2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

bence de aç gitmek en mantıklısı gibi

alt sınır kaçtı canım?
bir de aç mı yaptırdın sen?
inşallah 100lükte sıkıntı olmaz

geçmiş olsun cnm 100 lük kesin aç karına öyle dedi.

saolun kızlar ( sınır 140'mış..yalnız ben hiç tatlı sevmem çayımıda şekersiz içerim yani sıfır şeker gibi bişi :)) sadece bu aralar kahvaltıda reçel işini biraz abarattım kahvaltıda normalde hiç ağzıma sürmem ama hamilelik işte insan yemediğini yiyor...

peki ailede kalıtsal şeker falan var mı?
açlık kan şekeri kaç çıkmıştı?

aç yapılır ya 50 lik hatta 100 lükte ilk önce açken kan verirsiniz sonra 50 gr şeker içtiks osnraki arada açken ve şeker yükledikten sonra ne kadar yükseliyo o farka bakmak için tokken gittin sabahda şekerli bişiler yedin ee bide orda şeker yüklendi şeker yüksek çıkma ihtimali çok yüksek oluyo

kızlar cumartesi şeker yüklemesine gidicem doktorumun asistanı 50 lik için aç gelmene gerek yok dedi, şaşırdım ya gidenler ne yaptınız
kızlar bizim aile komple şekerli diye bana erken yaptılar. kahvaltıdan sonra gittim çünkü aç kalınca normalde de hemen tansiyonum düşerdi. dr biliyo. 8 de kahvaltıdan kalktım 9.30 da şeker yüklemesini yaptılar 50 gr lık. ben birşey olmaz mı demiştim dr a o da seni tok olarak değerlendiririz demişti. ama o kdr tokluk bi de şeker yüklemesi olunca inanılmaz midem bulandı. laborant sakın kusma diye tembihledi beni. sonuç ilki 96 ikincisi 100 çıktı. güya biri aç biri tok oldu ama :)

kızlar şekerim yüksek çıkmıış 173 dedi dr cuma günü tekrar gidicem 100'lük yapıcak:18::18::18:
geçmiş olsun canım, şimdiden birşeylere dikkat etmeye bak. belki o gün yediklerinden ötürü öyle çıkmıştır. portakla falan yeme mesela geceden. çok şeker varmış onda...

Hamilelikte şekerli su testi (Glikoz yükleme testleri)
Her 200 anneden birinde hamilelikte gestasyonel diyabet (hamilelikte gelişen şeker hastalığı) ortaya çıkar. Bu nedenle anne adaylarına hamileliğin 24. – 28. haftaları arasında 50 gr glikoz yükleme testi (şekerli su testi) yapılır.
Şekerli su testi nasıl yapılır?

Hamileliğin 24 - 28. haftaları arasında anne adaylarına gestasyonel diyabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) taraması amacıyla 50 gr glikoz yükleme testi uygulanır. Şekerli su testi olarak da bilinen tarama aç veya tok olarak yapılabilir. Aşırı şişmanlık, iri bebek öyküsü, birinci derece akrabalarda veya daha önceki hamileliklerde gestasyonel diyabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) öyküsü olan hamilelerde risk daha yüksek olduğundan glikoz yükleme testi daha erken evrede, ilk muayenede yapılır. Test sonuçları normal dahi olsa risk faktörlerini taşıyan anne adaylarında 24. - 28. haftalarda şekerli su testi tekrar uygulanır.

Eğer 50 gr glikoz yükleme test sonucu 140’dan yüksek olursa bu kez de 3 saatlik 100 gr oral glikoz testi (OGTT) yapılır. OGTT uygulanmadan önce anne adayına üç gün, 300 gr karbonhidrat içeren beslenme programını verilir. Hamile bu evrede normal günlük aktivitesine devam edebilir. Üçüncü gün akşamından sonra anne adayının 12 saat aç kalması gerekir. Ardından sabah 0. dakika kanı alındıktan sonra 100 gr glikoz, 5 dakika içinde içilir. Glikoz verildikten sonra birinci, ikinci ve üçüncü saatlerde glikoz (kan şekeri) için hamileden kan örneği alınır. 100 gr oral glikoz testi (OGTT) normal değerleri Açlıkta >95mg/dl 1.saattte >180mg/dl 2.saatte >155mg/dl 3.saatte >140mg/dl Yukarıda belirtilen 4 değerden 2 veya daha fazlası normal farklı ise gestasyonel diyabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) tanısı konulur.

