• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

slm kızlar bugün bütün evin işini kaynanam yaptı bende yan gelip yattım bulaşıkları dizdi makinaya evi süpürdü sildi bu arada kaynanam 66 yaşında cnm sıkıldı bütün işleri o yapınca suyum azaldığı için dinlenmek zorundayım çünkü kızım bugün çok oynuyo ya karnım acıdı

Selam haziran anneleri :3::emir_bebek:
Bu sabah doktor kontolümüz wardı.. We ağzım kulaklarımda cıktım :52:
33+3 haftalığız.. Toplamda 9 kilo almısım, oğluşum da 2.444 gr olmus. :nazar::nazar::nazar:
Suyumuz, plesentamız cok iyimiş. Bebek gelişiminin %75 ini tamamlamıs dedi :nazar: :16::16:
Bebeğin de bası aşağı inmiş artık yukarı dönmez, büyük ihtimalle normal doğum dedi :52:
Bende özel hastane malum cekiniyodum normal doğumu pek konusmamıstık, öyle diyince bi ferahladım.:16:
Epidural düşünüyorum dedim, -bende cok sıcak bakıyorum cok konforlu dedi :32::21:
Bol bol yürüyüş yapmaya basla dedi, keza 3 hafta önce pek hareket etme demişti.. Yürüyüş fikrine de ayrı bi sewindim.
Yorulsamda iyi geliyo cünkü bana :46: 15 gün sonra tekrar gel, sonra haftada 1 cagırıcam dedi :49:
Sanırım bebişlerimizin gelmesine az kaldı :emir_bebek::21:
maşaallah bebişine de sana da:nazar::nazar:
böyle güzel haberle almak ne güzel:32::32::32:
İnşallahda olmayacak canım.İyi düşünelim iyi olacak

ben limon ve bal yapıyorum böyle durumlarda çok rahatlatıyor bir fincana bir tatlı kaşığı bal yarım limonu sıkıyorum çözülünce bal hemen içiyorum günde iki üç kere yaptığımda baya bi rahatlatıyor denemeni tavsiye ederim.:34:

tamam canım bi deniyeyim
çünkü çok rahatsız oluyorum:2:

kızlar bi yemek yedim geldim ne çene çalmışsınız öle oku oku bitmedi.
utopya canım hiç bişeyi kafana takma lütfen o tahlil raporlarınıda kaldır elinin altından okuyup okuyup moralini bozuyorsun Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin canım kendini yıpratma boşuna herşey olacağına varır.

Benim arkadasima catin dar demislerdi muayenede, ama ayni doktor normal dogumu yaptirdi sonunda. Hem de acibademde.
Gerci orda normal dogum sezeryandan pahali ama olsun, kiz dogurabildi neticede.
Benim korkum su, sanciyi cektirip yok cikmiyor diyip acil sezeryana almalari.
Hem aci cek, hem de yarsinlar karnini. Neyse aklima kotu seyler getirmiycem. Sabiiir, sabiiir, yaaa sabiiiirrrrr:-)
canım bu durum benimde en çok korktuğum şey inş. doğuma hangisi için gidiyosak öyle doğar sıpalar.

Saribeybi zeynep miydi? Facedeki anneler dun 36 haftalikken dogum yapan bir zeynepten bahsediyor, bebegin cigerleri acilmamis dualarimizi bekliyormus. O mu acaba?
dün akşam ben sordum bu soruyu ama cevap vermediler 36 haftalık diyolardı çünkü ama meyersem sarıbeybi oymuş.Allah bebeğine şifa versin inş.

nilobella çok güzel olmuş, güle güle kullansın yavrun. bende bu takıma benzer bir takım aldım. yaklaşık 20 gündür mobilya kokusundan kurtulamadık, mobilyacı kullandıkları boyanın kurşunsuz olduğunu söyledi sertifikalarını da gösterdi ama benim içim hiç rahat değil. bu haftasonu bir kez daha sabunlu sularla silmeyi düşünüyorum. sizin mobilyadada taze boya kokusu varmı acaba merak ettim.

canım mobilyacı bana sirkeli suyla silmemi önermişi bi dene istersen..

