2012 Kasımda Tüp Bebek Tedavisina Başlayacaklar....

Bos gebelikmis arkadaslar... Ptesi kurtaj olacagim...

Canım arkadaşım,
Sözün bittiği yer ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten şu an.. Hiç koloy yolaardan geçmiyoruz biz bişeyler elde etmeye çalışırken..Bazen çok , bazen az ama her şekilde bi emek istiyor bizim bebeklerimize kavuşmamız..
Senden ricam mümkün olduğunca erken kendini toparlamaya çalışman, hatta biraz şehir dışına çıkabilsen kafanı dağıtsan izin alıp.. sonra kendini hazır hissettiğinde yoluna devam etmen..Yine Murat hocayla.Onu bulduk en azından bizimde daha yolumuz bitmedi.. yine hep tüp bebekçi olucaz ...Yılmadan denicez, sen daha iyi biliyorsun bunları gerçi..
Ben elimden geldiğince burdan yazışsak da senin yanındayım..Hatta diyorum ki buluşma işini çok ertelemiyelim, Skyline sen ben yan yanayız zaten aynı şehirde buluşalım dertleşelim senin istediğin bi gün..

gizmocum çok iyi düşündün

bu derde düşmeyen anlamıyor bu hali...

her zaman destek olalım birbirimize..

herkes kolay yollardan gecse keske ama olmuyor işte, bir imtihan dünyası bu dünya, yaşanan her olayda bir hikmet olduğunu söylerler. buna da öyle bakmaya çalışman ruh saglıgın acısından en iyisi..
lütfen kendını çok hırpalama bu kimsenin suçu değil, bizim müdahale edemediğimiz bir alan rahimler..
rahim bir sır küpü..

inşallah inşallah en kısa zamanda yüüzn gülsün bunu en içten duygularımla istiyorum.

Yazacak bisey bulamiyorum arkadaslar...ilaclar kesildi. Ptesi hastaneye giderken evdeki cantamdaki tum ilaclari toplayip hastaneye goturecegim.belki birilerinin isine yarar.

Bu kapi kapandi benim icin. İki tedavim de umutla basladi, olumlu oldu ama ikisi de kurtajla bitti. Ucuncuyu denesem o da herhalde ileri evrede dusukle sonuclanir...

Evdeyim... Yuzum sis... Tekrar kurtaj koltuguna oturmaktan korkuyorum.. Ruyama girdi gece... Murat hocaya yalvariyodum almayin diye... Dun o da cok uzuldu, ben " bos gebelik dimi hocam" diyene kadar bisey diyemedi...

Su an bi cocuk esirgeme kurumuna gidip o cocuklara sarilasim geliyor... Kendimi toparlayinca ciddi sekilde siraya girmeyi dusunuyorum...

Boyle iste arkadaslar... Ben daha fazla moralinizi bozmayayim...
Her sey icin sagolun...
Aman hicbirseye caninizi sikmayin... Saglikla kucaginiza alin yavrularinizi...

canım Allah yardımcın olsun...

ağır seyler yasadın biraz dinlenmeyi hak ediyorsun,

kendını nasıl mutlu hissedeceksen öyle yap, benım de hep aklımda sahıpsız terk edilmiş çocuklara sahıp çıkmak, bir tanesine aile olmak çok yüce bir duygu.. benım halam öyle yaptı, o kadar mutlular ki, kızı su anda liseden mezun oldu büyüttü bu yaşa getirdi.

murat hoca bir açıklama yaptı mı, nedeni hakkında?

her seye ragmen umudunu yıtırmemeni söylemek istiyorum , 3. deneme aynı olacak diye şartlanma, şimdi değil ama bir süre sonra 3. denemeden sonra bence bu kapıyı kapatmak istiyorsan kapat. tabı ki tahammül sınırlarını ben bilemem, ama bana nedense 3 psikolojik sınırmış gibi geliyor.

pgt yapılmış mıydı? eşinin sperm dnasına baktırmış mıydınız? boş gebeliklerde genelde sperm dnasında sorun oluyor diye biliyorum.

Filizcim ne desen haklısın, dinlenmeyi hak ediyosun, hem bedenen hen de ruhen..

Canım çocuk esirgeme kurumunu ben de düşünmüştüm. Hepimizin aklına geliyor demek ki...Bi ara arkadaşımla gitmiştik hatta ziyaretlerine çocukların..Hatta kısa bi süre önce bebek alan birini duydum..Ailesi terk etmiş öyle de güzel bir bebekmiş ki..Maviş maviş bakıyomuş etrafa..İnsanda çocuk sevgisi olduktan ve bunu paylaşmak istedikten sonra o kadar sevgiye aç bebek var ki dolu oralar.

