son dönemde yapılan filmler insana bir şeyler vermekten çok,bir şeyler götürüyor.
bu cümlede fiile '' ne götürüyor'' diye sorduğunda bir şeyler götürüyor cevabını alırız ama kimden birşeyler götürüyor die sorduğumuzda cevabı bulamayız çünkü cümlede verilmemiş bundan dolayı da bozukluk oluyor..bu bozukluğu gidermek için kimden sorusunun cevabı olmalı yani insandan birşeyler götürüyor...cümlenin aslında---son dönemde yapılan filmler insana bir şeyler vermekten çok insandan bir şeyler götürüyor olması lazım...
aslında bunu dolaylı tümleç eksikliğinden kaynaklanıyor mu ne diyorduk ama ben çok iyi hatırlamıyorum detayları...umarım alatabilmişimdir...hiç iyi değilimdir de anlatma konularında...
çok tşk ederim arkadaşım.anladım ki benim daha çok soru çözmem lazım boşlamıştım türkçeyi tekrar tşk.diğer soruda kafamı karıştırdı zaten
rica ederim yardımcı olabilirsem ne mutlu bana...bende çok boşladım türkçeyi 5 yıldır kitabın ağzını bile açmadım lisedeyken anlatım bozukluğundn soru kaçırmazdım şimdi zar zor çözüyorum..çalışmam lazım.. :18 :.biri çözerse şu diğer soruyu valla pek bi mutlu olacam yaa...merak ettim çokk..
okul müdürünü sıkıştırıp (okul müdürünün) bütün parasını çalmışlar. ''okul müdürünü'' kelimesi tüm cümle için uymuyor, bu yüzden okul müdürünün kelimesinin eklenmesi lazım canım.birkaç tane soruda benden :)
1.aşg cümlelerin hang ant boz. yapılmıştır.
a.şiir,bize bildiğimizden farklı bir dünyayı sunmak amacıyla yazılmaz
b.Akdeniz bölgesi ,tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.
c.mutlu olmak için mutsuzluğu yaşamak şart değil.
d.insan,yaşamının her döneminde değişime açık olmalıdır.
e.son dönemde yapılan filmler insana bir şeyler vermekten çok,bir şeyler götürüyor.
2. aşg hang ant bozk vardır.
a.tinerci çocuklar,okul müdürünü akşam sıkıştıırp bütün parasıını çalmışlar
b.insanlar arasında çıkar çatışmaları herzaman olmuştur ve olacaktr
c.öykülerini yayımlamaya başladığı zaman daha on yedi yasındaydı
d.hayatın doğrularını ve yanlışlarını halka sunmalıdır yazar.
e.avustralya yerlileri ,kıtanın kıyı bölgelerini yaşam alanı olarak seçmişlerdi.
sinir oldum ya siz çözün bende nerelerde takıldığımı yazıcam .daha sorularım var
okul müdürünü sıkıştırıp (okul müdürünün) bütün parasını çalmışlar. ''okul müdürünü'' kelimesi tüm cümle için uymuyor, bu yüzden okul müdürünün kelimesinin eklenmesi lazım canım.
çok mantıklı evet ,ama yayın ve yayım ayrımını yapamadım . yayım lamak yayma işi .yayın yazılan eserin tv vs yoluyla yyılması anlyamadım bunu soruyu o yüzden direk c yöneldim
yazılı herşey yayım görsel işitsel herşey yayın canım
tşk ettim, aydınlattın arkadaşımm
yazılı herşey yayım görsel işitsel herşey yayın canım
aa hiç dikkat etmemiştin buna iyi bende öğrenmiş oldum...
ben dershane zamanı çok çektim bunlardan bide şey kelimesinden
uyuz oluyorumya. şey şeytan dışında hep ayrı yazılır dedi hocamız asla katiennn unutmam
oda güzelmiş bak
quiet 30 soruda gene 8 yanlışama yinede kötü değilim dimi ya çünkü çok uzun zamandır unuttuğum bilgilerdi ve tarihe basladım baslayalı soru çözmemistim birde dönüp baktığımda hani bilmediğim birtek ses olayları sıkılı bırakmıstım.diğerleri hep blip gözden kaçırdıklarım,sanırım bgn dikkat eksikliğim fazlaydı ,birazda bunaldım şu noktalamayıda halledebilsem
doğru diyorsun ,bakalım düzelicek inşallahcanım iyi tabi sen biliyosun kendini bak dikkat eksikliğim var diyosun
önemli olan eksiklerini görmen canım benim zaten mayıs sonu çıkarsan bu yanlışları kötü daha var rahat ol
140 tarih sorusu çözdüm daha birbiri tarih testleri var tüm kitapları tarayamadim yemek molası verdim türkceye gecicem hedefim en az 100 soru
sevgili öğretmen kpss yoldaşları gözünüz aydın atanma imkanınız arttı
â4+4+4â büyük kavgayla jet hızıyla geçti - Siyaset - ntvmsnbc.com
harika bir karar ve adalet .keşke bende şu dönemde ilköğretim öğrencisi olsaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?