evet kızlar bir soru geliyo
lütfen açıklama yaparak anlatın ben bu soruları karıştırıyorum
bir spor kulübü bilet fiyatlarında %20 indirim yaptığında seyirci sayısında %30 artış gözleniyor.Buna göre bu kulübün kasasına giren para nasıl değişir.
şıklar
%4 azalır
%2 azalır
değişmez
%2 artar
%4 artar
Bir telin ucundan 1/16'sı kesiliyor. Bu durumda telin orta noktası 3 cnm kaydığına göre telin kesilmeden önceki boyu kaç cm dir?
ben geldim bir sürü hız sorum var hazırmısınız kızlar uçmayaaaaaa
guiet sorunla uğraşıyorum o konuya daha gelmedim ama yaparım belki
Bir telin ucundan 1/16'sı kesiliyor. Bu durumda telin orta noktası 3 cnm kaydığına göre telin kesilmeden önceki boyu kaç cm dir?
ben onların mantığını kuramıyorum
96 mı canım :44:
bende 96 buldum:13: hız sorularınınmı mantğını kuramıyosun cnm bende hız sorularını çözerken biraz zorlandımkolay gibi geliyordu bana pekte kolay değilmiş özellikle denklem kısmı
ewett 96 diyenler kazandı
evet kızlar bir soru geliyo
lütfen açıklama yaparak anlatın ben bu soruları karıştırıyorum
bir spor kulübü bilet fiyatlarında %20 indirim yaptığında seyirci sayısında %30 artış gözleniyor.Buna göre bu kulübün kasasına giren para nasıl değişir.
şıklar
%4 azalır
%2 azalır
değişmez
%2 artar
%4 artar
canım şimdi biletler fiyatı 100 tl olsun olsun kişi sayısıda 100 adet olsun 100x100=10000 kasadaki ilk aşamadaki paramız bu.
% 20 indirim yapıldığında 80 tl bilet fiyatı %30 artış oldugundada 130 kişi sayısı oluyor burdanda 80x130=10400 kasadaki ikinci aşamadaki paramız
10000 tl iken 10400 tl olursa
100 tl x
------------------------------
x=104 çıkıyor % 4 artış olmuştur.inş. anlatabilmişimdir
denklem kurarak yaptığınz çözümü görebilirmiym?
Ben şu mantıkla hesapladım 48 çıktı..
|__| __|__|__|__|__|__|__|__||__|__|__|__|__|__|__|
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
(3)
Kaydığına 16x3=48
göre
Denklem kurarak çözmeyi öğrenmm lazım
valla anladım canım ben 100.100 denkelmini kurmuyodum hiç karışıyodu işler
canım 96 sorusunun çözümü
Eki Görüntüle 324763
Bir terzi 4 günde 5 gömlek, çırağı ise 3 günde 2 gömlk dikeblmktedir. Buna göre iisi birlikte 46 tane gömleği kaç günde dikebilir?
cevap 24 bunu da kafadan hesapladım doğru çıktı ama denklem kurarak bi yapablrmisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?