Benim eşim nedense soğuktu bu olaya..Aslında ben baştan bile düşünmüştüm çok uğraşmama ne gerek var diye..Ama işte olmadı..Eşim önüme duvar koyunca ok diyip tüp bebeğe başladım.

Bu düşük olma ihtimaliyle ilgili Murat hoca ne diyo canım?..Neden olabilirmiş peki? Yani bi taraftan da mutlaka bi çözümü vardır bu işin o kadar ilerledi ki tıp..Rahmi olmayan birine bile yapay rahim yapıp bebek sahibi yapmış Murat hoca. Ben hazır hissettiğinde sen de istiyorsan denemeni isterdim nolursa olsun..Ne için para kazanıyoruz ki..Biriktirip biriktirip yılda bir kere de olsa ya tutarsa diyip denerdim ben..Psikolojik durumum kaldırırsa tabi..

Bizim ailede tüp bebek sahibi olan çok...10 yıl uğraşan var, onun da düşük oluyodu diye hatırlıyorum..Sonra iyi bir doktorda 4.denemesinde tutmuştu.10 yılda kaç kere denemiştir bilemiyorum..

Bir diğeriyle konuştum o da kuzenim olur kendisi..3.denemesinde tutturdu..Annesi organ nakliyle yaşıyor ve neredeyse 10 yıl önce organ bulamadığımız için kaybediyorduk yengemi..Bana dediki' Önce pes ettim olmuyor olmicak dedim..Allah demek ki çocuğum olsun istemiyor dedim.Kabullendim.Bu bi işaret dedim..Ama sonra annem aklıma geldi..Eğer zorlamasaydık 10 yıl önce annemi kaybedicektik dedim.Yanımızda olmicaktı annem dedim.. Ölüm en büyüğü, rahat olucam ve hep bi taraftan dedicem..Olursa olur olmazsa da olmaz diye düşündüm'' dedi.Beni çok etkilemişti sözleri..

Sağlık olsun..Sen iyi ol, hayat devam ediyor..Ama ben bi gün seninle ve Skyline la tanışmak istiyorum..Olur mu?? O kadar konuştuk ki bizi bırakma olur mu?? Benim canım seninle yazışırken hiçç sıkılmıyo...Dertlerimiz hayatımızın parçaları..Dertleşmeden arkadaşlık olmaz.. :)

Öpüyorum canım seni çokk..

sevgili felixfliz, yazdıklarını okurken ağladım... o yüzden sana üzülme diyemem, hiç kimse diyemez ama ben umutluyum. meleklerimiz bizi bir yerlerde bekliyor, sadece ne zaman ne şekilde geleceklerini bilemiyoruz. o kadar çok hikaye var ki bildiğim, tüp bebekle hamile kaldıktan sonra normal yolla ona kardeş yapanlar, tüp bebekle hamile kalamayıp bir süre sonra kendiliğinden kalanlar, o kadar çok ki. her deneme çok büyük bir emek, ne yaşadığımızı sadece biz biliyoruz. onu denemiş olmak bile güzel, sen elinden geleni yaptın ve hiç de az değil yaptıkların, yaşadıkların. ama bir gün kendini maddi manevi biraz daha iyi hissettiğinde bence yine denemelisin. en doğru kararı sen verirsin tabii ki ama bu mutluluğu senin de tatmanı çok ama çok isterim. benim ablam da tüp bebek için mücadele veriyor. ilkinde kalbi durdu ikizlerinin birkaç gün arayla, kaybetti. ikinci denemesinde daha tahlil yaptırmayı beklerken kanaması başladı. birkaç ay ara verdiler ve şimdi yeniden deniyor, üçüncü kez. üstelik eşi yurt dışında, herşeyi tek başına hallediyor, uçak biletlerini ayarlıyorlar, opu zamanı eşi geliyor. hiçbirimizin işi kolay değil muhtemelen de olmayacak ama uğraşmanın mutluluğu bile yetmiyor mu bazen? çocuk esirgemedeki çocuklar da elbette seçenek, onların da her biri annelerini bekleyen melekler. en doğru kararı eşinle birlikte verirsiniz, yeter ki sen kendine biraz zaman tanı ve umudunu kaybetme... umarım herşey güzel olur senin için, hepimiz için...

Merhaba arkadaslar...

Ben biraz toparladim... Sanirim goz pinarlarim kurudu.tovbe istesem de aglayamiyorum... Ama soktan ciktim ve durumu idrak ettim. Dun baska dra da gittik.. Ilaclari kestigimiz icin dusuk moduna girmisim zaten. Rahim ici kanamalarim da baslamis... Ilginctir, kesenin icinde bisey gorundu ama canli bir sey degildi...

Yine ilginctir kizlar, ben yaza tedaviye sicak bakiyorum... :)

Bukeyifli topigin de uzucu sekilde devam etmesini istemiyorum:) sizin guzel haberlerinizi bekliyorum...

