2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

36+1 ise ciğerleri gelişmiştir.bende 36+1 de sancılandım suyum gelmişti gece .bi sonraki günde doğurmuştum :):):):)
ayy cnm insallah yüregime serptin bakalım 36+1 neler olucak su an sancım felan yok ama kasıklarımda agarlık çok vaar başları asagıdaymış kısmet kg nasıl iyimi seninkiler kaç kg doğdular merak ettim melitta

kızım 2230 oğlum 2500 doğdu son iki haftam ağrılarla geçti.doğumdan bi gün öncesi sabah bi miktar suyum gelmişti hatta kayınvalideme sordum böyle bişey oldu diye " benimde arada oluyor kaçırmışsındır " dedi :53: ogünün gecesi de suyum geldi.son iki hafta kasık ve bel ağrısı çektim.nefes almakta da zorluk çekiyordum.
bu aralar hazırlıklı ol :):):)

meraba arkadaşlar
bende 27+4 günlük ikiz hamileyim
ara ara kasık sancılarım oluyor adet sancısı gibi bunlar beni çok korkutuyor
sizlerde yaşadınızmı bunları ?

laraaaaa nasılsın seni tanıyor gibiyim :):):):) ya bu başılktan ya forumlardan :):):) benim sürekli oluyordu.hemen dinleniyordum.dr. uma sormuştum normal demişti fakat benim iç sancılarım oldu kasılmalarım oldu gebeliğim boyunca.

normal bildiğim kadarı ile kasıklardaki ağrı rahmin büyümesinden kaynaklanıyor.
ama dr. una da bildir.bol bol dinlen.

kızım 2230 oğlum 2500 doğdu son iki haftam ağrılarla geçti.doğumdan bi gün öncesi sabah bi miktar suyum gelmişti hatta kayınvalideme sordum böyle bişey oldu diye " benimde arada oluyor kaçırmışsındır " dedi :53: ogünün gecesi de suyum geldi.son iki hafta kasık ve bel ağrısı çektim.nefes almakta da zorluk çekiyordum.
bu aralar hazırlıklı ol :):):)

AYY MASALLAH KUVEZ PROBLEMİNDE OLMAMIŞ CİGER İĞNESİNE OLMAMIŞSIN BAYA BAYA ŞANSLIYMISIN MAZALLAH evet nefes almak çok zor ama çok şükür bebeklerim doğum yoluna inmiş rahat alabiliyorum nefes ama bu aralar karnım çok sertleşiyo bide tekme attıklarında canım çok acıyo .

geldim cipskolam cvp yazıyordum :):):):):):)

bebişlerinin cinsiyetleri ne ? doğum çantanı hazırladın mı ?
şimsi ben geldim sen gittin benim iki cadım olucak kısmetse bebeklerimin doğum çantasını hazırlatım salı gününe kadar biaksilik çıkmazsa eger keni çantamıda hazırlıycam ama inan tek korkum sütümün olmaması çünki hala gögüslerim küçük rabbime bu mübarek ayda dua ediyorum inş çok sütüm olurda mamaya gerek kalmaz bol bol emziririm rüyalarımda hep görüyorum senin sütün sezeryandan ne zaman sonra geldi yada geldimi yettimşi melitta

AYY MASALLAH KUVEZ PROBLEMİNDE OLMAMIŞ CİGER İĞNESİNE OLMAMIŞSIN BAYA BAYA ŞANSLIYMISIN MAZALLAH evet nefes almak çok zor ama çok şükür bebeklerim doğum yoluna inmiş rahat alabiliyorum nefes ama bu aralar karnım çok sertleşiyo bide tekme attıklarında canım çok acıyo .

sertleşmeler iç sancılar oluyor.acıması da normal karnın şimdi davul gibi olmuştur.ben son ay sumo güreşçisi gibiydim :):):52:

şimsi ben geldim sen gittin benim iki cadım olucak kısmetse bebeklerimin doğum çantasını hazırlatım salı gününe kadar biaksilik çıkmazsa eger keni çantamıda hazırlıycam ama inan tek korkum sütümün olmaması çünki hala gögüslerim küçük rabbime bu mübarek ayda dua ediyorum inş çok sütüm olurda mamaya gerek kalmaz bol bol emziririm rüyalarımda hep görüyorum senin sütün sezeryandan ne zaman sonra geldi yada geldimi yettimşi melitta

