2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

zor bi bölüm istatstk :2: inş. bu yıl kpss den 95 puaan alıp ankara da memur olursun cnm Allah gönlüne göre versn

amin canım hepimizin gönlüne göre versin Allah

5x-2[1-(2+3(1-x))-2x]+3=?

ya parantezler çoğalnca niye yapamıorum
içiçe parantezler arttkça yapamıorum:2: benm bu matematiği öğrenmm çok zamn alıcak anlaşılan:26:

canım önce içteki 3le (1-x)i çarpıyoruz=3-3x oldu bunu yerine yazıyoruz

5x-2[1-(2+3-3x)-2x]+3=yine içerdeki parantezin içerisini - 'yle çarpıyoruz=-2-3+3x bunuda yerine yazıyoruz yine
5x-2[1-2-3+3x-2x]+3=içerdeki işlemi yaparsak =-4+x bunu da parantezin dışındaki -2yle çarparsak=8-2x oluyo şimdi parantez kalmadı hepsini yazıyoruz
5x+8-2x+3=3x+11 oluyo (işlem hatası yaptıysam kusura bakma :))

hangi yayına kullanıyosun tarih için canım. 400 soru tek bi konumu yoksa genelmi,?

cnm çok çok sağol

cnm böyle işlemlerde hep parantezin bi önündeki çarpma durumundaki rakam ya da işareti parantezin içindekilerle çarparak parantezin içine taşımak demi..parantez bitince işlem yapıorz sonucu buluorz ya ben bunları dün bayağı anlamştım bugüün yine unutmuşum:18::18: parantezler iç içe çoğalnca karştryorm ben ya offf şu matematği, öğrendğm günleri göreblckmym acaba

Aynen öyle yap cnm.
Bak bide ben össye hazırlanırken türkçe öğretmenim bi çizelge vermişti.
Öğretmen bu yöntemi trablusgarp savaşı için denemiş.
Hiç unutmuyorum bize demiştiki;
Bana trablusgarp savaşını sorarsanız, sizi onu anlatmam yaşatırım demişti.
Yani öyle etkili bi yöntem.
Bu da şöyle çok basit.
Şimdi konuyu birinci gün öğreniyorsun.
Ertesi gün 1. tekrarını yapıyorsun
2. gün 2. tekrar
3. gün
1 hafta sonra..
1 ay sonra
3 ay sonra
6 ay sonra
ve 1 sene sonra öğrendiğin konuyu 3 dk tekrar ediyorsun..
Ve öğretmenimin iddiasına göre o konuyu bi daha hiç unutmuyormuşsun.
Çok iddialıydı.
Tekrarlar çok gibi görünüyor olabilir ama sadece 3 dk sürecek tekrarlar.
Canım ben türkçeyi en sona bıraktım. Çünkü türkçeden eksiğim yok denecek kadar az.
Ben matematikten sorunluyum biraz
oyüzden matematikten başladım Şuan 2. konudayım çok şükür.
Matematik unutulurmu ki :44: tekrara gerek varmıdır acaba diye düşünmüyor da değilim..
Bugün hiç çalışmadım vicdan azabı çekmekteyim
Bide ben dersleri karma çalışma taraftarı değilim
Ben tek bi dersi herşeyiyle bitirip diğerine geçme taraftarıyım.
Çünkü öteki türlü tüm bilgilerin karışma riski var..

Son düzenleme:
400 soru çok iyi valla, ben iyice koptum derslerden

400 soru çok iyi valla, ben iyice koptum derslerden

Bugün 150 türkce çözdüm 100 mat çözüp yaticam 200 sorunun altına. Düşmemeye çalışıyorum bugün misafirlerimiz vardı çalışamadım pekBenim çalısmalar çok şükür iyi gidiyor sistemli çalışıyorum Tarih çok zorluyor beni ama yapacak birşeyi yok 30 soru çıkıyor 20 net yapabilsem bari tarihten of off

hoşbuldum kızlar
bitti eğitim artık iş başı yarın prş cuma çalışcam para kazancam çeyiz için

Hadi gözün Aydın canım bitirdin egitimi artık bol bol para kazanırsın çeyiz alırsın ne güzel guiet ya seninle soru çözmeyi özledim çok haftasonu bir gün düzenleyelim soru çözelim arkadasım mat gunü yapalimBende Osmanlı gerileme ve duraklamayı çalıştım bugün alimde pek bir şey kalmadı ins. Oturacak konular yavaş yavasSaydım 9konum kalmış plan yaptım Nisan'da bitmiş ölçek ins. Sonra ver elini coğrafya anayasa

Duru tatlım bugüne kadar çalıştığım. Tarihteki 5 konnuyu tekrar özetlerini bir okudum sonra Osmanlı duraklama ve gerilemeyi çalıştım biraz testlerini cozucem yrn tekrar edip test çözucem bol bol bakalım senin taktığı uyguluycamİns.tutar

Son düzenleme:

maşallah maşallah canım benim almışın başını gitmişin valla
yapalım canım valla bende kızlara hep burdan bahsettim şöle çözerdik böle yapardık falan dedim
pzt den sorna cumaya kadar boşum çalışırız bi güzel canım

İnşallah cnmmm
Eveet demekki sen bugün 1. gün tekrarını yapmışsın çalıştığın konunun..
Şimdi geriye yarın ve yarından sonrası kalıyo sonra 1 hafta sonra 1 ay sonra vs..
Yılmadan devam et ama cnm
Ya bende artık sözel derslere geçmeyi okadar çok istiyorum ki..
Ama bi bitmedi şu matematik :19

Valla ben her daim hazırım canım sen bana haber yeter mat kitabında cevaplıyor genel tekrar testlerindeyim diğer sürpriz testler ve cevapli genel testlerine hız testleri bitti yapamadıklarımı sana sorarım sen bitirmiştin dımı o kısımları ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…