slm bayanlar.sizlere bişi sorucam..ben daha yenıyım..bugun kontrolum vardı..bebişlerim allaha sukur saglıklılar.kalp atıslarını gördük.doktorum bır ay sonra cagırdı benı..ense kalınlıgı ölçümü için..fakat zeka testı yapamıoruz ıkızlerde,dogru olmuo,yanılma payı oluo dıe acıklama yaptı..sız yaptırmısmıydınız..zeka testlerınızı....![]()
Hoşgeldin Sevgili Zerrin,
ikizlerde ikili ve üçlü test güzenilir olmuyor. Ama yine de benim doktorum rerefans amaçlı yaptırdı. 16. Haftada down sendromu taraması için detaylı ultrasona gönderdi. Burada risk çıkarsa amniyosentez öneriyorlar. Yapılan taramada doktor %80 risk yok dedi. Ama büyük ihtimal tek yumurta ikizi. Birinde sorun varsa diğerinde de vardır dediği için, ertesi gün amniyosentez yaptırdım. Riskli bir operason, bu nedenle muhakkak uzmanı yapması gerekiyor, ki Türkiye'de bunu yapabilecek 40 uzman varmış.
İkiz bebek takipleri genelde 2 haftada bir yapılır. Bana bir ay uzun geldi. Daha önceki tek hamileliğimde bile ilk 3 ay 15 günde bir, ikinci 3 ay ayda bir, son 3 ay yine 15 günde bir kontrole gitmiştim. Bu ikiz hamileliğimde başından beri 2 haftada bir kontrole gidiyorum. Belki başka bir doktor deneyebilirsin.