Allah bağışlasın canım .kızlar çok nazlı ve cadı oluyorlar hemen kendilerini sevdiriyorlar :):):) korkma benimde çok büyük değildi .şimdi küçücükler .allah rızkını veriyor ister küçük olsun ister büyük olsun.sen stresten uzak dur.inanılmaz çok etkiliyor sütün olmamasında.yanında sadece sevdiklerin olsun.
2 bebek olunca ister istemez yetmicek ama ilk zamanlar yetebilir onlar büyüdükçe yetmez mama kullanırsın bebelac ı tavsiye ederim.benim doğum yaptığım hastane de mama veriyorlardı.9 gün hastane de kaldık.o süre boyunca hem anne sütü hem mama yediler.şu anda da mama ve ek gıda veriyorum.
üç gün sonra geldi ama ağız sütü denilen süt geliyordu normal süt üç gün sonra geldi.erken doğumdan dolayı geç gelebiliyor.kiminin de doğumdan önce gelebiliyormuş.

bu arada sen sezeryan olmuştun dimi bide belden uyuşturmalımı on doğarken gördünmü

bende panik atak olduğu için uyutuldum.dehşet bir karın acısı ile de uyandım :):):) saç baş yoldurur cinsten :):):)
ne şekilde olursa olsun doğum kutsal bir olay .acısını da yaşamak lazım :) yoksa acı çekmeden doğurmanın ne anlamı var.onun da tadı başka.
ama panik atak olmasaydı bebeklerimin doğumuna şahit olmak isterdim.

merhaba...
ben burda okuduktan sonra mamayla yoğurt mayalamayı denedim ama olmadı. aranızda deneyen var mı acaba? nasıl yaptınız???

merhaba...
ben burda okuduktan sonra mamayla yoğurt mayalamayı denedim ama olmadı. aranızda deneyen var mı acaba? nasıl yaptınız???

zaten mama su ile yapıldığı için mayaladığın yoğurdun da cıvık olması normal.katı olmasını istiyorsan örneğin 90 cc yaptıysan içine 4-5 kaşık mama at yada bi yemek kaşığı yoğurt ile mayalayabilirsin.

ben böyle yapıyorum kalıp gibi oluyor.

Yazdıklarınızın öncesini görmedim.ikiz miniklerim var.epilepsi hastasıyım.geceleri kalkamıyorum annem falan idare ettik ama artık yük olmak istemiyorum.onlarada zor sonuçta.eşimle problemlerim var, boşanmayı düşünüyorum,aileler birbirine girmiş durumda küs.bide açıköğretim yazdım okuyorum geleceğim olsun diyemutsuzum ikizlerden dışarı çıkamıyorum bunalıyorum.bilg.çok bakınca hastalığımı tetikliyor.sütümde bitti sayılır az emdiler.hayatta tek mutluluğum bebeklerim onların yüzüne bakınca gülüyorum.bunlar bi kısmı yaşadıklarımın.ne dertlerim var bi bilseniz :50:

Yazdıklarınızın öncesini görmedim.ikiz miniklerim var.epilepsi hastasıyım.geceleri kalkamıyorum annem falan idare ettik ama artık yük olmak istemiyorum.onlarada zor sonuçta.eşimle problemlerim var, boşanmayı düşünüyorum,aileler birbirine girmiş durumda küs.bide açıköğretim yazdım okuyorum geleceğim olsun diyemutsuzum ikizlerden dışarı çıkamıyorum bunalıyorum.bilg.çok bakınca hastalığımı tetikliyor.sütümde bitti sayılır az emdiler.hayatta tek mutluluğum bebeklerim onların yüzüne bakınca gülüyorum.bunlar bi kısmı yaşadıklarımın.ne dertlerim var bi bilseniz :50:

hiçbirşey bebeklerinin en güzel zamanlarını kaçırmana engel olmasın arkadaşım.. herşey olacağına varır.. Allah yardımcın olsun..

ikiz anneleri tecrübelerinize ihtiyacım var.

ben 34+4 hafta dayım. geçen hafta cuma günü kontrolümde kızlarımın biri 1550 gr diğeri 1800 gr. küçük olan kafayı pelvise sokmuş, suyu da azalmış yani sabırsızlanıyor. Ama kiloları çok düşük. Ciğer geliştirici vuruldu. Dr 37 haftayı doldurunca almak zorundayım çünkü küçük sıkışmış diyor. Tabi öncesinde süpriz yapmazsa.

