2012 Kasımda Tüp Bebek Tedavisina Başlayacaklar....

filizcim geçmiş olsun canım
inşallah bir an önce bu acıları unutur çok mutlu olursun

ben boş gebelik konusunda şöyle düşünüyorum.
kromozomal bozuklukların boş gebelik nedenı oldugunu biliyorum, anne ya da babada hiçbir şey olmasa da döllenme esnasında genetik geçişlerde sorun oluyormuş..embrıyo halindeyken yanı kalıtelı de olsa genetık problemli olabileceğini düşünüyorum. çünkü mesela ben daha önce kendılıgımden gebe kaldıgımda 6. haftada kalp atısı olmadı, bebek vardı boş gebelik değildi. genetik teste gitti orda da 100 kişide birinin basına gelir dedikleri şey oldu incelenemedi diye cevap geldi. bunun üzerine eşimin doktoru sperm dna testı istedi, sperm iyi morf iyi d eolsa bu durumlarda yani boş gebelik ve kalp atımı olmaması, genetik sorunlu bebek olması durumunda spermın dna yapısına bakılması gerekir dedi. biz de ıkımıze de kanda kromozom analizi, translokasyon vs ya da geçişli gen hastalığı var mı dıye, eşime de ayrıca sperm dna analizi yaptırdık
her ikisini de genart yapıyor, zaten eşimin doktoru bize genartı ve murat hocayı önermişti. genartta kaç para verdik hatırlamıyorum ama çok pahalı değildi sanırım. sperm analizi bir haftada çıkıyor, kan daha erken gelmişti.
sonuçlar çok şükür normaldi, bunun üzerine doktor, döllenme esnasında oluşan bir sorundan söz etti.

yani demem o ki genetik sorun oldugunu düşünmemen şu asamada erken, inşallah yoktur. ama boş gebeliğin rahimde ya da tüplerde bır sorundan kaynaklandığını hiç duymadım. tabi doktor doğrusunu bilir. embrıyoda var olan bir nedenden oldugunu biliyorum ben.

dış gebelik yasadıgında bebegın kalbi atıyor muydu?
bir de her bebek farklı oluyor benım kuzenımın 2 canlı saglıklı doğumu iki tane de kalp atımı olmadıgı için kürtajı var. genetik sorunları yok, döllenme esansında oluşan anomali diyor doktorlar.

yapılabilecek tüm tetkiklerden sonra insanın elinden bir şey gelmiyor, bir daha olmamasını ümit ederek yeni tedaviye başlamaktan baska bır yol görünmüyor. rahmminin bebek tutabildiğini biliyorsun bu da önemli bir durum bence.

bu arada cepaya ben de sıcak bakıyorum, ayarlanırsa ben de seve seve katılırım :)

Skylinecim,

Dis gebelik oldugunda cok erken farkedildi... Hcg degerim daha 2500-3000 lerdeydi.. Yani dediklerine gore kalp atisi icin erkendi. Ama hani kendisini olusturmustu...
Bize hic testten bahsedilmedi. Hatta hoca, size yapilmadi mi diye sordu dun. Yani benim kizdigim noktalar,
1. tup bebekte en iyiler secildigi halde niye oluyor bu? Normal gebeliklerde bos gebelik yasayanlara tedavi cozum olarak oneriliyorsa neden bizde de bu geliyor basimiza? Madem tedavide oldu bu sorun, o zaman embriyologlari iyi degilmis diye dusunuyorum...
2. Yasadigim surec; malesef bos gebelik.ptesi kurtaj yapcaz. Olabiliyor boyle seyler denmis olmasi... Hani devami? Bu kadar mi yani? Ben mi zorlayacagim sunu da yapsak bunu da yapalimmi diye?? Ben demesem tedaviden once esime ilac verieyecekti mesela... Devamli aklimi calistirmak zorunda miyim ki ben?? Aslinda hoca bana ptesi bi daha ultrasonda bakar oyle aliriz demisti.. Ama ptesi paldir kuldur kurtaja alindim... Allahtan ctesi baska doktora gitmistim. Yoksa oracikta haykirirdim... Yani bunu da ben mi hatirlatacagim?

