canım çok teşekkür ederim. aslında bebeklerim sağlıklı doğdular.ilk kızı verdiler yanıma besledim hast.mama veriyordu birde sütümü verdim ilk üç gün sütüm gelmedi.ilk ağız sütü geldi.sonra oğlanda geldi ikisinide meme mama ile besledik.sarılık oldular.kızım ne mama ne meme almadı birgün boyunca.ve sarı safra kustu.hemen yoğun bakıma girdi üç gün kaldı.iki günde yanımda serum yedi.aslında benim hatamdı kaynanamın ağzına baktım aç değildir uyuyan çocuk büyür dedi bende hastanenin dediğine uymadım birde alınma olmasın diye kızımı zorlamadım yemeye.sonunda yoğun bakıma gitti.sonra kendi bildiğimi yaptım mama da verdim meme de toplandı hemen şükür ama müdahale devam etti.şimdi hamdolsun evimdeyim annem yanımda çok yardımı dokunuyor allah razı olsun annemi şimdi daha iyi anlıyorum.annelerin hakkı asla ödenmez.birde sarılık oldu bebeklerim.benim kızım 2300 oğlum 2500 doğdu.birde ben 31. haftamda ağır bir grip geçirdim.4 gün hast. yattım.iç sancımda vardı.doğurucağımı sandım.rabbim kimseye yaşatmasın.gebelikten dolayı da bünyem zayıftı.biliyorsunuz biraz problemli geçti gebeliğim.şimdi bebeklerime kavuştum dünyalar tatlısı rabbim nazarlardan korusun bebeklerimizi inşallah :) senin bebişler nasıl ?sen nasılsın toparlanabildin mi ?
çok sağol canım.uykusuzluk normal birde son zamanlar nefes problemi yaşanıyor ben artık 34. haftamda dr. uma kendim diyecektim nefes alamıyorum doğurrtun artık diye :)ama dr. um dedi iki hafta sonra gel kontrole dedi bende ne zaman doğuracam diyince iki hafta sonra gel dedi gün verdi tabi iki hafta içinde suyun gelmezse dedi.pzrtsi kontrolüm vardı doğum için ama bi gün önce gece suyum geldi :) bence sürpriz olması daha iyi oldu.en azından anlatıcak bir doğum hikayem var
sağol canım maşallah bebeklerine benimde sütüm yetmediği için bebeklerim hızla kilo kaybettiler her gün kontrol ediyorlardı oğlum bir günde 20 gr kaybetti hergün ise 10 gr kaybediyorlardı.en güzeli kendi bildiğin gibi yapman ben büyüklerin ağzına baktım büyük hata ettim.ama şimdi kendim yapıyorum sağolsun annemde yardım ediyor hem mama hem meme verioyrum ama mama vermek beni yoruyor ve üzüyor.artık mecburum bebeklerimin toplanmasını mamaya borçluyum .
bende sizleri merak ediyordum.kimler doğum yaptı acaba hala merak içindeyim.gülizelif doğurdu mu ?buğlem nasıl ?o kadar merak ettiğim arkadaşlar var ki ?açık beşik yenidoğan yoğun bakım farklı.benimde ilk kızımı verdiler yanıma oğulm yeni doğanda kaldı ben alışana kadar iki gün sonra da oğlumu verdiler.emzirmek muhteşem bir duygu hele bakışları.rabbim bağışlasın evlatlarımızı.çok şanslı hissediyoruz eşimle kendimizi iki tane dünyalar tatlısı evlatlarımız olduğu için.hala inanamıyorum.bu melekleri ben mi taşıdım diye hayal oldu :) yüzlerine baktığımda emzirdiğimde uykusuzluğum yorgunluğum ağrılarım herşeyimi unutuyorum :)annelik bu olsa gerek :) evet gerçektende ikisini birden vermiyorlar verselerde ilgilenemiyorsun ki bocalardık herhalde hangisine yetişeceğimizi bilemezdik şu anda bile 25 gün oldu emzirirken biri ağlıyor birini feda ettiğmi ve haksızlık yaptğımı düşünüyorum.biri uyusa birini beslesem.sonra diğerini beslesem daha iyi oluyor.ikizler hemen kendilerini belli ediyolar biri uyanınca diğeri de uyanıp mırın mırın ediyor :))
senin var mı yanıda biri destekçin ?
