2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

günaydın annişler Allah a şükür erken doğdu yavrualrınız ama sağlıkları iyi hayata tutunmuslar inşallah bizim bebişlerimizde sağ salim doğarlar. ben 32. haftaya girdim serviksim 27 mm e düşmüş doktorum yatak ıstırahatı önerdi 36. haftayı gorelım dedi.sizler kaçıncı haftada dogum yaptınız, kuvozde kac gun kaldılar ve erken dogum belırtısi olarak neler yaşadınız benimle paylaşırsanız memnun olurum.

canım ben 30+5 te doğum yaptım bebeklerim 1600 ve 1800 gram doğdu. 12 gün küvezde kaldılar. çok şükür iyiler şimdi. benim doğumdan bir hafta önce şiddetli kasık ağrım olmuştu. doktorum kasık ağrısı diye önemsemedi önemli olan karnında ağrı kasılma olmasın dedi. birkaç gün sonra geçti fakat 1 hafta sonra da doğum oldu. erken doğum habercisi miydi bilmiyorum ama dikkat etmek lazım. 32. haftaya girmişsin çok şükür bundan sonra bi sorun çıkacağını zannetmiyorum. 1 hafta bile daha kalsa bebeklerin karnında çok iyi olur. sen istiraatine dikkat et. güzel haberlerini bekliyoruz...

canım ben 30+5 te doğum yaptım bebeklerim 1600 ve 1800 gram doğdu. 12 gün küvezde kaldılar. çok şükür iyiler şimdi. benim doğumdan bir hafta önce şiddetli kasık ağrım olmuştu. doktorum kasık ağrısı diye önemsemedi önemli olan karnında ağrı kasılma olmasın dedi. birkaç gün sonra geçti fakat 1 hafta sonra da doğum oldu. erken doğum habercisi miydi bilmiyorum ama dikkat etmek lazım. 32. haftaya girmişsin çok şükür bundan sonra bi sorun çıkacağını zannetmiyorum. 1 hafta bile daha kalsa bebeklerin karnında çok iyi olur. sen istiraatine dikkat et. güzel haberlerini bekliyoruz...

teşekkür ederim canım inşallah bende sizler gibi güzel haberler verebilirim .cok şükür senin bebeklerinin 30+5 de doğmalarına rağmen sağlık durumları ıyıymıs suanda bunu duyunca moralim düzeldi inşallah bundan sonra bir sorunumuz olmaz.bebeklerine Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

teşekkür ederim canım inşallah bende sizler gibi güzel haberler verebilirim .cok şükür senin bebeklerinin 30+5 de doğmalarına rağmen sağlık durumları ıyıymıs suanda bunu duyunca moralim düzeldi inşallah bundan sonra bir sorunumuz olmaz.bebeklerine Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

sorunu atlamışım.bildiğim kadarını paylaşmak istiyorum.

içebildiği kadar demişti hemşire.bende küçük alıştırma suluğu var onunla veriyorum içiyorlar maşallah.hastaneden çıktığımızdan beri mamadan yarım saat sonra veriyorum çıkarmasınlar diye içebildikleri kadar bazen küçük suluğu yarılıyorlar bazen bir iki yudum içiyorlar..ama doğduklarında bi arkadaşım ağzı pamukçuk olmasın diye bir iki çay kaşığı ver demişti yapıyordum.

hemşirelerde dediğin gibi ellere ayaklar üşür demişti ateşi olduğu zaman birde vücudunda damar gibi belirgin belirgin şeyler oluyor.
mamayı ilk 30 cc veriyorduk doğum yaptığım hast. dr. söylemişti.sonra yetmemeye başladı.45 cc çıkardım.şimdi ise maşallah 60 cc içiyorlar ama sürekli emerlerse 45 cc veriyorum.meme almadıkları zaman 60 cc veriyorum.kusmasınlar diye.daha üç gün falan oldu 60 cc ye geçeli.bugün oğluşum baya emdi bide 60 cc mama vermiştim biraz kustu.
kusarsa yarım saat sonra besliyorum çünkü hast.hemşire öyle demişti.