Oyle iste arkadaslar... Bunlari su an dusunuyorum ama sanirim yine murat hocayla devam ederim. Icimi disimi bilen o cunku...

canım kızmakta cok haklısın
tıp fakültesinde mi yaptı işlemi, murat hoca kendısı yaptı dimi?

canım aslında ben pgt yapılmadan embrıyo iyi demelerini de anlamıyorum, nereden biliyor bır tahmın yapıyor 3. ya da 5. güne gidebilen bölünmeye devam eden embrıyoyu kaliteli sınıfına koyuyor genetik incelemsini yapmıyor. aslında bence pgt mutlaka yapılmalı gerek olsa da olmasa da su anda yaptırmadıgıma pişmanım açıkçası, her an genetik problem var mı diye korku oluyor.

tekrar bakmaması kötü olmuş hocaın sonucta işleme alınmadan yenıden bakılması mantıklı olanı. oluyor böyle diye bir açıklamadan ziyade sneı tatmin edebilecek çare aratabilecek bir cevap olmalıydı. murat hoca test önerdi mi?
biz kendı doktorumuz olmuştuk, hep şüphelerimiz üzerine test yaptırdık
mutlaka gen analiziniz ile eşine sperm dna analizi yaptırın
bize doktor bu sperm dnasına bakılmıyor esasen sebepsiz infertillerin cogunda bu sorun vardır ama sperm degerleri iyi oldugundan arastırılmaz demişti.
genelde bizim doktorlar kanda pıhtılaşma testını bıle 3 düşükten sonra istedikleri için birkaç kayıptan sonra suna da bır bakalım mantıgında oluyorlar., ama eminim ki Murat hoca öyle değildir.

bu iki testi atlamayın canım.

Ara ara girip sizin yazdıklarınızı okuyorum arkadaşlar.Felixfiliz inan çok üzüldüm inş. çabuk atlatırsın.Benim tek yumurta ile aşılamam oldu iki kese oluştu ve boş gebelik sonucu kürtaj oldum.Kendi giden dr'um ve şuan tedaviye başlamayı düşündüğüm dr boş gebeliklerin çok çok büyük kısmı rahim içine yerleşememesi dedi.Murat hoca daha beni muayene etmeden pat diye pgt öneriyorum çünkü boş gebelik ve düşüklerin çoğu sorunlu embriyo kaynaklı genelde dedi.Gitmeyi düşündüğüm profa bunu dile getirince pgt ye gerek olmadığını çünkü pgt nin bile embriyoya zarar verip vermediği tartışılır dedi ,ayrıca kendi giden dr'uma tel yolu ile sordum ve asla gerek görmediğini söyledi.Bu konular sanırım biraz gizemli ve sanırım bi noktadan sonra doktorların kendi görüşüne göre yorumlanıyor.Ve yine en büyük sorumluluk bize düşüyor, kendi doktorumuz olup ,bizim için en iyi olan ne ona karar vermek yine yine bize düşüyor...

Gizmocum hosbuldum:) cok sagol. Yeni gordum senin mesajini.. Telefon direkt en son sayfaya gecmis... Kusura bakma...

Skylinea na yazdim icinden gecenleri...evet , malesef iki tupum de yok. Ama onceden de yazdigim gibi, bana mayadakiler de tuplerini aldik demisti ve alamadiklari ortaya cikmisti. Murat hoca sonra ameliyat etti. O da aldim dedi. Ben murat hocaya hep guvendim. Acikcasi onun gercekten aldigina inanmak istiyorum. Skyline in dedigine de hak veriyorum. Hidrodan dolayi olsa, bos gebeligin olusmasina ya izin vermez ya da ileriki asamada dusuge neden olur diye dusunuyorum. Bi de sanirim tekrar rahim filmi acisini yasamak istemiyorum...

Ama dediginde cook haklisin. Net bir bilgi ve yol haritasi gormeye ve duymaya ihtiyacim var..

Haftaya hava guzel olursa bulusalim arkadaslar...

Olsun canımcım..Bu arada geçmiş olsun dememişim ben de sana..Çokk geçmiş olsun.
Tüplerin ikisi de yoksa hidrosal ihtimali çok zor zaten canım..Hidrosalpinks değildir o zaman..Öyle ya da böyle sen Murat Hoca'nın yakasına yapış, bulunmasını istiyorum de. Türkiye'de net bilgi bulabileceğimiz doktor sayısı çok az, sen daha iyi biliyosun..Bulursa bizim doktorumuz bulabilir diye düşünüyorum ben. İnşallah öyle olucak..
Rahim filmi için ben İstanbul'a gittim radyomar radyotom du galiba ismi..Hiç bişey hissetmedim.Dönünce Murat Hoca'ya anlattım çok şaşırdı.. Normal muayene gibiydi.Kadınlar kulübünde bulmuştum kızlar yazmışlardı. Bi daha olsa yine oraya giderim valla..çünkü herkesin çok kötü tecrübeleri var.İmkanın varsa hemen ayarla git derim İstanbul'a..Ankaraya da getirseler keşke..

