aslında sınava kadar hepsini alıp çözmek lazım. biz de yargı var güzel.
ben bu soruyu şöyle buldum
xxyxy sayısı 33 e bölünüyorsa 3 ve 11 e de bölünmesi gerek
3 e bölünebilme kuralından 3x+2y=3k olur
11 e bölünebilme kuralından 2y-x=11k eder.
3x zaten 3 ün katı 2y nin 3 ün katı olması için y nin alabileceği değerler 3,6,9 olur.
bu durumda 2y = 6,12,18 eder.
şimdi diğer denklemi ele alırsak
yani 2y-x=11k burda sonuçlar şu şekilde olur
6-x=11k
12-x=11k
18-x=11k her birine değer verip x sonucu buluruz x=6,1,7 eder toplamı da bunların 14 yapar
Selamlar kimseler var mı acaba?
Yapamadığım sorular varda ben yazayım gelınce bakan olur .
Soru 1 : ( 7 üzeri 13 +11 üzeri 29)5 üzeri 31 sayısının en küçük asal böleni kaçtır ?
Soru2: x bir sayma sayısı olmak üzere obeb(6 üzerix+2, 3, 2 üzeri x) = 48 ise x kaçtır?
elimde yargının modüler seti var. bugün ihtiyacın 10000 sorusunu aldım set 25 liraya. bakalım nasılmıs.
sagolasın canım anladım simdi.^^
canım ilk soru 2?
ikinci sorunun parantez icini anlayamadım tekrar yazar mısın baska sekilde?
2.sorumun fotosunu çektim ama ağır geldı sanırım eklentı olarak kabul etmedı :18:
Ebob ekoktan anlıyanlar benım şu sorulara bı el atsa
evet cnm ilk sorunun cevabı 2 anlatırmısın 2.soruyuda foto çekıcem koyarım bırazdan
anlatayım can söyle;
islemi carpım haline dönüstürmeyi düsündüm ilk. bunun için parantezin halletmeliyim. (7üssü13+11üssü29) için 7nin tüm katları tek gelir.
11 in tüm katlarıda tek gelir. tek+tek=cift
soru suna döndü (cift rakam).5üssü31 ======= cift bir rakam 2 ile bölünür.
soru su oldu 2X(? rakamı)X5üssü31======? nin ne oldugu cok önemli degil zaten en kücük asal sayı 2 dir.
cevap=2
diger sorunu anlamadım can can ^^ yazarsan tekrar yardımcı olayım
Foto çektim ama eklenmıyor canımcanım 2. sorunu gerçekten anlayamadım çözmeye çalışıyorum ama anlayamıyorum
anlatayım can söyle;
islemi carpım haline dönüstürmeyi düsündüm ilk. bunun için parantezin halletmeliyim. (7üssü13+11üssü29) için 7nin tüm katları tek gelir.
11 in tüm katlarıda tek gelir. tek+tek=cift
soru suna döndü (cift rakam).5üssü31 ======= cift bir rakam 2 ile bölünür.
soru su oldu 2X(? rakamı)X5üssü31======? nin ne oldugu cok önemli degil zaten en kücük asal sayı 2 dir.
cevap=2
diger sorunu anlamadım can can ^^ yazarsan tekrar yardımcı olayım
kızlar basit sorularımla sizleri yine rahatsz edicem
kızlar bugün karşk işlemler çözdüm100 civarı bu 2 si ynlş çıktı sadece acaba yanlşmı yaptım die baştan bakıom ama hep aynı onucu buluorm kesin yanlş yapmşmdr yanlş basıcaklarını tahmn etmm kızlar bi baksanz şunlara sizde olur mu şu matematiği bi öğrensem ah...... snickers dağıtcam mahalledeki çocuklara
-5-(-7)-3-(-2)=? kızlar sonuç: 1 mişben -3 buluorum
2.3-3.(-5)-10=? sonuç 11ben (-31) buluorum
-(-3-2.5)-13=? sonuç "0" mış ama ben (-20) buluorum
kızlar bu soruya bir bakarmısınız :26:
bir satıcı elindeki elmeların 1/5 ini %20 zararla satıyor.Geri kalan elmaları %kaç karla satmalıdır ki tüm satıştan %20 kar etsin?
(cevap:30)
Nuri ile abdullahın yaşları toplamı 50dir.nuri abdullahın yaşında iken yaşları toplamı 34 olduguna göre nurinin bugünkü yaşı kaçtır?
(cevap 29)
cevabı bulanlar çözümü ekleyebilirmi acaba yapamıyorum bu tarz soruları:26:
canım birşey soracaktım en alttaki ^^ bu işaret neyin yerine kullanılıyor nette gördümde anlayamadım
kızlar bu soruya bir bakarmısınız :26:
bir satıcı elindeki elmeların 1/5 ini %20 zararla satıyor.Geri kalan elmaları %kaç karla satmalıdır ki tüm satıştan %20 kar etsin?
(cevap:30)
Nuri ile abdullahın yaşları toplamı 50dir.nuri abdullahın yaşında iken yaşları toplamı 34 olduguna göre nurinin bugünkü yaşı kaçtır?
(cevap 29)
cevabı bulanlar çözümü ekleyebilirmi acaba yapamıyorum bu tarz soruları:26:
Merhaba uzun süredir konuya girmedim çünkü salıdan beri ders çalışmıyorum :18:
Ama bomboş geçirmedim, özel eğitim ve hastaneye gidip çalışma ortamını gördüm, sonra eski liseme gidip hocalarımın fikrini aldım vs.
4. sınıf olmak tam bir kabusmuş. Boşlukta sallanıyor gibiyim ne yaşayacağım şehir belli ne çalışacağım kurum.
Ama haftasonundan itibaren toparlayacağım ben elimden geleni yapayım da sınav için.
Yorumları okuyamadım inşallah herkes mutludur ve çalışmalara devam ediyordur.
İyi geceler herkese
Aramıza hoşgeldın cnmSelam kızlarr,
malesef ben de daha çok başta olanlardanım(
mühendislik okuyorum şu an ve okul ile kpssyi aynı anda idare etmek çok zor malesef. Dersane konusu maddi açıdan imkansız şu an, kendi imkanlarımla birşeyler yapmaya çalışacağım artık :44:
matematikte hiç konu eksiğim yok gibi. sadece ezber olan bazı kuralları ve geometrinin son konularını hatırlamam gerekecek.
asıl sıkıntım genel kültür kısmı, sıfırım desem yeridir, ve ezberim de çok kötü malesef, nasıl yapacağım bilmiyorum
Tarihten başladım çalışmaya geçen hafta. 1 ünitecik de olsa ilerledim bakalım.
Burası beni güzel motive edecek inanıyorum :)
Hepinize kolay gelsin, Allah istediğimz yerlere atanabilmeyi nasip etsin hayırlısıyla inşallah!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?