2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Kızlar inanın hepinizi çok merak ediyorum
ama bebeğim sarılık olduğu ve sütüm gelmediği için
bebekle çok uğraşıyorum
hemen tavsiyeme geçeceğim
SOĞAN!!!!
Doğumdan gelince normal ya da sezeryan farketmez
hemen bi baş soğanı yumrukla yarıp( bıçakla kesmiceksiniz)
orta göbeğini alıp göğüslerinize uçları içinde kalacak şekilde kapatın
en az yarım saat bekleyin
sonra soğanları alıp silinip çocuğa verebilirsiniz
ben kocam görmeden annem sayesinde yapabildim
sütüm gelmediği için göğüslerimi mıcıklamayan kalmadı
hemşireler şırıngayla uç yağmaya çalıştı
kendim denedim hepinize en önemli tavsiyemdir
bu kadar uğraşmayla bu uçlar şimdiye çoktan kanardı
şimdi aldığım lansinoh kremi bile sürmüyom!!!

vakit bulursam yine yazarım
herkesi çok merak ediyorum
Allah doğum yapacaklara yardım etsim,
yapmış olanlarında bebeklerini korusun...

geçmiş olsun canım. evet vücud ancak 40 günde zor toparlarmış kendini. ben de çok yoruluyorum. hele evdeyken kendimi ordan oraya atıyorum. canım hiç bişey yapmak istemiyor. dışarı çıkınca da bi enerji geliyor. çıkana kadar hiç canım istemiyor ama. gerçi dün o kadar yürüdükten sonra sıkıntısını ben çektim. karnım, kasığım çok ağrıdı. bi yandan sevindim acaba doğum belirtisi mi diye bi yandan da korktum. hayırlısıyla doğurup rahatlasaydık bizde.

aaaaahhhh ahhhhhh dogurmak ne guzel bır cumle

ben şu ölçümlere akıl sır erdiremedim..geçen hafta aynı cihazda oğlum 70.5mm,2853gr imiş.bu hafta 70.0mm,2821gr olmuş,eve gelince fark ettim dr da bişey demedi.ben sadece kilo almamış dedim,son haftalar çok almasın zaten dedi..ama evde iice inceleyince kafam karıştı,inş. sağlıkla doğar bebişim:26:

aslında doğumu kolaylastırır derler, son haftalarda yapın diyolar ama bana doktor 7. ayımdan itibaren yasaklamıstı..
belki son haftalarda bişey der (hiç sanmıyorum ama )
senin doktor bişey demişmiydi, yada yasaklamısmıydı ?

merak etme canım
yanlış ölçüm vardır ya bu hafta ya da geçen hafta
gerçekten de son haftalar baya az alıyorlarmış kiloyu
bizimkiler minyon olacak belli, benimki de yaklaşık böyle
kafaya takma kolay doğururuz inşallah

merak etme canım

merak etme canım

inş. sağlıklıdırlar :26:evet sanırım bana çekecek bu çocuk,babası gibi yapılı olsun diye çok dua ettim ama:)doktorumda seni bu çocuğu pırt diye doğurur fırlatırsın diohayırlısı

merhaba arkadaşlar nasılsınız geçmişe daha bakmadım varmı doğuran bakalım benim son 6 günüm kaldı bekliyorum kızımı dün son kontrolümüz vardı bebiştom 3000 kg son haftalarımda çok kilo almadı minnak bi kızım olcakmış minyon bi bebekmiş doğunca büyür benim için daha iyi , çatı kontrolümde yapıldı korkulcak gibi bişi değil hiç canım yanmadı diyebilirim , çatımız müsaitmiş normal doğum için rahim yumuşamış pelvikslerde uygunmuş nst'de hafif sancılar çıktı 1 cm açılmam varmış artık kızımın keyfini bekliyoruz bizden haberler böyle biraz geçmişe göz atayım..
Utopya göbişe ve içindekine maşallah bendeki göbişte bu kadarcık bişi :)