Murat hoca almıştır canım için rahat olsun.

Buluşma konusu bana haftaya uygun kızlar..Haftaya yazışıp buluşalım Skyline'a da uygunsa..Özelden mesajlaşırız.Netleştiririz günü ve saati..

Skyline cim,

Canim, kurtaji kendisi yapacak dediler ama bilmiyorum... Beni uyuttular cunku beklerken.. Ama ameliyathane kisminda murat hoca karsiladi beni...

Murat hocaya sorunca sitogenetik test diye yazdi bize... Patolojiden bisey cikmayacagini soyledi...

Oglen hrs yi aradim.. Pihtilasmaya da bakalim dediler.. Sanirim orada daha detayli yonlendirecekler bizi. Murat h. Dna istemedi ama olmadi biz yine de yaptiralim dedigin gibi... Aynen biz kendimizin doktoru oluyoruz canim yaa...

Pgt ye dair bisey demedi.. Aslinda ben de cok aceleci davraniyorum su an galiba.. Murat h zaten 3 ay dinlen dedi.. Belki zamani gelince o soracakti bunlari ama ne bileyim serde tezcanlilik var iste...

İstedigimiz sadece biraz daha ozen arkadaslar yaaa.. Baska bisey istemiyoruz ki. Biz nasil tum imkanlarmizi zorlayarak maddi manevi caba gosteriyorsak bazi seylerin de daha dikkatli olmasini arzu ediyoruz...

Narbinscim,

sen de cok zor gunler yasamissin. Cok uzuldum. Ama yazdigin seyler kafami epey karistirdi... Ben de birkac doktora daha sorayim bos gebeligin nedenlerini... Dediklerinde hakli olabilirler canim... Eger rahmin yapisindan kaynaklaniyorsa hidrosalpinksimi dusunebilirim. Cunku hidro tutunmayi engelliyor.. O zaman hic istemesem de hsg cektirir bakarim bi... Ama embriyodan kaynaklaniyorsa o zaman testler faydali olacaktir diye dusunuyorum... Peki yeni baslayacagin dr ne diyor sana? Yani asilamada bos genelik neden olusuyor? Ben asilamayi bilmiyorum hic...ya da sende rahimde tutunmaya engel bir durum var mi canim?

filizcim ben şimdiye kadar yaptıgım arastırmalarda boş gebelik, kalp atımı olmayan gebelik vs gibi durumlarda embrıyoyu etkileyen ya da embrıyoda olan sorun nedeniyle olur diye okudum.

mantıken de kese olusuyor ama içinde bebek yok, rahımde sorun olsa o kese tutunmazdı bence.
kalp atımı olmayan bebekte bazı hormonal durumlara da bakılıyor troıd gibi, ama esas sorun embrıyoda denıyor.

"Boş gebeliğin sebebi oluşan gebelikteki kromozomal anormalliklerdir. Aynen normal bir gebelikte olduğu gibi yumurta ve sperm hücresi birleşir ve oluşan yapı rahim içerisine yerleşir. Bu aşamadan sonra gebelikteki kromozomal anormalliklerden dolayı embriyo (bebek) hiç oluşmaz, sadece gebelik kesesi oluşur. Bunun dışında boş gebeliğe neden olan bir sebep tespit edilmemiştir, annenin kullandığı ilaçlar, yedikleri, içtikleri, yorulması, egzersiz yapması, yolculuk yapması, eskiden adet düzensizliği olması veya eskiden geçirdiği hastalıklar ameliyatlar çiftlerin sandıklarının aksine boş gebelik oluşması ile ilgili değildir.

Boş gebeliğin sebebi kromozomal bozukluklar olmasınana rağmen ileride tekrarlayıcı özellik göstermez. Boş gebelik sonrasında çiftlerin normal bir hamilelik ile bebek sahibi olmaları mümkündür.." (jinekoloji ve gebelik sitesi) aynı yorumları bır cok yerde okudum cnm.

bence bu ay dınlen hıc bırsey yapma önümüzdekı ay gereklı testlere baslarsınız. bence yenıden rahım fılmıne gerek yok. eşin sperm dnasına baktırsın .