yaa bebeği anladım da niye erkenden doğuma aldılar hayati bi risk falan mı vardı acaba:26:
sen de üzma canımcım kendini. günlerdir giremiyorum ama anladığım kadarıyla zor günler geçirmişsin ve geçiriyorsun. güzel bi laf var. geçmişteki elemler oh, sevinçler ah dedirtir diye. merak etme sen de bebişini sağ salim kucağına alacaksın ve bu günleri hatırladıkça oh be geçti gitti diyeceksin hiç moralini bozma.. dr lar tahliller birsürü şey söylüyo ama sen kızınla konuş, ona anlat bakalım erken gelmenin zararlarını. ben de teyzesi olarak 40 gün önce gelmiş, süt bile emememiş bi bebek olarak anlatabilirdim yakın olsaydık.. hep beraber sağlıkla sağlıklı bebekler doğurmadan haziran bitmeyecek bu sene :kkk::kkk:

canım sanada geçmiş olsun diyelim bebişler biraz daha beklesinler haftalarından önce gelmesinler.
sarıbeybi plesanta yaşlanması olduğu için acil sezeryana alındı onun için erken doğum yaptı.

nilobella çok güzel olmuş, güle güle kullansın yavrun. bende bu takıma benzer bir takım aldım. yaklaşık 20 gündür mobilya kokusundan kurtulamadık, mobilyacı kullandıkları boyanın kurşunsuz olduğunu söyledi sertifikalarını da gösterdi ama benim içim hiç rahat değil. bu haftasonu bir kez daha sabunlu sularla silmeyi düşünüyorum. sizin mobilyadada taze boya kokusu varmı acaba merak ettim.

Canim bizim mobilya geldikten sonra bir ay havalandi ama geldigind bile asiri bir kokusu yoktu. Mobilyaci ozellikle sunu tembihledi.
Sabunlu suyla silme, silersen bile duru suyla tekrar sil ve bez islak degil nemli olsun. Ben odada surekli camasir kuruttum o da kokuyu aliyor sanirim.
İslak bezle silersen mobilyanin omrunu kisaltirsin, rengi sararir bozulur.

canım bebeğinin odası çok güzel olmuş, sağlıkla büyüsün inşallah. ben özellikle halıya bayıldım, nereden ve kaça almıştın acaba?

Tesekkur ederiz. Haliyi markafoniden 120 liraya almistim. Markasi 3K konsept, baska alisveris sitelerinde de kampanyasi oluyor zaman zaman.
Kendi magazasinda bize en son 300 olur demislerdi:37:
Bizim odaya da bir tane az geldi gibi, belki kisa aynindan bir tane daha alirim:9:

33+3 haftalığız.. Toplamda 9 kilo almısım, oğluşum da 2.444 gr olmus. :nazar::nazar::nazar:
Suyumuz, plesentamız cok iyimiş. Bebek gelişiminin %75 ini tamamlamıs dedi :nazar: :16::16:
Bebeğin de bası aşağı inmiş artık yukarı dönmez, büyük ihtimalle normal doğum dedi :52:
Bende özel hastane malum cekiniyodum normal doğumu pek konusmamıstık, öyle diyince bi ferahladım.:16:
Epidural düşünüyorum dedim, -bende cok sıcak bakıyorum cok konforlu dedi :32::21:
Bol bol yürüyüş yapmaya basla dedi, keza 3 hafta önce pek hareket etme demişti.. Yürüyüş fikrine de ayrı bi sewindim.
Yorulsamda iyi geliyo cünkü bana :46: 15 gün sonra tekrar gel, sonra haftada 1 cagırıcam dedi :49:

çok sevindim herşeyin normal olmasına sağ salim bebişini kucağına al inş. :) darısı bizlerin başına

slm kızlar bugün bütün evin işini kaynanam yaptı bende yan gelip yattım bulaşıkları dizdi makinaya evi süpürdü sildi bu arada kaynanam 66 yaşında cnm sıkıldı bütün işleri o yapınca suyum azaldığı için dinlenmek zorundayım çünkü kızım bugün çok oynuyo ya karnım acıdı

boşver ii olmuş sen dinlenmene bak :)

