Skylinecim,
Dis gebelik oldugunda cok erken farkedildi... Hcg degerim daha 2500-3000 lerdeydi.. Yani dediklerine gore kalp atisi icin erkendi. Ama hani kendisini olusturmustu...
Bize hic testten bahsedilmedi. Hatta hoca, size yapilmadi mi diye sordu dun. Yani benim kizdigim noktalar,
1. tup bebekte en iyiler secildigi halde niye oluyor bu? Normal gebeliklerde bos gebelik yasayanlara tedavi cozum olarak oneriliyorsa neden bizde de bu geliyor basimiza? Madem tedavide oldu bu sorun, o zaman embriyologlari iyi degilmis diye dusunuyorum...
2. Yasadigim surec; malesef bos gebelik.ptesi kurtaj yapcaz. Olabiliyor boyle seyler denmis olmasi... Hani devami? Bu kadar mi yani? Ben mi zorlayacagim sunu da yapsak bunu da yapalimmi diye?? Ben demesem tedaviden once esime ilac verieyecekti mesela... Devamli aklimi calistirmak zorunda miyim ki ben?? Aslinda hoca bana ptesi bi daha ultrasonda bakar oyle aliriz demisti.. Ama ptesi paldir kuldur kurtaja alindim... Allahtan ctesi baska doktora gitmistim. Yoksa oracikta haykirirdim... Yani bunu da ben mi hatirlatacagim?
Oyle iste arkadaslar... Bunlari su an dusunuyorum ama sanirim yine murat hocayla devam ederim. Icimi disimi bilen o cunku...
Skylinecim,
Dis gebelik oldugunda cok erken farkedildi... Hcg degerim daha 2500-3000 lerdeydi.. Yani dediklerine gore kalp atisi icin erkendi. Ama hani kendisini olusturmustu...
Bize hic testten bahsedilmedi. Hatta hoca, size yapilmadi mi diye sordu dun. Yani benim kizdigim noktalar,
1. tup bebekte en iyiler secildigi halde niye oluyor bu? Normal gebeliklerde bos gebelik yasayanlara tedavi cozum olarak oneriliyorsa neden bizde de bu geliyor basimiza? Madem tedavide oldu bu sorun, o zaman embriyologlari iyi degilmis diye dusunuyorum...
2. Yasadigim surec; malesef bos gebelik.ptesi kurtaj yapcaz. Olabiliyor boyle seyler denmis olmasi... Hani devami? Bu kadar mi yani? Ben mi zorlayacagim sunu da yapsak bunu da yapalimmi diye?? Ben demesem tedaviden once esime ilac verieyecekti mesela... Devamli aklimi calistirmak zorunda miyim ki ben?? Aslinda hoca bana ptesi bi daha ultrasonda bakar oyle aliriz demisti.. Ama ptesi paldir kuldur kurtaja alindim... Allahtan ctesi baska doktora gitmistim. Yoksa oracikta haykirirdim... Yani bunu da ben mi hatirlatacagim?
Oyle iste arkadaslar... Bunlari su an dusunuyorum ama sanirim yine murat hocayla devam ederim. Icimi disimi bilen o cunku...
Filizcim hoş geldin canım,
Canım iki tane embriyonun da tutmaması benim de aklıma aynı ihtimalleri getiriyor. Rahim filmini mutlaka çektirmelisin diye düşünüyorum. Herşey bitip de sana neden boş gebelik olduğunu açıklamak durumundalar. Ya dediğin gibi hidrasalpinks var (ama senin iki tüpün de yoktu değil mi?) ya da başka bişey. Sorun şu demedikleri sürece tedaviye başlamazsın zaten. Murat hocayla açık açık konuş ben nedeni bulmanızı istiyorum de. İşleri bu. Murat hocanın hastalarından birinin ilk denemesinde bebeği karnında ölmüştü. Genetik sorun bulunmamış ama eşinin spermlerinin aslında kalitesiz olduğunu tespit etmişler. Bebekler hep düşüyormuş tutunduktan sonra..Kız hamile kalabiliyomuş ama her seferinde..Çeşit çeşit bizim de bilmediğimiz o kadar çok neden vardır ki..Bulsunlar..
Genart ın tahlilleri sağlamdır diye düşünüyorum. ben de iki tane yerleşti teki tuttu ya.. Murat hocaya tutmayanı sorduğum da durumu iyiydi dedi. Dondurma istediğimde de bilastokist olmadan dondurmanızı istemiyorum demişti. Riske atmıyorlar yani. Ben de oluşan etki bu şimdilik ..Yerleştiği yüzeyde bişey olabilir belki de..
Dediğin gibi Filiz'cim sonradan karnında büyürken problem çıksa daha çok yıpranabilirdin. Böyle düşünmek lazım. Her işte bi hayır oluyor da sonradan farkediyoruz.
Bana hafta içi de hafta sonuda olabilir kızlar..Cepa kentpark bana da çok yakın. Siz tarih söyleyin ben uyarım. Tanışalım :)
Gizmocum hosbuldum:) cok sagol. Yeni gordum senin mesajini.. Telefon direkt en son sayfaya gecmis... Kusura bakma...
Skylinea na yazdim icinden gecenleri...evet , malesef iki tupum de yok. Ama onceden de yazdigim gibi, bana mayadakiler de tuplerini aldik demisti ve alamadiklari ortaya cikmisti. Murat hoca sonra ameliyat etti. O da aldim dedi. Ben murat hocaya hep guvendim. Acikcasi onun gercekten aldigina inanmak istiyorum. Skyline in dedigine de hak veriyorum. Hidrodan dolayi olsa, bos gebeligin olusmasina ya izin vermez ya da ileriki asamada dusuge neden olur diye dusunuyorum. Bi de sanirim tekrar rahim filmi acisini yasamak istemiyorum...
Ama dediginde cook haklisin. Net bir bilgi ve yol haritasi gormeye ve duymaya ihtiyacim var..
Haftaya hava guzel olursa bulusalim arkadaslar...
Filizxim kan pıhtılaşması mı cıktı
Bunu öğrenmiş olman cok ıyı gebelikte ona gore ılaçlar kullancaksın
Dıger testlerı yaptırdınız mı
Ben de ıyıyım iş ev arası gunluk mesaımı tamamlıyorum
kızlar ablamın 3. tüp bebek denemesinde 11. gün beta HCG değeri 45 geldi, bugün yani 14. gün 86. artış bana biraz az gibi geldi, çok korkuyorum onun için. o kadar emek harcadı ki o da hepimiz gibi... lütfen ablam için dua edin olur mu...
kırmızı,
ablanın durumu ne oldu merak ettim...
umarım her şey yolundadır...
teşekkürler felixfiliz. bugünkü değeri 182 gelmiş ama dün çok çok az bir lekelenmesi olmuştu öldük korkudan. 45-86-182 sanki toparlıyor gibi, inşallah yerleşme kanamasıdır diye teselli ediyoruz kendimizi. allah emeklerimizi boşa çıkarmasın...
senin tetkiklerde bir gelişme var mı? bence pıhtılaşma sorununun bulunması bile çok iyi bir şey. bu sorun bulunup sadece tüm gebeliği boyunca clexan ya da benzeri iğne kullanarak gayet güzel sonuç elde eden bir sürü insan var. umarım herşey güzel gidecek senin için de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?