Filizcim kafanı karıştırmak istemem sen genetik tüm testleri yaptır ben yaptırmıştım bişey çıkmamıştı.Rahim yapısı değil embriyonun rahme gelince yerleşememesinden kaynaklı da olabilir denildi bana.Boş gebelikte embriyo mutlaka oluşuyo aksi söylenemez oluşmazsa zaten orada kese olmaz.Ancak görülmeyecek kadar küçük oluyo gelişmiyo yani orada.Bu kromozal yapıdan da olabilir, rahime yerleştikten sonra kendine uygun bir alan oluşturamamasından da olabilir bana bu denildi.Benim boş gebelikten 4 ay öncede 10. haftada kalbi durmuştu ona hiç bir test yaptırmamıştım ama pişman oldum sonrasında neden yaptırmadım diye sen istenilebilecek tüm testleri iste.Herşeyi yaşayan bizleriz sonuçta üzüntü,heyecan ,stres...

Merhaba arkadaslar,

Artik kendimi astim ben:) turkce sayfalari gectim , ingilizcelere bakiyorum:) tup bebek konusunda ing literaturu de ogrenmis bulunmaktayim:)

Edindigim bilgiye gore, bu embriyo hucresi olustuktan sonra kimi hucreler gebelik kesesini olusturmakla kimileri de yolk kesesini ve bebegi olusturmakla gorevlendiriliyorlar.. Bos gebelikte de yolku olusturmakla gorevli hucrelerde sikinti oluyormus... Tup bebekte de bu dollenme esnasinda hani kaliteye bakarak bisey belli olmuyormus... Benim gibi iki kese gorup de ikisi de bos olanla da karsilastim... Bazi doktorlar da tamamen o ayki yumurta veya spermin yapisiyla ilgili diyor... E demistim zaten, esimin morfolojisi %2 cikmisti taa 3 yil once.. Baska yaptirmamistik.. Simdi tekrar bakilir herhalde.. Belki daha da geriledi allah korusun...

Soyle de dusunuyorum kizlar, hic ama hic sorunu olmayanin da bos gebelik oluyor... O zaman bu gercekten o gebelige mahsus oldugunu dusunuyorum...

Neyse ben daha fazla uzatmayayim... Kizlar, haftaya degil de ondan sonraki hafta bulusalimmi? Haftaya pazar gunu esimi 3 ayligina yolculuyorum da... Haftaya yogun gecer bizim icin..

Sevgiler

canım tüp bebekte spermler secılırken morf düzgün olan seciliyor diye biliyorum .
ama morf düzgün de olsa dna yapısı bozuksa boyle sonuclar olabilirmiş.

hani bir teknik var kaç kat büyütüyorlar fılan secerken.

bana uygun gelmek isterim buluşmaya.

Canım güzel bilgiler bunlar,
Acaba sen biosteron da kullanmışmıydın? Bana kullandırmıştı Murat hoca..Hem yumurta sayısını hem de kaliteyi arttırıyo demişti.
Tabi eğer sadece o ay ki yumurta veya spermlerle ilgili ise durum., bi taraftan da bunların beslenme veya ilaç takviyeleri ile daha da iyi şekilde gelişmelerini sağlamak lazım..Hem diğer nedenler araştırılır bu arada her yolu kapatmış olursunuz..Bebekler gelir, hoşgelir :)

Bana da uygun sonraki hafta buluşalım o zaman kızlar..

merhaba kızlar,

öncelikle sevgili felixfilizin toparlanmasına, araştırmalara başlamasına çok sevindim. insan ne kadar çok şey araştırır okursa kendini olaya o kadar hakim hissediyor. tabii ki en iyisi bize herşeyi anlatmaları ama yine de sanırım bu kontrolü biraz olsun elimizde hissetme duygusuna ihtiyacımız var. çünkü herşey o kadar dışımızda olup bitiyor ki... umarım hepimiz için işler yolunda gidecek.