Bu kilolarda doğum yapan oldu mu ?? Bebekleriniz küvöze girdi mi ??

cnm merhaba bende epilepsi hastasıyım 2 eylülde geçen sene ilacı bıraktık.1 oğlum var 3,5 yaşında ve şuan bende ikiz bebeklere hamileyim.Eşinle arandaki sorunlar ailelerle ilgiliyse merak etme düzelir , bebeklerden sonra genelde sorunlar yaşanıyor.Hepimiz doğumdan sonra ailelerle sorun yaşamışızdır.Önemli olan eşinle arandaki sorunları halletmen bence...Tabiki herkes kendi yaşadığını bilir ama emin ol bende hiç kolay unutulacak şeyler yaşamadım.Evliliğine devam etmek istiyorsan elbetteki yaşananları unutmuyorsun ama üstünü kapatıp yeri geldiğinde söyemeyi öğreniyorsun ben 8,5 senelik evliyim.Neler yaşandı neler...Önemli olan senin bu evliliğe devam etmek isteyip istemediğin

canım benim yeda rabbim şifalar versin.aynen bende bazen ikizlerden fırsatını bulamıyorum kendime vakit ayıramıyorum ama dediğin gibi gülümsemeleri yetiyor.aslıda çok eğlenceli ama sıkıntılar üstüste geldiği zaman insan dertleşecek birilerini arıyor.inan bende çoğu sıkıntımı burada paylaştım ve paylaşıyorum.bazen kin kusuyorum bazen üzüntümü paylaşıyorum.

benimde türlü türlü hastalıklarım çıktı doğumdan sonra doktorlar hep stresten diyorlar bende yeni doğum yaptım diyorum tedavi başlatıyorlar.şu bikaç gündür de sırtım çok ağrıyor.bel ve boyun fıtıklarından sonra herhalde sırt fıtığı oldum diyorum.gebe iken son aylarımda sert yerde yatmıştım karnımdan dönemediğim için zorlanmıştım o zamanlar sırt ağrılarım kalmıştı şimdi şiddetlendi.birde reflü çıktı başıma ki mideme çok düşkünüm ben :(

keşke bu rahatsızlıklarım olmadan bebişlerimi büyütseydim yaşlanıyorum sanırım :(:(

ben 34+4 hafta dayım. geçen hafta cuma günü kontrolümde kızlarımın biri 1550 gr diğeri 1800 gr. küçük olan kafayı pelvise sokmuş, suyu da azalmış yani sabırsızlanıyor. Ama kiloları çok düşük. Ciğer geliştirici vuruldu. Dr 37 haftayı doldurunca almak zorundayım çünkü küçük sıkışmış diyor. Tabi öncesinde süpriz yapmazsa.

merka etme allah ın izni ile 37. hafta da kg alırlar bebişler.zaten ciğerleri gelişmişse küvöze gerek kalmaz kgleri düşük olsa bile.benim kızım2230 doğdu.36+2 de :) 36. hafta da bebişleri 2kg doğan arkadaşlar var.

bebeklerinizin biberonlarını neyle yıkıyorsunuz ?? özel bir deterjan var mı ??

ilk minton diye bi tablet suya atıp dezenfekte ediyordum.(eczane de vardır )şimdi ise sterilizatör kullanıyorum.

merhaba arkadaşlar .ben mağlesef bir giriyorum sonra on giremiyorum.melitta nasılsın canım kusura bakma sana da mesaj yazamadım.benim bebişler artık beni çok zorluyor baya zorlanıyorum.hiç boş zamanım olmuyor.gündüz çok uyumuyorlar.ama sakince durmuyorlarda daha doğrusu bir tanesi.oğluşumun teki baya yaramaz oldu sürekli ilgi istiyor.yanından ayrılınca ağlamaya başlıyor.oyun parkı aldım bir tane hafif büyük ikisini yanyana koyuyorum yaramaz beş dakika geçmeden usanıyo hemen ağlıyor.birazda zannedersem gündüz uyumadığı için huysuzlanıyor.iyi uyuyunca güzel duruyor.diğeri çok daha sakin yazık garibim abisi yüzünden ilgiye hasret kalıyor.onunla da yaramaz oğlum uyuyunca ilgileniyorum.ikizlere bakmak sonradan daha da zorlaşıyor sanırım bende öyle oldu.şimdi kendi başlarına oturmalarını bekliyorum dört gözle.ben mutfakta yemek falan yaparken onlarda mama sandalyelerinde oturular otururlarsa tabi.iki tane mama sandalyesi alıcam. hafiften ek gıdaya geçtim anne sütü ve mamaya devam.şeftali püresi veriyorum yoğurt veriyorum dün ilk defa ülkerin bebekler için pirinç ununu almıştım ondan verdim.pek yemediler.bugün bir daha deniycem.ek gıdaya ne kadar geç başlarsan o kadar kötü oluyor.sonra hiçbir tata alışamıyorlar kardeşimden biliyorum.kahvaltı başlamayı düşünüyorum.yumurta sarısı beyaz peynir vericem az bişey tatlara alışsınlar diye.6 aydan sonra açıkcası çoğu şeyi vericem.yemek seçmelerini kesinlikle istemiyorum.tarhana çorbası bebekler için inanılmaz faydalıymış.kv yapıcak kış boyu ondan yediririm.