sen beslenmeyi doğru yapıyosun çünkü 15 gün önce ile şimdiki beslenmeleri bir değil.bitirememeleri de normal çünkü emdikleri süre ve senden aldığı süt miktarı da etkiliyor.çünkü bebekler 5 dk da memedeki sütün yanlış hatırlamıyorsam 3 te 2 sini boşaltıyormuş.bu da bebeklerin o anki ihtiyacını karşılıyormuş.yani yarım saat yada fazla memede tutmanın bi anlamı olmuyor.
benim süt bittiğinde göğsüm acıyor birde bebek gurk diye boş ses çıkarıyor süt gelmeyince bırakıyorlar.

birde bi yerde okumuştum sanırım bebeğin gazını çıkarırken de süre önemli atıyorum iki dk da gazını çıkarırken bebeğin beş on dk sürekli gazını çıkarmak için uğraşma bebekte kolik ,bağırsak tembelliği yapıyormuş .ama bizimki de anne yüreği işte doysun diye tıkıyoz biberonu sonra da gazını çıkarana kadar uğraşıyoz :))

birde 2 saat beslememizin amacı bebeklerin mideleri 2 saatte boşalıyormuş.bende hastanelere taşına taşına öğrendim.şimdi ise beslenme sürelerini uzatıyorum.çünkü kilo ve saate de bağlıymış beslenmeleri.net olarak hatırlamıyorum ama bulursam özelden yollayayım.

örneğin 30cc 2 saate bir ,45 cc veriyorsam 2,5 saate bir ,60 cc veriyorsam 3 saate bir hafta hafta iilerliyor.ama tam olarak uygulayamıyorum çünkü emmelerine de bağlı.ama artık anlıyorum dillerini doymadıklarında ağlıyorlar.burada daha sürekli dr. bulamadım.malum türkiye gibi değil.istediğin dr. u seçip takibi aynı dr. da yaptıramıyorsun.sabahları devlet ,öğleden sonra özele geçiyorlarmış.

bu arada baya bi uzun oldu kusura bakma :):):)

senin bebişler kaç kg şu anda ? benim oğluş 3 kg yi biraz geçti kızım ise 2 950 olmuştu.başka bi dr. tavsiye ettiler.bi ara o dr. a gideceğim kontrollerini orada yaptıracağım.inşallah her kontrolde o dr.bulabilirm

Giremedim ne zamandır Üşütmüşüm gece kalkıp mama hazırlamaktan sanırım Uzun oldu demişsin ne demek kusur inan çok aydınlatıcı oldu beni bu besleme işi bebek bakımında en canımı sıkan konu Mesaj da yollamışsın Bilgiler için sağol çok yardımcı oldu

Giremedim ne zamandır Üşütmüşüm gece kalkıp mama hazırlamaktan sanırım Uzun oldu demişsin ne demek kusur inan çok aydınlatıcı oldu beni bu besleme işi bebek bakımında en canımı sıkan konu Mesaj da yollamışsın Bilgiler için sağol çok yardımcı oldu

geçmiş olsun canım çok zor kalkıp mama hazırlamak.bende biberonları dezenfekte edene kadar mama hazırlayana kadar bi on dk geçiyor yarım saat ikisini besle gazını çıkar altını değiştir derken dinlenmek için 1 1,5 saat kalıyor.

geçenlerde başka bi dr. a kontrole gittik.gelişimleri çok çok iyi çıktı.dr. ilk kakasını gördü anne sütü ile mi besleniyorlar dedi.bende yetmediği için hem anne sütü hem mama dedim. bana nasıl besliyorsanız öyle devam edin dedi.oğluşum 4 kiloya dayanmış kızımda 3710 maşallah ama hiç kucağımdan inmiyorlar desem yeridir sürekli anne sütü veriyorum depoda süt bitene kadar :) sonra 60 cc mama veriyorum.