Maşallah canım bebişine de sanada:nazar: Seninle bebişlerimizin kilosu aynı gidiyor,benimde 33+4 te 2.448 gr dı ama ben toplamda 14,5 kg almışım,senin maşallahın var,2 hafta sonra görüşelim 36.haftanda dedi,1 Haziranda randevum var,sonrasında da haftada bir görüşücez dedi.Benim kızım 6.aydan beri aşağıda duruyor,detaylıda doğum pozisyonundaydı hala da öyle çok şükür ama doktorum 36-37 ye kadar yolu var,pozisyonu değiştirebilir tekrar dönebilir dedi.Bu aralar ben de epidurali düşünmeye başladım,yalancı sancılardan dolayı tırstım galiba:1: Bakalım bidahaki randevu da soracağım doktora epidurali tavsiye eder mi diye.Yeter ki sağlıcakla ve vaktinde gelsin bebişlerimiz,öyle ya da böyle doğacaklar elbet.Tüm hamişlerin duacısıyım.

Kızlarrrr,,,

Plesanta eskimesi ne demek bilen var mı ? iyi bişey mi kötü bişey mi?

bebeğin eşi denilen şeyin yaşlanması ve eğer ileri seviyedeyse bebeğin gelişimi duruyıor. sarıbeybi sarkadaşımızda bu yüzden sezeryana alındı. geneelde son haftalarda olması gereken bişey fakat erken haftalardada olabiliyor ya tedavi gerektiriyor geciktiysede erken doğuma alınıyor. bende 35.haftada çıktı balık yağı hapı kullandım çok şükür ileri boyuta geçmedi.

Canim bizim mobilya geldikten sonra bir ay havalandi ama geldigind bile asiri bir kokusu yoktu. Mobilyaci ozellikle sunu tembihledi.
Sabunlu suyla silme, silersen bile duru suyla tekrar sil ve bez islak degil nemli olsun. Ben odada surekli camasir kuruttum o da kokuyu aliyor sanirim.
İslak bezle silersen mobilyanin omrunu kisaltirsin, rengi sararir bozulur.

Teşekkürler canım söylediğin iyi oldu tekrar nemli bir bezle iç dış sileyim bari. Kokusu gitsede bende yerleştirsem artık içlerini :1:

Burada renkli oyncak raflari (henuz oyuncagi olmasa da), kirli sepeti, bebek bezi ve islak mendil arabasi, (henuz doldurulmamis) hastane cantamiz,
Bebek bakim dolabimiz gorulmekte.

masallah bayıldım odasına miniğin :16::16: canımcım o kirli sepetini nerden aldın acaba, aynısından arıyorum bende :31::31:

herkese selamlar ancak gelebildik,
ananemiz geldi son işlerimizi hallediyoruz artık. doktorum en erken 20 günü var demişti bugün itibariyle 11 kaldı:52::52::52: tabi prensesim 41 lere kadar beklemezse normal olduğu için bekliyoruz bakalımmmmm.

geçmişe bakınıp gelelim

kızlar slmlar, nasılsınız.???
gerçi geçmişi okudum, bazı sıkıntıları olan arkadaşlar olmuş galiba. alıntı yapmadım tek tek ama biri tuana idi sanırım
Allah ım sıkıntısı olan tüm arkadaşlarımın yanında olsun inşşş..
bir de sarıbeybi için dualarımız eksik etmeyelim, inşş bir an önce bebeği yanına gelicek kadar sağlıklı olurr...

nilgün oda harika gözüküyor cnmm, güzel günlerde kullansın melis cik:34:
ya bnm odamda hiç böle ayrıntı güzel dekoratif şeyler yok, önümüzdeki hafta kesinlikle bu konuya ve hastane çantası konusuna eğilicem
kendime söz veriyorum bu konuda:1:

doğum konusunda da bana öyle geliyor ki ben normal doğum yapıcam. ayrıca bi sorunum olmazsa sancımın gelmesini beklicem 40 hafta oldu diye aldırmicam bebeğimi.
çünkü 42 ye kadar yolu var diyorlar. evde beklicem sancım gelsin.
en çok istediğim şey zaten bu. evde yavaş yavaş sancılarımın başlması, sonra onların sıklaşmasını takip etmem. sonra sıklaştığı zaman arabaya atlayıp hastaneye gitmek ve en fazla 2-3 saat içinde doğurmak.böyle sakin sakin, çok bağırmadan, ortalığı birbirine katmadan...
hep bunun hayalini kuruyorum ve bnun için dua ediyorumm:21::21:

Back
X