şaka maka derken 5 ayıda bitirdik zaman ne kadar çabuk geçiyor.melitta demek fıtık oluştu geçmiş olsun canım.bende 3 hafta önce bebekleri banyo yaptırırken hızlı eğildim sanırım belime bir anda bir ağrı girdi.bir hafta yerimden kalkamadım.Allahtan evde değildim ankaradaydım bakacak adam vardı.evde tek başıma olsam mümkün değil bebişlerle ilgilenemezdim.ben açıkcası bunun sezeryan doğumdan kaynaklandığını düşünüyorum.çok çabuk bir yerlerimiz ağrıyabiliyor.sezeryan olana yarı insan diyorlar haklılık payı var.

nadidem Allah yardımcın olsun kiloyla pek alakası olmuyor küveze girmenin.benim bebişler 34 haftalık biri 2300 diğeri 2400 doğdu kiloları iyiydi ama 14 gün kövezde kaldılar daha doğrusu açık beşikte yattılar.ciğer giliştirici iğne olmadım.bebişlerin tek sorunu baygın gibiydiler mamalarını yemiyorlardı.bu yüzden şekerleri düştü.bu yüzden küveze girdiler.solunum sıkıntıları yoktu.ne zaman hızlı beslenmeye başladılar o zaman çıktılar.evde olsaydılar ben mümkün değil besleyemezdim.ben mesela yanlarına giriyordum biberonu veriyordum hiç emmiyorlardı.ama hemşire geliyodu onu hemen içiriyordu.o yüzden kalmaları iyi oldu hastanede.küveze girerler diye üzülme belki daha iyi olur onlar için.

nadidem Allah yardımcın olsun kiloyla pek alakası olmuyor küveze girmenin.benim bebişler 34 haftalık biri 2300 diğeri 2400 doğdu kiloları iyiydi ama 14 gün kövezde kaldılar daha doğrusu açık beşikte yattılar.ciğer giliştirici iğne olmadım.bebişlerin tek sorunu baygın gibiydiler mamalarını yemiyorlardı.bu yüzden şekerleri düştü.bu yüzden küveze girdiler.solunum sıkıntıları yoktu.ne zaman hızlı beslenmeye başladılar o zaman çıktılar.evde olsaydılar ben mümkün değil besleyemezdim.ben mesela yanlarına giriyordum biberonu veriyordum hiç emmiyorlardı.ama hemşire geliyodu onu hemen içiriyordu.o yüzden kalmaları iyi oldu hastanede.küveze girerler diye üzülme belki daha iyi olur onlar için.

çok sağolun.. sizler cevap verdikçe içim rahatlıyor..

hakkımızda hayırlısı olsun o vakit.. inşallah bizde sağlıkla atlatırız..

ben de 36.haftada doğum yaptım gece aniden suyum gelmişti 28.haftada sancım olunca ciğer geliştirici iğne vurmuşlardı bir de doğum sabahı vurdular suyum gece 4.30da geldi doğuma 9 da aldılar iki prensesim oldu ikisi de 2020gr doğdular hatta ertesi günü şişlikler inince 1900 gr kadar düştüler ama benimkiler maşallah çok diriydi erken gelmelerinden belli zaten :)) küvöze girmedier 3.gün hastaneden çıktık olumlu düşün olumlu olsun herşey hayırlısıyla bebeklerine kucağına alırsın inş..

ben de 36.haftada doğum yaptım gece aniden suyum gelmişti 28.haftada sancım olunca ciğer geliştirici iğne vurmuşlardı bir de doğum sabahı vurdular suyum gece 4.30da geldi doğuma 9 da aldılar iki prensesim oldu ikisi de 2020gr doğdular hatta ertesi günü şişlikler inince 1900 gr kadar düştüler ama benimkiler maşallah çok diriydi erken gelmelerinden belli zaten :)) küvöze girmedier 3.gün hastaneden çıktık olumlu düşün olumlu olsun herşey hayırlısıyla bebeklerine kucağına alırsın inş..

Merhabalar, böyle güzel sonuçlanan hikayeler duymak inan en güzel ilaç bizler için, aksam aksam bana cok moral verdin, Allah razı olsun:) kuzularıni da saglikla büyüt inşallah, darısı bizlerin de basına:))

Merhabalar, böyle güzel sonuçlanan hikayeler duymak inan en güzel ilaç bizler için, aksam aksam bana cok moral verdin, Allah razı olsun:) kuzularıni da saglikla büyüt inşallah, darısı bizlerin de basına:))

amin inşallah Allah herkesin yavrusunu korusun, sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin

Son düzenleme:
Back
X