ESRA LAVİNYA
kızlar bu arada biz organik pazardan alıyoz burada, eğer yumuşamazsa baktınız sert ise, yaptığınız sosu tavaya bamyaların üzerine altını kapatmadan önce dökün 2 dk o şekilde pişsin yumuşuyor :)
ıslak kekçiii
bak bunu bu tarifle yap kare borcama yağlı kağıt koy taaammıı??? onun üzerine dök, pişir.
pişince çıkar, tersini çevir. dilimle güzelce.
2 bardak süt 1 bardak şekeri kaynat üzerine dök... nefiss oluyo
hani izin vermiyrdunnn kucuk tepsi yapıcamm annemlere arkadaslarada vericemmm
bide tarif veriyor banaaaa
off çig köfte,hamur köftesi ve güllaç benim olsun...esra nerelisin sen?annen ne güzel şeyler yapıyo....keşke bendede yemek yapan olsa...yapma tabiii... ohhh mantının kokusu geldi burnuma valla
ne şanslısınnn :):):)
mantı baya revaçta anlaşılan
afiyet olsun canımm...
bizim de her pazar çiğköfte günümüz olurben çiğ et yiyemediğimden yumurtalı yapıyo annecim artık
dün akşam
yoğurt çorbası
yumurtalı köfte (etsiz oluyo bu)
turşu
salata
ayran
ve güllaç vardı...
karnı yarığa bayılırım....karnı yarık yoğurt çorbası ve pilav üstü tavuk var menümde
buz gibi bi ayran bence...ayol canımda bişi istemiyor hele ett
buldummm sanırım ben büyük bamyalardan kızartıcamm dolapta vardı tava, dometesli çok güzel oluyor
yanına ne gider kızlar
canım ben mikrodalgada yapıyodum ıslka keki küçük borcam tepsiyle eşimle çayın yanında bitiriyoduk güzelce...8 dakıkada hazırlanıyo...10 dakıkada pişiyo...ansızın misafir gelince kurtarıcım benım...okula felanda yapıp götürmüştüm...hatta dukana uygun tatlandırıcılı kepekli gojı bery lı yapmıştım....Eki Görüntüle 475411
BROWNİE (ISLAK KEK)
Üniversite yıllarında öğrendiğim ve defalarca yaptığım bir tarif. Yaptıkça farklı versiyonları da ortaya çıktı :)
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ ya da 1/2 paket margarin
1,5 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
İstenirse 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Üzeri hindistan ceviziyle, kremşantiyle ya da dondurmayla süslenir. (Ben resimdekini çikolatalı kremşanti ve vişne reçeli ile süsledim)
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,yağ,kakao eklenip bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Sonra un,vanilya,kabartma tozu,ceviz eklenir. 170 derecede pişirilir. Kek ılındıktan sonra ayrılan karışım üzerine dökülür.(Daha ıslak bir kek istenirse karışımın içine ılık süt ve kakao eklenebilir.)Üzeri arzuya göre süslenir.
kızlarr sanırım akşama bundan yapıcaaaaammmmm
birde azıcık çiiğköftemi yoğursammm :26:
canım bamyalar pişiyo mu?biz macır işi yapıyoz
bamyaları ayıklayıp yıkıyon sonra hafif kuruyunca az yağda kızartıyorsun tavayı sallıyorum ben çeviriyorum ama şakır şakır yağda değil, kızgın ateştede değil orta ateşte,
sonra üstüne birz tuz atıp bir tabağa alıyorum, üzerine domates rendesi ve sarımsak ile sos döküyorum çok hoşuma gidiyor
ama banyalarınız biraz iri bamya büyük bamya olması gerek daha leziz oluyorrr
anladım canım... bide bamyalar tek tek ayıklanıyor mu?? :44:
bak düşün yani onu bile bilmiyorum.. o kadar sevmem yani. dokunmadım da hayatım boyunca
off çig köfte,hamur köftesi ve güllaç benim olsun...esra nerelisin sen?annen ne güzel şeyler yapıyo....keşke bendede yemek yapan olsa...
karnı yarığa bayılırım....
buz gibi bi ayran bence...
canım ben mikrodalgada yapıyodum ıslka keki küçük borcam tepsiyle eşimle çayın yanında bitiriyoduk güzelce...8 dakıkada hazırlanıyo...10 dakıkada pişiyo...ansızın misafir gelince kurtarıcım benım...okula felanda yapıp götürmüştüm...hatta dukana uygun tatlandırıcılı kepekli gojı bery lı yapmıştım....
canım bamyalar pişiyo mu?
hani izin vermiyrdunnn kucuk tepsi yapıcamm annemlere arkadaslarada vericemmm
bide tarif veriyor banaaaa
off çig köfte,hamur köftesi ve güllaç benim olsun...esra nerelisin sen?annen ne güzel şeyler yapıyo....keşke bendede yemek yapan olsa...
karnı yarığa bayılırım....
buz gibi bi ayran bence...
canım ben mikrodalgada yapıyodum ıslka keki küçük borcam tepsiyle eşimle çayın yanında bitiriyoduk güzelce...8 dakıkada hazırlanıyo...10 dakıkada pişiyo...ansızın misafir gelince kurtarıcım benım...okula felanda yapıp götürmüştüm...hatta dukana uygun tatlandırıcılı kepekli gojı bery lı yapmıştım....
canım bamyalar pişiyo mu?
canım benim babam urfalı annem trabzonlu. ama çok çok becerikli hatun. çok güzel yapar çiğköfteyi içli köfteyi falan
canım sosunu pişirmeden mi döküyosun çiğ domates ve sarımsağı...ESRA LAVİNYA
kızlar bu arada biz organik pazardan alıyoz burada, eğer yumuşamazsa baktınız sert ise, yaptığınız sosu tavaya bamyaların üzerine altını kapatmadan önce dökün 2 dk o şekilde pişsin yumuşuyor :)
canım benim babam urfalı annem trabzonlu. ama çok çok becerikli hatun. çok güzel yapar çiğköfteyi içli köfteyi falan
Ben napıcam yaa
pikidalga geçme yaaaa
canım sosunu pişirmeden mi döküyosun çiğ domates ve sarımsağı...
şöyle ne annem oldu ne kaynanam..
ben de bilemedim ya...
kızlar şunları mı yapsam
köfte kızartayım
fırında elma dilimli, baharatlı patates
çoban salata
puding istedi kocam
yeter sanırım...
ben de bilemedim ya...
kızlar şunları mı yapsam
köfte kızartayım
çoban salata
puding istedi kocam
yeter sanırım...
pişirip döküyorsun kuzum eğer bamyaların sert kalırsa pişmesine 2 dk kala, pişirdiğin sosu dök öyle 2 dk pişir yumuşar, yok eğer zaten bamyan güzel pişmişse tabağa alırsın bamyaları, üzerime sosu dökersinnsarımsaklıı sos
köfteyi de fırına at tatlım.. daha az yağlı olur hem.
süper ama bol köpüklü bi ayranda güzel gider...etin demirini calsiyum sıfırlar ama...yakışır...benim eşim köfteyi pilavsız ayransız yada çaysız pek sevmez...
ben de bilemedim ya...
kızlar şunları mı yapsam
köfte kızartayım
çoban salata
puding istedi kocam
yeter sanırım...
oyyyy o zaman senin annen cok güzel mıhlama yapar
bencede yeter kuzum
pide yaptırmıyonuz mu siz hiç ? sucuklu-kaşarlı-kıymalı
bizim burada pek yaptırızz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?