2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

aslında sınava kadar hepsini alıp çözmek lazım. biz de yargı var güzel.

elimde yargının modüler seti var. bugün ihtiyacın 10000 sorusunu aldım set 25 liraya. bakalım nasılmıs.

sagolasın canım anladım simdi.^^

canım ilk soru 2?

ikinci sorunun parantez icini anlayamadım tekrar yazar mısın baska sekilde?

Son düzenleme:

evet cnm ilk sorunun cevabı 2 anlatırmısın 2.soruyuda foto çekıcem koyarım bırazdan

2.sorumun fotosunu çektim ama ağır geldı sanırım eklentı olarak kabul etmedı :18:
Ebob ekoktan anlıyanlar benım şu sorulara bı el atsa

Son düzenleme:
2.sorumun fotosunu çektim ama ağır geldı sanırım eklentı olarak kabul etmedı :18:
Ebob ekoktan anlıyanlar benım şu sorulara bı el atsa

canım 2. sorunu gerçekten anlayamadım çözmeye çalışıyorum ama anlayamıyorum

evet cnm ilk sorunun cevabı 2 anlatırmısın 2.soruyuda foto çekıcem koyarım bırazdan

anlatayım can söyle;

islemi carpım haline dönüstürmeyi düsündüm ilk. bunun için parantezin halletmeliyim. (7üssü13+11üssü29) için 7nin tüm katları tek gelir.

11 in tüm katlarıda tek gelir. tek+tek=cift

soru suna döndü (cift rakam).5üssü31 ======= cift bir rakam 2 ile bölünür.

soru su oldu 2X(? rakamı)X5üssü31======? nin ne oldugu cok önemli degil zaten en kücük asal sayı 2 dir.

cevap=2

diger sorunu anlamadım can can ^^ yazarsan tekrar yardımcı olayım

canım birşey soracaktım en alttaki ^^ bu işaret neyin yerine kullanılıyor nette gördümde anlayamadım

arkadaşlar dün de söylemiştim mutlak değerde çok zorlandım diye üç gündür uğraşıyorum bugün netten video izledim şu soru nasıl yapılır bilen var mı?

/2x-3/>7

eşizsizliğini sağlamayan kaç farklı x tamsayısı vardır?

şıklar sırayla 10-9-8-7-6

canım 2. sorunu gerçekten anlayamadım çözmeye çalışıyorum ama anlayamıyorum
Foto çektim ama eklenmıyor canım

Çok sağol cnm

2.sorunun fotosunu çektim ama eklenmıyor

kızlar basit sorularımla sizleri yine rahatsz edicem
kızlar bugün karşk işlemler çözdüm 100 civarı bu 2 si ynlş çıktı sadece acaba yanlşmı yaptım die baştan bakıom ama hep aynı onucu buluormkesin yanlş yapmşmdr yanlş basıcaklarını tahmn etmm kızlar bi baksanz şunlara sizde olur mu şu matematiği bi öğrensem ah...... snickers dağıtcam mahalledeki çocuklara

-5-(-7)-3-(-2)=? kızlar sonuç: 1 miş ben -3 buluorum

2.3-3.(-5)-10=? sonuç 11 ben (-31) buluorum

-(-3-2.5)-13=? sonuç "0" mış ama ben (-20) buluorum

kızlar bu soruya bir bakarmısınız :26:

bir satıcı elindeki elmeların 1/5 ini %20 zararla satıyor.Geri kalan elmaları %kaç karla satmalıdır ki tüm satıştan %20 kar etsin?
(cevap:30)

Nuri ile abdullahın yaşları toplamı 50dir.nuri abdullahın yaşında iken yaşları toplamı 34 olduguna göre nurinin bugünkü yaşı kaçtır?
(cevap 29)

cevabı bulanlar çözümü ekleyebilirmi acaba yapamıyorum bu tarz soruları:26:

1. -5+7-3+2=1 (baştan sona doğru sırayla yapalıyo böyle sorular arada işlemleri kendi arasında yapınca başka bi sonuç çıkabiliyo

2. 6+15-10=11 yine sırayla

3.(+3+2.5)-13 ==== (önce çrpma işlemi )== 3+10-13===13-13=0

canım 2. sorunun cevabını yazayım
ben şu şekilde buluyorum hep
şimdi nuri x abdullah50-x yaşında olur yaşları toplamı 50 olduğuna göre.
nuri abdullahın yaşındayken yaşı 50-x olur.
abdullahın yaşı da bir önceki denklemden aralarındaki yaş farkı değişmeyeceği için 100-3x olur.
50-x+100-3x=34 burdan x=29 çıkar sonuç

ilk sorunda benden olsun

toplam elma =100
malın alısı=100 dedim denklem kurdum

20(elmaların 5 de 1 i)X80(yüzde 20 zararlı satıs) + 80(kalan elma)XA(kalan elma satıs)=120(tümünden yüzde 20 kar)X100(tüm elma sayısı)

burdan A=130 gelir

malın alısı 100 liraydı. satısı 130 lira. 130-100=30 yüzde kar

^^

bu soruların hepsine bunu uyguluyorum bi hocamız göstermisti zamanında

Merhaba uzun süredir konuya girmedim çünkü salıdan beri ders çalışmıyorum :18:

Ama bomboş geçirmedim, özel eğitim ve hastaneye gidip çalışma ortamını gördüm, sonra eski liseme gidip hocalarımın fikrini aldım vs.

4. sınıf olmak tam bir kabusmuş. Boşlukta sallanıyor gibiyim ne yaşayacağım şehir belli ne çalışacağım kurum.

Ama haftasonundan itibaren toparlayacağım ben elimden geleni yapayım da sınav için.

Yorumları okuyamadım inşallah herkes mutludur ve çalışmalara devam ediyordur.

İyi geceler herkese

canım hepimiz 4. sınıf olduk onlar yoluna giriyor merak etme sen.

3-4 gün calısmadın diye de kendini strese sokma. ama hafta sonu diyorsan o zaman hafta sonu kesin otur calıs. ^^

Selam kızlarr,
malesef ben de daha çok başta olanlardanım (
mühendislik okuyorum şu an ve okul ile kpssyi aynı anda idare etmek çok zor malesef. Dersane konusu maddi açıdan imkansız şu an, kendi imkanlarımla birşeyler yapmaya çalışacağım artık :44:
matematikte hiç konu eksiğim yok gibi. sadece ezber olan bazı kuralları ve geometrinin son konularını hatırlamam gerekecek.
asıl sıkıntım genel kültür kısmı, sıfırım desem yeridir, ve ezberim de çok kötü malesef, nasıl yapacağım bilmiyorum
Tarihten başladım çalışmaya geçen hafta. 1 ünitecik de olsa ilerledim bakalım.
Burası beni güzel motive edecek inanıyorum :)
Hepinize kolay gelsin, Allah istediğimz yerlere atanabilmeyi nasip etsin hayırlısıyla inşallah!

Aramıza hoşgeldın cnm
Matematiğininde iyi olması buyuk avantaj tüm zorlukları hep bırlıkte aşıcaz inşallah başarılar dilerim

merhaba arkadaşlar, ben de kpss'ye hazırlananlar kervanındayım. :) bu aralar çalışamıyorum ve özellikle tarih baş belam oldu. :/ uyku düzenim yok, geç yatıp geç kalkıyorum ve bir türlü düzelmiyor bu durum.odaklanmakta zorluk yaşıyorum.bir an önce kendime gelmem lazım. :/

siteye yeni üye oldum.gerçekten herkes çok ilgili, faydalı bilgiler var.tek olmayan şey; küfür. :) harikasınız.umarım ben de sizden feyzalıp gaza gelirim. :) herkese kolay gelsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…