yaparsın ya daha 4 ay var..bu kadar çalışıyorken emeklerin boşa gitmez..tarih bende de yatışlarda..coğrafyam bitsede ona geçsem...
2 yanlış 1 gelgitle çözülmüş sorualrım kızlar bi el atıverin
(I)mutluluğun,insanları peşinden süürkleye sürükleye gülünç halllere düşüren,talihsiz bir sözcük olduğunu düşünüyorum.(2)bizim sözcükler bazen nasıl tyanımlıyor onu3)bütün özlemlerle eksiksiz ve sürekli olarak ulaşılmaktan duuylan kıvanç...(4)yeryüüznde bütün özlemlerin karşılanması mümkün mü?(5)değil elbette,siz de bilirsiniz mümkün olmadığını
bu parçada numarandırılmış cümleelrin hangisinden sonra 1öyleyse ne diye güzelim günlerimizi onun peşinden koşmakla geçirelim?" soru getirilirse anlam bütünlüğü sağlanmış olur?
1-2-3-4-5
(1)Kim tanımlayabilir ki onu? (2)Bir kez adına insan-
oğlu demişler ya...(3)Tam da o noktada bitirmişler
işi.(4)Sen anlat dur anlatabildiğin kadar.(5)Sonuç
ortada mı değil mi?İşte hâlâ insanı tanımıyorsun.
bu parçada numaralnmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı var?
1-2-3-4-5
bu de tereddütte kaldığım
hangiinde anlatım bozukluğu vardır?
a)Çizip boyamadan ressam,yazıp bozmadan yazar olup olmayacağını anlayamazsın.
b)Toplumun güncel sorunlarından kopmayan ve ilgilenen yazarlar her zaman kalıcılığa ulaşır.
buyrun kızlar
canım ilkinde 5 ten sonra die düşünüyorum ''(5)değil elbette,siz de bilirsiniz mümkün olmadığını---öyleyse ne diye güzelim günlerimizi onun peşinden koşmakla geçirelim?" bana mantıklı oldu gibi geldi..
2.si ile ilgi emin değilim ama 2.sindeki bir kez sözcüğü sanki bitişik olmalı gibi..
3.de de cevap B..ve den sonra toplumun sorunlarıyla yada onlarla sözcükleri getirilmeli...çünkü bu haliyle ''Toplumun güncel sorunlarından kopmaya ve toplumun sorunlarından ilgilenen yazarlar her zaman kalıcılığa ulaşır.''gibi bi anlam çıkıyor ....gibi gelior bana....
kızlar dun gazetenın verdıgı cografya kıtabını kacırdım ıhtıyac yaynlarından..sızce tekrar werırler mı
kızlar dun gazetenın verdıgı cografya kıtabını kacırdım ıhtıyac yaynlarından..sızce tekrar werırler mı
hangi gazete acaba? ya bir de arkadaşlar nasıl çalışıyorsunuz? ben tarihi bitirmek üzereyken bıraktım ara ara diğer dersleri calışıyordum ama tarihi unutmaya başladım..o kadar da test bitirmiştim konularla ilgili.. zaman da az kaldı.. dershaneye gidiyorum bir yandan da.. ama sisteme oturtamadım..matematiği bitirmeye çalışıyorum bu ara.. normalde matematikte iyiydim ama bu ara performansım düştü baştan aldım konuları sadece matematik çözüyorum.. hepsinden yarım yarım çalıştım.. konular da bitmedi.. : (
haberturk...
yaa sorma canm unutuluyor bnm sozel konular bıttı ama tekrar etmeyınce unutuyorum matemeatıgede anca baslayabıldım:18:
haberturk ama kızlar kupon deıl..her cumartesı bır ders werıyordu
canım ben dersaneye gitmiyorum..ablam gittiği dersaneden online eğitim videoları getirmiş benim için..ders ders çalışıyorum mesela ilk önce anayasadan başladım hergüne bir konu çalıştım...önce videolardan hocaların anlatımını dinledim...sonra kitaptan çalıştım ve inanılmaz derecede kolaylaştı işim...videodan olduğu için görsel olarak aklımda kaldı ve hocalarda ezberler akılda kalsın die benzetmeler yaptıkları içinde baya bi işe yaradı...1 günde farklı derslere çalışmak motivasyonumu çok kırıyordu o yüzden bende günde sadece 1 derse çalıştım o dersin bütün konularını bitirip ardından tekrar amaçlı baştan sona bütün konulara ilgi baya soru çözdüm..sonra coğrafyaya başladım 2 gün sonra inşallah oda biterse tarihe devam edecem...ama mutlaka günde 1 testte olsa diğer dersleri de çözüyorum ki unutmayayım..ama açıkçası beni ilerleten o videolar oldu hocalar çok ii anlatmış sayısalcıyım sözellede hiç aram yoktu onların sayesinde sözeli sever oldum...internetten bulabilirseniz tavsiye ederim o videoları kesinlikle çok iyi oluyor..ihtiyacın uzaktan eğitim derslerinin kayıtları...hangi gazete acaba? ya bir de arkadaşlar nasıl çalışıyorsunuz? ben tarihi bitirmek üzereyken bıraktım ara ara diğer dersleri calışıyordum ama tarihi unutmaya başladım..o kadar da test bitirmiştim konularla ilgili.. zaman da az kaldı.. dershaneye gidiyorum bir yandan da.. ama sisteme oturtamadım..matematiği bitirmeye çalışıyorum bu ara.. normalde matematikte iyiydim ama bu ara performansım düştü baştan aldım konuları sadece matematik çözüyorum.. hepsinden yarım yarım çalıştım.. konular da bitmedi.. : (
birkaç tane soruda benden :)
1.aşg cümlelerin hang ant boz. yapılmıştır.