Sonuçlarda sadece tek değerin yüksek olması durumunda ise testin bir ay sonra tekrar edilmesi uygun olur. Eğer 50 gr şeker yükleme testi sonucu 190 mg/dl’den yüksekse, 100 gr OGTT yapılmasına gerek kalmadan açlık glikoz düzeyine bakılması yeterli olur. Test sonucunda açlık kan glikozu 95mg/dl’nin üzerinde çıkarsa anne adayı gestasyonel diyabet olarak kabul edilir ve tedaviye başlanılır.

Hamilelikte şekerli su testi (Glikoz yükleme testleri) - MAKALELER - tüpbebek.com

canım şekerden kasıt bildiğimiz şeker değil..
örneğin beyaz ekmek yerine kepekli ekmek yemelisin
pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yemelisin..
kan şekerini cart diye yükselten şeylerden uzak durmalısın

inşallah gerek kalmaz 100 lük iyi çıkar

doktorum bana çavdar ekmeği önermişti
epeydir çavdar ekmeği yiyoruz biz karı-koca
o da kepek ekmek yerini tutuyor mudur acaba?
kepek ekmek kansızlık yaparmış ya hani

stresden de uzak durmak önemli..........

doktor değilim anlamam ama o testi pek sağlıklı görmedim
zaten testin amacı açken kaçmış, o kadar şekeri birden alınca ne kadar sapıtıyo onu görmek değil mi?

slm anneciklerr
bugün temizlik günümüz temizlikçi ablam saolsun kapı cam heryeri mis yaptı
deterjan kokusuna bayılıyorum kafaya dikip içesim geliyo deterjan aşeriyorum galba
ayak altında dolaşmıyım diye odama çekildim nette turluyorum bende :)

oo bugün epey alışveriş yapılmış heralde ecrin
güle güle kullansın inşallah kızın
doğuştan fanatik de süpermiş he

çok tatlılar...güzel günlerde giyinsin canım

canım ne güzel şeyler almışsın öyle :)) bayıldım hepsine... doğuştan fanatik çok güzelmiş. markası falan var mı acaba bize de bjk lazım da...

güle güle kullan canım. çok şekerler.

teşekürler kızlar..doguştan fanatige bende severek aldım markası yok öyle rastgele mağzada gördüm aldım..bide bişey sorcam bana fazla bişey alma diyolar aldıkların yeter sonra çıkar ihtiyacın olunca alırsın abartma fazla diyolarda tecrübeli anne olan arkadaşlarım..bende ilk 3 ay için aldım yeter artık daha almıyım diyorumda bakalım

doktor değilim anlamam ama o testi pek sağlıklı görmedim
zaten testin amacı açken kaçmış, o kadar şekeri birden alınca ne kadar sapıtıyo onu görmek değil mi?
sana aynen katılıyorum

hoşgeldin
mis kokuyu kim sevmez kii

evet öyle diyolar genelde ama bu söz benim için geçerli değil
seviyorum bebek alışverişini
giymezse de giymez napıyım ne beğendiysem alıyorum ben
bizimkilerin özel durumu yaz bebeği olmaları bence
her yatış kalkışta terlicekler üst değişmek gerekecek
bence bolca zıbın ihtiyacımız olcak
pijama tk patikli patiksiz altlar falan çok lazım olcak diye düşünüyorum

kızlar cumartesi şeker yüklemesine gidicem doktorumun asistanı 50 lik için aç gelmene gerek yok dedi, şaşırdım ya gidenler ne yaptınız

yaklaşık 2 hafta önce yaptırdım
50 lik yükleme ve kesinlikle aç olman gerekiyor demişti doktor
gittiğimda hastanede yükleme yapacak olan hemşirede özellikle sordu aç olup olmadığımı
tekrar bir sorabilirsin doktoruna :44:

yok canım biliyorum hamur işi falan bunlarda şekeri etkiliyorda ne bilim ekmekte çok yemem..pufff neyse artık hayırlısı dikkat etmem gerekiyorsa dikkat ederim artık..

inşallah terden dolayı çok üst değiştirmek zorunda kalırız..çok kustukları için değil

bize de aynı oranda çok pijama gerekecek
biz de emzirirken şıpır şıpır terlicez

evet ya haklısın yaz bebekleri sonuçta..ben devam edeyim ozamn alacaklarıma

inşallah terden dolayı çok üst değiştirmek zorunda kalırız..çok kustukları için değil

bize de aynı oranda çok pijama gerekecek
biz de emzirirken şıpır şıpır terlicez
evet haklısın
kendimiz için de çalışmamız gerekecek
bebek alışverişinden kendime sıra gelmiyor
daha doğrusu canım kendime değil bebişime bişey almak istiyor sürekli

evet ya haklısın yaz bebekleri sonuçta..ben devam edeyim ozamn alacaklarıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…