2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

(2a)-1/b=16
(b)-1/2a=4 olduguna göre (a+2b)/a ifadesinin değeri kaçtır? cnm ben bu tarz soruları yapamıyorum bana öğretirmisin

na ni na ni yettim
cevap 0 mı hızlı işlem yaptım

ben biliyorum işlem hatası yaptım cevap 2

Son düzenleme:
na ni na ni yettim
cevap 0 mı hızlı işlem yaptım

ben biliyorum işlem hatası yaptım cevap 2
Eki Görüntüle 309474

saol cnm cevap 2 ben 16a=16b buluyorum çıkmıyor yanlış çarpmışım bir soru daha geliyor gerçi bu soruyu sedullu çözer sende yapamıyordun bu tarz ama bakalım dene bir belki yaparsın

96 izciye yetecek erzak ile bir kampta bulunuyorlar.8 gün sonra kapmtan kaç izci ayrılırsa kalan erzak izcilre 64 gün yeter?

şıkları alabilir miyiim acaba :26:

geçmiş olsun canım benim iyi ol bak sınava 7 ay kaldı

ben yine mantığını kuramadım uğraşmıyorum hiç okyonuscum

bu soruyu çözse çözse sedullu çözer sedullluuuuuuu duy sesimizi yardım et bize

bi yanlışlık olduğu kesin. kızlar ben fazla duramıcam. öpüyorum sizleri. dua edinde bi an önce iyileşeyim.

hemen iyileş gel bak sabah saatlerinde gözlerim arıyo seni yoksun ortalarda

kızlar soruyu tam mı yazdınız eksik bişi yok dimi

bencede var bi eksiklik senin dedğin yöntemde çöziyim dedim sanki 96 günlük yeticek erzak söylenemsi gereki

bi mantık kurmaya çalıştım 18 buldum cevabı ama bir daha deniyorum

cevap doğru cnm birdaha deneme anlat bize mümkünse

şöyle bişiler yaptım 96 kişiye a-8 gün yetecek kadar erzak alsalar bu erzak 8 gün sonra yine 96 kişiye yeticek o zaman şöyle denklem kurdum

96.(a-8)/8= a=12 çıktı ama bize lazım olan a-8 yani ilk günkü miktar o da 20 çıkıyor.

bu durumda en başta 20 günlük erzak varmış ellerinde... 8 gün sonra diyor yani 12 günlük erzak kaldığında kaç kişi giderse 64 gün erzak yeter

bu durumda denklem

96 kişiye 12 gün yeterse
x kişiye 64 gün yeter = 96.12/x.64= 18 sonuç
buldum çok karışık anlatması ve mantık kurması biraz zor çünkü gerçekten soruda eksik bişiler var gibi

çok karışık ya ben bu soruların mantığını çözemedim gitti inş.çıkmaz böyle soru kpss de

çok karışık ya ben bu soruların mantığını çözemedim gitti inş.çıkmaz böyle soru kpss de

bu kadar karışık çıkacağını zannetmem ama dediğim gibi soru da bi eksik var bu kadar uğraştırıcı olmamalı yani resmen bi 10 dakikayı alıyor o mantığı kurmak burda olayı yaşadım kaç günlük erzak kalır bana diye hesaplara giriştim

kızlar gününüz aydın ola
haydi ders çalışalım

günaydın şekerimmm hemen bir soru patlatayım bn x,y,z,t farklı çift rakamlar ve x+y=z+t olacak seilde yazılabilecek dört basamaklı xyzt doğal sayılarının en büyüğü ile en küçüğünün toplamı kaçtır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…