a.şiir,bize bildiğimizden farklı bir dünyayı sunmak amacıyla yazılmaz
b.Akdeniz bölgesi ,tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.
c.mutlu olmak için mutsuzluğu yaşamak şart değil.
d.insan,yaşamının her döneminde değişime açık olmalıdır.
e.son dönemde yapılan filmler insana bir şeyler vermekten çok,bir şeyler götürüyor.
2. aşg hang ant bozk vardır.
a.tinerci çocuklar,okul müdürünü akşam sıkıştıırp bütün parasıını çalmışlar
b.insanlar arasında çıkar çatışmaları herzaman olmuştur ve olacaktr
c.öykülerini yayımlamaya başladığı zaman daha on yedi yasındaydı
d.hayatın doğrularını ve yanlışlarını halka sunmalıdır yazar.
e.avustralya yerlileri ,kıtanın kıyı bölgelerini yaşam alanı olarak seçmişlerdi.
sinir oldum ya siz çözün bende nerelerde takıldığımı yazıcam .daha sorularım var
1-e 2-b diyorum
birkaç tane soruda benden :)
1.aşg cümlelerin hang ant boz. yapılmıştır.
a.şiir,bize bildiğimizden farklı bir dünyayı sunmak amacıyla yazılmaz
b.Akdeniz bölgesi ,tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.
c.mutlu olmak için mutsuzluğu yaşamak şart değil.
d.insan,yaşamının her döneminde değişime açık olmalıdır.
e.son dönemde yapılan filmler insana bir şeyler vermekten çok,bir şeyler götürüyor.
2. aşg hang ant bozk vardır.
a.tinerci çocuklar,okul müdürünü akşam sıkıştıırp bütün parasıını çalmışlar
b.insanlar arasında çıkar çatışmaları herzaman olmuştur ve olacaktr
c.öykülerini yayımlamaya başladığı zaman daha on yedi yasındaydı
d.hayatın doğrularını ve yanlışlarını halka sunmalıdır yazar.
e.avustralya yerlileri ,kıtanın kıyı bölgelerini yaşam alanı olarak seçmişlerdi.
sinir oldum ya siz çözün bende nerelerde takıldığımı yazıcam .daha sorularım var
canım ben dersaneye gitmiyorum..ablam gittiği dersaneden online eğitim videoları getirmiş benim için..ders ders çalışıyorum mesela ilk önce anayasadan başladım hergüne bir konu çalıştım...önce videolardan hocaların anlatımını dinledim...sonra kitaptan çalıştım ve inanılmaz derecede kolaylaştı işim...videodan olduğu için görsel olarak aklımda kaldı ve hocalarda ezberler akılda kalsın die benzetmeler yaptıkları içinde baya bi işe yaradı...1 günde farklı derslere çalışmak motivasyonumu çok kırıyordu o yüzden bende günde sadece 1 derse çalıştım o dersin bütün konularını bitirip ardından tekrar amaçlı baştan sona bütün konulara ilgi baya soru çözdüm..sonra coğrafyaya başladım 2 gün sonra inşallah oda biterse tarihe devam edecem...ama mutlaka günde 1 testte olsa diğer dersleri de çözüyorum ki unutmayayım..ama açıkçası beni ilerleten o videolar oldu hocalar çok ii anlatmış sayısalcıyım sözellede hiç aram yoktu onların sayesinde sözeli sever oldum...internetten bulabilirseniz tavsiye ederim o videoları kesinlikle çok iyi oluyor..ihtiyacın uzaktan eğitim derslerinin kayıtları...
1. de E şıkkında ''son dönemde yapılan filmler insana bir şeyler vermekten çok,insandan bir şeyler götürüyor'' olmalı..
2 de çok emin olmamakla birlikte hatta hiç emin değilim C şıkkı ''öykülerini yayımlamaya başladığı zaman---buradaki ''zaman'' fazla gibi sanki gereksiz onun yerine---öykülerini yayımlamaya başladığında daha on yedi yaşındaydı---olursa daha iyi gibi geliyor kulağa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?