evet canım 1 yaşından önce inek sütü verilmemeli imiş.zaten mamalarda yani bebek sütü yada devam sütü vs inek sütü oluyormuş zaten fakat işlenmiş olarak.
olefin nasılsın canım?allah analı babalı büyütsün inşallah.hiç üzülme inan tek başına daha kolay bakılıyor.birini ayağına birini kucağına yada ana kucağına koy salla.inan zamanla alışınca ve yan dönmeye başladıklarında birini ayağında sallarsın birini yanına alıp yan çevirip poposunu pışpışlarsın uyur kalır.
kusmaları normal.gazsancıları da malesef ilaçlar bile kar etmiyor bazı zaman geçici ve olması gerekn bir dönem.hareketleri başladıkça gaz çıkarmaya başlıyorlar artık.
kaç saate bir kaç cc veriyorsun ? ccleri artmıştır o yüzden doymuyorlardır.şu anda 5,500 ise 90 cc sanırım vermen gerekiyor iki buçuk saate bir.ama ağlarlarsa saati şaşırma.acıktıklarını da düşünme zaten acıkırlarsa inanılmaz aksi oluyorlar.her ağladığında acıktıklarını düşnüp mama verirsen yada emzirirsen iyice gazlanırlar.zaten cc lerinin arttığını anlarsın doymazlar mızmızlanırlar.
sorularına gelince ;
-eğer 7-8 kere besleniyorlar ise ve hem mama hem meme ise iki saat dolmadan acıkmaları tuhaf çünkü daha fazla olması lazım o zaman.saat tut bence.örneğin.gündüz 14:00 te mama verdiysen ve 90 cc 2 sat ise 16:00 birdaha 90 cc vermen gerekiyor fakat kg lerine göre ccleri arttırman e süreleri uzatman gerekiyor. 120 cc veirsem 3 yada 4 saat vermelisin. alışmaalrı için.bizim şu anda 120 cc iki iki buçuk saate düştü birde ek gıda veriyorum.meyve püresi kaşık maması gibi.
-çok normal.ama mama da önemli mesela ben yatmadan önce 3 aylıkken 120 cc vereyim sabaha kadar uyudukları oluyordu.şimdi 120 cc yetmiyor akşam 22.30 gibi mamalarını yedirip uyutuyorum gece iki buçuk yada 4 gibi uyanıyorlar.bende dinlenmiş oluyorum uyanmadıkları sürece de uyandırmıyorum.
-uyku düzenlerinin hemen oturmasını bekleme.sanırım katı gıdaya geçince oturur.
normalde bebeklerin uyuma süreleri günde ortalama 14-16 saattir.gündüz uyurlar uyanırlar bir iki saat sonra mızmızlanıp uyumak isterler.benim bebekler mesela yere koyuyorum dönüyorlar çığlık atıyorlar oynuyorlar çıngıraklarıyla .sonra uykular geldiğinde mızmızlanıyorlar anlıyorum uykuları geldiğini uyutuyorum.iki sat sonra uyanıyorlar mesela yada oynarlarken kendiliğinden uyuyorlar.genelde ben her mama sonrası uyuttum öyle alıştılar mama yerkende uyuyorlar.
duş aldıktan sonra mamalarını yiyip uyurlar.
-çiş ve kaka olayı normal kabız olduğunda bile dert etme bir hafta bile yapmazlar.ben artık akışına bıraktım hiç uğraşmıyorum kaka yapmasın kg alır :):):)
bazen günde bir bazen hafta da bir yapabilirler.bir haftayı geçerse o zaman kork.doğdukları zama n her mamasonrası yaparlar ama vücut düzene oturduğunda değişir.zaten mama sudan yapılıor emilimi kolay oluyor kaka da fazla olmuyor çiş oluyor :):):):) normal
-4.ayda doktorunuz ek gıda ya geçirebilir elma püresi kaşık maması gibi.o zaman dr. unuz seni yönlendirecektir.örneğin sabah meyve ise ardından emzirip üzerine mama verebilirsin.sütün yetmiyordur çünkü kapasiteleri arttı.akşam ise kaşık maması bisonraki hafta yoğurt.böyle böyle gıdalara geçiş yapacaktır
-evet 3 . ay yaptırdım birde bu ay olacak kısmetse.tavsiye ederim.ağızdan veriliyor iğne değil.
-evet 4. ay dolunca ilk elma suyu yada elma püresi ile başlanıyormuş.bende elma püresi ile başladım.birde hero baby nin bisküvisini ıhlamurla ezip verdim.tabi dr. umuz kaşık maması verdi bisküviyi verme dedi.
-kıbrıs inanılmaz sıcak pişiyoruz yanıyoruz kavrulduk resmen.türkiye nasıl ? gözümde tütüyor memleketim.hele ki izmir .

izmirde sıcakmış.
klimaya alıştırdım çocukları klima açıyorum .allaha şükür problem olmadı.alıştırma süreci de kendimce yaptım.mesela bi saat açtım içeri uygun serinliğe ulaştığında kapadım.oda derecesini takip ede ede.şimdi ise sürekli açıyorum geceleri hariç uykuda derler ya uyuyanın üstüne kar yağarmış diye :):):):)
çok uzun oldu kusura bakma inşallah yardımcı olabilmişimdir.soruların olursa her zaman cvplamaya hazırım.