dr.normalde kg ve aylarına göre 41 cc demşti.45 verebilirsiniz dedi.bende 60 cc veiryorum ama doymadıkları için 90 a çıkarıcaktım dedim.dr da çıkarmayın çok güzel kg alıyorlar dedi.aynen devam edin bir ay sonra gene göreyim dedi.maşallah beslenmeleri güzel ama hastalanmasalar iyi olcak.benim canımı da o sıkıyor.

sütüm yetse mama vermek zorunda kalmasam.beni de bu üzüyor ve çok yorucu

Kızlarrrrr bebeklerim birkaç gündür çok huysuzdu ve en sonunda emzik verdim. çok iyi bir şey olmadığını biliyorum ama ağlayınca ağzına verince susuyorlar çok rahat ettim daha vereli birkaç saat oldu ve hiç yadırgamadılar. Biraz emip çıkarıyorlar ağızlarından tabi bu arada susmuş oluyorlar. Siz ne yaptınız emzik veriyor musunuz?
Bir de rezene çayı bebekleri çok rahatlatıyor dediler ben de aldm humananın rezene çayın9ı. Daha vermedim siz kullandınız mı? Işe yaradı mı?

Kızlarrrrr bebeklerim birkaç gündür çok huysuzdu ve en sonunda emzik verdim. çok iyi bir şey olmadığını biliyorum ama ağlayınca ağzına verince susuyorlar çok rahat ettim daha vereli birkaç saat oldu ve hiç yadırgamadılar. Biraz emip çıkarıyorlar ağızlarından tabi bu arada susmuş oluyorlar. Siz ne yaptınız emzik veriyor musunuz?
Bir de rezene çayı bebekleri çok rahatlatıyor dediler ben de aldm humananın rezene çayın9ı. Daha vermedim siz kullandınız mı? Işe yaradı mı?

nurtencb bende düşünüyorum hatta bugün eczanede elim bi gitti bi geldi.normalde dr. üç ay dolana kadar vermeyin diyor kulak enfeksiyonu yapıyormuş sanırım.prematüre bakımı ile ilgili araştırma yaparken bir yerde okumuştum.

bende sabrediyorum emzik vermemek için çünkü sürekli göğsümdeler artık karınlarını doyurduktan sonra bu seferde memeyi keyif sütü gibi görüyorlar özellikle kızım :) illa meme emip öyle uyucaklar :) kuzucuklarım benim.haliyle beni de yoruyor boynumu zorluyor açıkcası.şu 1 ayı daha geçireyim damaklı emziklerden almayı düşünüyorum.

bende milupa nın rezenesini içiyorum artık içim dışım rezene ,humana çayı oldu.diğer içtiğim sıvıları saymıyorum.ama süt olmayınca olmuyor.aşı için gittiğimiz sağlık ocağında dr. ben doğallıktan yanayım bebeklerinize 1 cc yada içebildiği kadar rezene verin demişti.zaten zinco ve sap simpleksten bi fayda görmedim.başka bi damla yazdı dr kullanmadım açıkcası.içi dışı ilaç olucak bebişlerimizin.

şükür gazlarını rahat çıkarıyorlar şimdilik şiddetli bi gaz sıkıntımız yok.birde ayaklarını hafif karnına doğru itip çekiyorum hemen çıkarıyorlar gazını sende deneyebilirsin.

zaten bebişlerimin derdi (özellikle kızım )göğüste emerek uyumak onun için zırlıyorlar.bazen gaz sıkıştırırsa ağlıyorlar onu da ayaklarını karnına itip çekmelerinden anlıyorum birde karınları sert oluyor.

birde tatlı elma yağı bi arkadaşın tavsiye ile birkaç gündür kullanıyorum.topuğuna sürebilirsin.

