inşallah öyle güçsüz ıkınıyorlar ki ;( yavrularımı böyle görünce kahroluyorum.mama dan oluyormuş.mamayı değiştirdik buralarda yok diye o yüzden bu kullandığımız mama hem kabız hem de ishal yapıyomuş.ishal olunca da vücut aşırı su kaybetmiş

hast. şok oldum hemşire küçük biberonla su verdi kana kana içtiler ve mama ile beslenen bebeklerin su içmesi gerekiyomuş.benim kızım güzel su içiyor ama oğlum pek içemiyor zorla iki yudum içirebiliyorum.
ayrıca bizim mememizin 7 deliğinden sadece birinden su geliyormuş diğer deliklerden süt geliyormuş.bu su ise bebeğin su ihtiyacını karşılıyormuş.oyüzden ilk 6 ay sadece anne sütü diyorlar.
koyu yeşil değil ise yeşil kaka normal ama üşütmeye bağlı da olabiliyor.fakat benim oğlum kına gibi dolu dolu kaka yaptı gece.kan yoktu.gündüz ise kanlı kaka yaptı.ıkınmaya bağlı ince bağırsağında tahriş olmuş.kızım da da aynı şekilde.ama kızımda kabızlık yoktu.geceleri peş peşe iki üç kere yaptığı oluyordu.bana da hep bebeğin günde bi kere iki kere yapması normal kilo alır demişlerdi.öyle değilmiş demek.çok üzgünüm ne zaman iyileşirler bilmiyorum.ne zormuş prematüre bebek bakmak.hava dan bile nem kapıyorlar.
çok sağol canım gerçekten de zor .ıkınıyorlar hep

bu da bağırsağında tahriş yapıyormuş.korkma canım sadece dikkatli ol.sadece söylediklerim aklınızdan çıkmasın herşey araştırma ,öğrenme ve tecrübe ile olur.aklınız da olsun.takip edin.ben takip etmeme rağmen tecrübesizlik işte ama annem uyarmıştı bu kadar ıkınmaları anormal diye.gazları var diyodum.
mamalara zeytin yağı dökmek çok faydalı imiş.kabız yaptığı için mamalar zeytin yağı yumuşatıyor.bende iki gündür yapıyodum.ama bebeklerim hasta olmuşlardı.ama annem vücutlarını zeytin yağı ile siliyordu birde bi çay kaşığı veriyordu.ama mama değişimi minik bedenlerini yordu sanırım.dr. da bu şimdiki kullandığım mamanın kabız yaptığını söyledi.yine bebelac kullanacağım inşallah.bende mama vermek istemiyorum ama yetmiyor işte bebeklerim den birini feda edip birini beslicem çünkü birine ancak yetiyor iki göğüs yada yine ikisini de bi göğüs birine bi göğüs birine değişimli devam edicem.inan bende vicdan azabı çekiyorum ama elimizde değil ki.birde bebeklerimin kilolarını mamaya borçluyum.
bende hep görüyorum sadece mama ile beslenen çocuklar hep obez gibi ama bizim bebeler hem anne sütü hem mama alıyor inşallah olmaz bizim bebişlerimiz öyle

zaten boyun fıtığım azdı inşallah ilerlememiştir birde obez olurlarsa taşıyamam şimdi bile zorlanıyorum
bende korkuoyrum birde soğuk iç ateşi varmış galiba o da ateş ölçerle belli oulyor mudur ki ? oda sıcağıklığını 24 - 25 yapıyorum dr. dedi.üzerine zıbın ve çoraplı alt giydiriyorum o kadar.ve yarım saatte ateşlerini ölçüyorum.aniden ateş çıkarıyormuş ishal ve kusma.evet sadece anne sütü alan bebeklerde gerek yok.çünkü mememizde 7 delikten birinde su geliyormuş diğer deliklerden süt geliyormuş o delikten gelen su bebeğin su ihtiyacını karşılıyormuş.o yüzden 6 ay sadece anne sütü diyorlar.
bugün bende antibiyotik iğne yaptırmaya gittiğimizde hemşireye sordum kusuyorlar dedim.ama az enfeksiyon geçirdikleri zaman ki gibi değil dedim.bana midesine fazla geleni atıyorlar yada ağzında kalanı çıkarıyorlardır dedi.
birde annem kusmuk bozarsa korkma der hep.hasta oldukları zaman bir avuç dolusu kusuyorlardı ve bozmadan olduğu gibi çıkarıyorlardı.o yüzden sürekli kakalarını , kusmuklarını ,ateşlerini takip ediyorum.
evet reflü deniyor.bence sen iyi besliyorsun bebeklerini o yüzden fazlasını çıkarıyorlar.biz büyükler bile gözümüz doymuyor yiyoruz yiyoruz sonra mide bulanıyor hareket ediyoruz.ama bebekler hareket edemedikleri için kusuyorlar.bu yüzden doğum yaptığım hast. hemşireler bunu demişti ayaklarını karnına doğru hareket ettirin bisiklet sürermiş gibi ayaklarını oynatın demişti.gaz içinde iyi.mideleri alışıncaya kadar kusarlar birde hep sütle besleniyorlar.normal kusmaları ama olduğu gibi çıkarıyorlarsa takip et derim ben.benim ağzım yandı açıkçası.ama bozarsa korkma.mide de ki fazlalığı atıyorlar.