seninde gözün aydın canım sende benden bi gün sonra doğum yapmışsın rabbim analı babalı büyütsün inşallah.acaba başka kimler doğum yaptı?biliyor musunz kimler ? arkadaşları çok merak ediyorum.bende öyle bebeklerle ilgilenmekten çok vakit bulamıyorum girmeye.uyudukları zaman ancak girebiliyorum.amin inşallah.allah nasip ederse bebeklerimizi anlatır paylaşırız :)
mama veriyorum ama sürekli vermek zorluyor maşallah senin sütün iyi yetmemesi üzücü.bende tek çocuğa yeter saatlerce emzirirsem.dün gece kızım hewp emdi beş dk uyutmadı o kadar yorucuydu ki.sabah 6 30 da uyudum.süt yetmeyince sabaha kadar hiç aralıksız emdi yorulduğunda soluklandı gene emdi.aynen benimde azalıyor bazen.uyku çok önemliymiş süt için.aynen bende sağmaktan yoruldum bitkin düşüyorum birde.maşallah senin sütün iyi geliyor.benim az geliyor okadar da süt yapıcı şeyler yiyip içiyorum.süt fışkırıyor ama yetmiyor ikisine de..hamdolsun benim bebeklerimde doğum kilolarını geçtiler.yanında birileri var mı destekçin yetebiliyor musun bebeklere ?
teşekkür ederim :)amin cümlemizin inşallah.hepinizi çok özledim yaaa :) 36+3 maşallah iyilermiş ya benim bebeklerde kendim besleyince iki günde 200 gr falan aldılar.her iki günde bir kontrole götürdüm.aşı kartlarına not alıyorlar sürekli bakalım burada nasıl yapcaklar.dün gittiğim dr biraz üzdü 12 saat mama fazla mamayı kes dedi ama nasıl keserim hast. oğlumu sadece anne sütü ile besledim mama verdim başkalarının ağzına baktığım için çok pişmanım oğlum kilo kaybetti kan şekeri düştü hadii yoğun bakıma bebeklerimden biri girdi biri çıktı.sırf başkalarının kalbi kalmasın diye ama benim hatam.sonra kendi bildiğimi okudum yavrularımı iki saate bir mama ile besledim ve sürekli emzirdim.bebeklerim doğum kilolarını geçti hamdolsun.en güzeli kendin bakıcaksın ve annen dışında kimseyi karıştırmicaksın.annem yanımda şimdi annemin desteği ile bebeklere bakıyorum.yavrularım maşallah toparlandılar.oğlum daha iyi ama kızım minyon olcak herhalde :) inşallah sağlıklı olurlar hep.bir daha aynı sorunları yaşamam.psikoloji diye bişey kalmadı kabus dolu günlerdi. şimdi 3 kg yi geçince değişicek mama ama dr. danışmadan da bişey yapmak istemiyorum bakalım burada nasıl bir kontrol yapılacak.
canım benim rabbim analı babalı büyütsün inşallah seninle ortak tanıdıklarımız varmış haberlerini aldım.prematüre oldukları için bebeklerimiz sütünün gelmemesi çok normal.günleri dolana kadar da gelmeyebilir.yani bir ay erken doğdular ise bir ay gelmemesi çok normal sen sürekli emzir sütün gelmese de göğsün yara olursa lansonih in kremini şiddetle tavsiye ederim.bende mama olarak dr. un tavsiyesi ile bebelac nenatal kullanıyorum.üç mama çeşidi yazdı.prehipp i kullandık sonra buna geçtik.senin bebeklerin nasıllar şimdi ?
kızlar kimler doğum yaptı bilgisi olanlar var mı ?