Son düzenleme:

bende 28+6 haftalıkken doğum yaptım bi bebegim 790 digeri ise 1200gram dogdular 45 gun küvezde kaldılar cok zor günlerdi ama suan allahıma şükürler olsun ki 11 aylıklar ve sağlıklarında bir problem yok. Bende cok korkuodum ama rabbim ömür verdikten sonra 410 gramlık bebek bile yasadı ve suan cok saglıklı onun için endişe etmeye gerek yok...

slm arkadaşlar ben ve bebeklerim çok ii uzun zamandır girememiştim çok şükür ii bebeklerim emiyorlar mamada veriyorum günde iki defa şuan herşey yolunda oğlum 3980 53 cm oldu kızımda 3840 52 cm oldular büyümeye çalışıyoruzbnm bebeklerim prametüre dogdular çok kötü günler yaşadık ama şuan çok şükür ii oglum 1790 dogdu kızımda 2.80 dogdu boylarıda 43 cm ve 41 cm di 15 gün kuvözde kaldılar ama allahıma şükürler olsun grşmek üzere daha sonra tekrar girerim uzun uzun yazarım allaha emanet olun

bende 28+6 haftalıkken doğum yaptım bi bebegim 790 digeri ise 1200gram dogdular 45 gun küvezde kaldılar cok zor günlerdi ama suan allahıma şükürler olsun ki 11 aylıklar ve sağlıklarında bir problem yok. Bende cok korkuodum ama rabbim ömür verdikten sonra 410 gramlık bebek bile yasadı ve suan cok saglıklı onun için endişe etmeye gerek yok...

tahmin ediyorum ki zor günler geçirmişsiniz ama bebeklerinizin suanki sağlık durumlarının iyi olması beni sevindiriyor ve endişelerim biraz olsun azalıyor rahatlıyorum .sağlıklı uzun ömürleri olsun.inşallh bizlerde sağ salim doğum kucagımıza alırız yavrularımızı.

Merhabalar, ben de uzun zamandır giremiyorum malum sebeplerden:) gördüğüm kadarıyla herkes iyi.
Bebeklerim 32 haftalik, 1750 ve 2080 gr premature doğdular.26 gun hastanede kaldık , kötü zamanlar, yüreğimiz ağzımızda günler geçirdik.cok şükür şimdi evdeyiz.
Benim bebeklerim beni emmiyor malesef.sagip veriyorum , günde 2 kez ancak anne sutu alabiliyorlar, oğlum da genelde benim sutu küsüyor :(( prematil mamayla başladık, aptamil1 e geçtik dün.
Şimdi 3.800 küsür oldular. Gaz sıkıntısı dısında pek sorunumuz yok gibi.bebekler için kimyonlu rezene,elma yagiyla masaj, bacak jimnastiği... Ne yaptıysam huzurlu olamadılar.3-4 ay sürermiş bu gaz...
Emmemelerine cok takıldım bu aralar, bir akrabamız denedi onu emdiler, özellikle oğlum:( lıkır lıkır sut geliyo kadından. Sanırım benden az geldigi için cekmiyo birakiyolar anlamadım:((
Bu arada neredeyse eski kiloma geri geldim amaaaa karnımda bir bebek unutulmuş gibi kaldı ...bir formülü olan var mı?

Ben de siteye yeni üye olanlardanım.micro enjeksiyon yöntemiyle 37. haftanın başındayız.Allah nasip ederse ikiz kızlarım olacak.onlara kavuşmak için artık gün
sayıyorum.Bu hafta artık son olsun istiyorum.Çünkü sürekli erteleniyor doğum tarihimiz...Dualarınızı bekliyorummm...