ben amniyosentezi yaptırdım, cerrahpaşada oldu. doktor gerçekten çok tecrübeli ve sakin biriydi, göz açıp kapayana dek bitti zaten. yani canınız acıyor ama kısacık sürüyor. bebişim de uslu uslu durdu kenarda. o gün dinlendim ve bol bol su içtim. sonra da birşey kalmadı. 3 hafta sonra çıkacak sonuçlar ama işlem öncesi ultrasonda doktor hiçbir sorun görünmediğini söyleyip moral de verdi. inşallah sonucumuz da iyi çıkacak. işte böyle...
hepimizin şansı bol olsun...

selam arkadaşlar...

nasılsınız görüşmeyeli??

ben de bi gelişme oldu... pıhtılaşma sonucumda," MTHFR 1298 A>C Polimorfizmi :Homozigot Mutant, PAI Polimorfizmi :5G/5G" çıktı... Bu da malesef bazı sorunlara yol açıyormuş...

bakalım, genetik ve semen analizinde ne çıkacak?

sizler napıyorsunuz?

İyi haftasonları diliyorum hepinize...

Filizxim kan pıhtılaşması mı cıktı
Bunu öğrenmiş olman cok ıyı gebelikte ona gore ılaçlar kullancaksın

Dıger testlerı yaptırdınız mı

Ben de ıyıyım iş ev arası gunluk mesaımı tamamlıyorum

Evet canim... Pihtilasma sorunum varmis...dusuk nedenlerinden biriymis.zaten normal yoldan olsa duserdi bunlar heralde.cunku bu sorun rahim duvarini kalinlastiriyormus ve tutunmayi zorlastoriyormus. Netten okuduguma gore bu sorunda daha tedaviye baslamadan kan sulandirici vurulmaya baslaniyor.gebelik olustugu takdirde de gunde 2 kez clexane diye bi igne vuruluyor. Sonucumda da folik asit destegi lazim ve usg ile ntd, yarik dudak damak ve kalp anomalileri takip edilmelidir yaziyor. Yani bu iki yavru da muhtemelen saglikli olmadigi icin gitti.
Bu arada kuretajimda polip de cikarilmis benden... Yok yok masallah bende. Tum kadin hastaliklariyla mucadele ediyorum...
Allahtan internet ve okuma yazmamiz var da arastiriyoruz. Yoksa bilmiyorum... Soylenecek cook sey var da yeri burasi degil...
Diger testleri de verdik. Sonuclarini merakla bekliyoruz... Umarim onlar temiz cikarlar...
Ben esimi yarin yolculuyorum. Bu hafta ya da haftaya bulusalim tanisalim kizlar...
Sevgiler

kızlar ablamın 3. tüp bebek denemesinde 11. gün beta HCG değeri 45 geldi, bugün yani 14. gün 86. artış bana biraz az gibi geldi, çok korkuyorum onun için. o kadar emek harcadı ki o da hepimiz gibi... lütfen ablam için dua edin olur mu...

kırmızı,

ablanın durumu ne oldu merak ettim...

umarım her şey yolundadır...

kırmızı,

ablanın durumu ne oldu merak ettim...

umarım her şey yolundadır...

teşekkürler felixfiliz. bugünkü değeri 182 gelmiş ama dün çok çok az bir lekelenmesi olmuştu öldük korkudan. 45-86-182 sanki toparlıyor gibi, inşallah yerleşme kanamasıdır diye teselli ediyoruz kendimizi. allah emeklerimizi boşa çıkarmasın...
senin tetkiklerde bir gelişme var mı? bence pıhtılaşma sorununun bulunması bile çok iyi bir şey. bu sorun bulunup sadece tüm gebeliği boyunca clexan ya da benzeri iğne kullanarak gayet güzel sonuç elde eden bir sürü insan var. umarım herşey güzel gidecek senin için de...

umarım yerleşme kanamasıdır canım...ama yine de dikkatli olun...benim de ilk tedavimde, 5-13-40-105-290-770-1500-3000 gelmişti ve 3000 deyken bile keseyi göremedikleri için küretaj oldum. ama 3 gün sonra sağ tüpümde gördüler bebeği. sonra apar topar dış gebelik geçiriyorsun deyip hooop ameliyata aldılar...o yüzden dikkatli olun canım...

benim tetkiklerde, kromozom testi iyi galiba...46XX-46 XY çıktı diyor da anlamıyorum...bir tek eşimin semen sonucu kaldı...o da çıkarsa, tüm tahlilleri bitirmiş olacağız...
umarım bu sefer olur benim de... dua edin benim için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…