maşallah canım göbüşüne. çok tatlı çıkmış. tacın da çok güzel. kendin mi yaptın yoksa aldın mı?
sağolasın canım
tacım özel yapımdı, daha doğrusu ablamın doğumundan kalma
ablama bir arkadaşı yaptırmıştı, şimdi de ondan ben aldım

son haftalar az kilo alıyormuş zaten
minyon olduğundan rahat doğum yaparsın
benimki de minyonmuş
çatı muayenesinde bende de yumuşama varmış
bu doğuma hazırlık mı oluyor? ben doğal hali sanmıştım
senin göbişi de görmüştüm, seninki de küçük evet
biz küçük göbeklileriz

bende sımdı cay suyu koydum bı bardak cayla bı ıkı bıskuvı yıyıp cıkarız bızde Allah ım kolaylıklar versın cnm gel beraber cay ıcelım dermısımmmmm:)))

ayy kızlar çok duygulandım darısı bizlerin başına

canım seninkide hazırlığa başlamış bugün yarın gelir artık

vallahi ben kocama diyorum bu kızın geleceği yok ye ama korkuyo yanaşmıyor bile

benim haftada bile değişiklik oluyor geçen usg sonuçlarına bakıyorum 1 ay geçmiş 2 us arasında ama doktorun verdiği ölçüme göre 3 hafta geçmiş gibi gözüküyor anlamadım bende
:44:

37+3 göbeğimi ve lohusa tacımı da ekleyim size
muhtemelen takmıcam tac falan ama yine de eksik kalmasın
Eki Görüntüle 438219 Eki Görüntüle 438220 Eki Görüntüle 438221

canım tacın çok güzelmiş göbişinde pek yok maşallah

seninde bdtlerimiz aynı , ben de bu sabah gittim doktora , zerre sancı çıkmadı. Bebiş 3600 gr olmuş ama doğum kanılına girmemiş.
ilk defa çatı kontrolü yaptı doktorumuz, ben resmen öldüm öldüm dirildim.Çok acayip canım yandı , koltuğu sökecektim yerinden doktor özür dileye dileye bi hal oldu yazık
hiç sesim çıkmadı, ama acıdan çıkamadı resmen.Hemşire de diyorki , tebrik ederim hiç çığlık atmadınız ! ?
sonuç olarak doktorumuz bebek doğum kanalına girmemiş pazartesi yeniden gel bakalım dedi.Çatım nasıl dedim , bebeğin normalde 38. haftada doğum kanalına girmesi gerekiyordu, girmemiş olması çatının dar olduğunu anlamına gelebilir dedi ? Ben hiçbişi anlamadım, sizin doktorlarınız nasıl oluyor da çatın müsait ya da dar cevabı verebilirken bizimkii bu konuda pek yorum yapamıyo anlamıyorum ?Aslında bu çatı meselesi bazen kafamı karıştırıyor , bebek kanala girdikten sonra çatı açılıyor olabilir mi ? ya da ne biliiim saçmalıyor da olabilirim ? NST de sancın kaç çıktı Oznur_u ?

Doktorumuz 41. haftaya kadar bekleriz dedi, bu gidişle normal doğuramıcam gibi gelmeye başladı , halbuki her akşam 2-3 km bazen 4 km yürüyorum ama doğum kanalına girmeyecekse girmiyor işte

çok ayrıntısını sormadım canım ama rahim yumuşamasını doğuma hazırlık diye biliyorum :) evet bende hep böyle olmasını istedim küçük olsun doğumum kolay olur dedim doktorumda onayladı :) bebek bu aralar hiç kilo almadı dedim doktora senin göbeğinde büyümedi diyor :) bakalım doğumdan sonra bu küçük göbişimiz toparlanıcakmı :))
canım çok sayfa birikmiş tuana ve asels doğum yaptımı ?? yada başka doğum yapan oldumu ?

anam bende parise gittik diyince ne parisi falan diye merak ettim
ne safım ayol

selam kızlar

geçmişe bakamadım
iki gündür kasılmalarım arttı normal mi?
birde şu telefon numaraları olayı ben geride kalmışım sanırım
nasıl yapyorsunuz bana da söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…