Merhabalar, ben de uzun zamandır giremiyorum malum sebeplerden:) gördüğüm kadarıyla herkes iyi.
Bebeklerim 32 haftalik, 1750 ve 2080 gr premature doğdular.26 gun hastanede kaldık , kötü zamanlar, yüreğimiz ağzımızda günler geçirdik.cok şükür şimdi evdeyiz.
Benim bebeklerim beni emmiyor malesef.sagip veriyorum , günde 2 kez ancak anne sutu alabiliyorlar, oğlum da genelde benim sutu küsüyor :(( prematil mamayla başladık, aptamil1 e geçtik dün.
Şimdi 3.800 küsür oldular. Gaz sıkıntısı dısında pek sorunumuz yok gibi.bebekler için kimyonlu rezene,elma yagiyla masaj, bacak jimnastiği... Ne yaptıysam huzurlu olamadılar.3-4 ay sürermiş bu gaz...
Emmemelerine cok takıldım bu aralar, bir akrabamız denedi onu emdiler, özellikle oğlum:( lıkır lıkır sut geliyo kadından. Sanırım benden az geldigi için cekmiyo birakiyolar anlamadım:((
Bu arada neredeyse eski kiloma geri geldim amaaaa karnımda bir bebek unutulmuş gibi kaldı ...bir formülü olan var mı?

Ben de siteye yeni üye olanlardanım.micro enjeksiyon yöntemiyle 37. haftanın başındayız.Allah nasip ederse ikiz kızlarım olacak.onlara kavuşmak için artık gün
sayıyorum.Bu hafta artık son olsun istiyorum.Çünkü sürekli erteleniyor doğum tarihimiz...Dualarınızı bekliyorummm...

berna cnm sakın üzme kendini rabbi bir şekilde yardımcı olacaktır moralini yüksek tutmaya özen göster onlar her zaman seni hissedecektir cnm anoson çayı al cnm ben aldım şuan çok rahatız şükür rabbime deren beren cnm rabbim hayırlı bir şekilde kucagına almak nasip etsin:)))):3:

merhaba arkadaşlar sizi bulduğuma çokkkkkkkk sevindim:29: ben 12 haftalık ikiz hamileyim ve birkçgündür bir rahatsızlığım var lütfen yardımcı olurmusunuz sizdede oldumu aynı şey???

kalçalarımız arasında rahmim sıkışıyormuş gibi bir his oluşuyor yaklaşık 1 haftadır:26: bacaklarımı ayırarak yürümek zorunda hissediyorum kendimi
acba bizim rahmmiz normalden daha fazla büyüdüğü içinmi böyle oluyor sizlerde yaşadınızmı lütfen yardımmmmm!!!!!

allahım darısı başıma inşallahhhh:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bebeklerle uğraşmaktan artık oturmaya zaman bulamıyorum ben ya melitta.gündüz çok uyanık kalıyorlar.ve kucak istiyorlar.offf dün beni resmen çıldırtacaklardı tek başımaydım ve mahfoldum.tek başına bakan arkadaşlar nasıl başarıyorsunuz.ikisi aynı anda ağladığında nasıl başediyorsunuz.ben dün başedemedim resmen çıldırdılar.bugün kv var o yardım ediyor eşimde var üç kişi bakıyoruz bugün.o yüzden rahatım.gündüz uyudum güzelce.eşime bebekleri bırakıp bir saat dışarı çıktım komşularla dolaştık biraz çok rahatladım.arada dışarı çıkmak nefes almak çok iyi geliyor.kv gidincede komşular yardım edecek yoksa tek başıma başedemiyorum ben ya.ama gece uyuyorlar çok şükür.mama saatlerinde uyanıyorlar mamayı yiyip geri uyuyorlar.
berna uzun zamandır gözükmüyordun bebeklerin iyiler demek çok şükür.mağlesef o küvez günleri kabus gibi geçiyor çok çok zor.bizde 14 gün kaldık hergün yüreğim ağzımda hastaneye giderdim.benim sütümde bebekler küvezdeyken iyi yetiyordu 15 gün hiç mama almadılar.ama bebekler eve gelince benimde sütüm azaldı.istediğin herşeyi iç dinlenmessen uyumassan sütün olmuyor mağlesef.ben gündüz bebekler uyuyunca bişeyler içip bir saat yatınca kalkınca göğüslerim taş gibi olurdu.şimdi ise bir anne sütü bir mama diye gidiyoruz.3 saate bir besliyorum.80 cc alıyorlar.bazı zamanlarda 80 cc yetmiyor emziriyorum.çok fazlada emzirmiyorum o yüzdende memeyi bırakacaklar diyede korkuyorum açıkcası.bir tane değilller ikisi aynı anda ağlayınca birine emzik veriyorum iyi oluyor. o göbek benimde duruyor hiç inmiyor mağlesef.benim daha kilolarım da var.hamileliğimde 20 kilo almıştım 12 kilo gitti 8 kilom daha var.hiç bir kıyafetim olmuyor.ya zayıflıycam yada kıyafet almam gerekiyor hiç bişeyim olmuyor.

