatirliyorum.
Allah yardimcilari olsun, ne diyim.

evet aynen oyle bebek onden gıdıyor dıe degıstımıstı o
benımde her kontrolde 29 mayıs cıkıyuor ama asla kale almıyorum cunkı dr almıyor o 7 hazırana bakıyor

ben ilk hamileliğimde ve bu hamileliğimde kan sulandırıcı iğne kullandım.ilk kızımı kucağıma aldıktan 15 gün sonrasına kadar kan sulandırıcı iğne kullandım ben bildiklerimi söylemek istemiştim,elbette doktorun karar verecek.ıkınmayla alakalı damarlar gerilip patlayabiliyor demişti benim doktorum.bencede senin için ne normalse o olsun o zaman!.galiba yanlış anlama ve gergin bir günündesin bugün.ama unutma karşındakide hamile.

Ayy bi an hastane yatağında yazıyorum bunları size diye lafı bitircen sandımmm heyecan yaptım..amannn A llah korumuşşşş bence de hemen hazırla ben 1 ay oldu hazırlayalı açıp açıp bakıyorummmm :)

aranızda doktoru şimdiden
akciğer gelişimi için iğne vuralım diyen oldu mu?
görümcemin bebek biraz iriydi o yüzden
akciğer gelişimi için iğne vurdurmuştu.(doktoru öyle istemişti)

geçmiş olsun
zor bir gün olmuş
ben 32den sonra her gittiğimde nstye bağlanıyorum zaten
yalancı sancılar çıkmıştır sende de
bununla geçmiş olsun

sarıbeybinin kendisi iyi
ama bebeğinin ciğerleri tam gelişmemiş yanına alamamışlar daha
küvezde sanırım

sarıbeybi için sabahtan beri dua ediyorum.bende 35.haftamdayım şu an.kafası büyük diyip sezeryana almaya çalışıyor doktorlar sanırım benim eltim 4500 kg doğurdu hemde çatır çatır :) benim de ilk kızım 3650 doğmuştu.gr olayına çok takılıp üzülmeyin kızlar banada doktorum 4 kg ı geçti demişti ama 350 gr eksik geldi.

t.u.a.n.a sanırım senınle haftalarımızda bebeklerimizin kilosu da aynı. benım geçen haftaki kontrolumde 2.500 gr dı bebeğim. haftasına göre 2 hafta geriden geliyor demişti dr. ve başından beri bazen 1 bazen 2 hafta geriden geliyordu. dün tekrar kontrolüm vardı ve bebeğim 300 gr alarak 2.800 gr olmustu. bu gelişimi çok olumlu değerlendirdi dr. cünkü aradaki fark 1 haftaya düşmüştü. bana önceki haftalarda özellikle kuru incir ve erik yememi söyledi. ayrıca bebe bisküvisi. sütün içine karıstırıp o şekilde her gün yemeye çalıştım. ve gerçekten işe yaradıgını düşünüyorum. sende deneyebilirsin. umarım haftaya işler yoluna girmiş olur.

aranızda doktoru şimdiden
akciğer gelişimi için iğne vuralım diyen oldu mu?
görümcemin bebek biraz iriydi o yüzden
akciğer gelişimi için iğne vurdurmuştu.(doktoru öyle istemişti)

sanırım o iğnenin de birçok yan etkisi var
o yüzden pek tercih etmiyorlar
akıllıbıdıktan biliyorum o bahsetmişti

evt cok karıstırıyoruz sanırım :)))dun askım saolsun meyve getırmıs getırır getırmez meyve tabagı yaptım saolsun 5 cesıt meyve almış sanırım gözumu doyurmak ıstedı:)))

dun aksam uyuyamadım kızlar bı terleme sormayın ustumdekılerı cıkarıyorum eee o zmaanda usuyorum ayy bıde tualete gıtmek ıcın kalkıp durdum sabah ta uykusuzluktan hem halsızlık hem bas agrısı duramadım cok sukur suan ıyıyım ama su son zamanlarda aksamları hıc uyuyamıorum(

geçmiş olsun canım neyseki sancı çıkmamış
ben de hazırlamadım çantayı
inş bebeklerimiz gününde doğar
acil doğum olursa çantayı falan düşünemem zaten
88prenses canım senin de suyun azdı sanki bi ara
nasıl arttı suyun neler yaptın söylesene?

bir de plesantası yaşlanan kimler vardı
doktorları ne önerdi onun için?

tatlım dedim ya 4 lt su
bol bol dinlenmek
ve suya atılan magnezyumun da amniyos sıvısına faydası varmış
bir de karnına baskı yapma bebek etkileniyormuş suyu azken

Herkese selam.Nilobella bebek odanız harika olmuş.Allah iyi günlerde kullanmanızı nasip etsin.Renkli rafları nereden aldınız acaba?

Koctastan aldik canim.

Tesekkur ederiz, bosuna kacmadi uykular hadi sen de ekle, biraz moralimiz duzelsin.

hepinize de günaydın
nilobella odanız harika olmuş
güle güle kullansın minik kızın
yoğurt makinası için de acele etmeyin bence, kimi bebeklerin alerjisi olabiliyor süt ürünlerine (umarım olmaz)

Tesekkur ederiz. Yok canim ne yogurt makinesi, lazim olunca aliriz onu
Sen ne yapman gerektigini iyi biliyorsun artik, ama benden sana tavsiye moralini yuksek tut.
Bak saribeybi cok dertliydi, hergun agliyordu, her hafta hastaneye tasiniyorlardi sonu iyi olmadi.
Bu isler moralle cok orantili, sen yemene icmene keyfine bak, doktoruna guven hersey kontrol altinda.
Erken dogum ihtimali belirirse ciger gelistirici igne yapiyorlar zaten, iyi hastanelere doktorlara emanetsin rahat ol.
Birak onlar dusunsun.

İlk paragraf yazım sizin verdiğiniz cevaba cvaptı ve Yazımdan normal doğurma lafı geçmediği halde siz gelip yorum yaptınız ayrıca benim hiçbir cümlemde kırıcı veya inciltici bir kelime yok...ünlem ! işareti de kullanmadım sizin gibi bence siz kelimele noktalamalara dikkat edin derim....

Ben gayet hamile arkadaşların içinde muhabbet ettiğimin farkındayım ayrıca..ünlem işareti kullanırken siz unuttunuz galiba...

Uzatmanın manası da yok....

cnm cok dert edıyosunuz yaaa tmm herkes ıster kılolu dogsun ama ılk once dılegımız bebısımızn saglıklı olması olsun benım bebıs suan 2550 gr 2600 gr de ve uc haftam kaldı kılosu dusuk dıolar fakat bence gayet ıyı benım ablam 1800 gr dogum yaptı maşşallah suan mehmetımız 5 yasına gırcek bu eylul de ve hıc sorun yasamadı tmm oda ılk dönemlerde uzulmustu kılosu dusuk oldu vss dıe ama maşşallah sorun yasamadılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…