Yarin sabah hastanede olacagim.. Umarim bir cirpida kurtulurum...

Guzel bir hafta diliyorum...

Sevgiler

Canim senden haber aldigima cok sevindim
Insallah her sey guzel olur senin icin
Kendini toparlamaya baslaman cok guzel insallah guzel haberlerini de alcaz
Genetik test yapilmismiydi size
Bos gebelik icin bundan supheleniyorlar

Canim senden haber aldigima cok sevindim
Insallah her sey guzel olur senin icin
Kendini toparlamaya baslaman cok guzel insallah guzel haberlerini de alcaz
Genetik test yapilmismiydi size
Bos gebelik icin bundan supheleniyorlar

Hayir canim yapilmadi... Sanirim yarin alacaklari parcalari patolojiye gonderecekler... Ona gore ilerleyecegiz herhalde.. Ama net bilmiyorum...

Oyle hirpaladim ki kendimi, o gunden beri feci sekilde hastayim... Mutemadiyen basim agriyor... Yarin rahatlarim insallah...

Ins canim yarindan sonra cok daha iyi olacagini dusunuyorum
Esine ve sana kanda kromozom analizi ve esine sperm dna analizi yapilmasini iste mutlaka canim
Genartta ikisine de bakiyorlar belki tedavide pgt gerekir

senden moral dolu bir mesaj almak çok güzel. umarım bundan sonra herşey çok daha iyi gidecek. biz de yarın amniyosentez yaptıracağız. gelişmeyen ikinci embriyonun gebelik kesesinin hala durması nedeniyle ikili üçlü test sonuçlarımızın anlamlı çıkmayacağı söylendi, yapılmadı. bir de yaş faktörü eklenince göze alamadık. bizim için dua edin olur mu, yarın bu saatlerde yaptırıyor olacağız. kendi adıma hiçbir kaygım korkum yok, yeterki ufacık meleğime bir zarar gelmesin, sonuç da çok güzel çıksın ve dokuz ayın sonunda kavuşalım birbirimize...

Filizcim senden haber almak çok güzel..Testlerden sonra daha temkinli ilerlemiş olursunuz.Genetik sorunu ayıklasınlar tertemiz embriyoları yerleştirsinler.. Yaza güzel haberlerini alıcaz demektir inşallah :)

kırmızıcım
neden amniyosentez önerdi?
ense kalınlığı nasıl çıktı?
benım dr da ikizlerde ikili üçlü doğru sonuc vermez ultrasonla kontrol edecegız dedi, ense ölçümü yaptı.

kirazkırmızı,
Dualarım seninle..İnşallah güzel, kolay bi opersayon olur, bi çırpıda sağlıkla atlatırsınız..Nerde yaptırıcaksın?
Bu keseler de kendi kendilerine düşüyor gibi düşünürdüm ben ama alınmöası gerekiyor demek ki..Aslında vücut atar gibi düşünürdüm hep..

slmmm kasimcilarim benim masallahh bi cogunuz hamile kaldiii ben bu ay tekrar denicem insallah..

kırmızıcım
neden amniyosentez önerdi?
ense kalınlığı nasıl çıktı?
benım dr da ikizlerde ikili üçlü doğru sonuc vermez ultrasonla kontrol edecegız dedi, ense ölçümü yaptı.

sevgili skyline, ense kalınlığımız iyi çok şükür 1.2 geldi. şimdiye dek ultrasonda görülen herhangi bir sorun da yok. ama yaşım 36 ve eşimin uzak bir akrabasında down sendromu var. eğer ikili üçlü test yaptırıp düşük risk görseydik hiç düşünmeyecektik amniosentez ama doktor önerince (illa yaptırın demedi doğrusu, bize bıraktı) yaptırmayıp 5 ay o kaygıyı yaşayıp, bebeğime de yaşatmaktansa, yaptırıp 2-3 hafta kaygılanmak daha mantıklı geldi. bize bol şans dileyin, güzellikle, sağlıkla atlatalım bunu da inşallah...

teşekkür ederim gizmo. yanlış anlatmış olmayayım, kalan gebelik kesesine birşey yapılmayacak. dediğin gibi onlar ya kendiliğinden rahimin içinde eriyip gidiyormuş ya da doğumda zaten çıkıyormuş. sadece amniyosentez yapılacak, yani gelişen bebişimin amniyon kesesinden sıvı alınıp incelenecek. istanbulda rıza madazlı hocaya gideceğiz.kendinin çok iyi bir hekim olduğunu ve bu konudaki en tecrübeli isimlerden biri olduğunu öğrendik. umarım bizim de sağlıkla atlatmamıza yardımcı olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…