Son düzenleme:
bebeklerle uğraşmaktan artık oturmaya zaman bulamıyorum ben ya melitta.gündüz çok uyanık kalıyorlar.ve kucak istiyorlar.offf dün beni resmen çıldırtacaklardı tek başımaydım ve mahfoldum.tek başına bakan arkadaşlar nasıl başarıyorsunuz.ikisi aynı anda ağladığında nasıl başediyorsunuz.ben dün başedemedim resmen çıldırdılar.bugün kv var o yardım ediyor eşimde var üç kişi bakıyoruz bugün.o yüzden rahatım.gündüz uyudum güzelce.eşime bebekleri bırakıp bir saat dışarı çıktım komşularla dolaştık biraz çok rahatladım.arada dışarı çıkmak nefes almak çok iyi geliyor.kv gidincede komşular yardım edecek yoksa tek başıma başedemiyorum ben ya.ama gece uyuyorlar çok şükür.mama saatlerinde uyanıyorlar mamayı yiyip geri uyuyorlar.
berna uzun zamandır gözükmüyordun bebeklerin iyiler demek çok şükür.mağlesef o küvez günleri kabus gibi geçiyor çok çok zor.bizde 14 gün kaldık hergün yüreğim ağzımda hastaneye giderdim.benim sütümde bebekler küvezdeyken iyi yetiyordu 15 gün hiç mama almadılar.ama bebekler eve gelince benimde sütüm azaldı.istediğin herşeyi iç dinlenmessen uyumassan sütün olmuyor mağlesef.ben gündüz bebekler uyuyunca bişeyler içip bir saat yatınca kalkınca göğüslerim taş gibi olurdu.şimdi ise bir anne sütü bir mama diye gidiyoruz.3 saate bir besliyorum.80 cc alıyorlar.bazı zamanlarda 80 cc yetmiyor emziriyorum.çok fazlada emzirmiyorum o yüzdende memeyi bırakacaklar diyede korkuyorum açıkcası.bir tane değilller ikisi aynı anda ağlayınca birine emzik veriyorum iyi oluyor. o göbek benimde duruyor hiç inmiyor mağlesef.benim daha kilolarım da var.hamileliğimde 20 kilo almıştım 12 kilo gitti 8 kilom daha var.hiç bir kıyafetim olmuyor.ya zayıflıycam yada kıyafet almam gerekiyor hiç bişeyim olmuyor.

zeynepcim sizlerle sohbet etmeyi özledim o kadar vaktim olmuyor yani :))) hepimiz bebişlerle ilgilenmekten dağıldık.gülizelifi merak ediyorum diğer arkadaşları da .
benimde annem baktığı zaman vaktim oluyor.gündüz uyanık olmaları bi yerde iyi çünkü gece dinlenebilirsin ben ne gece ne gündüz doğru düzgün dinlenemiyorum.annem bakıyor çoğunlukla bebeklere .ben yemek , ev toparla ,eşi ihmal etme derken kalan vakti ve ağladıklarında bebeklere ayırıyorum.bende uyuduğumda sütüm çoğalıyor yine de yetmiyor.dün gece eşimle baktık bebeklere annem dinlendi.öğleden sonra da ben dinlendim.annem sağolsun en iyi destekçim.annem gidene kadar bebişlerim 4 aylık olcaklar ne yapcam bilmiyorum yine annemi getirmeyi düşünüyorum.
aynen bende ikisi ağladığında birini kucağıma birini ayağıma koyuyorum.birde doyuracağım zaman dr. browns un biberonu ile ikisinin ağzına mamayı tıkıyorum çektikçe geldiği için tıkanma risk olmuyor sonra gazlarını çıkarıyorum ama zor oğlumun varlığı yokluğu bir ama kızım yıkıyor ortalığı sanki tek bebek var gibi.

senin komşular çok iyi ya hatırlıyorum gebeliğinde de yürüyüşlere çıkardınız.ben daha bebişlerimi hastane dışında alıp dışarıya çıkamadım.inşallah önümüzdeki günler havalar çok ısınmadan annem ,ben ve bebişlerle o komşu senin bu gezme benim dolaşırız :)

beslenme konusunda bende 2 saate 60 cc veriyordum.3 saate 90 cc ye çıkarmaya çalışıyorum yavaş yavaş geçiş yapıyoruz.emzik almamak için ciddi anlamda direniyorum ama pes edicem sanırım 3. ayda veririm herhalde ama hala kararsızım.

kiloya gelince istemesemde malesef eski kiloma geri dönüyorum.halbuki yeni kg mi çok ama çok sevmiştim eşimde öyle :) şu anda 55,5 kg yim.bazı kıyafetlerim oluyor.

Merhaba Kızlar,

İkizlerim doğunca başıma gelecekleri anlamak için bir süredir sizin başlığı takip ediyorum. 5 yaşında biz kızım var ve diğer kızlarıma 31 haftalık hamileyim.

Emzik konusundaki teredütlerinizi okuyunca bu konudaki bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim.

Çocukların büyüme evreleri 0-1,5 yaş, 1,5-3 yaş ve 3-6 yaş arasında incelenebilir ve her dönemi çocuk doğru bir şekilde atlatırsa, bir sonraki döneme rahat girer. Rahat birçocuk, özgüveni yüksek , başkalarına güvenen mutlu bir yetişkin olur. Özellikle bu aşamalarda çocuğun bazı ihtiyaçları tatmin edilmezse ilerde takıntılı bir yetişkin olabiliyor.

0-1,5 yaş çocuğu bu dönemde emme duygusunu tatmin etmek zorunda. Bu kendisine ve başkasına güvenen, iyimser, geleceği umutla bakan, almak kadar kıskanmadan vermeyi de bilen bir kişiliğin temeli atılır. Eğer çocuk istiyorsa yalancı emzik vermekten çekinmeyin. Benim büyük kızım birçok marka ve modeli denememize rağmen, almamıştı.

Bu konularda Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in kitaplarını tavsiye ederim. İnterdentte web sitesi de var ama detaylibilgiler kitapta tabii.

Sabiha Paktuna Keskin ocuk Sal ve Danmanlk Merkezi-STANBUL

Çocuklarla Doğru İletişim kitabını tavsiye ederim.

Bunlar teorik bilgiler tabii. Ben de ikizlerimi kucağıma alınca pratikte neler oalcak göreceğiz.

Hepinize kolay gelsin. Sevgilerimle..

merhaba kızlar

ben daha hastaneye gitmedim ama bebeklerimin ikiz olucağını sanki hissediyorummm...

benim son adet tarihim 29 şubat ben

27 martta idrar testiyle öğrendimmm
28 kan verdim 111
30 da 265.44
31 martta da 590 çıktı

sizce olabilirmi

ikiz olduğunu bilmeden önce böyle bir düşünce falan hissettinizmi kan değerleriniz nasıldı yardımcı olurmusunuz

Back
X